קטניות קטניות קטניות

ויש קמח עדשים שגיליתי לאחרונה

ומכינה ממנו קציצות אפויות נהדרות - תענוג. אני קניתי חבילה בניצת, אבל אחי אמר שבחנות תבלינים טחנו לו עדשים אדומות על המקום. מן הסתם זול יותר.
 
רשמתי חלק בשרשור אחר, מוסיפה עוד

כמו שרשמתי בשרשור למטה...
1. קוסקוס (מקמח מלא) עם מרק ירקות לקוסקוס עשיר בחומוסים
2. שעועיות (ממש לא משנה איזה סוג)- ככה מבושלות ומקוררות עם מלח
3. אם הוא פתוח ליותר טעמים- אפשר גם לעשות שעועית (שוב לא משנה איזו) ברוטב עגבניות פיקנטי ולאכול עם אורז (עדיף מלא כמובן).
4. מרק עדשים- יש מליון סוגים של מרקים- לכי על מה שאוהבים אצלכם או על לקט עדשים יבשות
5. קציצות- שעועית כלשהי+ כרוכית מבושלת + קוואקר+ בצל ופטריות מטוגנות + פטרוזיליה+ מלח פלפל. ואפשר ברוטב. (זו הוורסיה היחידה שנאכלה אצלי).
6. סלט 3 שעועיות (עם לימון, גמבה, בצל ופטרוזיליה שזה גם בריא שחבל על הזמן וגם טעים).
7. פתיתים (שוב אני מעדיפה מקמח מלא/ שיפון) עם עדשים ובצל מטוגן (סטייל מג'דרה)
8. פסטה ברוטב אדום עם אפונה/ שעועית ירוקה (אפשר להחביא בתוך הרוטב גם עדשים כתומות).
9. סלט עדשים שחורות פשוט עם בצל, לימון ופטרוזיליה
10. יש גם מרק פרסי- גורמה סבזי- שזה מרק ירוק חמצמץ. במקור הוא עם בשר, אבל אפשר לא לשים בשר ועדיין יוצא מעולה (עם שעועית בפנים), ומאותה תפוצה יש גם אורז פרסי עם גזר ושעועית אדומה/ירוקה. אם תרצי אתן מתכונים לנ"ל
11. מעדות אשכנז ;) יש בובעלאך- לבשל שעועית לבנה עם סוכר ואז שמים במרק צח
12. מרק מינסטרונה
 
אצלי

הארדקור- שעועית שחורה מבושלת עם קצת מלח ישר על אורז+סלט.
מוחבא- "טחון מהצומח" שהוא לא סויה או חיטה- שזה בעצם שעועית שחורה טחונה אחרי בישול [יוצא לה מרקם של טחון] מתובלת במחבת.
מוחבא 2- רוטב אדום עם קטניות טחונות בתוכו.
נותן מקום- סלט עדשים שחורות ובטטות כמו בארומה.
מוחבא- ממרחי שעועית לסנדויץ'.
נותן מקום- אדממה או שעועית ירוקה, ממש ככה.
נותן מקום- מרק פול.
הארדקור- שעועית אדומה ותירס בסגנון מקסיקני.
כמו ילדים בגן- אורז עם אפונה וגזר.
מוחבא- אטריות שעועית במקום פסטה או במקום אטריות אורז.
מוחבא- קמחי קטניות במאפים/תבשילים/קציצות. האחרון שלי היה כדורי "בשר" ברוטב מהבלוג של the vlog.
מוחבא- קמחי קטניות בשייק [רק אם הוא עשיר מאוד בדברים אחרים].
 
אשמח למתכונים אם אפשר

שעועית אדומה ותירס בסגנון מקסיקני
ממרח שעועית לסנדויץ
&nbsp
אנסה את הרעיון שלך ל"טחון מהצומח", תודה על הרעיון!
 

ladybug6

New member
אצלי

בחורף הרבה יותר קל לי כי אני מאוד אוהבת תבשילי קטניות ברוטב וגם במרקים קל להוסיף קטניות, בקיץ אני מעדיפה:
- קיצ'רי - אורז עם עדשים כתומות בתיבול כורכום וכמון
- מג'דרה קלאסית
- סלט עדשים קר בכל מני וריאציות, תמיד מכיל עגבניות, עשבים ירוקים, בצל, חמוציות וכו'.
- מרק קוסקוס עם גרגרי חומוס שאמא של הבנזוג מכינה טעים טעים
- גורמה סבזי
גם את זה אמא של הבנזוג מכינה לנו טבעוני ומאוד טעים
&nbsp
בחורף יש יותר מבחר:
- תבשיל עדשים עשיר ומתובל
- תבשיל של קטנית קשה כמו שעועית ברוטב עגבניות סמיך ועשיר, לרוב מכיל גם קוביות של ירקות כמו תפו"א, גזר וכו'
- תבשיל קטניות ברוטב עגבניות ופלפלים, מתאים במיוחד עם שעועית בובס וגרגרי חומוס אבל גם שעועית רגילה
- מרק עדשים / אפונה
 

p e b b l e

New member
אין על קטניות

אני צורכת קטניות על בסיס יומיומי.
הכי פשוט וקל, זה להוסיף לסלט: שעועית לבנה או אדומה או שחורה, חומוסים, עדשים ירוקות. מכינים סלט עשיר בירקות מכל מיני צבעים, מוסיפים קטניות, אבוקדו ורוטב, והרי ארוחה משביעה ונפלאה. אפשר גם להוסיף קוביות טופו אפויות בתנור.
חוץ מזה, בתפריט יש:
שעועית ברוטב עגבניות (מתכון מושלם של אמא)
עדשים במקום השעועית מהמתכון המושלם של אמא (ירוקות, כתומות ושחורות)
קציצות עדשים
קוסקוס עם ירקות וחומוסים
מג'דרה (אני חייבת לנסות את מג'דרת הפתיתים שהעלו כאן)
המבורגרים מבוססי קטניות ואורז
סלט נונה (no tuna) מחומוסים
מנה שאני מאוד אוהבת: שעועית אדומה, אורז, טופו אפוי בתנור, ירקות מאודים, רוטב ברביקיו וראנץ' טבעוני ובצל ירוק.
מרק שעועית
מרק עדשים ואטריות
וההחבאה הכי שערורייתית שאני עושה, זה להחביא עדשים כתומות במאפינס. ששששש....
 

p e b b l e

New member
מה שגבי אמר

המתכון שלי דומה לקישור השני רק בלי סויה ושמרי בירה ועם פלפל אדום בנוסף לשאר הירקות (קצוצים דק דק דק) וקצת מלח. וזה הולך טוב בלחם מלא עם חסה לצד מקלות סלרי עם רוטב עגבניות (יופי של ארוחת צהרים).
בתכנון לנסות להחליף חלק מהחומוסים בארטישוק כפי שקראתי באיזה בלוג.
 

Gidi Shemer

New member
תהיי לי בריאה

ינוסה בקרוב,

לא ממש קל לקרוא את הפוסטים תוך כדי צום, אבל נתגבר
 

p e b b l e

New member
אני משתדלת (להיות בריאה)

ובתור מי שמסרב לאחל צום קל, חשבתי שתעריך שאקשה עליך קצת...
 

Gidi Shemer

New member
מעריך, מעריך

אבל האמת היא שהצום אף פעם לא ממש קשה לי. אולי זה בגלל שאני מוצא את עצמי לא פעם מתחיל לאכול (גם ביום חול) רק בשעות מאוחרות יחסית.
 

merav999

New member
טוב, עכשיו את חייבת לתת את המתכון המושלם של אימא לשעועית

ברוטב עגבניות !

&nbsp
 

p e b b l e

New member
זה לא איזה מתכון מיוחד או משוכלל

אבל הוא פשוט מושלם:
&nbsp
מרכיבים:
2 כוסות שעועית לבנה קטנה
1 בצל גדול קצוץ דק
2-3 כפות שמן
100 גרם רסק עגבניות
1 כף מיץ לימון
1 כפית סוכר
פלפל ומלח
הכנה:
1. משרים את השעועית ללילה עם סודה לשתיה. מסננים ושוטפים פעמיים.
2. כדי להסיר את הגזים, שמים את שעועית בסיר ומכסים אותה במים טריים. מביאים לרתיחה על אש בינונית. כשהמים רתחו, מסירים מהאש, מסננים ושוטפים.
3. בסיר הבישול מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות.
4. מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר ומיץ הלימון.
5. מוסיפים את השעועית ומערבבים.
6. מוסיפים 3-4 כוסות מים, מוסיפים פלפל אך לא מוסיפים את המלח (למניעת התקשות השעועית) ומערבבים.
7. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים את שעועית עד להתרככות (הרבה זמן).
8. כשהשעועית רכה מספיק מוסיפים כפית מלח מבשלים עוד 5 דקות וטעמים ומתקנים את הטעם.
&nbsp
 

merav999

New member
ורעיונות מצוינים


אני אוהבת להוסיף שעועית מאש או עדשים שחורות לסלט, אבל אני אנסה גם עם הקטניות "הכבדות" יותר
 
למעלה