קורס מדיטציה - מעל גבי הפורום...

שלום שלום! איזה יופי!!! ../images/Emo6.gif

קבל כמה דברים: 1. אני נורא שמח לראותך כאן. ברוך הבא!!
2. הצלחת נהדר!... 3. נתת לי נתונים מדוייקים. לדוגמא, כתבת כמה זמן עשית את זה. 4. מזל טוב! מדטת! עשית מדיטציה! עכשיו גם אתה יכול להגיד "עשיתי מדיטציה"! 5. יש המון המון סוגים של מדיטציה. אתה התנסית בצורה מסויימת של מדיטציה, שמהווה נקודת-התחלה מעולה לשאר צורות המדיטציה. זוהי מעין "עמידת מוצא" בסיסית בעולם המדיטציה. 6. עכשיו עומד לרשותך כלי (! - עובדה!) חדש, שאתה מוזמן להשתמש בו מתי שבא לך. זה יכול להרגיע אותך... וזה גם ישפר לך את הריכוז בחיי היומיום. בנוסף, אם תעשה את זה מדי פעם, זה ממש יבנה בתוכך תשתית רבת עוצמה עבור מדיטציות מתקדמות יותר וכן ישפר את ההקשבה לעצמך, את השליטה הנכונה בעצמך ועוד. איזה כיף, לא??!?! גם אם לא תשתמש בכלי הזה, הוא שלך, כבר הפעלת אותו בעבר - ובכל פעם שבא לך, אתה יכול להפעיל אותו שוב! 7. אשמח אם תעשה את התרגיל פעם נוספת ותדווח לי איך היתה הפעם השניה + הבדלים לעומת הפעם הראשונה. שלך באהבה, בן

עשיתי מדיטציה ../images/Emo70.gif

הנה אמרתי
נראה לי באמת שאני יעשה את זה הרבה (לפני מבחנים...:) )

ומזל טוב! ותעקוב אחרי השרשור הזה

ואחרי המשך הקורס, כדי שתוכל להמשיך ללמוד, אם תרצה! שלך באהבה, בן

Jerald_Admonds

New member
אויש בן נשמה.. אני חושב שאני אוותר

עשיתי דברים כאלו כל כך הרבה בעבר, שאני רק חושב על זה והידיים מתחממות.. רק מלקרוא את ההודעה שלך. בכל אופן בהצלחה עם השירשור! באהבה *עושה ביצים קשות בידיים שלו* שי.

deep ocean

New member
אחלה תרגיל!

-כל המדיטציה ארכה דקה -המודעות/הריכוז שלי היו אל 3 דברים: כפות הרגליים, הנשימה והמוזיקה שהתנגנה ברקע, אבל רוב המודעות הייתה לעבר כפות הרגליים. -על ידי כוח המחשבה גרמתי לכפות הרגלים להיות חמות, ושכל האנרגיה שלי מופנית להם, וששאר הגוף מנותק כזה. עשיתי את זה רק דקה כי אחרי דקה איבדתי עניין.... אבל נהניתי בזמן שזה נמשך!

deep ocean

New member
קטעים איתי-המדיטציה עכשיו עם ידיים

לא ברור למה, אבל קראתי רגלים במקום ידיים. קראתי את מה שפיני כתב, ולא הבנתי למה הוא מדבר כל הזמן על ידיים. ואז קראתי את מה שבן כתב לפיני שהוא לא עושה דברים כהנחייתו, אז נרגעתי, והבנתי שפיני לא שם לב. ואז אני קוראת את ההודעה של בן המקורית עם ההנחייה למדיטציה, בשביל להבין מה הייתה ההנחייה המקורית ואני רואה שאני טעיתי. ואז רציתי להתחיל לעשות מדיטתיה עם הידיים והורים שלי באו ואמא שלי קצת הציקה שלי ובגלל זה במדיטציה עם הידיים התשובות הן כאלו: -זה ארך דקה -המחשבות שלי היו על: הידיים שהתחממו להן, אמא שלי שהציקה שלי, משפט שכשלמדתי קצת יוגה המדריך אמר לנו- לתת למחשבות לחלוף (המחשבה הייתה מיכל תני למחשבות לחלוף, שלא יטרידו אותך, תהיי שלווה אליהן). -הידיים התחממו על ידי המחשבה -התחושה החזקה הייתה שהידיים שלי חמות ומ-א-ד כבדות! ציפיתי להרגיש את אותו הדבר בידיים כמו שהרגשתי ברגלים והפתיע אותי בסוף המדיטציה לראות שהרגשתי דברים שונים...

מעולה, מיכל, מעולה!

אשמח אם תנסי שוב (לחמם את כפות הידיים) ותדווחי לי. באהבה, בן

רחלי27

New member
פעם ראשונה.

אז ככה. ישבתי לי ליד המחשב. הידיים רפויות. התחלתי לחשוב ולהעביר כאילו חום מהלב. ניסיתי למתוח אותו ולהזרים ממנו..שום דבר. הידיים נישארו חמות כמיקודם. התחלתי לשפשף אותן..כנל. 3 דקות והתיאשתי. לפני שכתבתי ראיתי פתאום באחת ההדרכות שלך לאלי שזה צריך להיות בלי שיפשוף-אז אני מתכוונת להתחיל שוב. כשהאי סי יפסיק לירקוד לי מול העיניים.. ואם אצליח להיתרכז אז מגיעות לך ......מליון מחיאות כפיים!

לרחלי...

אין צורך להצליח לחמם אותן, או לא להצליח, זה בכלל לא חשוב ולא מהווה את המדד ל"הצלחה" במדיטציה הזאת. המטרה היא להצליח לנסות, כלומר: לשבת, לעצום עיניים, לנסות לחמם את כפות הידיים... לא יתחממו, זה בכלל לא משנה ולא רלוונטי. לא מצליחה להתרכז, זה גם לא משנה - כי זוהי בדיוק הנקודה; להמשיך לנסות גם אם הריכוז עדיין איננו מושלם. מתרגול לתרגול, הריכוז יילך וייעשה יותר ויותר רצוף וטוב. אם הבנתי נכון, עשית עבודה פנימית נהדרת, אבל עדיין לא עשית אפילו פעם אחת את שביקשתי במדוייק: לשבת בעיניים עצומות, בלי תזוזה ובלי פעילות נוספת - ולנסות לחמם את כפות הידיים. אם כאשר תעשי זאת לא תצליחי להתרכז - זה יותר מבסדר גמור. אז תדווחי לי שעשית זאת במשך 5 דקות (נניח) ובמהלכן לא הצלחת להתרכז כלל, או כמעט בכלל. זה סוג הדיווח שאני מחכה לו (או שכן הצלחת להתרכז, לא משנה). העיקר שניסית לעשות משהו במשך X דקות, בצורה בה הסברתי. שלך באהבה, בן

pinibs

New member
חם לי בידיים

הי בן, התנסיתי לא מעט במדיטציה ובהרבה עבודה של דמיון מודרך, וכל זאת עוד לפני שהזכרתי את המדיטציות המדהימות שאני חווה עם המורה הנפלא שלי לקונג פו, כך שאני חייב להודות שתחילה לא חשבתי להשתתף בתרגיל. אלא ש... צניעות, רבותי, צניעות. אז מה אם אני כבר יודע משהו על מדיטציה. הרי כל התנסות נוספת רק תשפר את יכולותי, אז קדימה. ברגע ששיחררתי את עצמי מחוסר הרצון להשתתף, כבר התחלתי להרגיש חום בכפות הידיים. זה באמת היה לי קל. רק הייתי צריך לחשוב על זה (כאילו להתניע את התהליך), ואחר כך, תוך כדי שאני יושב מול המחשב (קצת שקוע בכסא, ורגל אחת על השולחן) וממשיך לקרוא את ההודעות, הידיים התחממו, והרגשתי ממש אפקט של חום במרכז כפות הידיים. בשלב מסויים החלטתי "לכבד" יותר את החוויה, אז שיניתי את ישיבתי לישיבה יותר "מכוונת", עצמתי את עיני, והנחתי את ידי על רגלי, כשכפות הידיים פתוחות כלפי מעלה. המשכתי להתרכז בידיים וכיוון שעבודה בדימויים מאד קלה לי, דמיינתי כל מיני תמונות של גורמי חום (מייבש שיער, להבה של תנור ועוד) הנמצאים באיזור כפות הידיים שלי מבלי להזיק להן, אלא רק לחמם אותן. החשוב ביותר הוא ששעה ארוכה לאחר שסיימתי את המדיציה (התחלה בעיניים פקוחות + המשך בעיניים עצומות = לא יותר מ-5 דקות) נשארה תחושה מאד דומיננטית של חום בשתי כפות הידיים שלי! מאד נהניתי. תודה, פיני

הנחיה מיוחדת לפיני:

עצום את עיניך, התרכז בכפות ידיך, נסה לחמם אותן (יתחממו או לא זה לא עניינך), כעבור פרק זמן מסויים פקח את עיניך - סיימת את המדיטציה. התבונן בשעון ודווח לי כדלקמן: 1. כמה זמן מדטת (דקה? שלוש דקות? עשרים דקות? חצי דקה?); 2. ריכוז (למשל: "לא הצלחתי להתרכז בכלל", "התרכזתי מעולה כל הזמן" וכולי); 3. חום כפות הידיים (למשל: "הן להטו כל הזמן בצורה אחידה", "החום הלך וגבר עד סוף התרגיל", "הם התחממו יותר ופחות לחליפות" וכולי). שלך באהבה, בן

pinibs

New member
לבן - דיווח

הי בן, אז ככה: כפות הידיים התחילו להתחמם לי בעודי קורא את ההודעה שלך, כך שכבר כאשר התחלתי בהנחיות שלך, פנים כפות הידיים היה חם (בתחושה הפנימית, לאו דווקא בטמפרטורה האמיתית שלהן, שעליה אין לי ממש מושג, אך אני מאמין שאף היא עלתה). עצמתי את העיניים והתרכזתי בחימום הידיים. עד שפקחתי את עיני עברו כשש עד שבע דקות. הצלחתי בהחלט להתרכז, אך הייתי גם מודע לעולם החיצוני (למשל רעש רקע קל של הטלוויזיה בסלון. "כיוונתי" עצמי לרעש הזה כי לפני שקראתי את הודעת ההמשך שלך, התכוונתי ללכת ולראות חדשות). כפות הידיים המשיכו להיות חמות, ואז החלטתי (עדיין תוך כדי המדיטציה, כשעיני עצומות) לחמם אותן עוד, כלומר, שכל כף היד תתחמם ולא רק החלק הפנימי שלה. בנוסף, החלטתי לחמם גם את פלג הגוף העליון, ובעיקר את האוזניים. הצלחתי בכל אלו, אך עיקר ההצלחה היתה בכפות הידיים שהתחממו במלואן (כלומר, כולל אצבעות). בשלב מסויים, עדיין בעיניים עצומות, קירבתי את כפות הידיים לפנים, אך לא נגעתי בפנים. הרגשתי את החום הנפלט מהן אל עבר הפנים (תחילה לצדדים - לחיים / אוזניים, ואח"כ לפנים - עיניים / אף). החלטתי לסיים, ופקחתי את עיני, אם כי אם הייתי רוצה יכולתי להמשיך את המדיציה לפחות לחצי שעה (זמן ממוצע פחות או יותר כאשר אני לא מגביל את עצמי). לסיכום: - 6 עד 7 דקות מדיטציה. - ריכוז מצויין. - חימום קבוע (כלומר, לא יורד), ואח"כ הגברת החום והגדלת האיזור המחומם. מחכה להוראות. איזה כיף, פיני

תרגיל ראשון

טוב, בהתחלה ניסיתי לעשות את התרגיל בישיבה מזרחית עם כפות ידיים כלפי מעלה, ודי לא יצא מזה כלום. התייאשתי בערך תוך דקה. למחרת ניסיתי את זה באותה תנוחה שוב. ניסיתי להזרים אנרגיה מהבטן, בהתחלה דרך הכתפיים, אח"כ ישירות (לא דרך הגוף), אבל ללא תוצאות. אח"כ, תוך כדי קריאת שמע ניסיתי שוב, עם כפות ידיים כלפי מטה וכפות רגליים על הרצפה, וזה התחמם כמעט מיד (אבל אז כבר הלכתי לישון).

מעולה, התנסות נהדרת. ועכשיו, אנא,

פעלי כדלקמן: 1. שבי איך שאת רוצה והניחי את כפות הידיים איך שאת רוצה, אך לא בצורה שתסייע בהתחממות (כגון הצמדה זו לזו, יצירת כדור אנרגיה ביניהן וכולי); 2. עצמי את העיניים; 3. התרכזי בכפות הידיים ונסי לחמם אותן; 4. פקחי את העיניים והתבונני בשעון, כדי לראות כמה זמן עבר. לתשומת לבך: 1. הצלחה בתרגיל = לעשות אותו; 2. זה לא עניינך אם הן התחממו או לא, זה לא מעניין, מה שחשוב הוא שניסית לחמם אותן; 3. זה לא עניינך אם היית מרוכזת או לא, מה שחשוב הוא שניסית להיות מרוכזת; 4. השתדלי שלא להפסיק את המדיטציה ברגע שאת מאבדת את הריכוז. איבדת את הריכוז? לא נורא, אל תפקחי עיניים - והמשיכי בתרגיל ברצף. גם אם זה יקרה 1000 פעם, זה לא נורא, זה בסדר גמור. במלים אחרות, השתדלי להאריך את משך התרגול. דווחי לי: 1. כמה זמן מדטת (לא משנה אם היית מרוכזת או לא, משנה שניסית. זמן המדיטה הוא הזמן שמעצימת העיניים ועד פקיחתן); 2. איך היה הריכוז שלך לאורך הזמן הזה; 3. מה היה מצב הידיים לאורך הזמן הזה. שלך באהבה, בן

לכל משתתפי הקורס!!! ../images/Emo37.gif

לאלי, אמיתי, מיכל, רחלי, פיני ומיתר!!! כמה דגשים חשובים: 1. אם הידיים התחממו או לא, זה לא משנה, זה לא מבטא הצלחה או כשלון במדיטציה, המטרה שלכם בהקשר לחימום הידיים היא לנסות לחמם אותן ולא לחמם אותן. אם הן מתחממות, אחלה, הנסיון היה מוצלח. אם הן לא מתחממות, הנסיון היה פחות מוצלח, אבל ההצלחה של הנסיון איננה קשורה להצלחה שלכם - המשימה שלכם היא לנסות לחמם, לא לחמם. אתם עומדים במשימה ברגע שאתם מנסים לחמם, לא ברגע שהן מתחממות. 2. אם אתם מצליחים להתרכז או לא, זה לא משנה. זה לא מבטא הצלחה או כשלון במדיטציה. המטרה שלכם היא לנסות להתרכז (וכולי... אותו דבר כמו סעיף 1, רק ביחס לריכוז). 3. חשוב במיוחד: אתם עוצמים עיניים. ברגע מסויים הריכוז שלכם יעוף למקומות אחרים. זה יקרה אחרי שניה (אם אתם לא מרוכזים) או אחרי 10 דקות (אם אתם מאסטרים), אבל זה יקרה... וברגע שזה יקרה, אל תפקחו עיניים, אל תסיימו את המדיטציה! פשוט החזירו את הריכוז חזרה אל התרגיל. מצידי 1000 פעמים לאורך התרגיל. בשלב מסויים אתם תפקחו עיניים ואז התרגיל יסתיים. אתם תתבוננו בשעון ותראו כמה זמן מדטתם, לא כמה זמן התרכזתם במהלך המדיטה. 4. שיהיה ברור: אם אתם פוקחים עיניים ברגע בו הריכוז שלכם נפסק, או כאשר אתם בפשטות לא מצליחים לחמם את כפות הידיים, אתם לא ממלאים אחר הוראותי. אל תפסיקו למדוט עקב העובדה שהידיים לא מתחממות, או כן מתחממות; אל תפסיקו למדוט עקב העובדה שהריכוז שלכם בתחת, או מעולה; זה בכלל לא משנה. למדוט במקרה הזה זה להיות בעיניים עצומות תוך כדי נסיון להשיג מטרה כלשהי. 5. אז לסיכום, אם הידיים מתחממות פתאום, נא לא לפקוח עיניים בבהלה ולהפסיק למדוט. אותו דבר אם אתם מרגישים שאין סיכוי שהן תתחממנה. לא להפסיק בגלל זה. תשאפו למדוט כמה שיותר זמן (אבל דקה יותר טוב מלא למדוט בכלל) ותנסו שלא תהיה לכם בעיה או שיפוט עצמי אם וכאשר הריכוז שלכם לא משהו. שלכם באהבה, בן

היי בן!!!!!!

היי בן מה קורה, מה נשמע???? מזמן לא התראינו(רק אתמול
) אז ככה, האימון אתמול היה כייפי, כל הסיבובים האלו!!!!! היה כיף גם להדריך קצת אנשים.... המדיטציה והריכוז שלי בסוף האימון הייתה ממש טובה, אני הצלחתי קצת לחמם את הידיים, אך מה קרה?? פשוט כאשר התחממו לי הידיים לכמה שניות, פתאום הרגשתי את הרוח וכאילו היא כיבתה לי את המדורה שהתנהלה לי על היד!!!! אז מה דעתך??? האם אפשר לעשות את התרגיל הזה ליד מזגן למרות שהרוח נושבת, האם אפשר לעשות את התרגיל בקוטב הצפוני?? והאם זה נורמלי מה שקרה לידיים שלי, הכוונה שהם התחממו לכמה שניות ואח"כ הרוח קיררה אותם!!!! ותגיד בסוף התרגיל הרשתי מין תחושה כזאת, בעת פתיחת העיניים כיאלו התנתקתי מהעולם החיצוני ונכנסתי לעולם הפנימי, אז הרגשתי בסוף התרגיל מין כמו התעוררות מחלום(לא חלמתי
), הרגשה טובה, רק רציתי לומר ההריכוז שלי היה גבוהה.... אז אני הולך עוד מעט היום להישרדות, אני אנסה ליישם בשיעור את מה שלימדת אותי, בקשר לעמידות בקרב, זוכר שאמרת לי שאם אני רוצה עוד עמידות אז אני צריך רק לבקש.... אז ישנם עוד עמידות שימושיות כמו עמידת נמר...??? ואני צריך לבקש ממך, או שבבוא ההמשך אתה תלמד אותנו גם ככה?? טוב אבל רק אם אתה רוצה אתה יכול ללמד אותי עוד איזה 50 עמידות, טוב רק אם אתה רוצה??. טוב אני יודע שאתה רוצה....
טוב אני זז לשיעור, האם אתה תלמד אותנו גם בקונג פו לטפס על חבל??? טוב אני אשאיר את השאלות להודעה הבאה... שלך באהבה, עידודודודו הלוחם

אהלן, עידודו!

אכן, אפשר לחמם את הידיים בכל מקום (עקרונית). ההרגשה שלך של ההתעוררות וההירדמות קשורה יותר למדיטציה השניה, המונחית, שהועברה על-ידי טל. הדיווחים שלך נשמעים נהדר. לטפס על חבל + עמידות נוספות - בטח... שלך באהבה, בן

מַעֲבָר לשיעור הבא!!! ../images/Emo38.gif

או-קיי, אם סיימתם את השיעור הנוכחי, אתם מוזמנים לעבור אל... השיעור הבא!!! שיעור מספר 2 !!! מזל טוב
- ובהצלחה בהמשך!!!

למעלה