קניה מ אלי אקספקס - שירות לקוראים.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא. ראשית, אתה מתייחס רק לסוחרים באיביי; יש חנויות רבות

(הן באיביי והן מחוצה לו) שמוכרות באופן מקוון ומחזיקות את הסחורה אצלן, בוודאות.
גם מוכרים רבים באיביי (בפורום הזה ולא רק בו) מחזיקים את הסחורה אצלם.
אתה יכול לדבר על אחוזים, לא עשיתי סטטיסטיקות; אבל לכתוב באופן גורף "אף אחד לא מחזיק אצלו מלאי" זה פשוט לא נכון עובדתית, נקודה.
&nbsp
כשקניתי ממחסני חשמל לקחתי את המוצר במקום ישר לרכב. הם החזיקו את הסחורה אצלם, אז על מה אתה מקשקש לי? גם לו היו מזמינים לי מהספק שלהם, הוא עובד סיטונאית ולא קמעונאית, כלומר לא מדובר בחנות אחרת שיכולתי לגשת אליה ישירות ולקנות ממנה במחיר זול יותר, כפי שאתה עושה. כשאני מגיעה לחנות קצה ויכולה לבדוק את המוצרים במקום בעצמי, כשאני מקבלת שירות אישי ממוכר שמראה לי אותם ומסביר לי עליהם כי הוא והם (ואני) שם, יש בזה ערך מוסף, יש בזה שירות אישי ללקוח.
&nbsp
אז לא, לא כולם מתווכים ו"דרופ שיפינג" אינו "ייעול שיטת המסחר"
. כשאתה מזמין ללקוחותיך מעלי אקספרס אינך "מייעל" דבר, להפך; אתה רק מסרבל ועושה ארביטרז', מרוויח מההפרש במחירים בלי שלמעשה סיפקת ערך מוסף. באותה מידה יכלו להזמין ישירות מעלי אקספרס והיו מקבלים אותו הדבר בדיוק (רק יותר בזול).
&nbsp
ההתנשאות שלך עליי לא מוסיפה אמינות לדבריך. אם אלה הדברים שאתה כותב, אתה זה שלא מבין במסחר מקוון, ואולי מוכרים אחרים (מלבד עמירם) יעמידו את הדברים על דיוקם. אני לא רואה בכך עוד טעם.

eshak

New member
מה שמגיע ישירות מסין לא מגיע ממלאי קיים.

אז מפריע לך האף אחד, אוקיי אז בזה אני חוזר בי- כמעט אף אחד.
בשאר הדברים עדיין עומד מאחורי דבריי.
גם מי שקונה ליוויס בחוץ, יש את מי שיעדיף לקנות בזול בירכא בלי מזגן ובלי תא מדידה נורמלי ויש מי שיעדיף לקנות ביקר יותר בקניון ממוזג.
לדוג' במקרה שלנו, לעלי אקספרס הם לא יכולים להחזיר מוצר- אליי כן.
לעלי הם לא יכולים לשלם בפייפאל- לי כן
בעלי הם לוקחים סיכון שיפלו על מוצר באיכות גרוע- אצלי רק מוצרים איכותיים.(יחסית למוצרים סיניים)

אין פה שום התנשאות, את לא יכולה להבין במסחר באינטרנט אם את לא מתעסקת בכך, לא משנה כמה למדת תאוריה.

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב הכללת... תלוי במה מדובר. קניתי מסין גם מחנויות ייחודיות

שלא מכרו סחורה שנמכרת ע"י עשרות מוכרים בעלי אקספרס / איביי. ברור שבין אלה שמוכרים בפלטפורמות האלה רבים מוכרים אותה סחורה בדיוק (קל לראות בחיפוש) וברור שרבים עושים דרופ-שיפ בעצמם; אבל לרוב גם השירות שלהם נראה בהתאם ויש יותר טעויות. כבר קרה לא פעם באיביי שנשלח אליי מוצר שגוי (לא מה שהזמנתי) וזה היה מדרופ-שיפרים, ללא ספק... עוד סיבה לכך שאני מעדיפה לקצר תיווך. רוצה לומר, אם גם המוכרים בעלי הם בעצמם כבר מתווכים, למה שאוסיף לעצמי מחיר ועוד מתווך בדרך ואקנה באיביי?

דוגמת הג'ינס שלך אינה רלוונטית... בירכא הסחורה לא בהכרח מקורית ובכל מקרה אם אתה קונה בקניון קרוב לבית (מעבר לכך שזה בפני עצמו ערך מוסף) הם לא מזמינים אותה מירכא! הם לא דרופ-שיפרים, אז לשם מה ההשוואות המיותרות לדוגמאות שאינן מקבילות?

העובדה שיכולים לשלם לך בפייפל היא בעיניי חסרת ערך, אבל בסדר, זה כבר שיקול של כל קונה... גם לא עלה מדבריך עד כה שאתה כן מאפשר החזרות, כתבת רק שניסית להחזיר לעלי מוצרים של קונים ולא התאפשר לך. אז סבבה, אם אתה מוכן לספוג החזרות מקונים, כל הכבוד. אני מבינה שאתה חושב ששירותי התיווך שאתה מספק מצוינים, אחלה; אני מוותרת עליהם מראש ומעדיפה לחפש ולמצוא מוכרים בעצמי, לשלם להם ישירות בעלי אקספרס (או באמזון, להבדיל) ולחסוך כמה שיותר תיווך, כי עם כל הכבוד, לא סומכת על מתווכים ולא סומכת על שיקול דעתם יותר מעל זה שלי. אני מכירה את עצמי יותר טוב מכולם, אני יודעת בדיוק מה אני רוצה, צריכה ולמה אני מצפה. כשקיבלתי מוצר שהזמנתי מעלי אקספרס ואיכותו ותיאורו לא עמדו בפרסום של המוכר, פתחתי תלונה וקיבלתי החזר, כך שאני באמת לא צריכה עוד גוזר קופון בדרך שיעשה עבורי עבודה שאני עושה בעצמי טוב יותר עבור עצמי.

יש עוד נקודה שאתה משום מה מתעלם ממנה והיא שלא כל מי שלא מחזיק אצלו אישית מלאי הוא "דרופ שיפר". יש הבדל בין מי שיש לו הסכם עם ספק סיטונאי שמספק לו את הסחורה (כפי נוהגות חנויות רבות) לבין מי שפשוט מזמין את המוצר שהזמינו ממנו דרך מוכר קמעונאי רגיל שהקונים שלו יכולים להזמין ממנו ישירות. למשל מוכרים שמזמינים בעלי באבא, לי כלקוחה פרטית אין מה לחפש שם כי זה לא אתר קמעונאי ואני לא קונה כמויות בסיטונות. לכן במקרה כזה אין לי דרך לחסוך את ה"תיווך", כי אני לקוחת קצה. אבל את השירות שאתה נותן יש לי דרך לחסוך ולכן אני מעדיפה לוותר עליו. לא צריכה שתזמין לי מעלי אקספרס, אני יכולה לבד.

אפשר להבין היטב במסחר באינטרנט גם אם לא עוסקים בכך, ולראיה, עד כה לא חידשת לי דבר וחצי דבר בכל מה שכתבת... (באמת, אני לא צינית). זו בדיוק ההתנשאות – אתה חושב שאתה מגלה לי את אמריקה, אבל אתה ממש לא. יתרה מכך, חלק מהדברים שכתבת פשוט לא מדויקים... ועמירם כבר העמיד אותך על טעותך, כאמור.

eshak

New member
וואי מישהו יכול לשלוח לי סיכום מנהלים של זה? סורי, אין מצב

שאני קורא את כל זה

Amiram_e

New member
בוא אני אסכם לך

1. אף אחד לא צריך שתזמין עבורו בעלי אקספרס. הלקוחות יודעים לעשות את זה לבד ביותר זול.
2. אתה לא נותן שום ערך מוסף בזה שקונים אצלך ולא ישירות בעלי אקספרס.

קפיש?

eshak

New member
לא הכללתי, כתבתי לך כ מ ע ט אף אחד

ואני לא מכריח אף אחד לקנות ממני, כל אחד עושה מה שטוב לו ועובדה שיש לי קונים. חלק כנראה מהסיבות שכתבתי וחלק כנראה מעדיפים לחפש רק בפלטפורמה אחת ולא לחפש בעוד פלטפורמות.
ועמירם ממש לא העמיד אותי על טעותי, הוא רק אמר את דעתו. מוזמנת לראות את תשובתי אליו.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם זו הכללה... זה לא "כמעט".

ברור שאינך מכריח איש לקנות ממך (לא טענתי אחרת) זו לא הנקודה... אני יכולה לומר לך שלפחות מהיכרותי, רוב הקונים עושים זאת מבורות (או אולי עצלנות) כי הם לא מכירים את עלי אקספרס או לא חושבים לחפש שם. גם לי הייתה תקופה כזאת בעבר כשרק התחלתי להזמין מאיביי ועוד לא ממש הכרתי את ע"א ולא הבנתי שאת רוב המוצרים הסיניים באיביי אפשר לקנות בע"א יותר בזול, בלי תיווך ועם פחות טעויות במוצרים (בעיות איכות או אי הגעה זה כבר משהו אחר...).
&nbsp
עמירם בהחלט העמיד אותך על טעותך, הוא לא כתב דעות אלא עובדות. קראתי את תשובתך אליו כבר מזמן, לא הורשמתי. אתה חוזר שוב ושוב על אותם דברים, זה לא הופך אותם ליותר נכונים.
&nbsp
יש דרופ-שיפינג שבו אתה אכן קושר הסכם מול ספק והוא דואג לביצוע; אבל אם אתה כמוכר באיביי ניגש כקונה לעלי אקספרס (אתר קמעונאי) ומזמין ממנו את המוצר (כפי שקוניך יכולים לעשות בעצמם) זה שקול ל-arbitrage בהקשר הזה (יש עוד דרכים לעשות arbitrage שאינן בהכרח בדרופ-שיפינג, אבל לפי התיאור שלך זה מה שאתה עושה).

eshak

New member
ונניח שזה מבורות או מעצלנות של הלקוחות

השוק מאפשר להרוויח מזה כסף- אני שם.
איזה עובדות עמירם כתב? הרבה מהדברים שכתב עובדתית לא נכונים. מספיק שהוא קובע שלעשות דרופ מעלי אקספרס זו טיפשות ואני כבר עושה כ 3 שנים דרופ משם ומרוויח משם הרבה כסף, זה גורם לי קצת לפקפק בידע שלו.
arbitrage זה לא דרופ שיפינג ולא דומה, 2 דברים שונים לגמרי- סוף נקודה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז במה יש לך כ"כ להתגאות? ברור שאתה עושה זאת עבור רווח

אישי... איש לא חשב אחרת.
&nbsp
ארביטראז' זה לא (בהכרח) דרופ-שיפינג אבל אין סתירה בין השניים. כל ה"עבודה" שלך מסתכמת בניצול הפער בין המחיר בע"א למחיר שבו אתה יכול למכור באיביי (שהוא קצת גבוה יותר).
&nbsp
"פעולת ארביטראז' פשוטה עשויה לכלול רכישת נכס בשוק שבו מחירו זול ומכירתו בשוק אחר במחיר גבוה יותר."
https://he.wikipedia.org/wiki/ארביטראז'
תחליף את המילה "שוק" ב"זירה" והנה הגדרה מדויקת של הפעולה שלך. כאמור, במקרים רבים מי שעובד כך אשכרה קונה לפני שהוא מוכר ואצלך זה בדרופ-שיפ קמעונאי מהזן הפשוט והבסיסי ביותר...
&nbsp
ואם אתה קונה כבר 3 שנים מעלי אקספרס ודי מרוצה (אני מניחה, אחרת לא היית ממשיך...?) לא ברור לי מה אתה בעצם עושה בשרשור הזה שבו סופרמן המליץ לכולנו חד משמעית (כשירות לקוראים) לא לקנות (את רוב המוצרים...) בעלי אקספרס...
&nbsp
חבל שאתה מפקפק בידע של עמירם, הוא אחד המוכרים היותר ותיקים ומשקיעים כאן בפורום. הוא גם ראה מוכרים כמוך קמים ונופלים יותר מפעם אחת... ולכן יש לו פרספקטיבה שונה משלך. אתה שוב מתנהג קצת כמו סופרמן – אם זה לא קרה אישית לך, זה לא קיים מבחינתך. יש הרבה מוכרים כמוך שחיו מדרופ-שיפינג עד שסגרו להם את החשבון או עד שהייתה בעיה והכול קרס כמו מגדל קלפים. אצלך הכול טוב ולך זה לא קרה, אבל זה קרה לאחרים, היו דברים מעולם.

eshak

New member
לא מתגאה, את פתחת את הנושא

אני ממש לא מרוצה מהשירות מעלי, ועדיין שווה לי לעשות שם עסקים- החיים זה לא שחור לבן.
אגב, יש שיטות גם לעשות כסף מעלי ממוצרים מחוץ לעלי - נושא בפני עצמו.
אין ספק שהרבה נופלים בשיטה הזו, אם עושים זאת לא נכון נכשלים מהר מאוד.
אבל עדיין, להכליל ולהגיד "טיפשות" על כל מי שעושה דרופ מעלי- זה פשוט חוטא לאמת.

trilliane

Well-known member
מנהל
נו, נגיד...
נראה לי שסיכמת יפה ב"החיים הם לא שחור לבן"

ולכן קשה למצוא "אף אחד" או "כולם" או המלצות גורפות לכאן או לכאן בלי הסתייגויות. זו בדיוק הנקודה. עלי אקספרס ממש לא מושלמים אבל גם איביי רחוקים מכך. ע"א הם זירה סינית, איביי אמריקנית בין-לאומית. יש בכל דבר חסרונות ויתרונות וצריך פשוט להיות מודעים להם ולהתחשב בכך בשיקולים.

למעלה