קינאה וחוסר אמון בקשר זוגי (לודווקא בגידה)

kokiliketorun

New member
בוודאי

שאלתי אותו מה העניין,
והוא התנצל ואמר שלא יקרה שוב.

אבל מה זה לא יקרה שוב, אני רוצה לדעת מה גרם לתגובה הזאת אולי אני מאיימת אולי אמא שלו המליצה לו שזה יותר יפה.
אבל הוא אומר שלא יודע ומצטערת וזהו

כן יש עם מי לדבר אבל הוא לא עד כדי כך מבין את עצמו כנראה

kokiliketorun

New member
טוב כנראה שאת לא ממש יכולה להבין את הפואנטה

בקטנה

רואה 6 6

New member
הבנתי לגמרי ואני חושבת שאין להסיק על אמינותו

בגלל שענה כפי שענה. כמו שאמרתי,רק תספורת.
מה שכן אולי כדאי ללמוד מזה, זה על האופן שבו האינטרקציה שלכם מתקיימת: הוא כנראה יודע שאת עושה ענין גדול מכל דבר וזה יגרום לו להכחיש יותר ולספר פחות.

kokiliketorun

New member
אני חושבת

שכדאי לשאול אותו ישירות אם זה דפוס התנהגות או שאני מפעילה לחץ בלי ידיעה.

AlabamaW0rley

New member
לא לא לא! את לא קוראת את זה נכון!

אין לזה שום קשר לאמינות.

מבחינתו תספורת זה לא כזה חשוב. הוא לא מבין את הביג דיל שאתה עושה סביבה. מבחינתו, זה שהוא הסתפר (כי היה חם מדי, כי הוא שכח, כי כי כי), זו לא כזאת הפרה של הבטחה כי הוא לא יכול להתייחס לעניין כזה ברצינות. את מצפה ממנו לצייתנות ושהרצונות שלך יהיו מרכז עולמו, גם הפעוטים ביותר. זה אבסורד!

הקנאה שולטת בך ולא את בה

וקנאה מבוססת על המון המון חוסר ביטחון- והוא שלך.

את ואתם עושים פה סלט גדול ולא כל כך טעים:
1. חוסר הביטחון שלך גורם לך להתנהג כאילו את האחת והיחידה שהיתה לו ותהייה לו. כל סימן או רמז לכך שהיו לו חיים לפנייך או שיש לו אינטראקציות עם בנות המין השני (בכלל לא משנה באיזו רמה) מערער אותך ברמה כזו שאת דורשת ממנו למחוק את העבר (למה אסור זכרונות מהאקסית??) ומשתוללת מכעס ודרישות.
2. הוא משחק את המשחק הזה נפלא- ובגלל שהוא מפחד ממך ולא רוצה לערער אותך- מסתיר ממך דברים. מה שגורם לך לעוד יותר חוסר ביטחון.
3. במקום לקחת אחריות על חוסר הביטחון שלך- את מאשימה אותו וחושבת שאם רק היה מתנהג בצורה "נכונה" הכל היה נפתר!

אז צר לי לומר לך זאת, את טועה ובגדול!
לשלוט בהתנהגותו ומחשבותיו של בן הזוג שלך לא יוביל אותך למקומות טובים.
את חייבת לעשות מספר דברים:
ללכת לעזרה מקצועית ולהבין מאיפה בא כל חוסר הביטחון הזה.
להתחיל לתקשר עם בן הזוג שלך ולהבין איזה דברים אתם יכולים לעשות כדי שיהיה לכם יותר נעים יחד. הוא חייב להפסיק לפחד ממך! להגיד "אני אוסף את סיגי לעבודה" זה משהו ששניכם מסוגלים להתמודד איתו.
ואת צריכה להיות מסוגלת לומר "זה גורם לי לאי נוחות". אל תצפי שהוא יקרא את המחשבות שלך!!
ודבר אחרון- את לא יכולה לשלוט בהתנהגות של בני הזוג שלך. הם לא את והם לא רובוט שצריך לעשות מה שאת מצפה ממנו.
וזו לא ההוכחה שהוא אוהב אותך באמת.

AlabamaW0rley

New member
לדעתי, יש כמה דברים בודדים שבהם את צודקת

אבל הדברים האלה הולכים לאיבוד באוקיינוס התלונות הלא מוצדקות שלך אליו. אני יכולה להבין מדוע הסתיר ממך שהוא נתן טרמפ למישהי מהעבודה. הוא כנראה כבר כל כך מפחד מהתגובה הקנאית שלך שהוא מתגונן גם היכן שלא צריך. ליתר בטחון הוא מצנזר את כל הנשים מכל הסיפורים שלו כדי שלא יעלה אפילו קמצוץ של חשד.
גם עניין התספורת - עולה מהפריט מידע הקטן הזה שאת נוטה להיות אישה מסרסת. אישה שלאט לאט הולכת ומנכסת את חיי בן הזוג שלה לעצמה, מחליטה עבורו על הכל ומשתגעת כשהוא לא מציית. אז שמעי, זה רעל לזוגיות.

ומנגד, יש את הסיפור הביזארי על איך, כשהוא היה בחול, הוא שלח לך תמונות שלו עם כל מיני כוסיות. לא ברור לי בכלל באיזה קטע הוא עשה את זה. וגם יש משהו מאוד לא מכבד כלפי עצמו לפרסם בפייסבוק תמונות שלו עם כל מיני בחורות אחרות כשיש לו בת זוג. אני לא אומרת שהוא צריך להפוך לפוריטני, אבל יש איזשהו גבול של טעם טוב, מתי הוא נראה פלרטטן ומתי זה תמים.

לדעתי את צריכה לברור את המקרים ולהבין אילו מהם באמת בעייתיים ורק אליהם להתייחס. וגם כשאת מתייחסת, לא בהיסטריה. וחוץ מזה, גם לתת לו מנוחה מההתנהגות הקנאית שלך כי כרגע הוא קצת חירש למה שתגידי כי הוא רגיל שאת תוקפת אותו בכל מיני דברים לא מוצדקים.

Berethor

New member
קנאה היא בסדר, כל עוד היא לא מוגזמת

במקרה שלך עושה רושם שהיא מוגזמת לגמרי, ככה שלדעתי הבעיה היא בעיקר אצלך. הקנאה לאקסית שלו הגיונית יותר, בכל זאת זה מישהי שהוא באמת היה בקשר זוגי איתה בעבר, אבל ככה זה תמיד אם אקסים. הקנאה לכל בחורה שנמצאת בסביבתו היא מוגזמת לגמרי לדעתי, א' זה מראה שאת לא סומכת עליו לחלוטין, ב' מה את רוצה לאסור עליו להיות בסביבת נשים לגמרי? נו באמת. את לא האישה היחידה בעולם את יודעת. כל עוד הוא לא מנהל קשרים רומנטיים ומיניים עם נשים אחרות, הקנאה שלך אינה מוצדקת. מותר לו לדבר עם נשים אחרות, מותר לו לנסוע עם נשים אחרות, אסור לו להתנשק או לשכב עם נשים אחרות. פשוט מאוד.

mayamayamaya1

New member
יכול להיות שהקנאה שלך מוגזמת

ויכול להיות שלא- ובעצם את מנסה להגיד לעצמך בין השורות שאת נמצאת עם בחור שאת לא יכולה לסמוך עליו

אין ספק שהקש רלשכם לא הכי בריא בעולם, אבל זה לא אומר שהכל אשמתך
יכול להיות שמדובר באדם לא פתוח ולא ישר (ישיר לא יודעת לא רוצה לשפוט מרחוק)
ואמנם אף אח דמהדברים האלה הם לא פשע אבל לא בטוח שמתאימים לך

ואגב לא כל מי שחולק הכל הוא ׳שרוט׳ אין במ תהרבה אנשים ׳שרוטים׳ יש רק הרבה אנשים שלא מצאו את מי/מה שמתאים להם ומאלצים את עצמם לנישות שלא מתאימות להם

אני חושבת שאת צריכה לעשות איתו שיחת נפש ולהסבי רלו שלא נוח לך עם הרגשות האלה ולא נוח לך עם איך שהיחסים שלכם מתנהלים ולרואת מה תהיה התגובה שלו

אולי אתם רק צריכים ניקוי אורוות ואולי זה פשוט לא בדיוק מתאים ביניכם ואולי תמשיכו לחיות בקשר חונק עוד הרבה נשים מאושרות אבל תעשו את זה במודע ובהסכמה

הכל אפשרי והכל נכון אבל מומלץ לדבר להלחם בעצמך או בבן זוגך זה לא בריא

Berethor

New member
קורה

וגם אם לא קראת בפעם השניה מה שרשמת לפני ששלחת.

p0st

New member
אהמ

אני אגיב על כמה דברים, אבל לפני זה - אציין שאני בעצמי קנאית.

ראשית, הוא היה בחו"ל כשביקשת שיוריד את התמונות עם האקסית. בחו"ל לא תמיד יש זמן לשבת ולחםש תמונות ולהוריד אותן. עדיף שיטייל ויבלה ויטפל בזה אח"כ. לא היית צריכה להתעצבן כאן.
(כל עוד הוא הוריד את זה אחר כך, לא מבינה למה זה נורא).

שנית, למה היית צריכה לנו תלאקסית כדי שהיא תוריד את התמונות? למה לא מספיק שהוא יוריד את התיוג מהתמונות שהיא העלתה וזהו?!

שלישית, אני מבינה שלראות תמונות שלו עם בחורות מתחרות יופי זה לא נעים... השאלה למה הוא הגיע לשם ואיך וכו'.
ובל מקרה, זה היה ממש בתחילת הקשר שלכם. אם זו הטעות היחידה שלו אני חושב תשכדאי שתסלחי ותשכחי מזה כבר.

באופן כללי, אני חושב תשאת צריכה להבין שנשים הן בערך חצי מאוכלוסיית העולם, ואת פשוט לא יכולה למנוע ממנו לתקשר עם כל אחת רק כי היא ממין נקבה.

אבל למה לעזאזל הוא העמיד אות ךלשטוף כלים אצל ההורים שלו?!
יש הבדל בין לעזו לפנות את השולחן, לבין ממש לשטוף.

בכל מקרה, הקשר שלכם לא בריא... בעליל...

ורפרפתי קצת על השרשור.
בשביל מה זה טוב לדעת איפה האקס שלך שכב עם האקסיות שלו? זה עשה לך טוב לשמוע פרטים כאלה? והאם זה בכלל רלוונטי לעכשיו?

אני לא חושבת שאפשר לדעת *הכל* על מישהו. תמיד תמיד תמיד יהיו דברים שלא תדעי. כי זה פשוט ככה.
הוא גם אף פעם לא יוכל לספר לך כללל מה שקורה לו ביום יום, אלא אם את רוצה שהוא ידלקם לך כל שיחה עם כל אישיות נדומלית. אולי תציבי עליו מצלמה?

דבר נוסף, הייתי ממליצה לך לקחת את הדברים יותק בקלות. תנסו לדבר, תסבירי מה מפריע לך. נשמע שהוא פשוט חושש לומר לך את האמת כי אתם תריבו והכל יתפוצ. אולי אם היית מקבלת את הדברים בצורה רגועה ומבליגה קצת, זה היה מקל עליו והוא היה מרגיש בנוח לשתף אותך גם בנושאים שאולי פחות תחבבי.

למעלה