קטניות קטניות קטניות

חומוס או שעועית לבנה קטנה זה קלאסי בסלט

יש את הסלט האיטלקי הקלאסי שיש בו שעועית מבושלת היטב, אפשר לערבב שני צבעים, נניח שחורה קטנה ולבנה קטנה, או אדומה ולבנה.
בקיצור מבשלים את השעועית אחרי השריה, במים, אני בסיר לחץ, חוסך זמן מאד מאד. ממליחים מעט כשכבר רך, מרתיחים עם המלח.מסננים. שוטפים.
בקערה מכינים פלפל אדום רתוך לרצועות דקיקות, בצל סגול ובצל לבן בטבעות דקדקות,הרבה עשבי תיבול קצוצים קטן לפי נטיית הלב והמצאי- ניתן להשתמש בפטרוזיליה, מרווה, בזיליקום, קורנית, אורגנו. חלק מהם או אחד מהם. מרווה לא יותר מכפית. 2-3 שיני שום מקוצצות היטב. הרוטב עשוי מתערבות של חומץ בלסמי, מיץ לימון, שמן זית, מלח ,פלפל שחור גרוס. מוסיפים את השעועית. מערבבים הכל. נותנים לזה לעמוד מעט. זה סופר טעים. היחס בין הלימון לחומץ הוא 2:1 לטובת הלימון. מוסיפים כמה שצריך ביחס לכמות הסלט.
 
טוב נו זה אינסופי

כל מטוגן כמו שניצל מצופה אצלנו בקמח חומוס מעורבב עם סודה.
רוב הקציצות מודבקות בקמח חומוס או קמח מאש שגיליתי ממש לאחרונה וזה שוס! גם פשטידות
טופו משמש אצלנו הרבה מאד. לאחרונה נכנס לעוגות בחושות במקום ביצים ועושה עבודה חבל"ז!
סלט מאפונה זעירה ותירס זה שוס אצלנו עם בצל סגול או ירוק, שמן זית מלח פלפל
אזוקי כתוספת לכל מרק ירקות
מרק קטניות שיש בו קצת מכל מה שעל המדף , בצל לרוב, עגבניות, הרבה כמון ופפריקה, שורש פטרוזיליה וסלרי אם יש ועלים למכביר. שום בנדיבות. בסיר לחץ עד שהכל מתאחד. אלוהי ומזין. לצד אורז בלי כלום.
אני משתמשת בשבבי סויה כי הטחון הקפוא הוא עם גלוטן ורק אתמול יצאו קציצות מאודות על מצע ירקות שהגדולה אכלה בששון- זותי שבלי בשר זה לא זה... חבילה שבבי סויה, שלושה גזרים וארבעה קישואים, 5 שיני שום ובצל אחד במעבד מזון. לערבב הכל. מלח, פלפל שחור או חריף אחר, כמון מעט קינמון,כשליש כוס קמח מאש/חומוס.
בסיר נחו על קרקעיתו שני בצלים חתוכים די גס, פרוסות שומר, ראש סלרי פרוס אחד.
קציצות עוצבו והונחו על. מכוסה אודה יחד כעשרים דקות.
אחר כך רוטב משתי פחיות קרם קוקוס, חבילת כוסברהשלמה, פלפלת חריפה טריה אחת, שלוש כפות חמאת בוטנים ללא תוספות, מלח, מעט שמן שומשום כהה, גזר אחד,מעט סילאן רק לאיזון טעם, כפותיים עמילן ת"א. הכל בושל יחד. יצא אלוהי. אני מניחה שאפשר להמיר קוקוס אחד בפחית מים או חלב סויה, כדי למעט בשומן.
 
ולא שיבחנו

את הקטניות הטריות שעכשיו יש המון על המדפים
לוביה
שעועית ירוקה
שעועית צהובה

הפול בעונתו והאפונה בעונתה
 

bennycom

New member
אורז אדום ועדשים כתומות

מטגנים שום ופלפל ציל'י בלי גרעינים מוסיפים רסק עגבניות מים, פפריקות מתוקה וחריפה, אבקת מרק, כמון וחצי כפית סוכר כשהרוטב טעים מוסיפים אורז ועדשים. כשהעדשים התרכו מוסיפים מלח.
 

גםאני5

New member
עוד אורז עם עדשים אדומוץ

מטגנים ירקות כפי שמתחילים בולנז:בצל גזר וסלרי קצוצים דק.
שוטפים עדשים אדומות ואורז ושמים בסיר אורז חשמלי.
מוסיפים את הירקות ומפעילים.
קוצצים הרבה הרבה ירוקים (שמיר,כוסברה, עלי סלרי)
ונותנים להם לשבת עם האורז בסיר מכוסה על מצב "חימום" במשך מס' דקות.
צירוף הירקות פתר לי קרייבינג נוראי לטעם הממכר של אבקת מרק והגעגועים לריח הזה במטבח.
(אני דור שלישי לבשלנים שמכורים לדבר הזה
)
 
למעלה