קישור מוטעה בין אתיאיזם לשמאלנות

סמיאגול

New member
קישור מוטעה בין אתיאיזם לשמאלנות

אני חדש בפורום (פחות משבוע) וכבר נתקלתי בהודעה שמקשרת בין אתיאיזם לבין שמאלנות ולכן הלכתי אחורה וראיתי שמדובר בתופעה. אז תנו לי להגיד לכולם: אני אדם ימני ואפילו מאוד ימני . אני לא מתבייש בכך,להיפך. לדעתי מה שמאחד אותנו הוא הלאום ולא הדת (כשם שמה שמאחד עמים אחרים הוא הלאום). הימניות שלי נובעת מתוך חוסר האמונה באלוהים כי הרי לאדם המאמין יש עולם הבא,לי אין כלום ולכן אם מישהו מאיים להרוג אותי אני חייב להרוג אותו תחילה ואם יש צורך בכך אז בברוטליות ואכזריות. המלחמה שלנו בעולם החרדי אינה צריכה לגרום לנו לקחת את הצד ההפוך להם בכל תחום ז"א שאם הם ימניים אתיאיסטים אינם בהכרח שמאלנים כי אם נגדיר את עצמנו רק כניגוד אליהם הרי שאנו גרועים מהם. ההגדרה של אתיאיסט צריכה להיות בפני עצמו וללא קשר לעולם הדתי.

"שמאלנות"

במובן הישראלי קשורה לאו דווקא לאתאיזם, אבל קשורה חזק לחופש המצפון, מתנגדת לכפייה הדתית, אבל גם להגבלת הדתיים בדרך כלשהי. עובדה שיש גם דתיים שמאלניים. לדעתי, כשמאלני מוצהר, העמדת הלאום כערך עליון אינה שונה מהעמדת הדת כערך עליון. לי אישית לגמרי לא משנה אם השכן שלי הוא יהודי, או ערבי, או רוסי, או סקוטי, או סיני.

neko

New member
אבל הדתות/כתות/לאומים שלא היו מעל

חבריהן פשוט לא שרדו, ולכן לא יתכנו.

L7

New member
אולי. שרידות איננה מעל הכל.

מבחינתי עדיפה חברה צודקת קצרת חיים מחברה דתית לאומית ארוכת ימים. למזלנו המציאות העולמית הפוכה............ החברות החופשיות חזקות יותר.

neko

New member
חכה חכה. האינדיבודואליזם יפרק את

החברה המערבית, והדוסים המוסלמים ישלטו בקרוב.

סמיאגול

New member
לדעתי אתה טועה...

טלמון, ההבדל הוא שהדת כשלעצמה מגבילה את רוח האדם בעוד שהלאום לא עושה זאת. אולי אתה עושה את הקישור בין הלאום לדת כשם שעושים הדתיים. אני לדוגמה רואה בדרוזים חלק מהלאום הישראלי (אך בחרדים לא). בכל אופן זהו לדעתי הדבר המהותי, מה שמגביל את רוח האדם הוא שלילי.

תום30

New member
קיבינימט איתכם\ן!

תגידו לי...מה הקשר לעזאל בין ערך של תפישת העולם בצורה מדעית לבין דעות פוליטיות? ממתי האתאיזם מסונכרן עם הומניזם? מה עניין מחט לתחת? וסמיאגול הדת לא מגבילה את רוח האדם אלא האדם עצמו מגביל את רוחו. אתה יכול למצוא לא מעט תאתאסטים מדענים וכו' שרוחם מוגבלת. המסקנות שאתם מגיעים בין אתאיזם לבין ערכים שונים- מטופשות!

תום30

New member
הליבראליות של התפישה האנושית שלך

מפליאה אותי. מה שבישבלך חושך בשביל אחר הוא האור. זו דעתך ואני מכבד אותה. כבד גם את ה"אחר" והשונה. זה הכל. אני לא חושב שבדת יש פחות אור מאשא באתאיזם אני אישית בחרתי באתאיזם כהשקפתי כי הוא הולם יותר את מבנה האשיות שלי. אין זה עושה אותו לנכון\ראוי יותר מכל תפישה אחרת.

מה זה "רוח האדם"?

תגדיר, מה זה "הלאום הישראלי"? אזרחי ישראל המחזיקים בהשקפת העולם שלך, מנהלים אורח חיים כמו שלך, ובעלי דעות פוליטיות כמו שלך? אם כך, אז לי אישית קרובים יותר טיבי ודהמשה, ישעיהו ליבוביץ' והרב מלכיאור, מאשר מרזל, איתם, ליברמן, ברוך גולדשטיין ויגאל עמיר. מי אנחנו שנגדיר מה "מגביל" ומה לא מגביל את "רוח האדם"? לי, כשמאלני, "האידאולוגיה" הימנית נראית כהגבלה של רוח האדם, ההומנית והאוניברסלית, ממש לפי ההגדרה. ישנם רבנים ידועים, שביֶדע האוניברסלי שלהם, בפעילותם העניפה מחוץ ל"מגזר" שלהם, יכולים לשים בכיס הקטן את שנינו ביחד ועוד רבים אחרים.

סמיאגול

New member
אתה מפגין צרות אופקים

במה בדיוק ימניות מגבילה אותך כאדם? אתה שבוי בקוספציות שאבד עליהן הקלח. נסה להיפתח לדברים אחרים, דיעות אחרות. באשר למה היא רוח האדם, רוח האדם היא האל עצמו כי לפי דעתי האדם הוא האלוהים ולא ישות ערטילאית שנמצאת מעלינו. יכול להיות שתראה בהשקפה זו מגלומניה אבל אם תנסה אותה תראה שהיא משחררת אותך מהמון כבלים

עזור לי להרחיב את אופקי:

בעניין "רוח האדם" לא כל כך הבנתי... אבל נעזוב את זה (אני דווקא יכול להבין זאת כביטוי ספרותי בלבד. "היתה עליו הרוח". השאלה היא על מי, ולאיזה כיוון היא נישבה אותו. גם על חסידי הר מירון היתה הרוח בל"ג בעומר. למה לא? הציבור הדתי כולו הוא מחוץ לאופקים הרחבים שלך?). תסביר לי במילה אחת (או בכמה מילים): מה זה "ימני"? במה הוא שונה מ"שמאל[נ]י"? איך מדדתָ את רוחב או צרות האופקים של שניהם (שנינו)? נראה איך תגדיר את הימניות שלך, ואז אגיב ואענה לך במה היא מגבילה אותך, או אודה בטעותי. מצפה בכליון עיניים לתשובתך.

סמיאגול

New member
הסבר

דבר ראשון חבל שלא הבנת את עניין "רוח האדם" מכיוון שמבחינתי זוהיא המהות של הכל ולכן אנסה להסביר זאת: אם תגדיר את עצמך כאל הרי שהאל שבתוכך הוא רוח האדם שאני מדבר עליו. אבל מדובר פה בהרבה יותר מהגדרה וממשחק מילים. אם תתייחס לעצמך כאל הרי שמיידית התרחשו דברים נוספים. דבר ראשון אתה תתעלם מחוקים רבים כי הרי מהם החוקים ומי הוא האדם שכתב אותם שיגבילו אל. החוק היחיד שאליו תשמע הוא התנהגות על פי מצפונך. תוכל לטעון כי התנהגות מעין זו היא מתכון לאנארכיה אך עליך לזכור שאם אתה מוגדר כאל הרי שגם האחרים מוגדרים באותה צורה ועליך (מתוך צו מצפונך) להתנהג אליהם בהתאם. ובכן במה זה קשור לימין ושמאל, באף צורה מכיוון שחוקי המצפון שלי שונים משלך בהגדרה הרי שגם בימין וגם בשמאל יכולים להיות אתיאיסטים מה שמוכיח את טענתי הראשונית

dar האחת

New member
אני בהחלט מסכימה שבין אנשי ימין

יש אתאיסטים רבים . השוני המהותי הוא בתפיסה הבסיסית של הקשר בין בני אדם. איש ימין בישראל בכל אופן (הגדרת ימין ושמאל רק אצלנו השתרבבה לתחום שאיננו רק כלכלי) בטוח ומשוכנע שיש לו זכויות יתר .....או בלשון מושגית הוא גזען.

סמיאגול

New member
את מפגינה בורות

אני מוכן להבטיח לך שאני הרבה פחות גזען ממך. הגזענות הרבה פעמים נובעת מהדת. הרבה פעמים דוקא אנשי השמאל לוקים בגזענות אך מסווים אותה .

dar האחת

New member
אם אתה חולק על דעתי

כתוב דעתך בלי לחלק ציונים!!! שיטת חלוקת תארים וציונים חביבה על אנשים שאין להם איזה טיעון מענין

למעלה