קישור לאתר איגוד האיגרוף הישראלי...

הבעיה היא כזאת..........

מדובר באיגוד שהרוב שם הם הבני דודים שלנו. והרוב קובע, כי כשיש הצבעות דמוקרטיות באיגוד הם מגבים אחד את השני. ההתנהלות של האיגוד הזה זה כבר עניין אחר. במידה וירשמו באיגוד הזה הרבה יהודים/רוסים (זה אותו הדבר), והם יהוו משקל בהצבעות כנגד הבני דודים אז ורק אז יהיה אפשר לעשות שינוי באיגוד, להחליף את היו"ר ולעשות סדר בתחרויות המגמתיות שם! וכו... יניב

joker89

New member
אני רואה שרענן מבין את המצב

בגלל כל החפלה המשפחתית שיש באיגוד אנחלנו סובלים..פעםפ היה שינויי למהפכה שנכשל...ועוד משהו צריך שגם יותר צברים יגיעו..

אני יניב לא רענן........

רענן הרבה שנים בתחום והוא בהחלט יודע מה הולך שם. מה גם הוא הרגיש על בשרו את מה שהולך שם שהוא היה עם אלעד שמואל.... לא סתם מתחרים לא עומדים בקרטריונים של האולימפידיה, שמה שמשחק באיגוד החובבני הישראלי זה פוליטיקה... יניב

joker89

New member
אי הבנה..

התכוונתי לקח שהמילים שבפיך הם באו מרענן...כי אתה מקורב אליו לזה התכוונתי... כע הסיפור עם אלעד דומה הוא יתח מתאגרף מהמועדון שלנו ביום הראשון וביום השני הוא ניצח את הערבי אבל לא הביאו לו את הניצחון...שמעתי מצופים ששפטו נגד אלעד...היו הרבה מקרים ויהייו עד המעפכה..

אחי........ לגבי...

זה מחמיא לי שאתה אומר שמילים מפי באים מרענן - אבל זה טעות..... מה שאני אומר זה מה שאני אומר וחושב...... רענן הוא אישיות מכובדת בפני עצמה שהרבה פעמים חושב ועושה אחרת ממני... זה טעות לשייך דברים שאני אומר - כאלו רענן אומר או חושב... לא לטעות בעניין - מה שאני אומר זה לוו דווקא מה שרענן חושב או אומר.... יניב

BROWN BOMBER

New member
זה לא רק עניין של ההנהלה...

המתאגרפים הערבים עצמם שלא מסוגלים לקבל הפסד בכבוד ובספורטיביות. אני לא רוצה לעשות הכללות כי יש בינהם חבריה ממש טובים אבל הרוב הגדול.. עם אתה מגיע לתחרות במגרש הביתי שלהם אז האיבה שם זה משהוא לא נורמלי. פעם השתתפתי בתחרות בנצרת. מהקבוצה שלנו השתתפו כ 6 מתאגרפים ומתאגרפת אחת. התכוננתי לתחרות כמו שאף פעם לא התכוננתי כי ידעתי שזה הולך להיות אחד הקרבות האחרונים שלי לפני שמגייסים אותי לצבא. הגעתי לתחרות כשאני בכושר הכי טוב שהייתי איי פעם. התחרות לא הייתה מאובטחת, לא היו לא שומרים ולא סדרנים. הקהל הערבי היה עויין כלפי המתאגרפים היהודים בצורה מזעזעת. אחרי כל נצחון שלנו נשלחו דברים על הזירה, ירקו על מתאגרפים כשירדו לחדר ההלבשה אחרי הקרב ועוד דברים שאי אפשר לתאר... אחרי קרב של אחד מחברי הקבוצה שלי למרות שהוביל כל הקרב הוחרז תיקו. המתאגרף הערבי שבעצם הפסיד בקרב עוד היה מופתע מתוצאת התיקו והתחיל להתשולל בזירה. המתחרה נשאר בזירה כשהוא בוהה ביריבו ומופתע. הוא לא רצה לצאת ראשון מהזירה מכיוון שלפי המסורת המנצח יוצה אחרון מהזירה וזה בצדק. אחרי זמן מה החליט לוותר וכאשר ניגש לחבלים ורצה לצאת מהזירה המתחרה הערבי התנפל עליו מאחור וניסה להכות אותו. בחרנו לא להגיב באגרסיביות ופשוט הפרדנו וניסינו להרגיע את הרוחות. המתחרה הערבי הזביר את ההתנהגות שלו בטענה שהמתחרה שלנו הראה לו זין לפני שיצא מהזירה כשכולם ראו שזה לא נכון. הערבי אפילו לא נפסל. פשוט ערכו אתו שיחה מחנחת עם המאמן וזה הכל... כמו כן בירידה מהזירה העיפו עלינו דברים מהקהל. נשארו לנו עוד 2 קרבות לערוך בתחרות שאחד מהם היה שלי. אחרי שירדנו לחדר ההלבשה והתחלנו להתכונן לקרבות הבאים המאמן אמר לנו שלא נשתתף יותר בשום קרב בתחרות הלא ספורטיבית הזאת. תחרות שהתכוננתי שעבדתי כמו מטורף 3 חודשים לקראתה בסוף לא השתתפתי בה. וזה לא המקרה היחיד של התנהגות כזו בתחרויות...

joker89

New member
עוד מקרים

היה מקרה באילפות ישראל...שמתאגרף רוסי\יהודי נתן נוק דאון לערבי והלך לפי החוקים לפינה הנטרלית..בזמן הזה העיף הערבי את השופט ודרכו ורץ לפינה הנטרלית כאשר היהודי םע הגב אליו ומנחית ליהודי מכה מסוכנת מעל העורף בראש והיהודי נפל ואיבד קצת את ההכרה...השעו את הערבי רק לשנה... ובכוונה השנה דחו קצת את האליפות בבוגרים כדי שהוא יוכל להשתתף באליפות השנה. גם לי קרה באליפות ישראל שהיריב הנחית לי מכות מסוכנות מאחורי הראש ונתנו לו אזהרה אחת וגם עוד ספרו לי.. יש עוד.רק לא עולה לי לראש

תשמע משהו.....

מה שמצחיק/מעציב.. זה שהם עושים את זה בצורה בוטה ובלי להסתיר אפילו.... בצורה בוטה הם הורידו לאלעד שמואל חצי דקה מהסיבובים שלו, למה, כי ראו שתיכף היריב שלו הולך לרדת.... - זה לא שהם ניסו להסתיר .... ידידי היקר חבל על הזמן........ יניב

BROWN BOMBER

New member
כן... קראתי על זה בעיתון...

המתאגרף שלנו היה ירושלמי עם אני לא טועה ואחרי המקרה המאמן שלו כתב כתבה גדולה בעיתון וקרא לא: "למה אין מתאגרפים ישראלים באולימפיידת אטונה"... היית בתחרות? יש לך עוד פרטים על המקרה חוץ ממה שקראתי בעיתון?

ואללה לא ראיתי את הכתבה הזאת...

הדבר היחידי אבל היחידי שטוב באיגוד החובבני היום זה התחרויות שהוא עושה לילדים... ששם ילדים שלא ממש משנה ניצחון או הפסד יכולים "לשחק" אחד עם השני.. זה הדבר ה-י-ח-י-ד-י שאני חושב שטוב באיגוד הזה.... לעניות דעתי אין עתיד לבוגרים והכוונה למתחרים הבאמת רציניים שרוצים להגיע לאולימפידה באיגוד הזה. - עדיף שיבואו למקצועני שם לפחות הם יקבלו כסף על הקרבות שעושים. יניב

BROWN BOMBER

New member
פישר.... יש לי שאלה אליך...

מה דעתך?? לפי מה שאתה רואה בפורם... אני מבין באיגרוף??...

אתה.............

תותח על .... שמתי לב שיש לך ידע רב מאוד... אתה בהחלט אחד שמדבר לעניין!! אתה מייצג את מה שדי חסר לפורום הזה בכל הנוגע לאגרוף... ד.א. מי אתה
יניב

BROWN BOMBER

New member
../images/Emo13.gif תודה רבה...

עם אני אגיד לך שרמת האיגרוף המקצועני בארץ היא מתחת לכל ביקורת תסכים אתי? אני מדבר על הרמה הטכנית בלבד. יש למתאגרפים שלנו עומץ רב, נחישות, ההתנהגות היא ספורטיבית ומרשימה בהחלט. כבוד והערצה של המתחרים למאמנים שלהם היא ראוייה לשווח. היכולת הפיזית היא טובה... אבל חסר דבר אחד שהוא קריטי ביותר... הרמה הטכנית וחוסר הידע הבסיסי של איגרוף קלאסי עושה את ההבדל בצורה משמעותית ביותר. מצפייה שלי ושל כמה מחבריי שחלקם שופטי איגרוף, מאמנים ומתאגרפים ותיקים בקרבות האיגרוף המקצועני בארץ התרשמנו מהפקת אירועים, אהדת הקהל בקיצור הכל.... חוץ מהאיגרוף עצמו... שאלתי חברים על שיטות האימון שלכם... אולי זאת שיטה המתאימה לקראטה ולקיקבוקס אבל אין שם שום דבר שקשור באיגרוף. לא לחובבני ולא למקצועני שגם אחריו אני עוקב באינטנסיביות. לא מפתחים עבודת רגליים כמו שצריך, אין עבודת הגנה כמו שצריך וזה בא לידי ביטוי בקרבות. כל המתאגרפים מתאמנים באותה שיטה בלי שום קשר לגובה, משקל, יתרונות וחסרונות פיזיים וקשרונות טכניים, לא יודעים לנצל את יתרון הגובה, מתאגרפים נמוכים לא מצליחים לבצע מהלכים שמאפשרים להם להפוך את החסרון הזה ליתרון. רמת החשיבה היא כלל לא נכונה והקרבות דומים יותר לקרבות רחוב. בקיקבוקס גם ברמות הגבוהות יותר זה עובד אבל צורת חשיבה שאיתה צריך מתאגרף להגיע לקרב היא שונה בהחלט... האיגרוף יותר מזכיר משחק שח-מט... משחק של שתי מוחות שמתכננים מהלכים ומנחשים את מהלכיו של היריב. אסטרטגיה היא דבר חשוב ביותר באיגרוף....

תשובה..........

אני לא הכתובת לשאלה ששאלת לגבי שיטות אימון - אני לא מאמן אתה מוזמן לבוא לחוות על בשרך את השיטות אימון שלנו במכון בת"א. ולאחר מכן לבוא ולספר בפורום את החוויות שהיו לך מהאימון עם רענן טל. המתאגרפים שלנו לא באים מחובבני וגם אין להם מה לחפש שם., מה שכן נשמח לקבל לשורותינו מתאגרפים חובבנים כאלה שיודעים שלאולימפידה הם לא יגיעו, לבוא ולעשות הסבה לאגרוף מקצועני, לצאת לקרבות בחו"ל, להתחרות כאן בארץ על כסף ואפילו לחתום חוזה באיגוד הישראלי לאגרוף מקצועני. אני יכול להבטיח שאותם מתאגרפים יקבלו את מלוא תשומת הלב. ד.א. :- היו לנו נצחונות לא רעים נגד מתחרים מהחובבני, למרות בסיס האיתן שלהם....- את מרחב לא הצליחו לנצח החובבנים שהיה להם האומץ לעלות מולו.. יניב

BROWN BOMBER

New member
אני בהחלט אגיע ברגע שתהיה לי

הזדמנות... הנצחונות שהיו לכם על מתאגרפים חובבנים לא כל כך הרשימו אותי מכיוון שאותם מתאגרפים כמו שאמרת (לאולימפיאדה לא יגיעו) הם איך להגיד את זה בעדינות - לא הכי מוצלחים וכלל לא מנוסים. לא בחובבני ולא במקצועני. אולי היה להם בסיס אבל כלל לא איתן כי מעבר לאימונים במועדוני האיגרוף החובבני לא היה להם שום נסיון רציני. כמו כן למתאגרפים חובבנים מצליחים אין הרבה מה לחפש בזירת האיגרוף המקצוענית בארץ. תראה את רומן גרינברג ויורי פורמן שהם בהחלט מטובי החובבנים בארץ. מה לדעתך היה קורא עם היו מגיעים לזירה המקצוענית בארץ? כמו שאמרתי... אני מדבר על הרמה הטכנית בלבד ולא על שום דבר אחר... עם מתאגרף לא פוגש יריבים ברמה טכנית דומה לשלהם ואף יותר גבוהה - הם מאבדים את הרמה והיכולת שלהם. כמו שקרא עם מייק טייסון. עם כל הטכניקה והיכולת הפיזית הוא לא הצליח לעמוד מול אפסים כמו דני וויליאמס וקווין מקברייד. עם במקומו היה לארי הולמס למשל שבחיים לא ירד ברמה ולא התחרה מול מתאגרפים גרועים (חוץ מהקרב הבודד שלו בגיל 54 נגד באטרבין) הוא היה מנצח אותם. כך גם רומן ויורי. הם יצאו לחו"ל במטרה לפגוש את היריבים הטובים ביותר שיתאפשר להם. אני מקווה שגם מרחב ינהג כך יום אחד. אני יכול גם להזכיר את ניקולאי מלנדובי'ץ מעפולה שעבר דרך ערוכה מאוד כמתאגרף חובבן ואף ערך 2 קרבות מקצועיים נגד שתי יריבים ברמות שונות לחלוטין. אחד מהם נערך בארץ מול מתאגרף מאוד מנוסה בשם סרגיי דבקוב שהגיע לקרב עם מאזן של 32 נצחונות, 20 בנוק אאוט והפסד אחד. ניקולאי ערך את הקרב הראשון שלו בלבד בזירה המקצוענית והפסיד בקרב צמוד מאוד למתאגרף הרבה יותר מנוסה ממנו. לאחר מכן הוא פגש יריב אוגנדי שמתגורר ומתחרה באנגליה בשם אייזק סבאדוקה. מתאגרף פחות מנוסה אבל 100% מהנצחונות שלו היו בנוק אאוט. המאזן שלו עמד על 3 נצחונות ו 3 הפסדים. כל השלוש נצחונות הוא ניצח בנוק אאוט מתאגרפים יותר מנוסים ממנו. למרות שהמאזן של האוגנדי היה עדיף על זה של ניקולאי שערך את הקרב השני שלו בלבד כמקצוען והגיע לזירה אחרי הפסד לדבקוב - הוא חיסל את סבאדוקה בשניות ספורות בנוק אאוט. עם למרחב היה אומץ לקרוא טיגר על מתאגרף ברמה של ניקולאי מלאנדובי'ץ שלצערינו פרש או יורי פורמן שמתחרה איתו באותו משקל אז רק על זה הייתי מכבד אותו הרבה יותר ממה שעכשיו.

תרשה לי להוסיף משהו....

שמתאגרפים חובבנים מצליחים אולי אין מה לחפש בזירת האגרוף המקצועני בארץ אבל גם אין להם מה לחפש בזירות האגרוף החובבני בארץ.... זה למעשה על אותו המשקל.... לא חושב? תשמע משהו איגוד האגרוף המקצועני קיים רק משנת 2001 - תראה את הקידום שנעשה מאז, משהו ידע בכלל שיש אגרוף מקצועני בארץ לפני שרענן בכלל החליט לקדם את הנושא??, אני יכול להבטיח לך שכל הזמן נעשים צעדים לקידום העניין, אם היית מכיר את רענן היית יודע ומבין שמדובר באיש שלא נח..., הוא הציב לו למטרה לקדם את האגרוף המקצועני, והנה עשה עוד צעד לעבר מכון חדש שמיוחד למען המטרה, והוא מתכנן עוד צעדים שיעשו עוד הרבה הרבה רעש שיראו את התוצאות שלהם, אני יכול להבטיח לך באופן אישי בתקווה שתעקוב ותלווה אותנו, שאנחנו כל הזמן מתקדמים ומתפתחים בתחום. סבלנות ידידי - רומא לא נבנתה ביום אחד... דרך אגב אני נהנה מאוד לקרוא את מה שאתה כותב, יש לך ידע רחב מאוד בתחום, תענוג שאתה כאן, למרות הביקורת... אשמח אם תגיע לבקר אותנו גם בת"א ... יניב

BROWN BOMBER

New member
אין לי ספק...

אבל כח עצה מהנסיון שלי ולא רק שלי... אי אפשר לגדול כספורטאי ובמיוחד כמתאגרף בלי לחוות את כל החוויות. הנעימות והלא נעימות. לפני שנהייתי מתאגרף באמת אין לך מוסג איזה מכות אכלתי בזירה. ואין בחובבני את האפשרות לבחור יריבים קלים או משהו כזה. רק בתחרויות סגורות ולא משמעותיות. את הקרב הראשון שלי ערכתי לא מול מתאגרף מתחיל כמוני אלה מול גרוזיני גדול, שעיר, מפחיד ומסוכן. וכמובן עם נסיון גדול בהרבה משלי... את המכות שחתפתי ממנו אני לא אשכח בחיים. ותשאל אותי מה היה הבא בתור? אתה מכיר את השם רומן גרינברג? גם ממנו יצא לי לקבל מכות כבר על הקרב השני שלי בזירה. רק אחרי שקיבלתי מכות בפעם השלישית מול מתאגרף קשוח נוסף שאני לא זוכר את שמו התחלתי להעלות קצת מדרגה... כמה נצחונות על יריבים ברמה שלי, כמה הפסדים ונצחונות על יריבים מעל הרמה שלי, ורק אחרי איזה 14 קרבות בזירה התחילו להתייחס אליי כאל מתאגרף. אז התחלתי באמת לעשות דברים מעניינים. הרי אי אפשר לנצח כל מתאגרף בשיטה אחת ויחידה שמלמדים בבית הספר לאיגרוף לכן מתחילים לפתח אסטרטגיות, כיווני מחשבה שונים, שיטות אימון יותר מגוונות ומעניינות יותר, הייתי מצליח לנצח יריבים שהיו יותר מבוגרים, חזקים ומנוסים ממני. לגנוב את הנצחון ברגעים האחרונים של הקרב, לגרום ליריבים שלי לחשוב מה שאני רוצה שיחשבו. להראות חזק כשאני חלש וחלש כשאני מכין להם הפתעה... כן... יש דברים שלא מלמדים אותך בזירה המקצוענית... אתה צריך להביא אותם אתך מהנסיון הכואב שאתה צובר בחובבני ולפתח אותם. להביא אותם לרמה של מושלמות... אתה זוכר את הקרב בין מוחמד עלי וג'ורג' פורמן? המלכודת שתמן לו עלי במשך 8 סיבובים... על זה אני מדבר... ויכולת מחשבה כזו וקריאת המחשבות של יריבך אתה יכול להביא רק עם חווית זאת על בשרך... גם רוקי מרצ'יאנו הגדול שסיים את הקריירה שלו עם 49 נצחונות וללא הפסד אחד הביא אתו נסיון כואב מאוד מהזירה החובבנית. אולי אתה לא מכיר את הקריירה החובבנית שלו אבל אני יכול להגיד לך שהוא אחל שם מכות כמו שבחיים לא היית מתאר לעצמך... כך גם ג'ו לויס, מוחמד עלי, פלויד פאטרסון, חוזה טורס ומייק טייסון... כמולם צברו את הנסיון הזה בסתר מהעולם והגיעו להישגים הגדולים שהגיעו ונראו כאילו נולדו עם הכישורים הפנומנליים שלהם...

BROWN BOMBER

New member
ולמי???

קארל וויליאמס... חחחחחחחח טייסון קרע אותו לגזרים בקרב מקצועני...

למעלה