קיומו של אלוקים

רון סי

New member
הוא מחייב את הנחת האל

כשאומרים שה"אל" הוא סיבת העל. בשאר דבריך אתה צודק עקרונית, אבל יש ראיות בשטח שמניעות אדם שמחפש את סיבה העל לחשוד שזו יישות אינטליגנטית, ועוד יותר שזה האל היהודי.

גוססי2

New member
"כשאומרים שה"אל" הוא סיבת העל"

מי שאומר זאת חייב ראשית להוכיח שיש סיבת-על. "אבל יש ראיות בשטח שמניעות אדם שמחפש את סיבה העל לחשוד שזו יישות אינטליגנטית, ועוד יותר שזה האל היהודי" באמת? ומה הן ראיות אלה?

רון סי

New member
חייב להוכיח?

למה חייבים להוכיח? ואם כבר מדברים על זה, מה זו "הוכחה"? הראיות: נו, התורה, מעמד הר סיני, השרדות העם היהודי, כאלה.

00000000000

New member
מה זה "אלוהים"?

לאנשים יש הגדרות שונות מאוד לגבי ההגדרה של מילה זו. תוכל לפרט למה בדיוק אתה מתכוון?

יובל199

New member
אלוקים הוא

הגדרה נאיבית: יש עליון שהיה קיים תמיד ויהיה קיים לעולם שיצר את היש המוכר לנו (היקום). הגדרה קצת יותר עמוקה: המציאות האמיתית והיחידה שקיימת.

Governor

New member
"יש עליון שהיה קיים תמיד ויהיה קיים

לעולם שיצר את היש המוכר לנו" מה פתאם? התוכל להוכיח טענה זו או שנשאיר אותה בגדר סתם תרגיל בלשון? 972357O34IO3B

יובל199

New member
הוכחה

היש ישנו(היקום שלנו) היש הוא כולל גם את היקום וגם את הזמן היות ובמפץ הגדול נולד הזמן. לכן מי שאפשר את כל זה הוא מעבר לזמן היות הוא מעבר לזמן הוא תמיד היה ותמיד יהיה. פשוט.

Governor

New member
"לכן מי שאפשר את כל זה הוא מעבר

לזמן" מי אפשר את המפץ הגדול? 972357O34IO3E

Governor

New member
ראה חמודי, הנחת דעתי, לשביעות רצוני

הגמורה, שאתה שולט בהטית הפעל ג,ב,ל בכל הבנינים ובכל הזמנים. כעת, נסה להתרכז ואמור לי כיצד השערת התרחשות המפץ הגדול לפני, נניח, 14 מליארד שנים - מובילה באפן אחד ויחיד, שאין אחר בלתו, לכך ש- "חייב להיות יש מסוג אחר שאינו מוגבל במרחב ובזמן". נסה להתרכז... 972357O34IO42

יובל199

New member
תראה - אולי זה מסובך בשבלך

ואני לא מאשים אותך הדברים הם די עמוקים. ובכל זאת נסה ולהבין את הוכחה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=16864856 בהצלחה

יובל199

New member
ובעניין "השערת התרחשות המפץ הגדול "

אם אתה מתייחס לתאוריה שדי מאוששת בעולם הפיסיקה כהשערה אז אתה בטח לא סבור שהיא נכונה (או אולי אתה ממתנגדיה הגדולים) האם זה נכון? האם אתה סבור שהאופציה השנייה הכי פופולרית היא הנכונה? כלומר: שאלוקים ברא את הכל לפני 6000 שנה?

Governor

New member
"אם אתה מתייחס לתאוריה שדי מאוששת

בעולם הפיסיקה כהשערה אז אתה בטח לא סבור שהיא נכונה" איני בטוח שהמונחים מדויקים. יש תאוריות שניתנות להבחן ע"י נסויים שניתן לחזור עליהם בכל עת. ה- reproducibility של הנסויים מספקת מבחן טוב לתאוריה. המפץ הגדול, לעומת זאת, הוא ארוע חד-פעמי ככל שאנו יכולים להסיק, אם כי, אפשר כי קדם לו big crunch. מכל מקום, קימות מספר גדול מאד של תצפיות שתאורית המפץ הגדול מספקת להן הסבר נאות, ולכן תאוריה זו מוצלחת. "האם אתה סבור שהאופציה השנייה הכי פופולרית היא הנכונה? כלומר: שאלוקים ברא את הכל לפני 6000 שנה?" _אין_ _שום_ ראיה שקים "אלהים", בכל אפן, מחוץ למוך שבין אזני מאמיניו. _אין_ _שום_ ראיה ש"הוא" ברא הכל לפני 6000 שנה. account זה מופיע במקום אחד ויחיד: קבץ המעשיות של המיתולוגיה היהודית... 972357O34IO45

Governor

New member
"תראה - אולי זה מסובך בשבלך ואני לא

מאשים אותך הדברים הם די עמוקים" יש לי כבר השקפה מגובשת על יכלת התפישה שלך, אולם בשלב זה אני מעכב את פרסומה. "הזמן לא היה קיים *לפני* המפץ הגדול. המפץ הגדול התרחש בכל זאת. לכן הוא איזו מוגבל בזמן. המרחב לא התקיים *לפני* המפץ הגדול. בכל זאת המרחב קיים היום. לכן הוא אינו מוגבל במרחב" אה, "הוא" זה אלהים, לטענתך. OK עכשיו אני מבקש דבר פשוט: הראה לי איך מתוך "הזמן לא היה קיים *לפני* המפץ הגדול. המפץ הגדול התרחש בכל זאת" נובע "הוא איזו מוגבל בזמן" וכן, הראה לי איך מתוך "המרחב לא התקיים *לפני* המפץ הגדול. בכל זאת המרחב קיים היום" נובע "הוא אינו מוגבל במרחב" פשוט, הראה לי כיצד טענה א' מובילה למסקנה ב' הרי יתכן ש"הוא" מצוי רק במוך אשר בין שתי אזניך. לא? 972357O34IO44

למעלה