קורס מדיטציה - מעל גבי הפורום...

קורס מדיטציה - מעל גבי הפורום... ../images/Emo24.gif ../images/Emo88.gif ../images/Emo94.gif ../images/Emo21.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo58.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo86.gif ../images/Emo98.gif

טוב, נו, הנה זה מתחיל... כל פעם ההודעה הראשונה בשרשור תיתן תרגיל כזה או אחר, או הסבר כזה או אחר, או שיעור כזה או אחר - ומתוך הודעה זו ייצאו כל השאלות, התשובות והדברים הנוגעים לאותו תרגיל / הסבר / שיעור... וכאשר נמצה תרגיל / הסבר / שיעור אחד, נפתח שרשור חדש ונעבור אל הבא... זה רק לנסיון - ונראה איך זה יילך. אם זה יעבוד בצורה יפה ומסודרת, אולי נצליח ללמוד משהו אפילו כך, בהתכתבות... שווה לנסות!!!
******************************************************************** קורס מדיטציה מעל גבי הפורום - התרגיל הראשון!!! (הקורס בהדרכת בן, עבדכם הנאמן, מנהל פורום זה ומדריך מדיטציה במקצועו) ******************************************************************** טוב, אז התרגיל הראשון הינו צורה בסיסית של מדיטציה. אנחנו ננסה לבצע אותה ביחד, לפי הדרכתי - ונראה מה יקרה, מה נרגיש, מה נצליח ומה לא. לפי זה ננסה להמשיך. שבו בנוחות, ידיים איך שאתם רוצים אבל לא נוגעות זו בזו, עצמו את העיניים והתרכזו בכפות הידיים שלכם... נסו לחמם אותן באמצעות המחשבה, או הרצון, או הדמיון, או מה-שלא-יהיה, אבל שהן תתחממנה באמת! אחרי זמן מה, שיכול להיות כל זמן שבין רבע דקה לכמה זמן שאתם רוצים, פתחו את העיניים. סיימתם למדוט. התבוננו בשעון כדי לקבל מושג כמה זמן מדטתם. סביר להניח שהריכוז שלכם לא היה מושלם, אבל על זה בדיוק אני רוצה לקבל דיווח: - איך היה? - כמה זמן עשיתם זאת? - איך היה הריכוז? - מה הרגשתם בכפות הידיים ובכלל? חוץ מזה, כל שאלה שהיא, תתקבל בברכה. אז יאללה, אנחנו בקורס מדיטציה, תתחילו לעבוד!!!

pinibs

New member
שאלה

שלום למנהל הפורום, מדריך המדיטציה ואיש הקונג פו
הרעיון לקורס נפלא בעיני. הייתי שמח להוסיף תרגיל (לא יודע איך לקרוא לו: הרפיה / מדיטציה / שליטה / ריכוז? ברוח סיפורי העוצמה אקרא לו ברשותך, "תרגיל עוצמה"). שאלתי, האם התכוונת שתרגיל עוצמה שכזה צריך להוות התחלה לשרשור חדש, או שמא אוכל להוסיפו כאן? פיני, בונה מתח לקראת תרגיל העוצמה שלו

נפלא, נהדר, הוסף את התרגיל -

נראה לי שכדאי להוסיפו בשרשור חדש משלו!!! השרשור הזה יוקדש לתרגיל הראשון בקורס המדיטציה. ובשרשור החדש, נוכל לדבר / לשאול / לדווח בכל הקשור לתרגיל שאתה תביא. תוכל גם להוסיף את התרגיל בשרשור של "תרגילי לוחמים", אם רצונך בכך. באהבה, בן

ellii

New member
טוב...ניסיתי זה לא ממש הלך...בכלל

אני טיפוס שמושפע מאוד ממזג אויר...אז אולי זה היה בגלל המיזוג שפעל... אגב...שמתי לב שכמה התענינו כאן לגבי "החזרת הכוחות" גם אני אשמח לדעת יותר בקשר לזה...

אלי, טיפ-טיפה יותר נתונים:

- האם ישבת? שכבת? האם עצמת עיניים? - כמה זמן עשית את המדיטציה? - מה לא הלך? לא הצלחת להתרכז? הצלחת להתרכז אבל רק לא הצלחת לחמם? בקיצור, דווח!! אני צריך לקבל תמונה ברורה שלך בא, יושב, מנסה, כאילו אנחנו בקורס, כדי שאוכל להדריכך ביעילות... שלך בן

ellii

New member
טובב ..אז חדשות טובות...מקודם...

כשהתחלתי לכתוב למה לא הצלחתי...עליתי תוך כדי על רעיון.....אקיצער...אני עושה את התרגיל מול המחשב על כסא מאוד נוח ומרופד היטב. בעצימת עינים...מה שעשיתי הפעם זה לשפשף את איזור זרימת הצ´י במרכז פנים כף היד(שכחתי איך קוראים לו בסינית
)כשנים שלש שניות.. אז ככה...התרכזתי בהזרמה של הצ´י מתוך איזור ה"חור" שבמרכז כף היד אל עבר כל הכף....ומהר מאוד הרגשתי תחושות ניכרות של זרימת הצ´י ב"כל הגוף" כלומר נסגר מעגל....אפילו מעט תחושה של עקצוצים קלים...תחושה כללית מאוד טובה שהגיעה לרוויה והפסקתי..הפעם לא הסתכלתי על השעון..מעריך שזה היה במשך דקה וחצי עד 2-3 דקות.... נ.ב באמצע התרגיל כשהצ´י כבר זרם בכל הגוף ניסיתי להתמקד בהעברתו אל כפות הידים ישירות מצ´אקרת השורש..ואז אבדתי את חום הידים..ורק כשהתרכזתי שוב בידים לאיזה חצי דקה חזרה הזרימה ואף התעצמה ואז חדלתי. השאלה שלי היא האם אכן הייתי אמור"לסגור מעגל" כל כך מהר ולחוש את הזרימה ב"כל הגוף"...או שהייתי אמור לחוש בעיקר את הידים...ואם כן למה זה לא הלך לי בתודה
אלי

ellii

New member
אבל עדיין האצבעות אחרי התרגיל

די קרירות...עוד משהו די מעניין שקרה לי(עכשיו כשניסיתי בשלישית) התחלתי בעינים עצומות "לראות" את ההילה של החלקים החמים ביד כמו אדום ואת הקרים ככחול ...מה שאני עושה ביתר הצלחה זה "לצבוע" את כל היד באדום...וזה בהדרגה מתחיל לפעול...והידיים חשות פחות קרירות אחרי התרגיל...מעניין שכמה שידי מתחממות איזור החזה והגב העליון והעורף בעיקר מתחממים עוד יותר...גם הירכים...אך כפות הרגליים...נשארות די קרירות ...צ´יזזז הקטע עם ה"צביעה" ממש עובד!!!!!!!!

אכן, מה שעשית הוא רב-ערך וגם

גילית כל מיני דברים, אבל אני עדיין מבקש שתעשה את הדבר המקורי שביקשתי... ממתין לדיווחים. שלך באהבה, בן

המממ... לא לכך התכוונתי...

אלי, עשית דברים נחמדים ויפים, אבל שונים מהנחיותי. שים לב, אני רוצה שתעשה רק שני דברים פשוטים: 1. את הדבר המקורי שביקשתי ("שבו בנוחות, ידיים איך שאתם רוצים אבל לא נוגעות זו בזו, עצמו את העיניים והתרכזו בכפות הידיים שלכם... נסו לחמם אותן באמצעות המחשבה, או הרצון, או הדמיון, או מה-שלא-יהיה, אבל שהן תתחממנה באמת! אחרי זמן מה, שיכול להיות כל זמן שבין רבע דקה לכמה זמן שאתם רוצים, פתחו את העיניים. סיימתם למדוט"); 2. את הדבר השני שביקשתי: לדווח, להסביר, לתת מידע. "לא הצלחתי" ו"כן הצלחתי" אינם מידע. במדיטציה אינך מצליח או לא מצליח, אין הצלחה ואין כשלון. אתה רק מבצע את הנחיותי או את הנחיותיך (במקרה הזה - את הנחיותי) ולאחר מכן אתה מדווח לעצמך או לעצמך + למדריך. הדיווח צריך לכלול את מה שהיה, כולל פרטים טכניים וכולל פרטים סובייקטיביים (תחושה וכדומה). אז... קדימה, תהנה! שלך באהבה, בן

ellii

New member
טוב בן...או קיי אז עשיתי שוב את

התרגיל...הפעם הנחתי את זרועותי על משענות הכסא כך שכפות הידים קרובות אחת לרעותה,כלפי מעלה אך האגרופים כמעט שאינם פתוחים..מצב שחשתי כי הוא נותן זרימה ופתיחות מירבית של אנרגיה לכפות הידים....התרכזתי ביצירת חום בידים..בשלבים מסוימים השתמשתי בהדמיית צבע אדום לוהט בידי...בשלב מסויים הרפיתי לגמרי את שרירי שורשי כפות הידים והאצבעות..אז התחילה זרימה יותר טובה...חשתי באצבעות מסוימות ביד שמאל קור יחסי(אצבעות שנשברו בעבר)....כשהתחלתי להצליח...רציתי לסיים...אז כל פעם הייתי צריך לשכנע את עצמי לא לפחד מ"הצלחת התרגיל" כך נכנסתי לכמה רבדים של עומק יותר חום בידים ויותר תחושת רפיון וזרימה בכל ישותי ובמיוחד בראש..נראה שהפעם התרגי ארך לפחות 5 דקות אם לא יותר...אחרי התרגיל זכיתי למודעות חדשה בקשר למקומות בכף ידי שאינם זוכים בחום מספק..כעת אני ממש יכול להצביע על כל אחד מהם אף על פי שאינני סובל מקרירותם....בשלב מסוים בתרגיל הרגשתי שעודף החום היחסי שהיה לי בעורף ובגב העליון והחזה נחלש והחום הלך ונהיה אחיד בכל חלק הגוף העליון כולל הידים.... אך אז שמתי ליבי לעובדה שירכיי חמים ואילו כפות רגלי קרירות... אני יודע שהתרגיל היה רק על הידים...על כן אני מצידי התמקדתי בחימום הידים...אך אלה היו התגובות שחשתי מקווה שהפעם עניתי על שאלתך.. אם לא ,אנסה שוב

נהדר, נהדר!

ושאלה: האם הפעלת את שרירי כפות הידיים או משהו כזה? הידיים אמורות להיות מונחות ברפיון. החימום אמור להתבצע בלי היעזרות בתנועה, שפשוף, כיווץ, קימוץ לאגרופים, הנחת כף יד מול כף יד אחרת (אפילו מבלי לגעת בה) וכולי. רצוני לוודא שאכן עשית זאת בדרך המתוארת, זו שהתכוונתי אליה. בכל מקרה, זה נפלא מה שעשית!
לא כל כך משנה ההצלחה או אי ההצלחה בתרגיל. כלומר, אם הידיים מתחממות או לא זה פרט שולי, מה שחשוב יותר זה המדיטציה, כלומר, עצם הנסיון לחמם אותן מבלי להשתמש בתנועות, רק על ידי ריכוז. האם תוכל לדווח לי באיזו מידה היית מרוכז בתרגיל? בדרך כלל לא כל כך מרוכזים בהתחלה, המחשבה נודדת - וזה בסדר. אבל תן לי מידע על כך, בבקשה.

ellii

New member
חחח...בהתחלה מצאתי את עצמי חושב

"מה אני אכתוב על הטכניקה הזו בפורום...ומה על זו" כשעליתי על זה התרכזתי יותר ויותר בחימום כפות הידים...וכל שאר התחושות של מה התרגיל עושה לי בגוף צפו במקביל מהצד..כל קה או 2 נכנסתי לרמה חדשה של מיקוד מה שגרם לי לרצות להפסיק(למרות ההרגשה הנעימה של המיקוד,הרי שהיא נוגדת במהותה את הדריכות התמידית שלי לגרויים סביבתיים)שהביא תחושות מעמיקות ונעימות יותר של ...אההמממ?..מיקוד רפוי?..
נ.ב כן,הבנתיממך שאין להשתמש בשפשוף כפות הידים לפני התרגיל...לכן לא עשיתי את זה ...וגם כמובן שלא השתמשתי בהנחת כף יד מול כף יד אחרת. (שאם אני מבין ..כונתך להיעזרות בטכניקת יצירת כדור אנרגיה).

אחלה, אלי, אנא פעל שוב כדלקמן:

אחלה, אתה מתקדם. בוא ננסה שוב! 1. שב, הנח את הידיים איך שאתה רוצה (לא צמודות זו לזו) ועצום עיניים; 2. התרכז בכפות ידיך והשתדל לחמם אותן; 3. פקח את עיניך והתבונן בשעון. דווח לי כדלקמן: 1. משך התרגיל (דקה? עשר דקות? שעה?); 2. מידת הריכוז ואיכותו (לא הצלחת להתרכז בכלל בכפות הידיים? חלק מהזמן? פרט, כפי שכבר עשית בהודעות הקודמות); 3. חום כפות הידיים בתרגיל (התחממו? קצת? הרבה? בחלק מהזמן? פרט). שלך באהבה, בן

ellii

New member
משך התרגיל היה בין 3 ל 4 דקות

הפעם פשוט התרכזתי בחימום כפות הידים...הצלחתי להשתיק רמה חיצונית של דיבור פנימי בראש...אבל מידי פעם עברו מחשבות במהירות גדולה כמו שורה שבן אדם היה אומר ב5 שניות אז אצלי היא עברה בחלקיק שניה...ניסיתי.., להשתיק גם את הרמה היותר פנימית הזו של דיבורים אבל מידי פעם שוב עברו שורות כאלה...התרכזתי יותר חזק ובשלב מסויים הגעתי לשיא ואז...נראה שמתוך התנגדות של חושי הפסקתי...הפעם הרגשתי חום קל ועקצוצים...יש לציין שהמזגן עבד על קור הכי נמוך לכן סביר שידי היו חמות כבר לפני ביצוע התרגיל... תוך כדי כתיבת הודעה זו בצעתי את התרגיל שוב... הפעם הוא ארך בין 4 ל 5 דקות הפעם ידי ממש התחממו...הדיבור השתתק מעט יותר..כשבשלבים הראשונים של התרגיל נאלצתי להרפות אף את מוחי ועל ידי כך לרוקנו מעט ממילים במקום במילים ניסיתי למלא אותו בתחושות הזרימה של הצ´י בידים ובצורת הידים..כמו שכתבתי הפעם התרגיל התחיל ממש לעבוד מבחינת חימום הידים...עדיין מחפש את החיבור לריכוז ללא שימוש בדיאלקט פנימי הבנוי ממילים....מה שיגביר את הריכוז עשרות מונים...

ellii

New member
תיקון: דיאלקט=דיאלוג...ואני עדיין

חש בזרימות של אנרגיה בגב והחזה העליון הרגשה מעט טורדנית שייתכן שנובעת מתחושת הניגוד שבין הזרימה שבידים לאי הזרימה שבעורף....אם לדעתך חרגתי ממהות התרגיל בכך שהרפיתי את מוחי כדי למלאו בריכוז תוך כדי החלק הראשון של התרגיל....אתקן זאת בעתיד...אף כי מצאתי שזה עזר לי להתרכז..ולהביא תוצאות יפות.(ושמא כדאי לי להרפות ולרוקן את מוחי ממחשבות ולמלאו בתחושות מעט לפני התרגיל ואז להתחיל בו... הבעייה אצלי היא שמוחי כה קדחתן ואובססיבי שקשה לי להתרכז בלי להרפות אותו תוך כדי באופן מודע).

מרגיעעעע.... ../images/Emo13.gif

פעם ראשונה שאני עושה משהו כזה :) עשיתי את זה איזה חצי דקה....הידיים קצת התחממו לכמה שניות כל פעם... עכשיו אני רגוע

למעלה