קישורים למשקיעים: אברי, עירית, עיזה ועימות

RSPA

New member
הכללות זה דבר גרוע לא פחות מדמגוגיה לשמה

אתה יכול לכתוב דברים מעליבים ואנחנו נחליט מה לעשות אתם. בדומה לדרך שבה אנו מחליטים איך להתייחס למתחזים.

Ofericko

New member
וכאן עולה השאלה האם דמגוגיה היא תמיד שלילית

כפי שהיא נתפסת אצל רובנו בצורה אינסטנקטיבית.
לדעתי הדמגוגיה כשלעצמה לפעמים היא חשובה וחיובית. ובכלל לדעתי כולנו דמגוגים ברמה זו או אחרת בהמון סיטואציות קטנות ו/או גדולות בחיים - מול חבר, מול קולגה, מול בוס, מול האשה, מול הילדים וכו'.
נראה לי שמי שמעיד על עצמו כלא דמגוג, טועה. זה חלק מהטבע האנושי. אנחנו לא רובוטים.

דידי שי

New member
יש פה גם שאלה של יחס למדע

תראה נניח שיתקלקל לך המחשב, ותזדקק לטכנאי.
יכול להיות שהטכנאי קצת רמאי, וסיפר לך על תקלה שלא היתה, ויגבה על תיקונה עוד 100 שקל.
אולי זה טוב, כי לך יש עודף כסף, והוא במחסור חמור.
אבל נזכור שאולי זה גם רע.

אבל מה קורה שזה מתערבב עם מדע, אם הוא מחליט שהמאוורר זה תא סומטי, ותא סומטי זה מוגלה, הוא מחליט להסיר את המאוורר מהמחשב, כי המאוורר גרם למוגלה, והוא מציג את עצמו כזה שיודע את האמת, בעוד ששאר טכנאי המחשבים הם שפוטים של תעשיית המחשבים שיש לה אינטרסים, והוא גם מצפה שתשלם ותאמין לו. מה אז.

לדעתי מדע זה רק מדע. אין טעם לסלף אותו.

Ofericko

New member
אני אישית מסכים איתך לחלוטין

ומבחינתי הסיבה הרפואית לטבעונות תמיד תהיה נתונה להחלשה / הפרכה / ויכוח - אבל המילה "דמגוגיה" הפכה להיות אם כל חטאת בפי כל ועל כך כתבתי. לדעתי האישית ה-"אם כל חטאת הזו" היא מנגנון טבעי אנושי שקיים בכולנו, במידה זו או אחרת.

מצלתיים

New member
מה שבאמת דמגוגי זה המאמר של ארז גרטי מדוידסון

שמצטט את המאמר של הקיבוצניק מפינת החי, ומאמרים אחרים שראיתי של אנשים שהם ממש (כביכול) כמעט טבעונים ו"רק מתרגזים בגלל ההטעיה המדעית".
כל האנשים האלה משתמשמים בשיטה דמגוגית ידוע שנקראת תקיפת דחלילים. כמו ארז גרטי במאמר בדוידסון שתוקף את יורופסקי שאמר שביצה היא "ווסת", ונכנס להסבר של מה ההבדל בין אישה לתרנגולת. בקיצור חנטרוש.

RSPA

New member
במכון ? הסבר....

RSPA

New member
זה וידאו של ארגון הספקנים...

שכחתי לציין.

דידי שי

New member
הוא לא טועה במאמר שכתב ולא במה שאמר על המוגלה

יודע מה - ש"ביולוג הפורום", גידי, יפסוק

subatoi

New member
אבל מה הקשר למה שכתבתי?

רק ציינתי שעבדנו יחד. מוזר לי פתאום לראות דברים של מישהו שאני בעצם מכיר, זה הכל.

דידי שי

New member
להבנתי

מצילתיים כתבה שהמאמר דמגוגי. מתחתיה כתבת שזה מוזר כי עבדתם יחד. מה שהבנתי שהתכוונת לומר שמוזר שאדם שאתה מכיר כתב דבר כזה "דמגוגי"

אולי לא הבנתי טוב.

על זה הגבתי. אני חושב שהמאמר של ארז מדוייק לגבי העובדות, וזה בסדר להגיד את הדברים ביחס להרצאה שפורסמה בקנה מידה כה גדול, גם אם יש עוד זוויות.

למעלה