קטניות קטניות קטניות

ladybug6

New member
קטניות קטניות קטניות


משום מה הקטניות הן תמיד התעלומה, אולי כי אנחנו לא רגילים לאכול אותן על בסיס יומיומי מגיל קטן ופתאום נהיים טבעונים/צמחונים ומבינים שזה חשוב ובריא ומשביע.
גם אני בתקופה הזאת מנסה להעשיר את התזונה בכמה שיותר קטניות וכמובן במינימום השקעה וזמן.. יש לי רפרטואר מסוים שאני אשמח לחלוק בעצמי אבל תמיד שמחה לעוד רעיונות וגיוון. גם יש לי בנזוג סרבן מזון שכזה (מפונק שהכל לא טעים לו) ודווקא קטניות הוא אוהב מאוד, אז בכלל יש לי סיבה טובה להתמקד בהן.
אז בואו נאחד כוחות ונשתף מתכונים, רעיונות וטיפים לשילוב יותר קטניות, גם כאלה ש"מחביאים" אותן למי שפחות אוהב וגם כאלה שנותנים להן מקום של כבוד. גם מושקעים וגם זריזים ויומיומיים. גם כבדים וחורפיים וגם קלילים.

קדימה


 
״הלעיטני נא מן האדום האדום הזה״

ואו איזו תמונה יפה!!!!נזיד עדשים אדומות : אני מאד אוהבת דאל, הכי קל להכין אותו. טעים ליד אורז, עם או בלי תבשיל ירקות. אדשים. אדומות לא צריך להשרות, רק לברור, לשטוף היטב ולבשל. מתבלת כך: קולה בסיר כפית זרעי כמון, כפית זרעי כוסברה, תוכן של שלושה תרמילי הל ועלה דפנה מוציאה וכותשת במכתש ועלי. מחממת מעט שמן, מטגנת בצל, שום וג׳ינג׳ר, מוסיפה שתי כוסות עדשים אדומות, מים לכיסוי ועוד. מוסיפה חתיכה קטנה של מקל קינמון וכף ממרח קארי. מוסיפה תבלינים כתושים, מבשלת בבעבוע עדין כחצי שעה ומתקנת תבלינים. מגישה עם הרבה כוסברה קצוצה טרייה. לפעמים מוסיפה עגבניות ומיץ לימון.
 

Gidi Shemer

New member
מת על הצבעים האלו

ומזכיר שעדשים אדומות ממולצות במיוחד נוכח מרכיב הברזל וספיגת הברזל היעילה יחסית.
אני משתמש בעצם בעדשים יותר מבכל קטניה אחרת, החל מבישול פשוט לאחר הזהבה של בצל, שום, ועשבי תיבול ועד לקציצות עדשים וחומוס כמו פה:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1618&MessageId=175546604

מבחינת תיבול, אני בעיקר אוהב שני סוגים של שילובים- 1) כמון, כורכום, בהרט 2)שום, לימון, כמון

לגבי ״החבאה״ של הקטניות למען שונאים ובעיקר ילדים- אני ממליץ על ריסוק של קטניות אחרי שבושלו עם תבלינים, בתוספת שמן זית- יוצרים מעין ממרח שהולך טוב על כל מיני מצעים.

וכמובן- יש את עוגת השעועית השחורה הקלה והנפלאה.
 

vegetalien

New member
האם חשבת

שעקב מיעוט התגובות של הגרמרנאצי לאחרונה, הוא לא יתמרמר גם הפעם?
אני כאן. גם אם לא רואים אותי.
 

RSPA

New member
ובהקשר לעדשים האדומות - תזכורת לממרח "חומוס" שעשוי מהן

משהו שהעליתי כבר לכאן בתחילת ספטמבר ולא זכה לתגובות כלל.
אז כדי שלא תפספסו אני מעלה זאת שוב.
http://tinyurl.com/ohs483m
חייב לציין את הפשטות בהכנה ואת הדמיון לחומוס ממש, הן בטעם והן בערכים התזונתיים.
על ענין הברזל בעדשים האדומות אני שומע פעם ראשונה (תודה גידי שהזכרת זאת..) וזו סיבה נוספת מספיק טובה שאמשיך להכין ולצרוך את הממרח הזה כמעט על בסיס יום יומי.
 

ימימה

New member
כמה דברים שהולכים אצלנו לאחרונה

סלט עדשים ועגבניות - עדשים ירוקות מבושלות, עגבניות טריות חתוכות, פטרוזיליה, בצל סגול, מלח/שמן/לימון וקצת עשבי תיבול (אורגנו, טימין) מוקפצים במחבת עם חצי פלפל ירוק חריף.
סלט עדשים שחורות עם בטטות מקורמלות בסילאן
ורסיה על דאל מעדשים כתומות - רק עם תוספת בטטות, כמובן מעולה עם אורז
ממרח שעועית (להיט!)
&nbsp
&nbsp
 
ועכשיו ממחשב נורמלי: הנבטות

הנבטה של עדשים או שעועית מאש או חומוס - ממש משדרגת את הטעם ואומרים שגם קלה יותר לעיכול
אני אוהבת מאש מונבט בסלט, וחומוס מגרגרי חמומוס מונבטים

לפני שבוע פרסמתי בבלוג סלט שיש בו גם בורגול וגם עדשים שחורות מבושלות וגם מאש מונבט. כולם עפו עליו.
אתמול רציתי להכין אותו שוב, ובישלתי יותר מדי זמן את העדשים, אז אם אספיק הערב, אכין מחלק מהרכיבים קציצות/בורגרים.

[URL]http://dapeitamar.blogspot.co.il/2014/09/blog-post_23.html[/URL]
 

taltala013

New member
הנבטות

מהו חמוסמוס? אני נוהגת להנביט את כל הקטניות לפני הבישול, נתקלתי בבעיה בבישול חומוס לאחר שהונבט הקליפה הלבנה נשרה החומוס קיבל ריח לא נעים והבישול נמשך שעות על גבי שעות ובסוף נשאר קשה ונזרק לפח. האם יש להנביט את החומוס כמו את העדשים או השעועית עד שיוצא הנבטוט הראשון או מספיק שהפיטם טופח? כי לאור הנסיון הכושל שלי בהנבטת חומוס חזרתי לשיגרה הרגילה של השריה ל 24 שעות תוך כדי החלפת המים כל כמה שעות.
 
חמוסמוס זה חומוס בשגיאת הקלדה...

לא נתקלתי בבעיה שאת מתארת! אני מבשלת את החומוס בסיר לחץ. מסירה כמה שיותר קליפה לפני הטחינה.
 

ימימה

New member
אני מכירה את מה שתיארת

ואלה המסקנות המלומדות שלי: קודם כל - אחרי ההשריה אפשר להנביט במקרר, מוריד מאד את הסיכוי לריח רע, במיוחד בקיץ. בנוסף, גם בזמן הנבטה כדאי לשטוף את החומוס כל כמה שעות ולא להשאיר אותו עומד מתום ההשריה ועד הנביטה. ולבישול - אם אין לך התנגדות עקרונית, תוספת של חצי כפית סודה לשתיה למי הבישול גם תקצר את זמן הבישול וגם תייצר חומוס רך יותר.
 

ornme

New member
לבשל את החומוס עם אבקת אפיה .

כפית אבקת אפיה לסיר שמכיל כמות של מה שהיה לפני ההשריה / הנבטה חצי ק"ג חומוס יבש.
אבקת האפיה ממיסה את הקליפה וגם גורמת לחומוס להתרכך.

בכדי שיהיה פחות ריח - צריך להחליף את המים. לאחר השריה ראשונה של 7 שעות, מחליפים מים כל שעתיים.
 

taltala013

New member
בישול החומוס

אני החלפתי מים בערך כל 6-8 שעות. כן יש לי התנגדות לסודה לשתיה.
 

taltala013

New member
צודקת לכן אני משרה ל 24 שעות וכל כמה שעות מחליפה מים ושוטפת

 

Gidi Shemer

New member
טלטלה, אם זה לא מפריע לך, את מוכנה לשתף פה

מדוע יש לך התנגדות לסודה לשתיה?

תודה
 

taltala013

New member
התנגדות לסודה לשתייה

נובעת מכך שהסודה לשתייה עוברת תהליך כימי. נכון שהיא מלח אבל מלח המופק בתהליך כימי. אין זה אומר שאצלי בבית הכל אורגני ועל טהרת "הירוק", משדלת שהדברים הפחות הכרחיים לא יכנסו לתוך התפריט.
 
למעלה