קפה אל נור - בעקבות המלצה של אבנר ארז (מעבדמזון), כאילו מה?

D48

New member
הגזמת, מיתר.

גם להשפיל את עצמך וגם לעשות זאת עבור כ 40 ש"ח דמי חליצה או עבור מנה בודדת OTH?
אני לא הייתי הולך ל"מוכרת מזון" שמציעה את שירותיה עבור 40 ש"ח בלבד.
זה כנראה מה שהיא שווה לדעתה.
תהיה איש, או שתדרוש ארוחה שלמה מה שבספק שמישהו יסכים לתת לך או
שתוותר על העניין כליל, מה שנראה לי הגון יותר.
אבל גם אני זוכר שכתבת יותר מפעם אחת שהצגת את עצמך ככותב בפורומי אוכל כולל או במיוחד הנוכחי.

מיתר44

New member
הבנת הנקרא לא היתה אף פעם הצד החזק שלך

קרא שוב, לאט ואלי תשתכנע שדבריך משוללי יסוד בנוסף להיותם גסי רוח ודוחים.

D48

New member
אתה לא יודע עלי כלום, לא קראת אף פוסט שלי בחייך מלבד

3-4 כאן, אפילו אם היית יודע על קיומם של שאר המקומות בהם אני כותב לא היית יכול להכנס אליהם ולקרוא,
כך שלנסות לשפוט את יכולת הבנת הנקרא שלי זו יומרנות מצידך. לא מפליא. הרי אתה "פודי", לא?
אתה עושה דברים גסי רוח ודוחים, אתה מצפה שאתייחס אליך בעדינות?
שכח מזה.
מי שסיפר לך שההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה שיקר לך. ההגנה הטובה ביותר היא
לא לעשות מעשים בלתי ראויים.

וכי טענתי שאתה דורש ארוחות חינם? טענתי שאתה מזדהה ככותב

בפורומים ואתה הראשון שסיפר זאת בגאווה ומה אתה משיג מזה. הא ראייה - איך הזמנת את השולחן באל נור? הודעת שאתה מגיע עם בלוגר מזון? למה?
גם אני רשומה כלקוחה בהמון מסעדות ומעולם לא הזדהיתי ככותבת בפורום כמו רוב כותבי הפורום שאינם עושים זאת.
מה אתה משווה למוסך או מרפאה? אתה כותב ביקורות בפורום מרפאות או בפורום קופת חולים?
אם אבנר אינו מעוניין להיחשף כדי להישאר אובייקטיבי, וזו דרכו, אז כן, הכשלת אותו.
נכנסתי לגופה של 'השיטה'. מה לעשות שאתה ככותב, מייצג אותה. להזכירך, מקרה מאראבו. ופה אסיים.

פעמונט

New member
אל תתרגש מיתר

כולם פה מכירים אותך ויודעים מי אתה ומה אתה.
&nbsp
אז הפעם אתה מושא ההשתלחות התקופתית, לא שווה יחס.
&nbsp
&nbsp

אל תדאג...במהרה יעברו לקורבן חדש...

החתולית

New member
מיתר, אני יודעת שהתגובות לדברים שלך קשות

וברור שלא נעים להתמודד עם תגובות כאלה.
&nbsp
יחד עם זאת, שים לב מה כתבת בעצמך:
"בחיים לא ביקשתי ולא קיבלתי ארוחת חינם, מכסימום מנה oth או פטור מדמי חליצה."
&nbsp
אתה מצהיר בעצמך שאתה מבקש לקבל משהו חינם, בגלל שאתה כותב דיווחים על מסעדות. בעבר כתבת על כך שאתה ממקסם את ההטבות שאתה יכול לקבל בזכות היותך פעיל בפורום ובפייסבוק בנושא מסעדות.
&nbsp
נשאלת השאלה. מה קורה כשמסרבים לתת לך מה שאתה מבקש? האם זה נתפס כשירות רע שבגללו המסעדה זוכה לביקורת לא טובה?
&nbsp
חלק ניכר מאתנו מוכרים במסעדות, בין אם כלקוחות קבועים או ככותבים בפייסבוק או בפורום. אנחנו מקבלים מנה ראשונה, קינוח או כוס יין חינם, וזה בסדר.
הבעייה מתחילה כשדברים כאלה משפיעים על הדיווחים והביקורות שאנחנו כותבים.

מיתר44

New member
הניסוח הנכון אמור היה להיות:

נכשלתי על קוצו שיל י', הנה הבהרה: מעולם לא ביקשתי ארוחת חינם או כל מנה או כל הטבה שמשלמים עבורה. מכסימום שזכיתי זו מנה OTH או פטור מדמי חליצה.
יחד עם זאת עמדתי ידועה ואיני מסתיר אותה לגבי הרצון למכסם את החוויה
שלשמה אני מוציא את מיטב כספי. כדי כך, סיפרתי שאני מגיב בפורום, מצלם וכותב. כך אני נוהג גם כיום.
אני מבין שיש חברי פורום שנוהגים אחרת, מקפידים על אנונימיות מוחלטת (אם יש חיה כזו) וזה לגיטימי בעיני.
לא מקובל עלי ה"עליהום" הבוטה, גס הרוח והמעוות, אך לעומת מספר לא קטן של חברי פורום לשעבר שפרשו עקב תגובות בוטות, אין בכוונתי לעשות כך.
ידע מי שגופי לא היה ואינו הפקר לא היה ואינו שק חבטות.
באשר לשאלתך לגבי מה קורה אם: מאחר ומעולם לא התניתי את בואי למסעדה תמורת "חינם", נותר לשני הצדדים רק לעמוד על התנאים שהוסכמו בעת ההזמנה. זה יכול לכלול רישומה בספר ההזמנות, מקום ישיבה, זמן הגעה, משך הארוחה מעבר לאיזה זמן מוקצב ולרוב גם הבאת יין וכיוצא באלו. כה פשוט וכה אלמנטרי.
אני רואה בסיכום חיובי לגבי בקשותי מעין חוזה ששני הצדדים אמורים לקיימו.
אגב, כפי שאני מקפיד להודיע מראש על ביטול ההזמנה, גם אני מצפה ממסעדה לידע אותי אם חל שיבוש או שינוי והיו דברים מעולם לכאלו וכאלו.
כשאתה עושה את כל אלו, מארגן את עצמך לחגוג או לארח בביתך יש לך שליטה
ואחריות מלאה על ההצלחה, כשאתה עושה אירוע במסעדה אתה שותף זוטר
ודי פסיבי והאחריות היא של המסעדה.
לגבי המשפט האחרון שלך - האובייקטיביות שאת אולי מטיפה לה היא אוטופית, לא מציאותית, ואולי גם נאיבית. במילים אחרות: אין חיה כזאת, לא בפורום ולא
בקרב מבקרי המסעדות, או הסרטים או האמנות, המוסיקה ואפילו לא בקרב הרופאים...
מה נותר למרות זאת: לקרוא קריאה ביקורתית, לברר בטוקבקים את הראוי ברור ולהחליט בהתאם לנסיון העבר לאמץ או שלא את ההמלצות.
כך עושים כולם, בשאיפה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא נכשלת; לי היה ברור שלא ביקשת, ולכל היותר קיבלת (בלי לבקש)

אבל כשיש מי שמחפש לפרש כל דבר לרעתך, זה לא משנה, כבר יחפשו אותך בפינה וימצאו על מה לתקוף (מניסיון
). אתה לא צריך לעמוד בסטנדרטים של איש או להתאמץ לרַצות אנשים לא-מרוצים. מי שלא נאה ולא יאה לו לקרוא ביקורות של גולשים שלא עומדים בסטנדרטים שלו יתכבד וידלג עליהן, ויפטור אותנו מה"עליהום" הבוטה, גס הרוח והמעוות.

מה היה מעוות, מיתר? את תיאוריית המיקסום שלך כבר השמעת

פה לא פעם וגם אז לא הבנתי זאת ואמרתי לך את דעתי. כל מה שעשיתי היה לחזור על גישתך בנושא. איזו מילה הייתה גסת רוח? שהכשלת את אבנר?
כן, אם הדבר לא היה מתואם מראש עם אבנר [ואני מאמינה לו] הרי שבפירוש הכשלת אותו. גם אם הוא ג'נטלמן וטוען שלא.
מה נאמר שגרם לך לחשוב שהכוונה היא שתפרוש מהפורום? הרי לאורך כל השנים אני עונה לך על כל שאלה, נותנת לך טיפים לבקשתך ומתייחסת אליך בכבוד. בנושא הזה אנחנו חלוקים וזה לגיטימי לגמרי גם אם להקת 3 'המעודדות' שלך חושבות אחרת ולקחו טרמפ על המקרה כדי לפגוע בי. מזל שמספר ואיכות 'המעודדים' שלי בסקרים חושבים אחרת רק פוחדים להגיב.

פעמונט

New member
אל תחמיאי לעצמך, אני נגד בריונות רשת באופן כללי

לא רק שלך.
&nbsp
רמת ההתחסדות פה בשמיים! כמה פעמים עולים פה דיווחים שהכותבים מציינים שקיבלו מנות וצ'ופרים על חשבון הבית? כמה פעמים מציינים, ולא לטובה, מסעדות ש"מפנקות" סועדים סמוכים?
פתאום כשמיתר מדבר בכנות ושובר את הכללים כולם מזדעקים?
&nbsp
למען הסר ספק, אני לא בלוגרית, אני לא מצלמת את האוכל ונדירות הפעמים שקיבלתי משהו בחינם.
&nbsp
אה כן, אני גם לא מתחסדת.

חבורת מעודדות חחחחח

העדפתי לא להגיב לאדם שהוא כל כך חסר מודעות עצמית וממורמר...
מצדיעה לך על התגובה העניינית והמאופקת...אני פשוט הבנתי מזמן שאין עם מי לדבר אז ויתרתי...

oreldi

New member
קשה לי מאוד להאמין שמישהו מזהה אותו

או כל בלוגר אחר. יש כל כך הרבה בלוגרים שכותבים על מסעדות. רובם המוחלט, גם אלה שמזדהים בשמם, לא מפורסמים ולא מוכרים (זה לא שגיא כהן...). מה כבר הסיכוי שהמארחת שלוקחת את ההזמנה או המלצר יודע שמדובר בבלוגר ושהוא הולך לכתוב על המסעדה? לדעתי- שואף לאפס
לעניין הצילומים- המון אנשים מצלמים. אני מצלם, אנשים מסביבי מצלמים- אף אחד לא מתרגש מזה (למעט מקרה אחד שמלצר שאל אותי מתוך סקרנות והשבתי שאני חובב אוכל ומעלה לפייסבוק)

במצב היום כשכל אחד מגיע עם סמארטפון ומצלם, אתה צודק.

בעבר, לפני מספר שנים, כשהתופעה לא הייתה נפוצה והבלוגרים היו מגיעים עם מצלמות רגילות ומצלמים, ואף טורחים להודיע או לפחות לרמוז שזה עולה לאינטרנט, הייתה כאן בעיה. לא מבחינת הכתיבה לבלוג אלא בעיקר בדיווח בפורום הזה שאמור להיות מקום לביקורות אובייקטיביות של סועדים מהשורה. לא אנקוב בשמות.

אתם טועים ! אולי לא "מזהים" את אבנר, מיתר ועוד בלוגרים

שבאים למסעדות בלי לשלוח את שמם לפניהם אבל כאשר מודיעים למסעדה בעת ההזמנה כי "פונקציונר" אוכל עומד להגיע אז הוא מסומן והיחס / הביצוע/ המחיר בהתאם. לא תעזור ההתחסדות של גיבורי הפורום - זה קורה!
אין ספק שההזמנה בקפה אל נור היתה יכולה להיות אנונימית לחלוטין והיא לא היתה, מסיבה ברורה לחלוטין. סיבה פסולה לחלוטין.
כמו שאמרתי בתגובה אחרת כאן בדיון - הבלוגוספירה הישראלית ביצתית ומגעילה עוד יותר מהביצה שהיתה בעבר בעולם העיתונות (תקשורת) המסורתית. והאמינו לי אני מכיר אותה מקרוב (מבפנים) כבר 30 שנה !!

החתולית

New member
אתה עושה הרבה הכללות, וחבל

הבלוגוספירה אינה עולם אחיד, ויש בה כותבות וכותבים שונים, עם גישות שונות, יכולות כתיבה שונות ומגוונות, וכו'.
&nbsp
אני גם לא חושבת שיש כאן מתחסדים. כולנו חיים בעולם האמיתי, ויודעים איך דברים עובדים.

למעלה