קניית iRiver/iAudio בארה"ב

Kodak997

New member
קניית iRiver/iAudio בארה"ב

המשפחה טסה לארה"ב בימים הקרובים. חשבתי לקפוץ על ההזדמנות ולשלוח אותם לקנות את הנגן MP3 שתמיד רציתי. מהמחקר הקצר שעשיתי היום (ולצערי אין לי זמן לעשות מחקר רציני לפני שהם נוסעים), הצטמצמתי לשתי אופציות: 1. iRiver 340/320, להבנתי ה-מכשיר (אם כי המסך הצבעוני ובהתאם לזה, זמן הסוללה, מרתיעים אותי). 2. iAudio, מהסתכלות בHwZone בהחלט מרשים (בייחוד זמן הסוללה), בעיה רצינית ומטרידה שאי אפשר לישון בלילה בגללה זה כל נושא המסך (או אי-המסך) והחיבורים המסורבלים. שאלתי העיקרית היא: א. מה הסיכונים שאני לוקח בקניית כל אחד מהמכשירים הללו בארה"ב? הבנתי למשל, שה-H10 בארה"ב לא יכול לתפקד ככונן ב-Explorer, ואם זה ככה גם ב-300, אני כמובן קונה בארץ. דבר חשוב נוסף הוא השירות בארץ: טיפול בתקלות, סוללות כשיגמרו, המתאם של ה-iAudio כשיאבד (עניין של זמן) - האם היבואנים של אותם מכשירים בארץ יקבלו אותי בברכה או שיתעלמו/ידרשו מחירים מופקעים? ועוד כמה שאלות שנוגעות למכשירים עצמם: ב. מחיר - האם באמת יותר שווה לקנות בארה"ב בהשוואה לארץ? ג. האם קיימת גרסה של 40 ג'יגה ל-iAudio? ד. כל עניין התקשורת עם מצלמה (עזבו להציג תמונות, בשביל זה יש מחשב, אני מדבר על אחסון כך שהמכשיר מהווה CF ענק למצלמה) - האם אפשרי רק בiRiver או גם ב-iAudio? ה. מה משך הסוללה ב-iRiver? עד כמה המסך הצבעוני זולל מהסוללה? (ואני לא הולך לפתוח קובץ וידאו אחד). ו. נסיון להשיג iRiver מסדרת ה-100 (מכשירים שנראים לי כמו גן עדן אבל להבנתי לא מיוצרים יותר) - האם שווה את המאמץ או כמו שהרבה אומרים "לא לקנות מכשיר שהפסיקו לייצר"? תודה מראש לכל מי שיענה על כל אחת מהשאלות (הרבות), ניר.

homart

New member
תשובות!

אוקי, בקשר ליבואנים, אני יודע שהיבואנים של האייריבר נותנים שירות מצוין בארץ, בכלל אם אתה מחליט ללכת על האייריבר אז עדיף לקנות בארץ כי הגירסא האירופאית יותר טובה ותקבל גם אחריות חינם (אם תיקנה בחו"ל המשלוח לשם במקרה של תקלות יעלה לך 200 שקל) בקשר למחיר, בIAUDIם לא כ"כ שווה לקנות בחו"ל כי בארץ הוא יחסית זול ואתה מרויח רק 200 שקל וזה לא כולל את המכס והמע"מ, ככה גם בערך באייריבר וברור שעדיף בארץ כי יש אחריות. אין גירסת 40 ג'יגה לIAUDIO משך הסוללה באייריבר במוזיקה הוא 16 שעות, בסרטים (הכוונה שאתה רואה רק סרטים) הוא 4 שעות. המכשיר מסדרת ה100 הוא ממש מצוין והוא לוקח את האלו מסדרת ה300 (כמו שסידרת ה300 לוקחת את סידרת הH10) דבר אחרון, אי בIAUDIO את הפונקציה של המצלמה "על הדרך" ולכן בסיכון, ברור שעדיף את האייריבר, יש לי אותו והוא מכשיר מצוין!

bitonano

New member
מאיפה לך?!?!?!

"המכשיר מסדרת ה100 הוא ממש מצוין והוא לוקח את האלו מסדרת ה300 (כמו שסידרת ה300 לוקחת את סידרת הH10)" ממש לא נכון לדעתי, סדרת ה-300 לוקחת את ה-100 וגם ה-H10 לוקח את ה-100...

homart

New member
אתה מוזמן ליקרוא...

בביקורות לH100 בHWZONE ובביקורות לH300 בפורום של ארקדיה ושם כולם אומרים שה100 נועד ליותר מקצועיות ואילו ב300 אייריבר הוסיפו עוד פונקציות והורידו קצת (ואני מדגיש -קצת) את האכויות, בכל מקרה ה100 יותר דק, בא עם שלט LCD , אבל ה300 הוא מכשיר מצוין לכל הדעות!!

bitonano

New member
קראתי תאמין לי מזמן מזמן... אבל אל

תשכח שה-100 יצא לפני ה-300! זה שכתבו בביקורת של ה-100 שהוא כמעט מושלם זה לפני שראו את ה-300 בכלל... לדעתי לא סתם ה-300 נחשב למחליף או הדור הבא של ה-100. והאיכות של ה-100 עדיפה? הוא לא מיושן טיפה?

homart

New member
זה בטוח שהוא יותר מיושן...

כי הוא יותרישן, אבל זה הכל.........

bitonano

New member
התכוונתי גם באיכות ובטכנולוגיה של

האיכות ובגלל זה האיכות מוסיקה היא פחותה יותר...

guyfaran

New member
כמה דברים...

אז ככה אני דוד שלי חוזר עוד כמה ימים עם iaudio x5l התכונות בדיוק כמו ה-H300 עם כמה הבדלים קטנים כמו גודל המסך שבאי ריבר הוא 2 אינץ' ובאי אודיו הוא רק 1.8 אינץ' לא ממש משנה מישהו פה אמר שבאי אודיו אין אפשרות להעביר תמונות ישר למצלמה אז אמממ אממ לא נכון!! לשאלתך יש כמה גירסאות אחת היא הiaudio x5 ובה שני דגמים: *20 גיגה *30 גיגה והגירסה השניה היא iaudio x5l וגם פה יש שתי גירסאות אחת עם 20 גיגה ואחת עם שלושים גיגה ההבדל בין iaudio x5 ל-iaudiox5l הוא זמני הבטריה באקס חמש זה 16 שעות עבודה וב-אקס חמש אל זה 30 שעות עבודה ניתן לציין שהזמנים שציינתי מפורסמים בכל מקום אך אינם נבדקו במעבדה*** אם יהיו עוד שאלות אני אשמח לקבל

פפףףף ונבדקו על איכות של 64kbps..

ולגבי האייריבר.. ה-100 כולל גם יציאות אופטיות(נראה לי אופטיות אבל הוא כולל יציאות שאין ל-300) ומסך צבעוני לא כ"כ תורם בכזה נגן כי היעוד שלו זה מוזיקה ולכן עדיף(לדעתי) ה100...

guyfaran

New member
ב-iaudio מקבלים יותר דברים

וב-iaudio מקבלים יותר דברים חחח כמו למשל שלט שעולה הרבה כסף... ואולי גם את התושבת יענו איפה שזה יושב (גם טוען וגם מחבר למחשב..)אני לא בטוח ...

=\

שלט יש גם לאייריבר(אם כי אין מסך, אבל אפשר לשים שלט של ה100 שעושה בעיות לפי מה שהבנתי..)את ה"תושבת" הזאת מקבלים כי אין את הפורטים ישירות על הנגן אז מן הסתם תקבל אותה..(אלא אם אתה מתכוון עכשיו לעריסה שלפי מה שכתוב באתר cowon האמריקאי היא לא כלולה בבאנדל...). באייריבר ב340 גם מקבלים עריסה.. מקבלים גם כיסוי לנגן(שעולה איזה 20~30$ לאייאודיו) ובאייריבר מקבלים את ההתקן סוללות החיצוני - דבר מבורך ביותר שלא קיים לאף נגן אחר..

bitonano

New member
אז מה ככל שאנחנו מתקדמים ככה

האיכות של הנגנים של אייריבר יורדת? לא הגיוני כי אז לא היו מפסיקים את ייצורו של ה-100... מישהו פה שמע (!) את שתי הנגנים ויש לו חוות דעת אישית?

weird dust

New member
זה באמת קורה ככה

הם הופכים לאט לאט ליותר שם ופחות מוצר - לדעתי לפחות. אנשים רבים לא השתמשו בזה והם פשוט בחרו לא להשקיע על זה. וככה הם כל פעם מורידים דברים והופכים לאייפוד.

weird dust

New member
הבעיה שזה באמת ככה

לצערי זה ככה. אם הם היו עושים מספר דגמים שמיועדים גם לזה או גם לזה בהפרשי מחיר. אם הם היו דואגים לשים באייץ 10 דברים שיש באייץ300 זה היה הגיוני. אבל הם כל פעם מורידים פונקציות שימושיות. הליין אין ואווט ב300 משמש אותי - H10 לא מתאים לי. לא חבל להפוך לשם?

bitonano

New member
יש את הקארדל אבל בתוספת מחיר :(

בכל מקרה אני רואה את המעבר בין ה-H100 ל-H300 כשיפור!

bitonano

New member
לפי מה שהבנתי היתרון הגדול של ה-H10

הוא מערכת הניווט שלו שהיא מצוינת לעומת ה-H300.

אולי אבל ל-300 יש דברים יותר טובים

כמו תמיכה בotg, OGG ליין אין/אווט? ול-10 יש גם יותר אקולייזרים מל300..

bitonano

New member
אמרתי כבר שיש בקארדל של ה-H10 ליין

אין וליין אאוט... אבל זה תוספת כסף... אני מקווה שיהיה בעתיד תמיכה ב-OGG ב-H10.

למעלה