חומוס או שעועית לבנה קטנה זה קלאסי בסלט
יש את הסלט האיטלקי הקלאסי שיש בו שעועית מבושלת היטב, אפשר לערבב שני צבעים, נניח שחורה קטנה ולבנה קטנה, או אדומה ולבנה.
בקיצור מבשלים את השעועית אחרי השריה, במים, אני בסיר לחץ, חוסך זמן מאד מאד. ממליחים מעט כשכבר רך, מרתיחים עם המלח.מסננים. שוטפים.
בקערה מכינים פלפל אדום רתוך לרצועות דקיקות, בצל סגול ובצל לבן בטבעות דקדקות,הרבה עשבי תיבול קצוצים קטן לפי נטיית הלב והמצאי- ניתן להשתמש בפטרוזיליה, מרווה, בזיליקום, קורנית, אורגנו. חלק מהם או אחד מהם. מרווה לא יותר מכפית. 2-3 שיני שום מקוצצות היטב. הרוטב עשוי מתערבות של חומץ בלסמי, מיץ לימון, שמן זית, מלח ,פלפל שחור גרוס. מוסיפים את השעועית. מערבבים הכל. נותנים לזה לעמוד מעט. זה סופר טעים. היחס בין הלימון לחומץ הוא 2:1 לטובת הלימון. מוסיפים כמה שצריך ביחס לכמות הסלט.
יש את הסלט האיטלקי הקלאסי שיש בו שעועית מבושלת היטב, אפשר לערבב שני צבעים, נניח שחורה קטנה ולבנה קטנה, או אדומה ולבנה.
בקיצור מבשלים את השעועית אחרי השריה, במים, אני בסיר לחץ, חוסך זמן מאד מאד. ממליחים מעט כשכבר רך, מרתיחים עם המלח.מסננים. שוטפים.
בקערה מכינים פלפל אדום רתוך לרצועות דקיקות, בצל סגול ובצל לבן בטבעות דקדקות,הרבה עשבי תיבול קצוצים קטן לפי נטיית הלב והמצאי- ניתן להשתמש בפטרוזיליה, מרווה, בזיליקום, קורנית, אורגנו. חלק מהם או אחד מהם. מרווה לא יותר מכפית. 2-3 שיני שום מקוצצות היטב. הרוטב עשוי מתערבות של חומץ בלסמי, מיץ לימון, שמן זית, מלח ,פלפל שחור גרוס. מוסיפים את השעועית. מערבבים הכל. נותנים לזה לעמוד מעט. זה סופר טעים. היחס בין הלימון לחומץ הוא 2:1 לטובת הלימון. מוסיפים כמה שצריך ביחס לכמות הסלט.