קוראת בקפה

soulbird

New member
קוראת בקפה

(לא ממש) מה דעתכם על סטארבקס starbacks . לדעתי זה פשוט נהדר שהם באים ארצה סוף סוף . אווחחח אני זוכרת שהייתי בלונדון כל יום הייתי מתחילה את היום שם עם קפה ועיתון מחמם את הלב בקור. Dejavu
 

~Gal~

New member
האמת? אכזבה ../images/Emo5.gif

הדבר היחידי שהיה לי טעים בסטארבקס ב-L.A היה הסיידר החם שלהם.... וזה הדבר היחידי שהייתי שותה שם.... ואת האוירה - גם אהבתי. הייתי יושבת שם לבדי וכותבת מכתבים...
וכאן - לפחות בסניף שבו הייתי (ת"א - אבן גבירול) אפילו לא היה להם את זה (סיידר חם), ובנוסף היחס היה מזעזע - חיכינו בתור (כוולה לקפה... וגם לא משהו...) מעל 20 דקות! אתם קולטים???? 20 דקות??? כבר הייתי מעדיפה להכין לי בעצמי, גם היה יוצא יותר טעים וגם הייתי חוסכת זמן ועצבים... והאוירה? לא יודעת.... כל הפלצנים שחושבים שהם מבינים משהו ישבו שם והתמוגגו... כל מה שרציתי היה רק לגמור את הקפה ולברוח....
 

oren*

New member
נכון, אין מה להשוות בכלל

אני נזכר בסטארבאקס על הטיימס סקוור, בתשע בבוקר, כל אנשי העסקים עם החליפות, תיירים מכל העולם. אין תור, הכל זורם וגם אין כיסאות לשבת אז אנשים ממהרים לסיים את הקפה וללכת. הקפה ווניל שלהם, משהו משהו.
 

אילן די

New member
סטארבאקס

לסטארבאקס מטרה אחת והיא להשתלט על היקום...
סתם לא הייתי קורא לקפה שלהם קפה גרוע אבל זה קפה בינוני מינוס. אני אישית לא הייתי מחכה 20 דקות לקפה שלהם. לא הייתי בסניף באבן גבירול. איך הוא ? שינו את השמות של הקפה לשמות עבריים ? בין הרשתות האמריקאיות הגדולות - קופי בין הם יחסית סבירים. הרשת הגדולה הטובה ביותר (שעדיין לא הגיעה לישראל) נקראת סיאטל´ס בסט קופי. קפה מצויין. סיאטל נחשבת לבירת הקפה בארה"ב (גם סטארבאקס התחילו שם). כמו שאמרת - סטארבאקס טובים מאד באווירה. המקום מעוצב בהרבה עץ, ויש מוזיקת ג´ז סטארבאקסית שמשרה אווירה חמימה עם קצת ניחוח חו"ל. אולי זו הסיבה שהם כאלה מצליחים.
 

עבריה*

New member
שונאת סטארבקס../images/Emo11.gif

הקפה אף פעם לא חם
במדינה בה אני נמצאת גם לא יודעים מהו קפה טוב, אז סטארבקס מצליחים לפתוח בכל קרן רחוב סניף (ובהחלט מצליח להם) לפחות לזרים יש מקום שמזכיר קצת בית (הריח.. הריח...) והכי גרוע בסטארבקס זה שאין פינות עישון
אז מה הסבבה לשבת עם חברים על קפה בלי להעלות ענני עשן ????
 
איסור העישון הוא הדבר הכי שווה שם ../images/Emo8.gif

השבוע חנכתי לראשונה את סניף הסטארבאקס ומודה, לא ישבתי שם בחו"ל ולא ידעתי על מה המהומה, רק שכולם מסביב אמרו לי חובה! לא חובה ולא נעליים. אם לא הקופי האוס (הירוק) אז הקופי בין. הסטארבאקס הוא ממש לא אופציה. יותר מזה, כנראה שהכל שם זהה רק משנה שם, אז לתשומת לב מי שמעוניין לטעום את ה"מוקה-לבן", מוקה בשילוב שוקולד לבן שלהם, מדובר בלאטה. כן. לא יותר ולא פחות. והקצפת שהם שמים למעלה? זו קצפת? דוגמית שטובעת מהר בתוך מעמקי הקפה כי הם גם סוגרים את זה עם המכסה. בקיצור, אני את המסר שלי הפנמתי, לא חובה ולא נעליים, כי החובה הזו רצה בעיר בקטע פלצני ולא בקטע אמיתי.
 

אילן די

New member
דווקא אף פעם לא היו לי טענות

נגד הטמפרטורה של הקפה שלהם ויש להם גם קפה סביר אבל זו לא תערובת הבית בה הם משתמשים. איפה את גרה ?
 

עבריה*

New member
במזרח...

שרק המילה "קפה" היא מילה חדשה פה ואפשר לתת להם כל דבר כהה ולהגיד זה קפה טוב ולזכות בחיוכים. וחוץ מזה גם בניו יורק לא אהבתי את הסטארבקס. כל ההמוניות והמסחריות הורסת קפה שזקוק לטיפה יותר מכמויות סטנדרטיות. ואני באופן אישי שונאת אבל ממש שונאת קפה בטעמים. (שוקולד לבן בקפה???- קפה לבן???- לא יקום ולא יהיה!!)
 
כשסטארסאקס התחילו לזוז ברחבי

ארה"ב בתחילת שנות ה- 90, גרתי בשיקגו. לא הכרנו משהו יותר טוב אז, זה היה חידוש מרענן, מן סגנון התנהלות של COFFEE CULT. מאז עברו דרכי הרבה גלונים של קפה, מתוכם סטארבקס עושה לי ממש כאב בטן. פעם אחרונה שתיתי בחורף האחרון בשיקגו וממש חטפתי בחילה, אבל יש לזכור שהייתי אז גם בתחילת ההריון עם רעות...
בקיצור - Rקפה אוכל אותם בלי מלח. אגב - אתם שותים עם סוכר ?
 

~Gal~

New member
לא! ../images/Emo13.gif

נגמלתי מסוכר לחלוטין לפני כמה שנים. והיום - אם מכינים לי קפה (או תה או משהו כזה) עם סוכר - זה פשוט מגעיל אותי. אני מרגישה שאני שותה מי-סוכר ולא מרגישה את הטעם של הקפה בכלל...
 

ysofer

New member
אל תלכו לסטארבקס!!!!!

זה כמו מקדונלדס, זה ימסחר ויהרוס את כל הכיף בללכת לבית קפה!!! כי בכל סניף יהיה אותו תפריט, ואותו עיצוב חנות, זה הורס את הכיף כל הכיף זה ללכת כל פעם לבית קפה אחר, לשבת באווירה אחרת, עם תפריט אחר.. ככה זה מאבד מכל היופי.. ועוד אסור לעשן אז בכלל זה לא כיף.. זה כמו ללכת לבריכה בלי להכנס למים זה דבילי... בקיצור לא כדאי.. תחרימו אותם!!!!
 

אושר מ

New member
אוי איטליה. לקום כל בוקר

וללכת לקפה בפינה אחרת עם כיסאות אחרים ומוכרים נדיבים אחרים (שלוקחים הון תועפות אם רואים שאתה תייר, ושליש אם רואים שאתה קבוע...
). לאכול קרואסון ולהסתכל על האנשים בדרך לעבודה, הרעש של הטוסטוסים ברחוב...והקפה.........להתמוגג.... אין אין אין כמו איטליה... באשר לסטארבאקס, הייתי פעם אחת. באנגליה. ושם זה סופר סביר. כי האנגלים לא יודעים להכין קפה...ואני עם אלו שאומרים שילכו מכאן....
 
איטליה לא משהו לאוהבי לטה או הפוך

צרפת עם הג´ארות שטובלים בהן בבוקר את הקרואסון או את הבגט בחמאה - זה כבר יותר טוב....
 

אילן די

New member
איטליה ועוד איך משהו

אבל אם תגידי שם לאטה, הם לא כל כך יבינו אותך. אם כבר קפה עם חלב - קפוצ´ינו מקובל יותר. אני גם לא כל כך מבין את אלה ששותים לאטה ולא קפוצ´ינו... ההבדל היחידי שבלאטה משתמשים בחלב חם ובקפוצ´ינו בחלב חם מוקצף. אני מעדיף כל דבר כשהוא מוקצף :) לאטה = אספרסו + חלב חם. קפוצ´ינו = אספרסו + חלב חם מוקצף. הפוך = סתם קפה עם חלב. אילן חושב שצריך להכין רשימה
 
צו צו צו (= לא ולא)

לאטה זה קפהעל חלב ובקפוצ´ינו אין המון חלב. אז באחד יש יותר מדי ובשני פחות מדי. זה ישר מחזיר אותי לצרפתים
 

rafip1

New member
אבל הקפה...

איך ניתן בכלל להשוות בקפה עצמו הקפה הצרפתי פשות לא עומד בסטנדרטים הבסיסים ביותר של קפה בושה להשוות
 

אילן די

New member
קפוצ´ינו

שליש אספרסו, שליש חלב ושליש חלב מוקצף. בלאטה אין ממש מידות קבועות... כל אחד איך שהוא אוהב... ואגב לאטה זה פשוט "חלב" באיטלקית...
 

liorktl

New member
אני אסביר לך למה את טועה.

כמו בהרבה דברים בחיים, גם כאן אי אפשר לעשות הכללות.אינני יודע היכן שתית קפה באיטליה והיכן שתית קפה בצרפת, ויכול להיות שנפלת על מקום מעולה בצרפת ומקום בינוני באיטליה.אם היית שואלת אותי היכן יש באגט יותר טוב, בפאריס או בת"א , סביר להניח שהייתי אומר בפאריס.יודעת למה ? לא בגלל שאי אפשר למצוא פה ושם באגט מעולה בת"א , אלא בגלל שבצרפת זוהי דרך חיים.זה לא טרנד שמתבסס על אופנה חולפת או על מניעים כלכליים.זוהי דרך חיים שטבועה באוכלוסיה המקומית מאות שנים, וגם אם מחר ימציאו בארה"ב לדוגמא לחם חדש, מדהים וסופר דיאטטי הוא לא יכנס לצרפת. אותו דבר נושא הקפה באיטליה.זוהי בד"כ מסורת משפחתית שטבועה באוכלוסיה שנים רבות.האיטלקים יעצרו בבוקר לשתות קפה (בעמידה) לפני העבודה , גם אם יתהפך העולם.הם יודעים להעריך קפה טוב מהו, ולא יתנו לאף בריסטה לעבוד עליהם.לכן משמשת איטליה דוגמא ומופת לכל העולם בנושא.גם המחיר לידיעתך זול משמעותית מהארץ (אולי שליש מחיר ולפעמים גם פחות). דרך אגב, תראי לי רשת קפה זרה אחת באיטליה.לא תמצאי לדעתי.הגאווה המקומית לא תיתן...
 

אושר מ

New member
אני בעד הרשימה....

ממש צריכה אותה. וואו, שעה חופשית... אושר, ששבוע הבא עושה פשיטה על ת"א
 
I´m with you

שותה קפה בלי סוכר מגיל 17 בערך ומרגישה גם אם נכנסו כמה גרגירים לקפה שלי...זה כשהוא עם חלב. אספרסו קצר חזר אוהבת עם קצת סוכר. קפה עם חלב מפסיק להיות קפה כשממתיקים אותו.... ולגבי סטארבאקס - שילכו מפה....
 
למעלה