קדימה והגמלאים - סיעה אחת, 36 ח"כים

surfEU

New member
כוח יותר גדול לקדימה ויציבות

כנראה שהגימלאים מעוניינים שקדימה תהיה בשלטון לאורך זמן הם מבינים שאם יהיו בחירות בעוד שנתיים, לא בטוח שהם יעברו את אחוז החסימה לכן הם מעדיפים לתת יותר יציבות לממשלת קדימה.

bhnadav

New member
יש לשים לב - מדובר בסיעות נפרדות.

לא תהיה סיעה שתיקרא "קדימה-גיל", אלא אלה יהיו סיעות נפרדות עם תקצוב נפרד. עם זאת, הסיעות יפעלו כגוש פרלמנטרי, עם משמעת סיעתית, ועל פי הפרסומים יהיו גם ישיבות סיעה וישיבות שרים ("שרינו") משותפות.

טלמ

New member
זאת אומרת שעד להודעה חדשה

קדימה וגיל מבחינה פרלמנטרית זה גוש אחד?

mean girl 16

New member
זה לא אומר יותר מדי.

אין זה איחוד של ממש ואין לזה יותר מדי משמעות.

bhnadav

New member
נצטרך לראות מה יהיה בשלב המעשי,

ואז נבחן את הדברים

את טועה, יש לזה ועוד איך משמעות

והמשמעות העיקרית היא שבבחירות הבאות אף אחד כבר לא יספור אותם על הבגידה הזאת.

אם כך מדובר בבגידה בבוחרים שלהם

שלא הצביעו לקדימה, אם הם היו רוצים להצביע לקדימה הם היו יכולים לעשות זאת, ועובדה שהם לא בחרו בקדימה. כך שהמהלך הזה רק מוכיח שצדקתי שלא בחרתי במפלגה קיקיונית כמו הגמלאים. כי הקול שלי עוד היה עלול להגיע לקדימה. ותהיה בטוח שאחרי מהלך בוגדני שכזה, בכנסת הבאה אף אחד כבר לא יבחר בהם.

טלמ

New member
מבחינה מדינית הם תומכים באותם

עקרונות. מבחינה כלכלית הם נמצאים בין קדימה לעבודה. מאחר ואף אחד לא יתחבר ויסתכן עם עמיר פרץ קדימה היא האופציה היחידה שלהם. דווקא בוחריהם יזכרו זאת לטובה כי בזכות איחוד הגמלאים-קדימה יש סיעה של 36 חברים שמצביעה פה אחד בכל דבר. 36 מנדטים חזקים ומאוחדים יכולים לחזק את קדימה ואת הקואליציה ובכל לא לגרום לבחירות עוד שנה וחצי.

טשאפק

New member
פה אחד?

כבר היום חברי כנסת של קדימה כמעט והכשילו הצעת חוק של... אולמרט, בוועדה.

mean girl 16

New member
העניין של ההצבעה תקף ממילא.

כל עוד הם יושבים בממשלה הם מחוייבים להחלטותיה בהצבעות בכנסת. שוב, הם לא מתפקדים כסיעה אחת, אין לזה כל משמעות. אין שום הבדל, בין אם הם היו יושבים בקואליציה של קדימה סתם כך או בין עם העניין החדש הזה. תסביר לי אתה, מבחינה לוגית, למה הקואליציה תהיה יותר חזקה ככה. אין שום סיבה.

בוחריהם יזכרו זאת לטובה?

תגיד לי טלמ: אם אתה לא היית רוצה לבחור בעבודה והיית בוחר במפלגת הגמלאים, והגמלאים היו מתאחדים עם מפלגת העבודה, איך היית מרגיש? בדיוק כך מרגישים הבוחרים שלהם שהצביעו עבורם והם בגדו בהם.

sagia1

New member
זה לא בגידה בבוחרים

אתם לא מעלים על דעתך שהציבור שהצביע לגמלאים הוא באמת כל גימלאי מדינת ישראל. מי שהצביע לגמלאים זה בעיקר צעירים אולי מאוכזבי שינוי אולי נירתעי עמיר פרץ שלא רצו להצביע למפלגה גדולה ואם הם לא היו מצביעים הגמלאים או שהם לא היו מצביעים בכלל או שהיו מצביעים למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה וכך במילא הייתה תורמת לקדימה לפי חוק באדר עופר. הגימלאים הצליחו להיכנס לכנסת בזכות הסקר שהיראו יום לפני הבחירות שדירבן את כל המצביעים הנ"ל ללכת ולהיצטרף לטרנד המדליק של הצבעה לגימלאים. שמפלגת הגימלאים לא מייצגת את הגמלאים היא מייצגת את עצמם ואני לא רואה שום דבר פסול באיחוד הזה להיפך הוא איחוד טוב שנותן כוח לקדימה על חשבון קולות שהיו הולכים לאיבוד. הוא טוב גם לקדימה וגם לגמלאים שאני מיתקשה ליראות את רפי איתן רץ לבחירות הבאות כיו"ר הגמלאים אם הוא לא יחזיר את נישמתו לבורא עולם במילא זה מפלגה של קדנציה אחת.

אל תתפלא אם עכשיו זה יקרה

ויותר מזה, אל תתפלא אם עכשיו הליכוד יחליטו להתאחד עם ישראל ביתנו ואולי אפילו עם האיחוד הלאומי. מה שאתם עשיתם עוד יירשם בדפי ההיסטוריה כתקדים חסר אחריות שפתח תיבת פנדורה, שאף אחד עכשיו לא יודע איך היא תיסגר ואם היא בכלל תיסגר. וכל מה שיקרה עכשיו, תוכלו להאשים בזאת את עצמכם, על כך שנהגתם בחוסר אחריות והורדתם את רמת הפוליטיקה לשפל חסר תקדים.

למעלה