קדימה היא

יוטו

New member
שינוי זה שמאלה . קדימה זה כבר

פרו ערבי (שמאלה ממרצ - שהתנגדו להנתקות ללא הסכם )

שאלה חשובה מאוד!

והיא: מהם הייתרונות של מפלגת "קדימה" על פני מפלגת "שינוי"? (ואני בעיקר מצפה לתשובה מתומכי מפלגת קדימה) ואני מקווה לקבל תשובות עינייניות ולא סופרלטיבים או דמגוגיה זולה.

די להציף!

את כל שירשורייך אני מחבר יחדיו. בפעם הבאה שרשרי נכון.. יש מקום לכולם בפורום ואין סיבה שתתפסי 90% ממנו, תודה.

אני בן ולא בת!

וזכותי לפתוח שרשורים חדשים! אפילו שאני לא סובל את המפלגה שלכם! כמו שלאחרים מותר אז גם לי! ולא הכל נחוץ בשרשור אחד.. אתה מקצין...

אתה מציף, מצטער..

דוחף שירשורים על ימין ועל שמאל. בפעם הבאה תגובתך תימחק - אלו הם הכללים ואם כולם עומדים בהם, אין סיבה שגם לא אתה, תודה.

ובמקום להיות גיבור גדול!

ולכתוב אסור להציף! אני מציא לך תיהיה גיבור אמיתי ותענה על השאלות שלי! ואגב קדימה היא ממש מפלגת פליטים..

את זמני אני צריך לבזבז

על לשרשר את כל ההודעות חסרות התוכן שלך.. אז למה אתה מצפה? :)

bhnadav

New member
אממ...

בעניי - העומד בראשה הוא אריאל שרון, ראש הממשלה. אדם שהביא את המדינה להישגים מרשימים מאוד בשנות כהונתו - ההתנתקות מעזה, החזרת תחושת הביטחון לאזרחי ישראל, יציבות המשק, חיזוק מעמדה של ישראל בעולם, קשרים עם מדינות ערביות. שרון הוא פוליטיקאי אחראי שאפשר לסמוך עליו שינהיג את המדינה בדרך בטוחה ורציונלית, ויחזק את האינטרסים של ישראל. בנוסף, שאר האנשים ברשימה, כמו ציפי לבני, מאיר שטרית, אהוד אולמרט, שאול מופז, אבי דיכטר, אוריאל רייכמן ועוד - הם אנשים שהוכיחו את עצמם ואפשר לסמוך עליהם שייהוו הנהגה מעולה למדינה. לעומת זאת שינוי - שינוי היא לא מפלגה שמתיימרת להיות מרכיבת הקואליציה, ולא בטוח שהיא תהיה בקואליציה עתידית. העומד בראשה, על אף ניקיון הכפיים שלו, לא הוכיח את עצמו מספיק בקדנציה האחרונה, ובנתיים המפלגה שבבחירות האחרונות הצליחה להביא הישג מרשים מאוד מדשדשת ובוחריה לא מאמינים לה יותר. בנוסף, קדימה היא מפלגת מרכז קונצנזוסית, ואילו לשינוי יש עמדות קיצוניות בנושאי דת ומדינה. עמדות שלא מהוות את הזרם המרכזי במדינה, לעומת עמדות הסטטוס קוו של קדימה. בנושאים המדיניים והבטחוניים שרון והנהגתו הוכיחו את עצמם, ואילו ללפיד ולמפלגתו אין הרבה מה לומר בקטע הזה, וזה לא המגרש שלה. מבחינה כלכלית שינוי מחזיקה בעמדות ימניות (א-לה ביבי), ואילו קדימה חותרת לשילוב בין כלכלת שוק חופשי לכלכלה חברתית, כלומר לכלכלה שפוייה. אני מניח שיש עוד דברים.

אנדרי ז

New member
הסטטוס קוו הזה

אחראי למצבה העגום של המדינה, למשל בעניין חוסר האפשרות של מאות אלפי אזרחים להתחתן במדינתם, דבר שכנראה מהווה הפרה בוטה של מגילת זכויות האדם של האו"ם. האם התנגדות לסטטוס קוו העלוב הזה הופך אותנו אוטומטית בעיניך לקיצוניים? שינוי אכן לא תרכיב את הקואליציה הבאה. מה הקשר בכלל? אבל אנחנו כן נוכל להיות חלק מקואליציה, והסיכוי לכך הוא ביחס ישר למספר המנדטים שנקבל. שרון ממילא יהיה ראש הממשלה הבא, לטוב ולרע. השאלה רק אם תהיה לו קואליציה שלקוחה מהאלף השלישי לספירה או לפני הספירה.

bhnadav

New member
אממ...

סטטוס קוו הוא קונצנזוס. הפרתו היא לא. אני לא יודע לומר אם זה קיצוני. בעניין הקואליציה, אתה צודק, אבל יש אנשים שרואים יתרון בכך שאתה מצביע למפלגה שיש לה גם מועמד לראשות הממשלה (לא רשמית כמובן, כי אין היום בחירה ישירה), אז הצגתי זאת כיתרון.

אנדרי ז

New member
ואני מציג זאת כחיסרון

במצב הנוכחי אין ספק לגבי זהותו של ראש הממשלה הבא. מה שבאמת קובע זה מי יישב איתו בממשלה. לכן חשוב להצביע דווקא עבור השותפים לקואליציה, כי הראש כבר נקבע מראש. ולגבי ה"קונצנזוס": בין מי למי בדיוק? לא שמתי לב פה לאיזו שהיא הסכמה רחבה... והאם קונצנזוס כזה חייב לכלול כניעה תמידית של צד אחד לגחמות של הצד השני?

יש להטיל ספק בכל דבר!

נבואות ניתנו לשוטים.. ואל לנו לבטוח בסוקרים כי מפלגת קדימה מובילה. אסור לשבת בחיבוק ידיים! יש מעט זמן לבחירות - והרבה עבודה לעשות! בקרוב נעדכן את לוח האירועים החדש.

אנדרי ז

New member
בוא נגיד ככה

הסיכוי ששרון יהיה ראש הממשלה הרבה יותר גבוה מזה שהוא גם ירכיב קואליציה שפויה. בשביל זה צריך לתת את הקול דווקא לשינוי.

lazaroni

New member
שלא נדבר על שינוי

אסף, שלא נדבר על שינוי ועל זה שהיא הולכת להתכווץ בכנסת הבאה... ושרון שאתה מדבר עליו הוא היה כבר ראש ממשלת מולדתינו והוא ימשך באותה הדרך גם לקדנציה הבאה שלו בעזרת השם. הוא לא הפיל את המדינה ולא הרס אותה הוא הביא לתחילת השיגשוג ולהצלחות מדיניות בעיקר ואני מקווה שבקדנציה הבאה ההצלחות יהיו גם כלכליות לכלל הציבור..

רן אני מציא לך לא להתחיל להטיף לי

מוסר! ואני מציא לך להתחיל להרגע.. שלא נדבר עליך! (ואל תשחק אותה כאילו אתה מכיר אותי יותר מדיי ואני מציא לך להכנס לפורםו ארגון התלמידים ולראות מה כתבתי שמה) ושלא נדבר על מרצ יחד! ושלא נדבר על תנועת הנוער המופקרת של מרצ יחד מוסר! ואני מציא לך להתחיל להרגע.. שלא נדבר עליך! (ואל תשחק אותה כאילו אתה מכיר אותי יותר מדיי ואני מציא לך להכנס לפורום ארגון התלמידים ולראות מה כתבתי שמה) ושלא נדבר על מרצ יחד! ושלא נדבר על תנועת הנוער המופקרת שלך מרצ יחד... ואני כבר המון זמן מנסה ליצור איתך קשר! ועד שכבר תפסתי אותך במסנגר פעם אחת אתה כבר לא נכנס למסנגר?!! אתה עושה לי בכוונה? אז אני קורה לך מכאן! ליצור איתי קשר! מי שהולך להמחק בבחירות הבאות היא מרצ-לבד שיו"ר תנועת הנוער הקודם שלה דרור! אמר בעצמו שהיא לא רלוונטית! רן עברתה מהפך?! גם ניהיתה מושחת וגם דתי?!
ונכון דווקא בגלל שהוא הוכיח את עצמו בתור ראש הממשלה רק מחזק את עמדתי שאסור שאדם זה ימשיך להוביל את מדינתנו. הוא לא ממש הפיל ולא הכי הרס.. אבל רוב הסיכויים שהוא יהרוס אותה.. אגב ראיתם ארץ נהדרת?!! איך ירדו על קדימה שמה.. איזה שיגשוג?! אתה חיי באשליות?! שגשוג בשחיתות! זה השגשוג!

למעלה