קבלת שבת בגן

krn

New member
../images/Emo127.gif

באורנים יחסית החומר האנושי באורנים בסדר, אבל יש גם ...

krn

New member
הסבר

למה אני בשוק? לא דווקא מהאמירות שלך. אלא שיש לי תחושה שיש פה המון כעסים על גננות, ולא דווקא בגלל כוס יין. אולי לא סומכים עליהן מספיק בתחומים אחרים...?

krn

New member
ובכל זאת

אתן, לרוב, בוחרות את הגן ואת הגננת של ילדיכן.

אורית ג.

New member
אמחנו בוחרות ממה שיש

ומה שיש הוא ... ש(כמעט) אין
וא-פרופו כעס - אנילא כועסת בכלל על הגננת הספציפיות שהיו לבתי . כן היה כעס בהודעתי ל"רודי בת" ,שמשום מה לא חזרה לכאן לענות באופן ענייני על השאלה החשובה מכל : איך מה שהיא כתבה קשור (לכל הרוחות) לטובת הילד ולמה להאשים את כוכביתי (למשל) בדברים בנוסח "אם את לא סומכת על הגננת" או "גם אם זה לא נראה לאמא (שהילד צריך ללמוד לשתף חברים)". טובתו של ילד, כל ילד, מקפיצה אותי לשמים . גם אם זה ילד שאני לא מכירה בכלל או אישית. ואני מצפה לתשובות הגיוניות ולא להטלת קינטורים באמהות. חוץ מזה שגם אני , כמוך, נתקלתי בהמון המון המון גננות (ולאו דוווקא של הבת שלי, אני מתעניינת בנושא וקוראת המון בפורומים של הורים וחינוך ומשוחחת עם חברות - בנושא זה) ש... (השלימי לבד) ואני ממש לא בעד להעלות להן את המשכורת - אולי זה יביא כמה גננות טובות לחינוך אבל - זה בעיקר ישאיר את הגרועות בהרבה יותר כסף. ולמען הסר ספק ולמניעת הכפשת ציבור הגננות ככלל: יש גם טובות. יש גם מתכנתות מחשבים גרועות (לפחות הן לא עושות נזקים לילדים
) יש גם טבחיות גרועות וכו´

../images/Emo104.gifגם אני מסכימה איתך KRN, אני לא

חושבת שצריך להיות קיצוניים, אבל חייבים לבדוק את הגן והגננת, כי אנחנו מפקידים בידיה את הדבר החשוב לנו ביותר עלי אדמות. מכיוון שאני מורה לשעבר (ולפני הלימודים עבדתי בגן כדי לראות אם אני באמת מתאימה להיות גננת ומורה), אני יודעת שיהיה לי מאוד קשה להשאיר את שגיא בידיה של מישהי אחרת, שתטפל בו טוב כמוני (אם לא יותר). לכן, אני כבר מגלגלת בראשי, זה מס´ חודשים, את הרעיון לפתוח פעוטון (עם עוד שותפים), שיתן לתינוקות מה שאני רוצה שיתנו לשגיא בגיל הזה: חום ואהבה בלי גבולות. כל מיני חוגים ופעילויות לגיל הזה לא יהוו שיקול בבחירת הגן, כי לעיתים יש הרגשה שכך הגן מנסה לשווק את עצמו. מה שבאמת חשוב שהגננת תהיה קשובה לצרכי הילד ולהוריו (זה חלק מהחבילה), והמטפלות יעבדו בפעוטון מתוך אהבה לתינוקות, ולא בגלל נוחיות (כי זה המקצוע הכי לא נוח שיש). לצערי הרב, כפי שכתבת, מערכת החינוך והחברה מתגמלים את אנשי החינוך בשכר נמוך-והדבר משתקף לרוב בסוג האנשים שעובד שם ("נוח לי להיות מורה בגלל החופשות"...זה הטיעון הכי מרגיז!!!).

ללמד את הילדים לחלוק בחיידקים?!

לדעתי יש הבדל גדול מאוד בין לחלוק צעצוע ולחלוק כוס משותפת או נשיקה על הפה. וכן. אני סבורה שנשיקה על הפה (במיוחד פיות של פעוטות שנוטפים רוק ונזלת) מעבירה חיידקים ושזה חינוך לגמרי לא רע "לחלוק" כוסות ונשיקות על הפה רק עם המשפחה הקרובה. ואת יודעת מה? לגבי החינוך שלחלוק זה דבר חשוב, את צודקת. אני רואה גם מורים בבית הספר שדבר זה אינו חשוב עבורם וכך נראים התלמידים: והאגוצנטריות חוגגת ואני טוענת שחינוך זה בדרך כלל דבר שבא מהבית אבל לא יזיק אם גם לגננות ולמורות יהיה אכפת.

למען האמת..

למען האמת נלחץ לי בטעות הקישור של הפורום ונכנסתי לכאן... אבל ראיתי את ההודעה שלך ורציתי לענות... אני בן 14 למען האמת,ואני זוכר כשהייתי קטן היינו עושים קידוש ככה(ותמיד מצאתי שזה היה קצת מגעיל...כלומר היגיינית, זה קצת הגעיל אותי אישית) סתם שאלה, למה עושים את זה?

אורית ג.

New member
אני ראיתי את המנהג הלא הגייני הזה

כבר בקבלת השבת הראשונה של בתי בגן - ומייד פניתי למנהלת הגן והזעתי לה לקנות על חשבוני כוסיות יין חד-פעמיות. היא התנצלה ואמרה שזו טעות של המטפלות בגלל התחלת השנה בגן ויותר לא יקרה. בדקתי הרבה שבתות -ולא קרה. גם אם תקני כוסיות - המטפלות יקטרו על זה שהם צריכות למזוג וללחלק ולאסוף מ-20 ילדים . הצעה : להתעקש. זה בוודאי ובוודאי מעביר מחלות ולמה הילדים בכלל צריכים את זה (רק כי למטפלות נוח). התירוץ ש"ככה זה המסורת" הוא לא תקף בכלל כשמדובר בבריאות ובכלל אפשר להסביר לילדים את המסורת (והאם זה באמת כל כך כל כך חשוב??? לשתות כ-ולללם מכוס אחת?) בלי לקיים אותה עד הסוף. יפה שעושים קידוש ושותים יין אבל לא צריך לגייס את המסורת בכל פעם שלמטפלות לא נאה לעשות משהו. כדאי מאד גם להודיע את זה להורים האחרים -= ולא לסמוך על זה שהחורף נגמר - כי גם באביב יש מחלות, בכלל לא נעימות! אחרי שכל ההורים יצעקו - יהיה יותר קל. והעברת חיידקים ברוק - היא היא אחת הדרכים הנוחות להדסקות במחלות. חוץ מזה (תגובה לכותב שלפני) שזה באמת מגעיל (לדעתי) ואני לא הייתי מסכימה לשתות מאותה כוס עם עוד 20 או יותר מחברי לעבודה ( משפחה זה עניין אחר.... אבל אישית גם לא הייתי מסכימה). בקיצור : אצלי זה (כמובן) לא היה עובר בשקט וחבל שגילית את זה רק עכשיו.

עוד לא

גיליתי את זה אתמול קצת לפני שכתבתי את ההודעה. ממילא זה צפוי לקרות שוב רק עוד שבוע.

kari z

New member
את הבנות שלי זה לא הגעיל

פעם ראשונה שאני חושבת על העניין הזה... פשוט קראתי לשתי הבנות שלי (בנות 5 ו-8). אצל שתיהן שתו תמיד מאותה כוס. הן אף פעם לא חשבו שזה מגעיל!!!!!! גם לי זה לא הפריע, ונראה לי שנדבקו מהרבה מחלות, יותר מילדים אחרים.

ronnieyuval

New member
מסכימה עם קודמותיי...../images/Emo5.gif

גם לדעתי זה לא מקובל שישתו כולם מכוס אחת. יש דברים שעושים בבית ויש דברים שעושים בגן - קידוש בבית כולל 4 או 5 איש וכולם ממילא משפחה. קידוש בגן עם 20 ילד פלוס גננת פלוס עוזרת גננת פלוס הורה מזדמן = יותר מידי אנשים זרים לשתות מאותה הכוס! ומה זה הסיפור על הנשיקות הצרפתיות? אני בשוק! מה קרה לברכות יום ההולדת לפני כסא החתן/כלה?

mayor

New member
פשוט תרימי טלפון לגננת ותעירי לה בע

בעדינות. נראה לי שמתפתח פה כעס נוראי שבסיסו בכל הימים שבהם הילדים חולים וההורים צריכים / נאלצים להישאר איתם בבית ולא ללכת לעבודה. אכן זה מנהג שמקומו לא בגן וגם למזוג ולאסוף יין ל 20 ילדים זה לא כזאת עבודה קשה, אבל לבטח הילדים נדבקים בעוד מאה אלף דרכים אחרות בוירוסים שמשתוללים - קחו צעצוע פלסטיק קטן אחד ותעקבו אחריו במצלמת וידאו במשך יום בגן - ותראו לכמה פיות של ילדים הוא הגיע.... אז אכן אם ישנה דרך לצמצם ולשמור על היגיינה זה באמת לא לערבב גם אוכל/שתייה/בקבוקים/מוצצים וכו´, אבל זה ניתן לפיתרון בדרך פשוטה של תקשורת לא? אני בטוחה שכל גננת תבין את ההגיון שבביטול נוהג כזה, ואני בטוחה שאף גננת לא רוצה לגרום להדבקות בוירוסים בכונה. דברי עם הגננת , תסבירי לה בעדינות, ואם זה לא יעזור - אז אכן יש מקום לרגשות כמו אלו שעולים פה ולחיפוש תשובה אחרת לבעיה. בהצלחה וסליחה שהתפרצתי לכן לדיון. קרן.

ציפי ג

New member
נשמע לא הגייני ../images/Emo104.gif

אני אשאל את ילדי מה קורה בגן שלהם. אני חושבת שרק מעבירים חלה. אני יודעת שמשרד הבריאות עשה אצלנו בגן שנה שעברה בדיקות בעקבות כמה מקרי דיזנטריה, ומצא שהגן מנוהל מבחינה בריאותי במקסימום האפשרי, אבל אולי את זה הם פספסו.

עירית ל

New member
רגע רגע - ומה לגבי הטקס עצמו?

במסגרת הסיבוב גנים שערכתי (עד שמצאתי גן נהדר!), ראיתי טקסים של קבלת שבת. אותי החלוקה לאבא של שבת ואמא של שבת הוציאה משלוותי. מה עוד שבגן אחד ראיתי שאמא של שבת, עוד לא בת שנתיים חובשת שביס! כששאלתי גננות אם חלוקת התפקידים בן הבנים לבנות נוקשה התשובות נעו בין "כן" לבין "אם בן יבקש להיות אמא של שבת ניתן לו". נו באמת! אי אפשר לעשות קבלת שבת שנותנת אפשרות לכולם להתנסות בהכל? כשאני הייתי ילדה תמיד חבשתי כיפה אצל סבא שלי וגם אמרתי את הברכה על היין. וזה היה בבית דתי למהדרין. כמובן שבגן הנהדר שמצאתי הדברים שונים.

רותי ע

New member
אצלנו בגן זה ממש אחרת

כל ילד מקבל כוסית קטנה. ואין אבא ואמא שמנשקים. רק קידוש עם החלה ושתיה של יין. אף פעם לא חשבתי על זה יותר מדי אבל עכשיו אני ממש שמחה שזה ככה. לדעתי יש מקום להעיר לגננת בנושא כזה.

רותי הכ

New member
את הטקס עצמו לא המציאה הגננת אלא

הדת היהודית!!! שם, מה לעשת, יש חלוקה ברורה בין בנים לבנות. אמא מדליקה נרות ואבא מברך על היין. אני חילונית לחלוטין אבל מאד שמחה שבני מקבלים קצת מסורת בגן ומושג על קבלת שבת (אח"כ גם בבית אנחנו עושים קידוש והילדים מברכים) אגב אצלינו לא מעבירים כוסות ולא מתנשקים רק מברכים, שרים ומחלקים ממתק. רופא הילדים שלנו מחלק את הגנים בעיר ל"טובים" ו"רעים" לפי התדירות שבה מבקרים אצלו הילדים מכל גן אז גו "רע" הוא זה שבו בקבוקים מוצצים וכוסות מסתובבים חופשי ועוברים מפה לפה. בגןטוב הבקבוקים והמוצצים נשארים בפינה מיוחדת שרק לגננת גישה אליה ובגנים של ילדי שכבר אי מוצצים- כל ילד הביא בצחילת השנה כוס מהבית שעליה רשום שם הילד וכל אחד שותה רק מהכוס שלו

אני חושבת שעידן נדבק ככה בכמה

מהמחלות, אבל בטוח לא כולן, אני הייתי יותר מודאגת מהעברה של בקבוקים ומוצצים. את האמת אני לא יודעת מה קורה במעון של ניב כי אם אני באה לשם הוא רוצה שאקח אותו ולא אעזוב בלעדיו, אבל אני חושבת שניב צעיר מדיי בשביל קבלת שבת, ולא מבין.

למעלה