"קול דמי אחיך צועקים"

זה לא אותו דבר.

הפלסטינים לא רוצים אדמה. הם רוצים עצמאות, הם רוצים להפסיק להיות כבושים. כפועל יוצא מכך הם צריכים אדמה. המלחמה שלהם היא לא על דמה אלא על עצמאות ועל כך שנפסיק להיות עם כובש.

אממ... מוזר...

אני תמיד הבנתי מדבריכם שלדעתכם הסיבה לטרור היא ההתנחלויות. ישיבה על קרקע פלסטינית בצורה בלתי-מוסרית. אני יכול לעיין קצת בפורום ולמצוא אינספור איזכורים לכך, אבל אני לא אעשה את זה כי אני בטוח שכותבי ההודעות זוכרים היטב מה הם אמרו. אני מניח שהמתנחלים אשמים בכך שהם כובלים פלסטינאים בשרשראות ומסתובבים עם שוט וחיוך אפל על הפנים. הרי כך נראה עם כובש, לא? במה בדיוק מתבטא הכיבוש? מה הופך אותנו לעם כובש? (הפלסטינאים לא רוצים אדמה?!)

מה הופך אותנו לעם כובש:

מה שהופך אותנו לעם כובש (עפ"י ההגדרה ועפ"י החוקים הבינלואמיים) הוא המצב בו המדינה שלנו מכתרת אותם. הם אינם יכולים לצאת ולהיכנס לשטח "שלהם" ללא אישור שלנו, כל עוד הצבא שלנו נמצא בשטח שם, וכניסה או יציאה ממנו מצריכה את אישורנו - אנחנו עם כובש.

ידידי היקר, אתה יוצא מתוך הנחה

שמדינת ישראל המציאה את המושג שנקרא "גבול". מאוד קשה לי להאמין שזאת המציאות. אני מציע שתקרא טוב טוב על הגבול בין ארה"ב למקסיקו. אם אני לא טועה, בנוסף לגבול הטבעי שיש בין ארצות הברית למקסיקו (מדינה שסובלת מעוני ופשיעה, ד"א. מתי הפעם האחרונה שמחבל מתאבד מקסיקני התאבד בקניון בסיאטל?), יש גבול מלאכותי מאוד מאיים. לעבור את הגבול הזה? תקרא בקישור, תבין... לכל מדינה יש את הזכות לקבוע את הרכב אזרחיה כרצונה. נסה לעבוד בספרד מבלי לקבל אישור מממשלת ספרד - נראה אותך עושה את זה חוקית, בלי למות בדרך. אם העובדה שאנחנו חונקים אותם גאוגרפית היא שהופכת אותנו לעם כובש, לא נותר אלא להסיק שגירוש של יהודים מכל חלקי הארץ יחזיר אותנו להיות מוסריים, לא? הרי רצף מוסלמי, זה מה שהם רוצים, לא? ומה עם מדינות ערב ש"חונקות" אותנו גאוגרפית? עזוב את מדינות ערב... אנחנו יושבים מסביבם ולפיכך אנחנו עם כובש? אז... אולי הולנד היא עם כובש (ברלה-הרטוג הבלגית שתקועה לה באמצע המדינה). אז... אולי מרקו היא עם כובש (סאוטה ומלילה הספרדיות שתקועה לה באמצע המדינה). אז... אולי אזרבג'ן היא עם כובש (נקשיבן שתקועה לה באמצע המדינה). אז... אולי קנדה היא עם כובש (פוינט רוברטס האמריקאית שתקועה לה באמצע המדינה). יש עוד ברשימה, אבל אני חושב שהדגואמות האלה מספיקות. אמנם, כל המדינות האלו חיים בשקט ביחד (בין מרקו לספרד יש כמה סכסוכים, אחרי הכל, מפרץ גיברגלטר הוא נכס חשוב), אבל האם לא חוקי מבחינת אזרבג'ן למנוע כניסה של נקשיבנים למדינתה? מי יאמר לה לא לעשות את זה? תן לי להבין את השתלשלות האירועים, בעזרת כמה עובדות... המחסומים הפנימיים בגדה - הם הסיבה לטרור (לפיך). המחסומים הפנימיים בגדה נועדו כדי להילחם בטרור. אז מה הגיע קודם, הטרור או המחסומים?

גם החיילים שנהרגו

בכל המלחמות שעברנו נהרגו בגלל מי...? החיילים ששומרים עלינו ונהרגו בתצפיות, חטפו אותם, רצחו, בגלל מי??? הערבים מטרתם להרוג יהודים באשר הם, ומבחינתם אין הבדל אם היהודי מגוש קטיף או מצפון תל אביב!!

האשלי

New member
אל תשכחו את...

הסיפורים על כל תושבי גוש קטיף שחטפו את הפצמרים, היריות ומטעני הצד במקום שאר תושבי ישראל. אל תעיזו להשלות את עצמכם שהערבים יעזבו אותנו בשקט אם יפנו את גוש-קטיף. מה אמרתם? גדר? חומה? אל תצחיקו אותי! לחומת ברלין היו גם מוקשים ושומרים עם אצבע קלה על ההדק ובכל זאת אנשים עברו כל הזמן.

craperz

New member
הם בחרו לגור שם

שישאו בתוצאות אף חייל לא בחר לשרת שם ולמות שם שתשמעו סיפורים כמו שאני שמעתי על אנשים ששירתו שם וכדורים עפו להם מעל הראש דעתכם תשתנה או שאולי לא אבל בכל מקרה לא הייתם מחליפים אותם או נותנים לבנים החיילים שלכם לשמור שם נכון?

InfinityX

New member
סליחה?

טובי החיילים של צה"ל הם חובשי כיפות. אני לא מוצא את העילה שמאפשרת לשמאל, שלוקח רק 14% מהלוחמים בצה"ל, להתלונן על חיילים שנהרגים בשטחים, כשרובם בעצמם גרים בשטחים.

InfinityX

New member
ואז מי ישמור עליך?

מעניין שאנחנו לא מתלוננים אף פעם. תתחילו לנגב את החלב מהשפתיים ולהתבגר.

craperz

New member
ואז מי ישמור עלי?

את רוצה להגיד שרוב חיילי צהל הם חושבי כיפות? נגד ההיתנתקות? וגרים בשטחים? ואני לא רואה איך הדעה שלי קשורה לזה שאני צריך להיתבגר או לא

InfinityX

New member
מי ישמור עליך?

רוב חיילי צה"ל הם ימניים, כן. רבים מהם גם חובשי כיפות, מתוכם הרבה מהתנחלויות. בעיקר קצינים. נגד ההתנתקות. אתה לא יכול לקבוע מי ישמור על מי, ולבקש שנשמור על עצמנו, וכשאתה עושה את זה אתה צריך להתבגר ולהבין שאנחנו לא פחות אזרחים ממך. ואתה צריך גם להבין שכמו ששמאלנים צריכים לשמור על מתנחלים, ככה מתנחלים צריכים לשמור על שמאלנים.

TheOrion

New member
הצבא ימצא פיתרון.

רק הייתי רוצה לראות איך כל החיילים חובשי הכיפות, ללא התמיכה של צה"ל, יוכלו לשמור עליכם. עם הידיים? עם מקלות ואבנים? נו באמת, צה"ל שומר עליכם, וצה"ל זו מדינת ישראל. לחלק את זה לשמאלנים או ימנים, חובשי כיפות או חילונים, קרביים או תומכי לחימה, זה שטויות. בלי אחד אין את השני.

InfinityX

New member
למה אתה כותב את זה לי?

אני לא הצעתי לחלק את הצבא, אתם תמיד חושבים שיש לכם בעלות עליו ושאפשר לקבוע שהוא יצא מעזה והתושבים ישארו (ושאר רעיונות של ילדים בני 5). צה"ל שומר עלינו, ואנחנו חלק מצה"ל. צריך להסביר את זה שוב?!

TheOrion

New member
אני אמרתי דבר כזה?

אני אמרתי לא לעשות חלוקות שכאלה, או שאתה מעדיף לא לקרוא מה שאני אומר ופשוט לדבר בסיסמות עלובות? אתה יצאת בהחלטות שהעלית של הצבא הם חובשי הכיפות. דבר שהוא לא נכון בעליל. יש חיילים חובשי כיפות טובים, ויש חיילים חילוניים טובים. כמו חבר שלי שנמצא בשייטת, אחר בסיירת סודית ועוד כהנה וכהנה חילונים טובים שמשרתים במקומות בכירים מאוד בצה"ל. אתה זה שניסה להבדיל בין הניצים. אתה זה שניסה לומר "אנחנו טובים, אתם לא".

craperz

New member
התכוונתי באופן רעיוני

שאולי עדיף שהם ישמרו על עצמם לא חושב שזה באמת יכול לקרות לפי הנתונים שהבאת נראה שכל צהל הולך לסרב פקודה אפילו אם לא ישחדו אותו ב5000 שקל! פשש מעניין נורא

InfinityX

New member
מה הקשר?

לא כל הדתיים מסרבים פקודה, והרבה חילוניים כן מסרבים פקודה. מה גם שהצבא מסתיר ממך את רוב הסרבנות. המוני חיילים כבר ניגשו למפקדיהם, יחידות של ביינישים מועברות מהתפקיד שנועד להם בהתנתקות. הצבא מפחד מפירוק, ומנסה להתעלם מהתופעה הטבעית של סרבנות לביצוע רמיסת ערכים יהודיים.

למעלה