קובץ הודעות שלא זכו ליחס..

שירלי2ב

New member
האם נסראללה מת?האם מחר תהיה ההלויה?

כרגע שמעתי בFOX NEWS שצה"ל הפציץ הלילה בונקר שבכירי החיזבאללה שהו בו! מאמינים שחסן נסראללה היה בבונקר! אמן ! כולי תקווה שהוא כבר מת! שרשרו קריאות עידוד שנוכל לראות את גופתו ואת ההלוויה שלו! קישור לכתבה על ניסיון חיסול נסראללה

iamyoda

New member
למה האיראנים מתעקשים על 22/8?

למרות דרישת הקהילה הבינ"ל לתשובה מהירה, מתעקשת איראן מזה זמן להשיב רק ב-22 באוגוסט. ביום זה יחול חג אסלאמי- ליל עלייתו של מוחמד השמיימה ממסגד אל אקצה. האם נבחר התאריך בצורה אקראית? על פי האמונה המוסלמית, ליילת אל מעראג', הוא הלילה שבו עלה מוחמד לשמיים, והוא מצוין ברחבי העולם המוסלמי כיום חג. ביום זה רכב מוחמד, נביא המוסלמים, על בהמה פלאית בשם אל בוראק המתוארת כ"בהמה לבנה וארוכה, גבוהה מחמור ונמוכה מפרד". על פי האמונה רכב מוחמד על אל בוראק ממכה לירושלים, עלה השמיימה בעוברו את שבעת הרקיעים ובפוגשו מספר נביאים: האדם הראשון, ישו, יוסף, אהרון, משה ואברהם. כל אחד מהם בירך את מוחמד, עד שהוא פוגש את אלוהים בכבודו ובעצמו המצווה עליו להתפלל חמישים פעמים ביום. מאחר וזו גזירה קשה, מנסה מוחמד להפחית ממנה ומצליח להורידה לחמש פעמים ביום. משם הוא שב בחזרה למכה והכל במהלך אותו הלילה. האירוע אירע על פי המסורת האסלאמית ב-27 בחודש השביעי הוא חודש ראג'אבּ, שנה לפני הספירה המוסלמית המתחילה באירוע ההיג'רה- הגירת המוסלמים ממכה למדינה. .... השנה יצוין ליילת אל מעראג' בתאריך ה-22 באוגוסט. ביום זה, כך על פי האיראנים, תתקבל תשובתם באשר להצעה האירופית אמריקנית הנוגעת למשבר הגרעין. על אף הפעלת לחץ קשה מצד ארה"ב ואירופה, ממשיכים האיראנים להתעקש דווקא על תאריך זה אשר מבחינת האמריקנים הוא יום ככל הימים. אולם מנהיג איראן, מחמוד אחמדינג'אד, הוא בעל תפיסה שיעית קיצונית הגורסת כי יש לזרז את ביאתו של המהדי, המשיח המוסלמי באמצעות יצירת כאוס ברחבי העולם. הכנת התנאים לכך כבר החלה בשורה של התקפות של החמאס בעזה ושל החיזבאללה בלבנון, ארגונים המקבלים תמיכה כספית, נשק והדרכה מגורמי משמרות המהפכה האיראניים, המאיימים לדרדר את האזור למלחמה כוללת לכתבה המלאה

שירלי2ב

New member
הכתובת לסיום המלחמה: ממשלת לבנון

אל: ממשלת לבנון לידי : פואד סניורה, ראש ממשלת לבנון הנדון : אחריותך הלאומית על לבנון בדבר לוח הזמנים לסיווום המלחמה בין ישראל ולבנון ____________________________ מר סניורה היקר שלום, הקהילה הבין לאומית פונה אליך בדבר אחריותך הבלעדית לסיום המלחמה המתרחשת כעת וגובה קורבנות של אזרחים חפים מפשע משני צידי הגבול. לפני 6 שנים, ישראל מילאה את חלקה לאו"ם וצייטה להחלטה 1559 של מועצת הביטחון. ישראל השיגה את כל כוחותיה, הצבא הישראלי עד לגבול הבין לאומי של ישראל ולבנון הידוע בשם "הקו הכחול" (להלן : "הקו הכחול") בתיאום מלא ואישורו של מזכ"ל האו,ם , קופי ענאן על כך שמילאה את חלקה לסיום הסכסוך בין ישראל ולבנון במלואו. בהמשך לנסיגת כל הכוחות הזרים מלבנון, הקהילה הבין לאומית דורשת ממך למלא את חלקך בהחלטה 1559 של מועצת הביטחון של האו"ם ולפרוס את ריבונותה של ממשלת לבנון על כל שטחה - הכולל את היעדר נוכחות הצבא הלבנוני בדרום לבנון -הגובל עם מדינת ישראל. אם לא תמלא את חלקך , בדבר פריסת הריבונות של ממשלת לבנון בכל שטחה ובגבול עם ישראל, תראה בך, מר סניורה ולא בממשלת ישראל היושבת בירושלים הקהילה הבין לאומית, אזרחי לבנון ואזרחי ישראל כאחראי לתוצאות המשך המלחמה הגובה קורבנות חפים מפשע, עוצרת את שיקומה וצמיחתה הכלכלית של לבנון , לאחר 20 שנה של מלחמת אזרחים עקובת מדם. על מנת לסיים את הסכסוך שבין ישראל ללבנון ועל מנת לשמור על לבנון מיצירת "כאוס ריבוני" - שיתקע "מקל בגלגלים" של הדמוקרטיה הצומחת כעת בלבנון , בתמיכתה של ארה"ב ובעיקר לרווחתם של אזרחי לבנון הרוצים לראות את המשך שיקומה של לבנון ולאחר 20 שנה עקובות מדם של "כאוס ריבוני" של מלחמת אזרחים - אתה נדרש למלא את חלקך בהחלטה 1559 של מועצת הביטחון של האו"ם. במידה ולא תעשה זאת, ממשלת ישראל תעמוד חסרת אונים למראה המשך המלחמה בין ישראל ולבנון. כן גם מילויי חלקך בהחלטה 1559, הינו למעשה השלב האחרון של "סגירת התיק" של מלחמת האזרחים עקבוה מדם של 20 שנה - שיצרה "כאוס ריבוני" בתוך שטחה של לבנון. אזרחי לבנון לא יוכלו נשום חופש, עצמאות ודמוקרטיה מלאה , ללא "כתובת ריבונית אחת" שתשמור עליהם מסיבה פנים-לבנונית או מסיבה חוץ-לבנונית בדבר התפרצותה מחדש של מלחמת אזרחים ו"כאוס ריבנוי" על ידי "ריבוי צבאות ואו/גם מיליציות" בתוך מדינה ריבונית אחת. נספח למכתב ______________ מר סניורה, המערכת הפוליטית בדמוקרטיה בנויה בצורה כזו שיש "פלורליזם של מפלגות" אך "יישות ריבונית אחת" (להלן : "הממשלה הריבונית") ברגע שיש "פלורליזם של מפלגות" אך מצד השני יש "פלורליזם של צבאות ואו/גם מילציות" (במקום "צבא של ממשלה ריבונית אחת")- הרי שלא ניתן לדעת מהי "הכתובת הריבונית האחת" איתה מנהלים מגעים או עושים סדר, והיא מפרה את "הסדר הדמוקרטי" ושוב יש "כאוס שילטוני" בדומה למצב בו היתה נתונה לבנון במשך 20 שנה במלחמת האזרחים. הסכנה לדמוקרטיה הצעירה של לבנון נובעת, לא רק מכך שבמצב זה של "כאוס ריבוני" יכולה לחלחל חזרה מלחמת האזרחים (כל "מיליציה" יכולה להחליט כל רגע ש"הצבא" או מיליציה אחרת צריך להלחם בה שוב) אלא הסכנה היא גם באה מבחינה חיצונית, של "מיליציה" מכתיבה לעצמה את "סדר היום" (AGENDA) משלה , בכך שהיא יכולה בניגוד להחלטה של "הממשלה הריבונית האחת" לפתוח במלחמה או עם "מיליציה פנים-לבנונית" או עם צבא חיצוני חוץ- לבנוני, בניגוד לאינטרסים הלאומיים של אחדות לבנון. הדרך היחידה לשמור על דמוקרטיה היא "פלורליזם של מפלגות" מצד אחד ומצד השני של המשוואה לשמור על "כוח צבאי ריבוני אחד ומאוחד". דמוקרטיה נועדה לשרת את האינטרסים בדבר החופש והרצון של העם (הלבנוני, במקרה זה) על ידי זה שהם בוחרים בבחירות דמוקרטיות ,כפי ראות עינהם ,את אלה שהם חושבים שיכולים לשרת אינטרסים אלו (להלן : "הממשלה הריבונית האחת") וברגע שאין "ריבון אחד" , הרי שכל רגע נתון כל "ריבון נוסף" עם כוח "מליציה פנים לבנונית" יכול לקחת על עצמו החלטה שמנוגדת לרצון העם ולשרת את האינטרסים של אותה "מיליציה" במקום ובניגוד לשרת את האינטרסים של העם הלבנוני כפי שהוא בחר אותם בבחירות הדמוקרטיות. *הערה אתמול שמעתי פרשן בCNN שאמר שהניסיון של הכנסה של "מיליציות" לתוך המערכת הפוליטית נכשל והוא נתן את הדוגמא של חמאס וחיזבאללה. ובכן, בד"כ לא נהוג בכלל להכניס ארגוני טרור לתוך המערכת הפוליטית. או שאתה "מיליציה" צבאית של טרור או שאתה "גוף פוליטי" שמציית לצבא האחד ששיך לממשלה הריבונית האחת. שניהם ביחד זה לא הולך. אבל אם ננסה להיות קצת יותר "ליברליים" -אפשר לפרק את אותם "מיליציות" -קרי, אירוגני הטרור חמאס וחיזבאללה - ואז המשמעות היא שהם פסקו להיות "מיליציות נוספות לצבא הריבוני" ובכך השאירו את עצמם רק בתוך המערכת הפוליטית. דוגמא, בהסכם אוסלו היה רשום שלא ישתתף אירגון טרור בבחירות , כזה שאינו מכיר בישראל או בהסכמים קודמים עימה. אילו היו עומדים על הדרישה לפרק את החמאס , לפני הבחירת וכתנאי להשתתפות בבחירות - הרי שהיום לא היינו עומדים במצב הזה (שגם מסכן את הדמוקרטיה עצה ע"י "פלורליזם של מיליציות") אותו דבר תופס לגבי החיזבאללה. אילו היו מפרקים את החיבאללה , לפני שנה, מתי שהסיגו את אחרון הכוחות הזרים מלבנון. ואילו היו מעמידים ליזבאללה את התנאי של השתתפות בבחירות -בכך שהם יתפרקו מנשקם ויצייתו לכל "ממשלה ריבונית אחת" שתבחר באופן דמוקרטי על פי רצון העם הלבנוני לשרת את האינטרסים של הלבנונים- הרי שהיום לא היינו עומדים בפני "פלורליזם של מיליציות" שמסכנות את "הממשלה הריבונית האחת" - שנבחרה לפי האינטרסים של העם הלבנוני - ולא היתה סכנה לדמוקרטיה... דמוקרטיה אמיתית לא יכולה לשרת את האינטרסים , כפי שהם הובעו בקלפי - על ידי העם הלבנוני - אם נכנס בין "הממשלה הריבונית" לבין העם הלבנוני "גורם ריבוני / מיליציה" נוספת" - הרי לכל אחד יש את האינטרסים שלו. וזה ההבדל בין מה שאני חושבת לבין אותו פרשן. אפשר להפוך "מיליציה" ל"גוף פוליטי" -אבל רק בתנאי שהם מתפרקים מנשקם ומוכנים לקבל על עצמם את "הריבונית של ההמשלה הנבחרת" וגם לצית "לצבא האחד של הממשלה הריבונית" (על ידי זה שימסרו את הנשק לצבא הריבוני)

iamyoda

New member
המלחמה הקרה השנייה - השלב השלישי!

המלחמה הקרה השנייה, שהחלה ב-11 בספטמבר 2001, הופכת דומה מיום ליום למלחמה הקרה הראשונה. אך בעוד זו הראשונה גרמה בכל 44 שנותיה "רק" לשלושה עימותים אזוריים שהיו בעלי נפיצות גרעינית, המלחמה הקרה השנייה מציגה שלושה עימותים בעלי פוטנציאל זהה – בשבוע אחד! "תקופה אחת איננה יכולה להיות מובנת בשלמות ללא הבנה של כל שאר התקופות. שירת ההיסטוריה יכולה להיות מושרת רק כשלימות" (חוזה אורטגה אי גאסט- פילוסוף וסופר ספרדי). המלחמה הקרה השנייה- המערכת הגיאו-פוליטית החדשה המפגישה, זה מול זה, שני גושים עיקריים - הגוש הדמוקרטי והגוש הריכוזי - פועלת על פי עקרונות דומים למלחמה הקרה הראשונה. בדומה לקודמתה, שנוצרה מהריסות הטראומה המלחמתית הנוראה ביותר שידע המין האנושי, גם המלחמה הקרה השנייה החלה בטראומה חובקת עולם - פיגוע הטרור הרצחני ביותר בהיסטוריה. עם תחילת האלף השלישי, ערב תחילתה של המלחמה הקרה השנייה, דמה העולם, אם לשאול דימוי מעולם הגיאולוגיה - לגוש יבשתי מרכזי ויחיד. בבוקר ה-11 בספטמבר של שנת 2001, התפוצץ הגוש הזה לרסיסים. רק חמש שנים חלפו, אך ההחלטות שקיבלו מאז מדינות העולם, כל אחת לעצמה, הובילו לגיבוש גושים חדשים, אשר יהוו את הבסיס למערכת הגיאו-פוליטית העולמית בעשרות השנים הבאות. השלב הראשון במלחמה הקרה השנייה התאפיין בבחינה מחדש של סדרי העולם הרצויים מבחינת המעצמות הדמוקרטיות וביציאה למלחמה עולמית בטרור. בה בעת, גורמים חדשים-ישנים במפה העולמית, בדמותם של ענקי הקומוניזם סין (בהווה) ורוסיה (בעבר), השתמשו באמצעים קפיטליסטיים להגדלת כוחן הצבאי והכלכלי, שתורגמו לחיזוק השפעתן הפוליטית בכל רחבי העולם. השלב השני, שתחילתו במחצית הראשונה של שנת 2005 וסופו בימים אלו, התאפיין במאמצי הגושים לצבור מדינות ונכסים, על מנת להגדיל את כוחם היחסי – בריתות אסטרטגיות וכלכליות נכרתו וכל המדינות המשמעותיות במערכת הגיאו-פוליטית העולמית שישבו על הגדר במהלך השלב הראשון – לא יכלו לעשות זאת עוד ונאלצו לבחור צד. בימים אלו, נכנס העולם לשלב השלישי של המלחמה הקרה השנייה, בו, לראשונה, יעמידו שני הגושים למבחן את כוחם במציאות החדשה, בשורה של עימותים אזוריים. במהלך המלחמה הקרה הראשונה, שלוש פעמים הגיעו עימותים אזוריים בין בנות ברית של שתי המעצמות אל סף מלחמה גרעינית – במלחמת קוריאה, במשבר הטילים בקובה ובמלחמת יום הכיפורים. לכל שלושת העימותים האזוריים שהתפוצצו במהלך השבוע השני של חודש יולי – התחמשות צפון-קוריאה, מתקפת הטרור בהודו ומלחמתה של ישראל בחיזבאללה – פוטנציאל לעימות גרעיני. בכל השלושה, ניצבות משני צידי המתרס נציגות של שני הגושים. למאמר המלא

MsUnderstood

New member
קובץ הודעות שלא זכו ליחס..

תתיחסו אליהן

MsUnderstood

New member
זה לא משנה אם אני חושבת שהן

שוות התיחסות או לא... ההודעות האלו בפורום וחבל שסתם הן יתספו מקום אז מצרפים אותם ביחד... זה הכל... לא צריך לחפש את הרע בכל מקום..

כלל לא התכוונתי לכך, שכולן אינן

שוות התייחסות. הרי "שוות התייחסות" זה בכל מקרה יחסי! גם אם היחס של מישהו שלילי או חיובי להודעה זו או אחרת, זה עדין לא אומר דבר בנוגע ל"שווה התייחסות", שגם זה, כאמור, יחסי ביותר. התכוונתי לשאול, אלו מהן, לדעתך (הסובייקטיבית!), מעניינות יותר, יש בהן משהו חדש או מקורי. וההערה שלי היתה בעיקר... "לשמירת השיחה".

מבלי לקרוא את "הכתבה המלאה",

מה זה משנה? מדוע מישהו צריך להתנגד לתאריך זה או אחר (אם נתעלם מעצם דחיית התשובה לזמן רב)? בשלהי תקופת ה"דטנט" (הפשרה מסוימת ביחסי הגושים בשנות ה-70, בה נפתחו סניפי פפסי קולה בברה"מ, נערכה טיסת החלל המשותפת סיוז-אפולו, נחתמו הסכמי הלסינקי), בלנינגרד היה אמור להתקיים - לראשונה בהיסטוריה הסובייטית! - קונצרט בהשתתפות אמנים מפורסמים מהמערב, נציגי "התרבות הקפיטליסטית הרקובה", וכבר הכל היה מוכן וחתום, אבל מישהו בצמרת הסובייטית שם לב שתאריך הקונצרט, 4 ביולי (1978) הוא יום העצמאות של ארה"ב, ומסיבה זו ואולי גם אחרות הקונצרט בוטל ברגע האחרון, לאכזבתם הקשה של הצופים שהתקהלו ב"כיכר הארמון" מכל רחבי ברה"מ. בנוגע לדרדור האזור, האשמים העיקריים הם בכל זאת אנחנו, המתעקשים להמשיך במדיניות הקולוניאלית כלפי הפלסטינים, ומתעקשים להציג עצמנו כגזע עליון, גזע לבן, שאינו מחשיב את ה"ילידים", דורס ורומס, מפציץ ומפגיז ללא אבחנה, וחוזרים על הפשעים של קודמינו - על פשעי נאט"ו שהפציצה את יוגוסלביה, ועל פשעי ארה"ב הרומסת את עירק. מובן, שכל ה"ילידים" רואים בנו נטע זר, קולוניאלי, כובש, מדכא, הורג והורס. אין הסבר אחר לפיצוץ תחנות כוח, מאגרי דלק ובנייני ממשלה.

iamyoda

New member
אז תקרא את הכתבה ותבין

זה לא שהם סתם זרקו תאריך אחמדינג'אד חובב סימליות ידוע ויש בתאריך הספציפי הזה יותר מכדי לרמוז שהוא מתכנן משהו דרמטי

אם יש באותה כתבה (שלא קראתי)

משהו יותר מספקולציה על "סמלים", אז מדוע לא הצגת את זה? אם בחרת מתוך אותה כתבה להבליט דווקא סמלים, ולא משהו מוחשי יותר, אז מדוע אמור להיווצר עניין להיכנס לכתבה? אין לי מושג איזו כתבה היא זו, ומה כתוב בה, וכמובן אינני יכול להתייחס אליה לרע או לטוב. אבל מה שברור, זה שלא עשית לה פרסומת טובה, המעוררת חשק לקרוא אותה. ההערה שלך על האמריקאים על כך, שתאריך החשוב למוסלמים הוא בעיניה סתם יום רגיל, אינה אומרת שום דבר על האמריקאים, אלא רק מעידה פעם נוספת על שחצנותם - וזו, אם הצגת נכון את דבריהם. אף אחד אינו דורש מהם לציין חגים של אחרים, אבל גם להביע בהם זלזול פומבי. ובאשר ל"מתכנן משהו" - [אם] נחיה ונראה. כבר לא נותר הרבה זמן. מה הוא כבר יכול "לתכנן"? לכבוש את ארה"ב?
זה לא, במקרה, ארה"ב מכינה עילה לתקוף את אירן?

iamyoda

New member
אז ככה

א. מה זאת ההתנפלות הזאת על כתבה שלא קראת? מה גורם לך לכתוב ערימות של מילים על משהו שאתה אפילו לא יודע מהו? ב. אני כמעט אף פעם לא בוחר להבליט חלקים מכתבה - אני פשוט שם את הפתיח שלה בפורום עם לינק ג. אשר לנושא הספציפי - אם תקרא קצת חומרים (יש גם בסיקור ממוקד, אבל תקרא איפה שאתה רוצה) על אחמדינג'אד וההנהגה האיראנית הנוכחית תבין שהסימליות בעיניהם היא לא ספקולציה ולא קוריוז אלא דפוס התנהגות. בחירת ה-22/8 היא לא מקרית והיא הוכרזה כבר לפני חודש וחצי. איראן כנראה לא תכבוש את ארה"ב אבל היא מסוגלת להזיק בהרבה מאוד דרכים - ממתקפת טרור עולמית על ייעדים מערביים ועד מתקפה על ישראל. לא ידוע מה האיראנים הולכים לעשות אבל לו הייתי אדם מהמר הייתי שם כסף על זה שהאיראנים עומדים להכריז שיש להם אורניום מועשר ברמה לפצצת אטום, או לחילופין - שכבר יש להם פצצה. בכל מקרה - ההצהרה הולכת להיות דרמטית ביותר.

איפה ראית "התנפלות על כתבה"? ../images/Emo12.gif

וכי אמרתי מילה אחת, לרע או לטוב, על הכתבה?
זה שאחמניג'ן הוא דברן לא קטן, כולנו יודעים גם בלאו הכי. אך בינתיים אירן לא תקפה אף אחד נכון להיום, אלא כולם מאיימים עליה ותוקפים אותה. בנוגע לתאריך הסמלי - נחיה ונראה.

iamyoda

New member
אני רואה שאתה ממשיך

בסגנון הציני-לגלגני שלך. אתה כותב: בלי לקרוא את ה"כתבה". ברגע שאתה מכניס משהו במרכאות זה בוודאי ביקורת. לא מאמין. יכול להיות למרות שאתה מצטייר לי כבנאדם "אינטילגנטי" ש"מקפיד" על כבודם של אחרים. אני חושב שאתה "מקסים", "נפלא" - פשוט אחלה של "יצור אנושי". וגם ה"תגובה" שלך ממש נוגעת ללבי. אני תמיד ממתין לשמוע את הערותיך ה"מחכימות" באשר לכל דבר, כי אין ספק שיש לך "הרבה" דברים חכמים להוסיף. אבל אם לשים בצד את הציניות. אני לא מצליח להבין איך אתה מגיב על משהו, גם אם בצורה "אובייקטיבית", בלי לקרוא אותו. אולי יש לאחמדינג'אד עקירת שן ב-21 לאוגוסט. אולי באמת הכותרת סתמית ולא משווקת את הכתבה- אתה איש של כותרות או של תוכן? כי אם אתה איש של כותרות אז תדמיין שכתבתי "כנסו כנסו!!!!", אולי זה ישווק את הכתבה. כל טוב לך, הפעם באמת ובלי מרכאות.

נסה להתיחס לפשט של דברי -

לא היה בהם שמץ של ציניות, ולא של לגלוג, וגם לא כתבתי "כתבה" במרכאות, ומרכאות זה לפעמים ציטוט ולא לגלוג - "הכתבה המלאה" - זה פשוט ציטוט של הקישור שהצגת, ונדמה לי שהדגשתי כבר 10 פעמים שאין לי שום יחס לכתבה שלא קראתי. מאיפה לקחת כאן "ציניות" או "לגלוג"?! תירגע ותקרא שוב מה שכתבתי, בלי פרשנויות דמיוניות. כל מה שהיה לי להעיר, הערתי! זה אכן זלזול מסוים בהענקת ערך רב לסמלים מסוג זה, שזה סה"כ הסבר מדוע לא מתחשק לי לקרוא את הכתבה - כפי שהצגת אותה. ואני יכול להוסיף, שכל התגובה שלי נועדה סה"כ קצת "לחימום", בלי איזושהי כוונה מיוחדת, וזה ממש לא עקרוני עבורי אם מישהו מעניק משמעות מיוחדת לסמלים - שיעניק! סה"כ כתבתי וחזרתי, ש...נחיה ונראה (מה יקרה בתאריך זה)! ובוודאי לא היתה לי שמץ של כוונה להעליב אותך או לפגוע בך בכל דרך שהיא, ואני מצטער אם כך הובנתי.

iamyoda

New member
אוקיי, אני מקבל את דבריך.

עכשיו ענה לי אתה. האם העובדה כי ביום ה-22 באוגוסט חל ליילת אל מעראג', ובנוסף יש המאמינים כי זהו התאריך שבו סלאח א-דין כבש את ירושלים מדי הצלבנים, היא להערכתך מקרית חרף העובדה כי אחמדינג'אד ממשיך להתעקש דווקא על יום זה והלא יכל לבחור ב-18 בספטמבר או לשנות את התאריך מדי פעם? כידוע לך, לוח השנה המוסלמי אינו עמוס בחגים כמו הלוח היהודי. זו לא אמירה שיפוטית, זו פשוט עובדה. אם בכל זאת התאריך נופל על חג מוסלמי (אם כך ניתן לכנות זאת, זה לא שבתון או משהו כזה אך בעל משמעות מיוחדת) האם זו מקריות? כמובן שייתכן ואני מייחס חשיבות יתר לסמלים, ובמקרה הזה אני אצא הזוי או נודניק. אך מה אם נתעורר ב-22 באוגוסט, או נניח בבוקר שלמחרת כשבחדשות מופיעות להבות המתמרות מעל לאיזה בניין או משהו בסגנון. האם יהיה זה הוגן לומר שלא רק אני מייחס חשיבות לסמלים?

שמע,

כבר כל כך הרבה פעמים אמרתי "נחיה ונראה", שאני כבר לא בטוח שאחיה עד 22 באוגוסט... אז בוא נעשה ככה: אם ב-22 באוגוסט אירן תבצע משהו דרסטי, אני אוכל את הכובע שלי. ואשאיר לעצמי פתח נוסף לנסיגה: כלל אינני שולל לחלוטין את ערכם של סמלים! ובכל מקרה, "הזוי" או "נודניק" כלל אינם מתאימים לנושא.

אחרי ההרס שזרענו וממשיכים לזרוע

בלבנון, זה לא פלא. חצי מיליון פליטים. כמות חסרת תקדים מאז מלחמת העולם השנייה. 300 הרוגים לבנונים, מהם כ-10 אנשי חיזבאללה, וכ-20 חיילי צבא לבנון. מעניין, מי השאר. תחנות השידור הזרות הראו בית מפוצץ. הדייר אומר שלא היה לו, ולא לשכונה שלו, שום קשר לחיזבאללה, אבל עכשיו הוא מצטרף לחיזבאללה. אחרי ההפצצה הפושעת של כוחות נאט"ו על יוגוסלביה, הרס כל התשתיות האזרחיות (ורצח הדיפלומט הסיני), התחילה נאט"ו להתאמן בארגון "מהפכות צבעוניות", וארגנה למילושביץ' מפלה בבחירות, בהן נבחר יריבו קושטוניצה. אח"כ ארה"ב והפודלים האירופיים שלה התנו את העזרה הכספית לסרבי לשיקום ההרס שהם עצמם זרעו, בהסגרת מילושביץ' לבית הדין שהוא בעצמו היה בין מקימיו (מבלי לשפוט את פושעי המלחמה טוג'מן, קלינטון והאחרים). מכיוון שהדבר מנוגד לחוקה היוגוסלבית, הנשיא הפרו-אמריקאי קושטוניצה סירב, אבל נכנע ללחץ (איך לא), והעביר את ההכרעה לבית הדין העליון. באישון לילה ארגן ראש הממשלה שלו ג'ינג'יץ' את חטיפת מילושביץ' למטוסי קרב הולנדיים שהעבירו אותו להאג. בהמשך, כידוע, לא הוכח אפילו סעיף אחד בהאשמות, והפושעים ההולנדיים רצחו את מילושביץ'. אתם חושבים, שהמערב העביר סוף-סוף לסרביה את הכסף לשיקום ההרס שזרעו פושעי המלחמה המערביים? מה פתאום! עכשיו הם מתנים את העזרה הכספית בהסגרת מלדיץ' או קרג'יץ' או עוד מישהו שטרם נתפס ונרצח. גם שלטונות סרביה טוענים שהם לא תפסו אותו, אבל את פושעי המלחמה המערביים זה לא מעניין. הם צריכים ללמד את הסרבים לקח, כדי שיפנימו מיהו הגזע העליון בתבל, ושלא יפגינו פה עצמאות. עכשיו זה כבר לא היטלר, וכבר לא סטלין. עכשיו זה כבר "דמוקרטיה". עכשיו שישכחו מעצמאות.

למעלה