קינאה וחוסר אמון בקשר זוגי (לודווקא בגידה)

kokiliketorun

New member
קינאה וחוסר אמון בקשר זוגי (לודווקא בגידה)

אני זוכרת שפעם פירסמתי פה הודעה, ובדיעבד התגובות היו מאוד אובייקטיביות ונכונות.
וזה מה שהביא אותי לכתוב כאן שוב,
אז עברו כמעט שנתיים,
אני בקשר זוגי של שנה בערך ושוב משהו לא מסתדר.
אני מרגישה שאני צריכה ניעור, לאחרונה התחלתי להרגיש שמשהו צריך להגיד לי שאני צריכה להתאפס על עצמי ושההתנהגות שלי לא בסדר.

הקשר התחיל קצת עקום, לא הספקנו להכיר הוא טס לחו"ל ואז אני טסתי לחו"ל לתקופה של 3 חודשים כל אחד. (כלומר הקשר,חצי ממנו התנהל על שלט רחוק. אבל אמיתי ונאמן.)
אבל קרו גם דברים שהתקלקלו בדרך, ועקב הריחוק הפיזי כנראה לא היה זמן לגשר.
התקרבנו מאוד מהר, בפעם השנייה שנפגשנו כבר הרגשתי שאני רוצה להביא אותו הביתה. ובאמת בחודש הראשון להיכרות כבר הספקתי להרגיש בטוחה.
בזמן שהיה בחו"ל הרגשתי מאוד רע, הוא הראשון שטס מבינינו והתחלתי להרגיש קינאה מאוד גדולה. לעובדה שהוא בחו"ל, לתמונות שהוא תוייג בהן או לחלופין שלח לי באמצע הלילה עם בנות(ולא הבין מה לא בסדר כי אלה בסך הכל נערות שהשתתפו בתחרות יופי) .
ביקשתי ממנו למחוק תמונות עם האקסית מהפייסבוק כי לא יכולתי להיכנס לשם בגלל שהכל היה איתה והוא לא מחק עד שחזר לארץ וגם אז משך את זה ומחק חלק ואז שכח ואז זה התפתח לריב גדול ומשוגע שבו אני מרגישה שאני מאבדת את עשתונותיי מרוב נסיון למחוק כל זכר אליה.
אולי זה אני משוגעת, ואחרי קשר של חודש זו חוצפה לבקש ולצפות . אבל משהו שם הרגיש כל כך נוח וגם כי באמת הגיע לי לא לראות את חבר שלי מחובק ע"י בחורה אחרת.
אחרי הריב טירוף עם התמונות שקרה אחרי חצי שנה שהיינו ביחד (לא אפרט מה היה אבל בסופו של דבר הגעתי למצב של התכתבות איתה על התמונות שאני רוצה שהיא תוריד, אני כל כך מתביישת על זה. רגשות זה דבר כל כך רחוק מהמציאות)
טסתי לחו"ל, הכל השתחרר לי ולא היה אכפת לי מכלום. ועוד העזתי להגיד לו שאף בחורה לא תוריד לי את הביטחון ותגרום לי לקנא. לא קשור בכלל.

כשחזרתי אחרי שבוע הכל חזר. התחלנו לריב על המון דברים, הוא קיבל הודעה וביקש שאקריא לו וראיתי שהוא מקפיץ מישהי לעבודה ולא פעם ראשונה בכלל וכשהוא הולך ממני אף לא מילה עליה, רק על גברים מספר בעבודה. הרגשתי שכל הדם זורם לי למוח. אני מכירה אותה היא לקוחה במקום שאני עובדת בו ונראית לא רע ויש לה בן זוג. אבל המחשבה שהוא לא סיפר פשוט כל כך הרתיחה אותי כי כשאני משתפת אותו שאני אוספת או נאספת לעבודה הוא פשוט מאבד את עשתונותיו שלא לדבר שגם הוא עצמו טיפוס קנאי מאוד.אז לקרוא את זה בהודעה כאילו מסתירים ממך רומן. זה פשוט משגע.

הגעתי למקום שבו הבן אדם שאני אוהבת גורם לי לכל כך הרבה קינאה,
וגם אני גורמת לו.
למרות שזה הדדי, הוא נראה שזה לא מפריע לו להמשיך את הקשר ולי פשוט קשה מאוד להמשיך ולהיות בקשר כזה.
בנוסף לכך אחרי כל מה שקרה החלטתי לא להגיע אליו יותר הביתה , אז בחצי שנה האחרונה לא ביקרתי שם ולא באף אירוע משפחתי או חברי. לעומת זאת הוא ממשיך להגיע וגר איתי בבית של ההורים שלי. ואומר שרוצה להתחתן איתי מאוד.

הקשר לא תקין, אני יודעת שהפיתרון הוא בשינוי ההתנהגות שלי.
איך מפסיקים לתת לקינאה להרוס את הקשר? איך סולחים על טעויות?
אני כל כך רוצה ולא מצליחה לסלוח לו אני מרגישה שכל פעם מהקטנת ראש או מ"גבריות יתר" ,חוסר אמפטיה אני נפגעת.
אם זה על הפעם הראשונה שהגעתי אליו הוא העמיד אותי לשטוף כלים מול ההורים שלו ולא הבין מה לא בסדר,
או עניין מחיקת התמונות שהוא גרר נצח בתירוץ שאין לכך שום משמעות,
התכתבות עם האקסית ש"שיפץ" קצת את הנוסח כדי שיהיה לי נעים לשמוע
אחרי שכבר דיברנו על הכל פתאום מספר לי שהיתה לו עוד בת זוג לפני האקסית,
(זה דבר מאוד מתסכל שאתה חולק הכל עם בן זוגך ואתה מגלה עליו פרטים שקשים לעיכול רק מתחקורים)
טרמפים שהסתיר (כדי לשמור על שלום בית, מסתבר)
ביקשתי שלפני שאני חוזרת לא יסתפר והוא הסתפר ולא אמר ולא הכין אותי לכך. פשוט בא מסופר בתקווה שלא אשים לב.

אלה דברים קטנים וגדולים שגורמים לי להרגיש חוסר ביטחון בקשר,
ואיך אוכל לחיות עם בן אדם שמתנהג בצורה כזאת?
הסיבה להתנהגות הזאת היא ביישנות וחוסר ביטחון אבל עדיין, קשים לי
או שאני המשוגעת שצריכה להנמיך ציפיות ?

כולם ככה?

רואה 6 6

New member
כן, ההתנהגות שלך איומה ואני לא מבינה איך הוא

עדיין שם.
אבל אין צורך שאחזור על כל הדברים כי את יודעת מה הם,את פשוט לא שולטת בזה והיסטריה רודפת היסטריה.לא, זה לא מספיק שיגידו לך שאת לא בסדר, וזה לא שעברת על החוק אבל אין לך את היכולת להשתמש בתובנה שהתגובות מצידך חסרות פרופורציות עד קצת מטורפות (לדעתי) כדי לעצור את עצמך לפחות, גם אם לא לדעת באותו רגע איך להגיב.
אני חושבת שאת צריכה לדבר עם מישהו.

kokiliketorun

New member
האמת?

זה מאוד מספיק.
עד כה כשכעסתי ושיתפתי חברה/אמא קיבלתי תמיכה מלאה שהוא מפלצת וילד
לפעמים אתה רוצה לשמוע שהמחשבות שלך הן מוגזמות ושלא יתנו להן כנפיים.

אני שמחה לקרוא את זה. זו הסיבה שכתבתי כאן. הייתי צריכה את מה שתמיד היה פה, ביקורת ללא רחמים.

תודה :)

אני חושבת שלא הפנמת שאת נמצאת בקשר

עם מישהו שהוא לא את, שיש לו עבר ושיכול לקבל החלטת לבד בלי לקבל ממך על הראש גם אם זה לא מוצא חן בעינייך (כמו זה שהוא הסתפר..).

יכול להיות שההתנהגות שלו לא תורמת לחיזוק הביטחון שלך בקשר, אבל נראה לי שגם עם מישהו אחר היית מתנהגת ככה (אלא אם כן, הוא "פאפי" והיה אומר לך על הכל "כן המלכה"). תנסי לחשוב עם עצמך, האם ההתנהגות שלך היא דפוס (ואז זה משהו שאת חייבת לעבוד עליו עם עצמך) או שיש משהו במערכת היחסים איתו שמביא אותך לכ"כ חוזר ביטחון.

kokiliketorun

New member
אין ספק

שיש בו משהו שגורם לי לחוסר ביטחון,
אבל בגלל שזה לא נעשה בכוונה אני חייבת להתגבר על זה.
עניין התספורת לא הפריע לי כמו התגובה הראשונה והמטומטמת "לא הסתפרתי" כאילו ילד קטן שלא מבין שאין מה להסתיר. וקודם כל משקר.
כאילו מה יקרה אם הוא יאמר "שמעי לא היה לי נוח הזקן" או סתם הודעה "תקשיבי אני מסתפר " כאילו השקרים הילדותיים האלה נורא מטרידים כדפוס התנהגות.
יכול להיות שאני מאיימת עליו ? אני לא יודעת.

אני חושבת שלא ניסחתי נכון,
לא הכעיס אותי שהוא הסתפר.
הכעיס אותי שהוא הבטיח לי שלא יסתפר כי הוא יודע שאני אוהבת, אמנם זה בדיבורי פוצי מוצי אהבה
ואני יודעת כמה הוא חיכה למפגש וברגע האמת הוא בא מסופר ומכחיש כאילו אני מטומטמת.
זו התנהגות שהיא קצת לא לגיטימית לא ?

מה יקרה אם הוא יגיד לך שהוא מסתפר?

אולי תהפכי למלכת דרמה ואין לו כח להתמודד עם זה ומעדיף לדחות את הרגע?
הוא עדיין לא אמור לשקר, אבל אם ההתנהגות שלך חוזרת על עצמה, קשה לשפוט אותו.

אל תעמידי אותו במצבים שהוא אמור להבטיח לך משהו שהוא *לא רוצה* כשהם *לא* באמת אמורים *לפגוע בך* גם ככה.

הוא גורם לך לחוסר ביטחון אבל לא ענית האם מצאת את עצמך במצב כזה בעבר או שזה רק איתו?

kokiliketorun

New member
האמת

בקשר הקודם הייתי רחוקה מלהרגיש קינאה ,
והוא היה משתף אותי בכל דבר אפשרי.
כולל איפה הוא שכב עם האקסיות שלו. בחור קצת שרוט, אבל בשבילי זה עבד מצויין.
אני אוהבת ששמים את הכל על השולחן.כנראה

kokiliketorun

New member
אבל אי אפשר לדעת

אולי איתו זה לא היה עובד והייתי משתגעת אם היה מספר לי דברים מהסוג הזה.

אני מאמינה שהתחושות שלי לגביו הן כאלה בגלל שהוא נורא מופנם,
ואז עד שהוא אומר משהו אני יושבת על קוצים רק לשמוע עוד איזה פרט
ואם אני רואה משהו בפלאפון כמו הודעה על טרמפ אני לא אקבל תשובה מלאת ביטחון אלא משהו מהוסס כזה ועקום ותמיד בליווי "שקר לבן".
נניח כשראיתי את ההודעה אז הוא אמר לי "היא אספה אותי פעם אחת ועכשיו זה תורי" ואז אחרי שעבר מלא זמן והצלחתי להודות שזה הפריע לי שאלתי אם אפשר רק לראות את ההודעות כדי להרגיש רגועה כי התגובה שלו מוזרה ראיתי שמדובר בחמש פעמים שהם אוספים אחד את השני . זה שקר לבן, זה לא שיש שם שיחות סקס. אבל למה להגיד פעם אחת ? למה להסס?

מנגד אני מכירה אותו ויודעת שאין שם כלום כי התגובות שלו הן כאלה גם בנוגע לתספורת !
זה דפוס התנהגות

עזבי מלדבר עליו רגע- את טיפוס חונק!

את מודה שהיה לך מצויין להיות עם בחור שרוט (!) ששיתף אותך בהכל (!) ומהנוכחי ביקשת לראות הודעות כדי להרגיש רגועה (!).

אם גבר ירצה לא להישאר נאמן אלייך הוא יעשה את זה גם אם תבלשי אחריו. זה רק יגרום לו להיות יותר מחושב, להסתיר ולטשטש עקבות.
נעים לך להיות במקום שכל הזמן מחפש את הצד השני? אם את חושדת בו יותר מידי, פשוט תעזבי אותו.

לדעתי, יש לך שתי ברירות: לחזור לצאת עם טיפוס שרוט שמשתף אותך בהכל לטוב ולרע או לעשות משהו לגבי הצורך שלך בלדעת הכל ולשלוט על כל צעד של בן הזוג ולמצוא זוגיות מאוזנת.

kokiliketorun

New member
אחותי

זה לא הכל,
את גם היית טורחת לבדוק אם הבן זוג שלך היה מחליף צבעים על הודעות שנראות לך תמימות אבל תגובה חשודה.

אל תהפכי אותי לפסיכית.
אני לא בולשת לו מאחוריי הגב.

אז זהו שאני לא נשארת בן זוג

שאני לא מרגישה שאני יכולה לסמוך עליו ואם בן הזוג שלי היה מחליף צבעים, לא הייתי נשארת איתו.
מה זה יעזור להגיד שאת רוצה לראות הודעות בנייד? מה הוא ילד קטן שצריך שתעשי לו "נו נו נו"? את לא סומכת עליו- תעזבי אותו.

יש בו מאפיינים של חוסר בגרות ובך יש מאפיינים של חוסר ביטחון שגורם לך לשתלטנות יתר.

Berethor

New member
מישהו שסיפר לך אפילו על האקסיות

לא עושה רושם של אדם שקרן. אז יותר סביר שהוא לא מספר לך כי הוא יודע איזה סצנות תעשי לו על כלום.

Berethor

New member
בעצם זה הקודם היה משתף אותך..

טוב אם מפריע לך שהנוכחי משתף אותך פחות אולי אתם באמת לא מתאימים. מה שכן הקנאה שלך בנושא של התמונה עם האקסית, מצד אחד זה אולי הזכיר לך 'נקודה רגישה' מצד שני זה באמת משנה משהו בפועל? עם תמונה או בלי תמונה את יודעת שהיו לו נשים אחרות שהוא שכב איתן. למרות זה הייתה מוכנה להיות בזוגיות איתו, אחרת היית צריכה לחפש זוגיות עם מישהו שאין לו אקסיות, וזה משהו שלא כזה קל למצוא.

kokiliketorun

New member
מזתומרת מה יקרה

כלום לא יקרה.

הבעיה היא שכל הפעם שהתווכחנו היו בגלל שדיברנו על משהו בצורה רגועה,
להלן שהתמונות גורמות לי להרגיש אי נוחות- קיבלתי הרבה הבנה אבל בפועל שום תמונה לא הוסרה במשך 4 חודשים לאחר מכן.
התספורת- דיברנו על מה אנחנו אוהבים אחד בשני ובדיבור רומנטי כזה הוא הבטיח שיחכה בשדה כמו שאני אוהבת, אף לא מילה על זה שהוא לא רוצה או לא אוהב את זה ואז כשאני שואלת מה קרה שהסתפר אני מקבלת שקר דבילי שגורם לי לחשוב שהוא חושב שאני מטומטמת.

אני מעולם לא מנעתי ממנו משהו בסיסי,
אני בן אדם מאוד חברותי ויש לי הרבה ידידים,ואני לא מסתירה כלום כי אין לי מה.
ואם יש משהו שאני חוששת שהוא יקנא, אני מספרת לו ומונעת כל תחושה כזו ע"י חיזוקים כי אני יודעת שהוא בחור רגיש וקנאי.
ובתמורה אני מקבלת הסתרה של דברים מוזרים, שהוא נניח נכנס למישהי לפייסבוק.
אז מה גם אני נכנסת לקולגות ממין זכר, זה לא שאני עפה לחבר לו תחליף, אני לא מסתירה.
והוא מחביא ומסתתר כאילו שיש לו רגשות כמוסים.

לא כל בחורה שפויה היתה משתגעת מדיסקרטיות מהסוג הזה?

אני לגמרי מבינה למה הוא מסתיר ממך דברים

אפילו תמימים לגמרי כמו תספורת או הסעה של טרמפיסטית - כי את פשוט לא יודעת לקבל את התשובה "לא".
יש לו כבר ניסיון עם זה מקונפליקטים קודמים: כאשר את רצית שיוריד תמונות (והוא לא כל כך רצה) את עשית לו את המוות על זה ואני מניחה שככה בכל פעם שאת רוצה משהו והוא לא כל כך מסכים - את עושה לו סצנה (ואל תספרי לנו שאת מבקשת יפה ובצורה תרבותית - ככה זה תמיד מתחיל וכאשר הוא לא עושה את מה שאת רוצה, את עוברת להתנהגויות הרבה פחות מכובדות ובמקום לקבל את ה"לא" שלו , את צורחת ועושה מזה ריב מטורף). לכן, בכל פעם שקורה משהו שהוא יודע שעלול לעורר את הקינאה שלך או אי שביעות רצון מצידך, הוא פשוט מחליק אותו כדי להמנע מעוד סצנה מטורפת שתעשי לו על זה.
דפוסי ההתנהגות של שניכם הם מאוד ילדותיים ומזכירים לי את ההתנהגות של ילדים קטנים. אז אולי "סופר נני" תוכל לעזור לכם.

Berethor

New member
אולי הוא מסתיר בגלל שהוא מכיר תקנאה שלך?

ושאפילן ממשהו קטן את תעשי סערה בכוס של מים?

רואה 6 6

New member
כולה תספורת,מי שישמע...

כשמגיבים כלכך קיצוני למצב פעוט זה מרוקן את כל המשמעות מתגובה לדברים פוגעניים באמת.

אני זוכרת שהמורים אצלנו השעו תלמידים שבאו עם חולצה קרועה ,למשל. חולצה קרועה!! מה נותר לעשות עם תלמיד שפירק למישהו את העצמות...?

kokiliketorun

New member
התספורת אינה ביג דיל

ובפועל הגבתי שהתספורת לא באמת משנה משהו.
זה לא שאיימתי להיפרד בגלל תספורת, אמרתי לו בצחוק שגם אני אסתפר כי הוא מאוד אוהב שיער ארוך וכאן נגמר הסיפור.

אבל הפואנטה היא שבמשך 3 חודשים פוצי מוצי אני שם לב לפרטים הקטנים אני יודע שאת אוהבת תספורת כמו שיש לי עכשיו ואני אבוא ככה לשדה ואני מתפעמת מהתשומת לב לפרטים הקטנים וברגע האמת מסתפר וכשאני שואלת אם הסתפר עונה בשלילה זה קצת התנהגות תמהונית

למעלה