ושוב... זה לא משתפר (ספוילרמה!)
שני הפרקים האחרונים של NGE היו רעים אמנם, אבל הם היו סיום מתאים לסדרה שהלכה והדרדרה מ-"לא משהו" בתחילתה, ל-"תעשו טובה לאנושות ותמותו כולכם יא חבורת בכיינים" לקראת הסוף. הסוף עצמו לפחות מספק את הסחורה, והורג את כולם. אבל אז, אחרי שהם מתים, הם מדברים על איך הם חשים בקשר לזה! זהו. שברו אותי סופית. אבל אז בא הסרט- End of Evangelion, הסרט שהיה אמור להסביר מה לעזאזל קרה בכלל בשני הפרקים האלה. את חושבת שזה עזר? תחשבי שוב. כמה תמונות אקראיות מתוך הסרט: 1)שינג´י ניצב ליד מיטת בית חולים בה שוכבת אסוקה הפצועה. הוא נועץ מבט בשדיה, ואז מאונן. 2)הבחורה עם השיער הכחול והקול המעצבן ששכחתי את שמה נותנת לשינג´י נשיקה צרפתית, ומבטיחה לו "עוד ממה שמבוגרים עושים" אם הוא יצא למשימת ההתאבדות הסופית. 3)אבא של שינג´י עומד לפני ריי הערומה, ואז תופס לה את השד, ודוחף את היד שלו לתוך החזה שלה. 4)עדר של יחידות EVA מרושעות קורעות איבר איבר את ה-EVA של אסוקה (דם ואיברים פנימיים לרוב) כשהיא בתוכו, כמובן, ואז אוכלים אותה. 5)רוב הדמויות העיקריות מוצאות את מותן בדרכים אלימות שונות. רובן נורות למוות על ידי חיילים ממשלתיים, או נמסות לשלוליות כשמגיע סוף העולם. 6)ריי ענקית וערומה מרחפת בחלל מעל כדור הארץ, ואז נקרעת לאיטה לחתיכות מתיזות סילוני דם שנופלות על כדור הארץ ומציפות אותו בים של דם. 7)ריי מופיעה ישובה אל מפשעתו של שינג´י המרחף בחלל, ואומרת לו דברים מסתוריים למיניהם. 8)שינג´י ואסוקה מופיעים על כדור הארץ ההרוס. אסוקה חונקת את שינג´י בעוד הוא אומר (כנראה- זה נתון לפירושים שונים) שהוא שונא אותה. ... כן, אני יודע שהמון מעריצי אנימה בטוחים שזו הסדרה הטובה ביותר אי פעם, ושהיא נורא עמוקה. בולשיט. זה המון חומר "עמוק" לכאורה, אבל בלי שום משמעות מאחוריו. אתה יכול לפרש את זה איך שאתה רוצה, ואכן מספר הפרשנויות ל-NGE הוא כמספר האנשים שראו את זה. זה לא אומר שזה טוב, אלא שזה חסר משמעות בפני עצמו. NGE מאבד את העלילה שלו איפהשהוא במהלך הסדרה, והופך לסדרה ארוכה של דימויים אקראיים, חסרי משמעות וגרוע מזה- התאבדותיים, פדופיליים ואלימים יתר על המידה, בלי שום הצדקה תוכנית. NGE זה בלעחס. תשווי את זה למשל לסרט כמו Ghost in the Shell- גם הוא סרט מדע בדיוני, אבל הוא עוסק באמת בכובד ראש בשאלות עם משמעות, גם אם הוא לא עונה עליהן: מה מגדיר את ה"אני" של אדם? אם אדם מוגדר על ידי גופו, האם הוא יהיה אותו אדם אם נחליף חלק מגופו? ואם נחליף את כולו? האם הוא מוגדר על ידי זכרונותיו? ואם נחליף את זכרונותיו, האם יהיה אדם אחר? ואם ניקח את זכרונותיו ונשים אותם בגוף שונה, האם גוף זה יהיה האדם? שאלות אלה ואחרות לא רק נידונות בסרט, אלא הדמויות ממש מדברות עליהן. את יכולה לראות את הסרט, ולהזדהות עם הדילמות, ולחשוב ביחד עם הדמויות על השאלות שמועלות ומודגמות בעלילה. זה עומק. ב-NGE השאלות לא מובילות אותך לשום מקום, חוץ מלחלון הקרוב, כדי לקפוץ. ועדיין לא ברור לי הקשר של הפרקים האחרונים והייתרון של גבולות. פרטי ונמקי.