קישור מוטעה בין אתיאיזם לשמאלנות

ושאלה נוספת בקשר להודעתך האחרונה.

מה דעתך על: "הצד הפוליטי" אצל הפלסטינים "הגורס שעל כל הרוג ופצוע" שלהם "יש להרוג הרבה יותר מהצד השני", והמסבירים זאת בכך שהם רואים "בפעולות מעין אלה דבר מרתיע כלפי הצד השני", והם בהחלט חושבים "שיש לגרש\להרוג את הגורמים הקיצוניים בצד" הישראלי "כי אחרת לעולם לא יהיה שלום", והם רואים "בכך תנאי הכרחי לצורך השגת שלום אמיתי וקבוע" (והם מתכוונים "לגירוש של משפחות ואפילו ישובים שלמים")?

סמיאגול

New member
שיש לנו מזל שאנחנו יותר חזקים

בכל אופן אם אתה יודע מה אומרים המטיפים במסגדים הרי שמדובר בדברים חמורים הרבה יותר

יותר חמורים ממה שאתה אמרתָ?

על כל פנים אני עכשיו חוזר ומדגיש: אין לי אליך יותר שאלות.

סמיאגול

New member
הרבה יותר חמורים ממה שאני אמרתי

ומטון הדברים שלך אני מבין שאתה רוצה לסיים את הדיון הזה. מה שמעיד על חוסר סובלנות כלפי דיעות אחרות. אבל כמו שאולי כבר הבנת (או שאולי לא) אני רואה בך איש קטן עם מוח צר.

סמיאגול

New member
הבעייה שלך

ושל השמאל היא שאינכם סובלנים כלפי דיעות אחרות. אני הייתי סובלני כפי דיעותיך למרות שלא הסכמתי איתן אבל אתה משווה אותי לנאצים (גם אני יודע היסטוריה ויכולתי להשוות אותך לכל מיני אנשים ותנועות). אולי מן הראוי היה שתלמד מפרופסור ישעיהו ליבוביץ' (אם אינני טועה אמרת שהוא היה המרצה שלך, או שזה היה תום30?), שאמר על פרופסור ישראל אלדד שמדובר במח המבריק ביותר שהוא פגש.(אם אינך יודע מי היה פרופסור אלדד- אחד מראשי הלח"י,איש האידיאולוגיה החשוב ביותר של הימין ואביו של פרופסור אריה אלדד שהחל מיום שני הקרוב יהיה ח"כ מטעם האיחוד הלאומי)

אינני יכול לומר עליך את מה שפרופ'

חייבוביץ' אמר על אלדד-שייב. אתה לא "אל", ואפילו לא אליל. אני לאמשווה אותך לנאצים. אתה פשוט נאצי.

סמיאגול

New member
אני לא ארד לרמתך

דבר ראשון לא השוויתי את עצמי לפרופסור אלדד רק נתתי את יחסיו עם פרופסור ליבוביץ' כדוגמה. דבר שני ההשוואה שלי לנאצים מראה עד כמה אתה באמת מבין את תופעת הנאציזם. וכמובן חוסר הסובלנות שלך לגבי דיעות אחרות פשוט צועק לשמים, רק נסה לדמיין מה היה קורה לו אני הייתי מתייחס לדיעותיך כמו שאתה מתייחס לדיעותיי. ולבסוף,כמו שאמרתי אני לא ארד לרמתך ולא אשווה אותך לשום אדם/תנועה .

ועוד.

היכרתי פעם אישה מבוגרת מאוד ומאמינה באלוהים (נוצרית) וראיתי איך היא מחנכת את הנכדה הקטנה שלה. היתה מסבירה, אמנם לא בכפייה ובשטיפת מוח מתמדת, אלא בדרך אגב, שמעשים רעים מסויימים של אנשים מסויימים, הפוגעים באנשים אחרים, בלי כל קשר לדת, הם לא טובים ו"אלוהים לא אוהב את זה". וזה היה בעצם בסה"כ הפירוש שלה לקול המצפון. ואותה נכדה, כיום אישה די מבוגרת, נדהמת כשהיא נתקלת באיזשהו עבריין או נוכל שהוא גם דתי, איך זה יכול ללכת ביחד.

תום30

New member
מיי המבל אופיניון

כל הטוען כי "קיים בו אלוהים" הוא למעשה עובד אלילים באורח עקיף, ובאופן ישיר- הוא עובד את עצמו. אלוהים מטבע ההגדרה שלו הוא דבר אימננטי, משמע, אינו תלוי בך ולא בתפישתך אותו וכו'. אינך יודע מה חיות חושבות\מרגישות וכשאתה מנסה לתהות על הרגשתן\מחשבתן אתה משתמש במושג "האנשה" ואתה מודע לכך שזו התאוריה שלך לגבי מהן מרגישות\חושבות היות ואתה משליך עליהן את עולם התפישות\רגשות\חשיבה שלך כאדם. כעת....כמה יוהרה או יומרה צריכה להיות באחד המאמין באלוהים, שהוא עפ"י אמונתו יצר אאת האדם ואת הכל וכו' , כדי לומר\לחשוב שהוא מבין למה אלוהים התכוון או הוא יודע מה כוונתו של אלוהים ?! ועל אחת כמה וכמה לומר אלוהים קיים בי". אנשים כגון אלה הם אנשים שאמונתם היא תלויה בדבר הם מצפים לרווח או לשמירה או להפסד וכו' עפ"י הכוונה\הבנה\תובנה שהם מייחסים לאלוהים (שהם יצרו!) במאורעות החיים הסובבים אותם.לכן אדם דתי אשר נטש את אמונתו לאחר שהיה בזוועות השואה עפ"י השקפתי - הוא מעולם לא האמין באלוהים אלא ב"עזרת האלוהים".

or55

New member
על אתאיזם ןשמאלנות

יפה דיברת . גם אני אתאיסט מוחלט ומפאת כבוד החברים הדתיים לא אביע את דעתי על הדת ( לאו דווקא היהודית ) כאן . מאידך דעותי המדיניות ימניות למהדרין ( ממש גלאט כשר ) .

L7

New member
והיכן האטאיזם נפוץ יותר?בימין או

בשמאל?

תום30

New member
אצל הנאצים והקומוניסטים

מה זה אומר? ממתי טענת "הרוב עושה ככה" היא ראיה למשהו?

L7

New member
הטענה היא שאתאזם שכיח יותרבשמאל

בן זמננו.

תום30

New member
כנראה שלא הסברתי את הפואנטה

אז מה זה אומר אם האתאיזם שכיח יותר בקרב X או Y ? ואגב הוא שכיח יותר (מבחינה סטטיסטית) באמת בקבוצות נאונאציות וקומוניסטיות אך מכאן אין ואסור להסיק דבר.

L7

New member
במציאות הקטנה שלנו ללא קומוניזם

וללא נאצים האתאיזם שכיח יותר בשמאל. האם מדובר במידע שימושי? אולי.

neko

New member
זה לא שהאתאיזם נפוץ בשמאל, זה

שאמונה בדת היהודית כוללת שאיפות לאומיות על השתלטות על השטחים (זכות אבות), ובנוסף יוצרת יותר "זהות" לאומנית בקרב חבריה. מכאן שודאי שהדתיים יותר ילכו ימינה יותר. מעבר לכך, אין קשר מיוחד בין שמאל לאתאיזם.

תום30

New member
קשקוש בלבוש

ה"אמונה היהודית" כוללת בתוכה דרכים פוליטיות שרובן מנוגדות האחת לרעותה. בדיוק כפי שהאמונה בחוסר האל כוללת בתוכה כנ"ל. אלא מאי...כשתבוא לאתאיסט שמאלני הוא יאמר לך "אתאיזם=הומניזם צרוף וכמו שאני מבין אותו ימין הוא תועבה!" האתאיסט הימני יאמר כמובן דברים הפוכים. אח שלי תוריד ת'אסימון... אדם בוחר את אמונתו (או האמונה בחוסר האמונה), ממנה אפשר לצאת לאינספור תיזות\דעות וכו' מבלי שהאמונה תיפגע. אני יודע שזה נכון בדת היהודית ואני משער שזה נכון גם בשאר הדתות\אמונות. אדם יכול להיות איסלמי מאמין קיצוני או "מתון", אדם יכול להיות נוצרי קנאי או מתון וכו. אדם יכול לדלות מאמונה הצדקות כמעט לכל דבר.

neko

New member
אתה חושב שיש אחוז ניכר בציבור החרדי

והדתי שמצביעים מר"צ? לא נראה לי.

תום30

New member
תשובה מפגרת לשאלה מפגרת

הם אוכלים לחם לבן פרוס. אני מבין שאני מדבר עם סטיגמט...אחרת קצת קשה לי להבין...מה אתה אתה מסיק על "בוחרי מרצ" בהקשר לעניין עליו דיברנו\תי?

למעלה