הבוחרים הרבים של הגמלאים לא הצביעו עבור,כדי שיצטרפו לקדימה.לו היו רוצים-היו תומכים בקדימה. בושה וחרפה. טוב-אבל רק נוכחנו שכלוםלא השתנה בפוליטיקה הישראלית.
כאשר עם אחד התאחדה עם העבודה? כאשר ישראל בעלייה חברה לליכוד? אפשר לחשוב שזו פעם ראשונה בהיסטוריה שמפלגות הסכימו להתאחד לסיעה אחת! זה לא אומר שהגמלאים פתאום לא יעשו את הדברים שהם היו עושים אם האיחוד לא היה קורה... אז הם חתמו על הסכם פרלמנטרי. זה לא סוף העולם.
אבל בכל זאת רוב חברי עם אחד הרי עזבו בעבר את מפלגת העבודה. גם ישראל בעליה חברה לליכוד רק כדי להשרד פוליטית. לא סוף העולם-רק טענתי שקדימה היא מפלגה מושחתת כמו האחרות. (אגב-גם הגימלאים הראו שהם לא ממש שונים...)
לא אחרי הבחירות. והציבור ידע במי הוא בוחר. פה קורא ההיפך הגמור, הגמלאים חוברים לקדימה אחרי הבחירות, וזו בגידה בראש וראשונה בבוחרים שלהם. שלא ידעו שזה מה שמתכננים הגמלאים, ועוד כבר מהיום הראשון.
מהתקופה שלפני הבחירות, תמצא שם לא מעט הודעות של תומכי עבודה שדיברו על כך שהגימלאים היא בעצם מפלגת לווין של קדימה ושאינה מפלגת שמאל. מי שהצביע לגימלאים אמנם לא רצה להצביע קדימה אבל לפחות באותה מידה גם לא רצה להצביע לעבודה. ואולי באמת תשיב על השאלה שנשאלה כאן: מה היית אומר אם מרצ הייתה מתאחדת לאחר הבחירות עם העבודה (נדמה לי שאתה תמכת בכך)? מה היית אומר אז לאותם בוחרי מרצ (למשל כאלה שעברו משינוי) שפרץ אינו בדיוק כוס התה שלהם?
קודם טענת כלפיי שלמה אני מאשים את המצביעים שלהם, וזאת למרות שלא האשמתי אותם אלא קראתי להם רק פראיירים. ועכשיו כשאני טוען שהמצביעים המסכנים שלהם לא ידעו שזה מה שהם מתכוונים לעשות עם הקולות שהם ייתנו להם, אתה שואל אותי איך זה שהם לא ידעו? אז אולי תחליט כבר? ידעו או ידעו? אשמים או לא אשמים? פראיירים או לא פראיירים? ושתחליט סופית, תודיע גם לי.
הם פשוט עשו הסכם פרלמנטרי. וכל עוד הם עומדים על העקרונות שאיתם הם רצו לבחירות - ועובדה, שאחד התיקים שהם קיבלו זה תיק הבריאות, תיק הרבה יותר חברתי מאשר שר ללא תיק - אין כאן שום בגידה בבוחרים שלהם. מפלגת העבודה בוגדת בבוחרים שלה הרבה יותר עם ההתעקשות לשבע שרים.
אם אתם לא מסוגלים לכבד את רצון הבוחרים, למה שאנחנו נכבד אותכם? אם מישהו ממצביעי גיל היה רוצה לבחור בקדימה, הוא היה בוחר בכם, לא בגמלאים. מה שאתם עושים עכשיו זה פשוט ביזיון וצחוק מהבוחרים. ואתם עוד האשמתם את פרץ על זה שהוא רצה להקים קואליציית חירום חברתית עם הימין, למרות שזה היה ספין ולא אמיתי. ותראו מה אתם בעצמכם עושים עכשיו. תגיד לי מי יאמין לכם בבחירות הבאות אחרי שאתם עושים כזה צחוק מכל מערכת הבחירות שהיתה כאן לא מזמן?
האיחוד בין עם אחד לעבודה היה ב2004, לאחר הבחירות. למעשה שמעון פרס צירף את עם אחד לעבודה כדי לחסום מאהוד ברק להשתלט על ראשות העבודה, לאחר ההפסד של מצנע בבחירות. אבל זה בסדר, רובנו התרגלנו שמאשימים את קדימה במעשים שיש להם תקדימים בפוליטיקה הישראלית כבר שנים
אני דיברתי על האיחוד בין עם אחד למפלגת העבודה. שממש לא היה זמן קצר לאחר הבחירות. ופה בוא נזכור שעם אחד היה חלק ממפלגת העבודה שעזב אותה ופשוט חזר הביתה. מפלגת הגמלאים לעומת זאת מעולם לא היתה חלק מקדימה, למעשה היא בכלל לא היתה קיימת עד עכשיו.
היה לאחר הבחירות. אין פה שום רמאות, מדובר על איחוד סיעתי כחלק מהסכם קואליציוני. הגמלאים לא מכרו את עקרונותיהם בשביל להצטרף לממשלה. דבר שאני לא יכול להגיד ב100% על עמיר פרץ ומפלגת העבודה.
אתם לא מעלים על דעתך שהציבור שהצביע לגמלאים הוא באמת כל גימלאי מדינת ישראל. מי שהצביע לגמלאים זה בעיקר צעירים אולי מאוכזבי שינוי אולי נירתעי עמיר פרץ שלא רצו להצביע למפלגה גדולה ואם הם לא היו מצביעים הגמלאים או שהם לא היו מצביעים בכלל או שהיו מצביעים למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה וכך במילא הייתה תורמת לקדימה לפי חוק באדר עופר. הגימלאים הצליחו להיכנס לכנסת בזכות הסקר שהיראו יום לפני הבחירות שדירבן את כל המצביעים הנ"ל ללכת ולהיצטרף לטרנד המדליק של הצבעה לגימלאים. מפלגת הגימלאים לא מייצגת את הגמלאים היא מייצגת את עצמם ואני לא רואה שום דבר פסול באיחוד הזה להיפך הוא איחוד טוב שנותן כוח לקדימה על חשבון קולות שהיו הולכים לאיבוד. הוא טוב גם לקדימה וגם לגמלאים שאני מיתקשה ליראות את רפי איתן רץ לבחירות הבאות כיו"ר הגמלאים אם הוא לא יחזיר את נישמתו לבורא עולם במילא זה מפלגה של קדנציה אחת.
המצביעים של הגמלאים הצביעו לגמלאים בשביל שהם ידאגו לקשישים. ואת זה הם באמת עושים. למה זה שחיתות? ועוד יותר - למה זה שחיתות של קדימה? (אם כבר של הגימלאים, אבל גם לא - הם עושים את מה שהם הבטיחו לבוחרים שלהם)
"קדימה" אינה מפלגה שמתעסקת בכלל בדאגה לחלשים-ובטח לא לקשישים. לו כל אילו שהצביעו לגימלאים היו מאמינים ש"קדימה" תדאג לקשישים בישראל-ה היו מצביעים לה! מה שהגימלאים עשו זה לדאוג לכסא שלהם בכנסת הבאה-כי לא סביר שבבחירות הבאות הם יחזרו על ההישג שלהם. מה שמצחיק זה שחלק מהמצביעים לגימלאים -היו מצביעי מחאה-נגד כל המפלגות השולטות-והנה-בקולם הם חיזקו (בלי לרצות כמובן)-את קדימה. רמאות לשמה!
איך יש פה רמאות? מצביעי הגמלאים רצו שידאגו לגימלאים, נכון? ודאגו לגימלאים, נכון? יש שר גימלאים. יש קצבאות זקנה מוגדלות, יש פנסיה לכל אזרח. כלומר כל מה שהגמלאים הציגו במצע שלהם אכן הולך לקרות. אז איך זו רמאות של הבוחרים? להפך! זאת המפלגה היחידה שעומדת בכל סעיפי המצע שלה!
זו האמא של כל הרמאויות. ותהיה בטוח שבעקבות הבגידה במצביעים שלהם שהצביעו להם בתום לב ומתוך רצון טוב, מפלגת גיל בבחירות הבאות תתאדה. בדיוק כפי שקרה לשינוי שבגדה במצביעיה ושילמה את המחיר על כך בקלפי. לגבי קדימה, אם היא תמשיך בדרך החתחתים הזאת, גם ממנה לא יישאר הרבה בבחירות הבאות.