טופו ממש אינו מתאים כל כך למנגל
ובמקרה כזה עדיף להשתמש במוצרי טבעול/טופו טבע ודומיהם. אבל, טופו כשלעצמו הוא מוצר חסר טעם. הוא מגיע בכמה מרקמים (רך, קשה יותר, קשה מאוד). לדעתי האישית טופו מתאים בעיקר לעולם הקולינארי שממנו הוא הגיע - היינו לאוכל אסיאתי. אני אישית לא אוהבת את השימוש בו למשל כתחליף לגבינה בלזניה וכו'. אבל אני מניחה שבמקרה של טבעונים יש פחות אפשרות להיות picky בעניין זה. הקטע עם טופו הוא שבגלל שהוא חסר טעם, מה שהוא צריך זה תיבול מאוד אגרסיבי (זו אחת מהסיבות שהוא מתאים לאוכל אסיאתי שהוא בדרך כלל עתיר רטבים, מתובל, חריף לעיתים קרובות וכו'). אם רוצים במיוחד לתת לו טעם, מומלץ להשרות את הטופו ברוטב לפרק זמן מסויים לפני הבישול שלו, כדי שיספוג את הטעמים (אם כי, אם הטעמים חזקים מספיק אז אין צורך בהשרייה). ואם רוצים לאכול בחוץ טופו במקום שבאמת יודע לתת לו טעם, אז אני ממליצה על מסעדת "פקין צהלה" בצפון תל אביב. זה אחד המקומות היחידים שאני מכירה שבו צמחוני יכול לבוא ולקבל מנה עיקרית שמבוססת על חלבון ולא בעיקר על פחמימות (כמו פסטה, נודלס או משהו כזה). יש להם מנות על בסיס טופו והן מצויינות! וגם אפשר לבקש את כל המרקים שם למעט מרק התירס על בסיס מים במקום על בסיס ציר עוף.