רשמתי חלק בשרשור אחר, מוסיפה עוד
כמו שרשמתי בשרשור למטה...
1. קוסקוס (מקמח מלא) עם מרק ירקות לקוסקוס עשיר בחומוסים
2. שעועיות (ממש לא משנה איזה סוג)- ככה מבושלות ומקוררות עם מלח
3. אם הוא פתוח ליותר טעמים- אפשר גם לעשות שעועית (שוב לא משנה איזו) ברוטב עגבניות פיקנטי ולאכול עם אורז (עדיף מלא כמובן).
4. מרק עדשים- יש מליון סוגים של מרקים- לכי על מה שאוהבים אצלכם או על לקט עדשים יבשות
5. קציצות- שעועית כלשהי+ כרוכית מבושלת + קוואקר+ בצל ופטריות מטוגנות + פטרוזיליה+ מלח פלפל. ואפשר ברוטב. (זו הוורסיה היחידה שנאכלה אצלי).
6. סלט 3 שעועיות (עם לימון, גמבה, בצל ופטרוזיליה שזה גם בריא שחבל על הזמן וגם טעים).
7. פתיתים (שוב אני מעדיפה מקמח מלא/ שיפון) עם עדשים ובצל מטוגן (סטייל מג'דרה)
8. פסטה ברוטב אדום עם אפונה/ שעועית ירוקה (אפשר להחביא בתוך הרוטב גם עדשים כתומות).
9. סלט עדשים שחורות פשוט עם בצל, לימון ופטרוזיליה
10. יש גם מרק פרסי- גורמה סבזי- שזה מרק ירוק חמצמץ. במקור הוא עם בשר, אבל אפשר לא לשים בשר ועדיין יוצא מעולה (עם שעועית בפנים), ומאותה תפוצה יש גם אורז פרסי עם גזר ושעועית אדומה/ירוקה. אם תרצי אתן מתכונים לנ"ל
11. מעדות אשכנז

יש בובעלאך- לבשל שעועית לבנה עם סוכר ואז שמים במרק צח
12. מרק מינסטרונה