קבר הצדיק מזוועהיל

עלמה83

New member
קבר הצדיק מזוועהיל

שלום לכם,
רציתי לפרסם כאן בנס שקרה לי.
אני בחורה מסורתית, לא באה להחזיר פה אף אחד בתשובה. פשוט חשוב לי לשתף אותכם.
ישנו קבר של צדיק גדול בירושלים, רבי גדליה משה גולדמן, הקבר נמצא ממש בסמוך לכנסת.
שמעתי על גדולתו של צדיק זה מאנשים אשר קרובים אליי שתודה לאל זכותו סייעה לתפילותיהם להתגשם. ואני מדברת פה על מקרים לא פשוטים של אי פריון, ניתוחים בפעוטות ועוד...
גם אני הגעתי לקבר מסיבותיי האישיות על מנת לבקש את בקשתי ונדרתי נדר שאם תפילותיי יענו אפרסם זאת.
ואכן, הגיע תורי לפרסם.
במידה ואתם נמצאים במצוקה, בפני מבוי סתום, מחלה או כל צרה שלא תהיה... אני ממש ממליצה לכם, אתם יכולים להגיע ולבקש את כל אשר תחפצו.
זה בעיקרון עובד כך:
צריך להגיע 3 פעמים רצופות בימים שני-חמישי-שני או חמישי-שני-חמישי,
לבקש ב-3 הפעמים האלו בקשה אחת יחידה,
כשמגיעים צריך להגיד נוסח תפילה (שנמצא שם), כדאי גם להדליק נר נשמה לעילוי נשמתו של הרבי ולתת צדקה.
להתחייב שאם אכן תפילתכם תיענה תפרסמו זאת.

שבע"ה כל תפילותינו יענו ברצון ונתבשר בבשורות טובות.

SupermanZW

Well-known member
על פי היהדות אסור לדרוש אל המתים

יש להתפלל לאלוהים ישירות, לא לצדיק, אפילו לא לצדיק חי. תפילה שאינה לאלוהים היא עבודה זרה.

עלמה83

New member
חלילה

ממש לא התפללתי לצדיק.
התפללתי ל-ה', פשוט קדושתו של הצדיק מסייעת. התפללתי שבזכותו של צדיק זה ה' יענה לתפילותיי...

מתלמד8

New member
מצטער-מבלי לפגוע,על זה נאמר וילכו אחר ההבל,,,,

גילוי נאות,דתי לשעבר,אתאיסט,כופר מוסמך,לא מאמין ב-"אברא כדברא" מכל סוג.

מתלמד8

New member
מטורף-ניתוח מסוכן עבר בהצלחה,המנתח,המרדים והצוות לא עשו דבר

רק המת העביר את הניתוח בהצלחה?
אוי איזה סיפור הזוי ! סיפורים כאלה יש בשבט הזולו באפריקה וביערות הגשם בברזיל.
להחזיר בתשובה? עם סיפורים כאלה את מעודדת עבודדת אלילים ואמונה בכוחות של מתים .
יש היום בערוץ 10 תכנית של אמנון לוי(לא,לא על חרדים) על הסרת קללות כישופים ושאר מרעין בישין-כדאי לך לצפות בתוכנית,זה יתן לך רעיון להציע למאמינים בקללות וכישופים פטנטים להסרתם.

the ror

New member
מצטער, לא מאמין בדברים כאלה.

מעדיף להתפלל ולתת צדקה ולקיים מצוות בלי קשר לצדיק כזה או אחר ובכך לתת לזכויותי שלי להיות הסיבה למענה לתפילותיי.
אפשר ללמוד ולהתחזק מצדיקים אבל עבודת ה', מצוות בין אדם למקום, כגון תפילה היא בין אדם למקום.
היהדות אינה קסם ואין בה מתנות חינם והבטחות שכאלה.

SupermanZW

Well-known member
זכויותיך לעולם לא יספיקו לרצונותיך

כִּי אָדָם אֵין צַדִּיק בָּאָרֶץ, אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה טּוֹב וְלֹא יֶחֱטָא.

לו היו זכויותיך מספיקות אף להתפלל לא היית צריך, הרי אלוהים יודע מה אתה רוצה גם מבלי שתאמר לו, רוב מה שאתה מקבל אתה מקבל כחסד ולא כי מגיע לך אבל אם יש מי שמוכן להשפיע עליך מזכויותיו אתה עשוי לקבל יותר (שוב כחסד, כי אלה זכויותיו של אחר ולא זכויותיך).

יותר מכך, אלמלא היית חוטא לא היית בא לעולם מכיוון שנשמתך כבר הייתה מתוקנת ולא היה צורך שתבוא לעולם, לכן אין לך מה לסמוך על זכויותיך, אין סיכוי שהן מספיקות.

the ror

New member
הגיון לקוי. זה שאני מקבל כחסד מהקב"ה לא מוריד מזכויותיי...

ולשים דגש על הסתמכות על זכויות של אחרים במקום על עצמי זו שטות.
כמו שאמרתי, זה טוב מאוד ללמוד ולהתחזק מצדיקים אבל בשורה התחתונה מה שהאדם בוחר לעשות או לא לעשות הוא העיקר.
וגם קבלה כחסד היא מהקב"ה... למידה והתחזקות מצדיק מסויים טובה רק אם הוא אכן צדיק וגם את זה רק הקב"ה יודע... מי אנחנו שנקבע מי צדיק ואיך אנשים אחרים נשפטים? מי צדיק ומי לא?
היהדות אינה נצרות שמסתמכת על אנשים שימותו בשבילך או יסלחו לך על חטאים שלך.
ביהדות יש את לעשות תשובה. זה הרבה פחות קל אבל זה אמיתי.

במביאל

New member
תגובה

בשנים עברו כשיהודי היה רוצה לפגוש את השם הוא היה הולך לבית המקדש... היום כשאין בית מקדש כדי להיפגש עם השם צריך ללכת לצדיק.

מתלמד8

New member
שלושה פגשו את הצדיק "הרנטגן" מנתיבות,קצב,דנקנר ודודו טופז

ראו להיכן הם הגיעו, בשביל זה יש צדיקים.

the ror

New member
לא מסכים איתך. זו החפצה שגובלת בעבודת אלילים. כאילו ה' מוגבל

רק למקום מסויים...
ברור לי שיש חשיבות לעשיית מעשה ולעליה למקומות קדושים אבל זה לא העיקר. העיקר הוא התקרבות לבורא. לא בהכרח התקרבות פיזית.
אדם שמתחבר לבורא יותר באמצעות התבודדות ביער או מעשה אחר אז עדיף שיעשה זאת. יש מצוות שמנחות את האדם לדרכי עבודת ה' או דרכים מומלצות להתקרבות לבורא. עד כמה שידוע לי, עליה לקברי אנשים (אפילו צדיקים, שכאמור מי יודע מי צדיק יותר או פחות או בכלל) זה לא אחת מהן.
היום כשאין בית מקדש ואדם רוצה להתקרב לה' צריך פשוט להקשיב לו. ללמוד תורה ולעשות מצוות. אם הוא צריך להתייעץ עם מומחה בנושא אז זה כל מה שזה, התייעצות. המפגש עם אדם כלשהו (עם תואר צדיק או לא) אינו חלופה או תנאי ללימוד או קיום מצוות אמיתי.
בכל מקרה, גם בשנים עברו וגם כיום אף אדם ואף יהודי לא יכל להפגש עם ה' בעודו בחיים אז דבריך די מנותקים מהמציאות מלכתחילה.

במביאל

New member
תגובה

"בכל מקרה, גם בשנים עברו וגם כיום אף אדם ואף יהודי לא יכל להפגש עם ה' בעודו בחיים אז דבריך די מנותקים מהמציאות מלכתחילה."

עד כמה שידוע לי נבואה זה פגישה עם אלוהים

מאז ומתמיד היהודים היו הולכים לנביא בשאלות על גשמיות ורוחניות כיום שאין נביאים יש מקובלים שאליהם ניתן לפנות בשאלות.

אמשול לך משל : יהודי פלוני חי במבוך ומנסה לצאת ממנו אך אם יפעל לבד הוא עלול לא למצוא את דרכו החוצה מהמבוך... על עץ גבוה בתוך המבוך עומד הצדיק ומנחה את האדם איפה לפנות שמאל ואיפה לפנות ימינה.

אמונת חכמים ושימוש תלמידי חכמים זה הדרך היחידה להבין את התורה... איזה הוא עם הארץ - זה שלמד את כל התורה אבל לא שימש תלמידי חכמים.

the ror

New member
ידוע לך לא נכון. נבואה אינה מקבילה לפגישה עם אלוקים.

היא אולי היה הקשר הכי ישיר לאלוקים בתקופות מסויימות אבל זו רמה הרבה פחות ישירה מפגישה.
ובכל מקרה, תזכיר לי לפני כמה מאות שנים היה הנביא האחרון?
פנו לנביא כשליח של האל. כאדם שיכול לגשר בין האדם הפשוט לדבריו ורצונו של האל.
לנביאים זה לא היה פשוט. למלכים נבחרים זה לא היה פשוט. וק"ו למקובלים של היום זה לא פשוט. כך שהפניה למקובלים זה לא במקום ללמוד ולפעול בהתאם לדברי האל אלא דרך נוספת ויתכן קלה יותר לעשות זאת. בסופו של דבר, העיקר והמטרה הם לימוד התורה(דברי האל) ועשיית מצוות.
זה לא תקין ולא נכון להפוך את האמצעי (נביא/ מקובל/ רב) למטרה.
"שימוש תלמידי חכמים"... מה זה? ומה הקשר שהאמירה שהבאת (שאשמח למקור שלה) באה לעשות בין זה לבין לימוד התורה? שלא לדבר על מה משמעות "עם הארץ" בתקופת אותה אמירה? נראה לי שהסקת ממנה מסקנות שגויות ורחבות הרבה יותר ממה שהיא בעצם באה להגיד...

במביאל

New member
כל מטרת המצוות ולימוד התורה היא לפגוש את אלוהים

מה זה נבואה אם לא פגישה עם אלוהים?

the ror

New member
להתקרב. לא לפגוש. נבואה היא סוג של תיקשורת אבל לא פגישה.

מה גם שיש רמות שונות של נבואה. אני לא מומחה בנושא אבל מלימוד בסיסי של התורה ניתן להבחין בכך. לא סתם מבדילה התורה בין רמות נבואה שונות. נבואת בלעם (שמתוארת כחלום), נבואת משה (שהיתה הרבה יותר גלויה - וגם, לא מפגש).
בדיוק כמו ששיחה בפל' היא לא כמו מפגש והודעה אינה כמו שיחת פל'.

E טי

New member
בהקדמה לשיחות הרצי"ה לספר בראשית

הרב אבינר כותב על שיטת הרב צבי יהודה בלימוד פרשת השבוע:
"רבינו היה מרבה להזכיר שבלימוד פרשת השבוע, איננו עוסקים בפרטי פרטים, ודאי לא בפרטים של פרשנות ותחביר, אלא אנו רוצים להפגש עם רבונו-של-עולם."

the ror

New member
אוקיי, אז מה אתה אומר? שאפשרי לפגוש את ה'?

הגיוני לי לרצות לפגוש את ה'. הגיוני לי גם לשאוף להתקרב ולהידמות אליו. אבל לטעון שפגישה עם ה' כפשוטו אפשרית?
(וכדי שלא שוב נכנס לאי הבנה לגבי משמעות של מה זה פגישה כפשוטו...
https://he.wiktionary.org/wiki/פגישה)
הרי ברור שהפגישה שהרב מדבר עליה אינה פגישה למעשה אלא סוג של תקשורת עם הקב"ה דרך הלימוד של פרשת השבוע...
או שאתה מנסה לטעון אחרת?

E טי

New member
רק מצטט

אני לא ממש מבין את ההתעקשות שלך בדיון הזה.
כמובן שהשימוש במילה ביחס לבורא היא רק באופן מושאל, כמו מילים רבות אחרות.
&nbsp
אגב, ויקימילון, שהפנית אליו, בכלל לא מגדיר את המילה פגישה.

למעלה