קצב פרסום הרשומות שלכם

DAN1EL

New member
קצב פרסום הרשומות שלכם ../images/Emo97.gif

מעניין אותי לדעת מה האידיאולוגיה של כל אחד מכם בנוגע לקצב פרסום הרשומות בבלוג שלו, אם יש לו אחת כזאת. אתם מאלה שחושבים צריך להפציץ ברשומות? להמעיט? למתן את התדירות? והאם זה משפיע בעיניכם על איכות הבלוג?

תשובה ../images/Emo210.gif

הדבר כמובן תלוי באופי הבלוג. לדוגמא - הבלוג "חדשוטק" מתעדכן כמעט כל יום, וכמה פעמים ביום, מסיבות מובנות. לדעתי הקצב צריך להיות 1-3 רשומות בשבוע. יותר מזה עלול להעיק. למרות זאת אני מנוי לבלוגים שמפרסמים כל יום כמה רשומות. ההתעדכנות ב-RSS מונעת ממני להיות מוצף במסרים או הודעות במייל, מה שמקל על החיים.

תוספת

יש בלוגים שכל רשומה בהם היא פרוייקט מקיף (כמו אצל ידידנו seymore), וקהל קוראיו של הבלוג לוקח את זה בחשבון. הכל תלוי בסוג הבלוג.

אני מפרסמת פעמיים בשבוע בממוצע,

אבל בעיני אין קשר לאיכות, כל בלוג לגופו. יש בלוגים שמפרסמים פנינים פעם בשבועיים או חודש. מה שכן, אם בלוג יפרסם מעל לפוסט אחד ביום, הוא יפספס אותי.

wranger

New member
זה תלוי בבלוג

מבלוג מתכונים מסוים שאני מנוי אליו, אני מאוד שמח לקבל עדכון חדש בכל בוקר. בבלוג אחר אני מתענג על רשומה חדשה רק פעם בחודש - אבל איזו פעם בחודש נהדרת זו. את רשימת הקריאה שלי מרכיבים בעיקר בלוגים אישיים, כמו שלי, ושם נראה לי שתדירות של פעם-פעמיים בשבוע היא הנאה ביותר בעיני. גם אני, באופן אישי, משתדל לפרסם בתדירות הזו (ובדרך כלל לא מצליח, לצערי).

פנומן 72

New member
זו לא הכמות - זו האיכות

אם מישהו מסוגל להעלות כל יום מאמר איכותי - אני מוריד את הכובע. הבעיה היא שאני לא חושב שיש מישהו כזה, ולכן מי שכותב כל יום יומיים שומה עליו שכל פעם שמגרד לו קצת בפדחת הוא רץ וכותב. לא מתלהב מהם. לכן אני יכול להעריך יותר מי שכותב פעם בחודש משהו טוב. אבל בינינו, מה זה משנה - המאמרים שהכי מפורסמים הם לרוב המאמרים הפחות איכותיים ...

siv30

New member
אני מפרסמת בין פעמים

לשלוש בשבוע, כשבחודשיים שלושה האחרונים היו גם שבועות שלא פירסמתי בכלל. אני בעד פרסום מתון ללא קשר לסוג הרשומה. לתת לקהל את הזמן שלו לבוא, לקרוא בנחת ולא לרוץ אחרי הזנב של עצמנו.

seymore butts

New member
הכרתי פעם מישהי ששיכנעה אותי בנכונות המוטו

"דברים טובים באים במנות קטנות". בתחילת דרכו של הבלוג שלי הרגשתי חובה לפרסם רשומה חדשה בכל שבוע. עם הזמן העמקתי יותר ויותר בכתיבת כל רשומה, וכיוון שמשאבי הזמן העומדים לרשותי לא גדלו, זה גרר במישרין ירידה בקצב הפרסום. אני מתייחס לבלוג שלי כאל מגזין, וכיום זה מתקרב להגדרה של ירחון. לדעתי עדיף תדירות פרסום נמוכה ורשומות מושקעות מאשר תדירות פרסום גבוהה ורשומות מחופפות. יש בהחלט קשר בין תדירות הפרסום לאיכות הבלוג, אלא אם כן מדובר בבלוג שעומדת מאחוריו קבוצת אנשים שמתחלקת בעבודה, או בן אדם שאינו עובד או לומד וזה עיסוקו העיקרי בחיים. אני מזדהה עם דברי הר הקסמים שמי שמפרסם פעמיים ביום יאבד אותי כקורא. קרה לי יותר מפעם אחת שבלוגר או בלוגרית איבדו אותי כמנוי כיוון שלקו ב"שלשול" וירטואלי חריף שהתבטא בשתיים-שלוש "יציאות" מדי יום.... גם כשאני מפצל רשומה גדולה לשני חלקים ולכאורה יכול לפרסם את שניהם במרווח זמן קטן זה מזה, אני מעדיף שיהיה הפרש של לפחות שבוע בפרסום, מתוך תחושה של מתן ל הכבוד הראוי לרשומה שעמלתי עליה כה רבות.

seymore butts

New member
אני יודע שתגיד שאני פרימיטיבי

שאני לא משתמש ב-RSS, אבל אני משתמש במסרים.

מעולם לא ציינתי שזה פרימיטיבי

רק שיש לזה חסרונות, כמו להיות מוצף בהרבה מסרים, וגם לא יודעים למי רשומים לעדכונים, והעדכונים מפוזרים - בניגוד ל-RSS ששם כל העדכונים של בלוג מסויים מרוכזים בשורה ששייכת לו.

seymore butts

New member
ספר לי על להיות מוצף במסרים

אני משאיר הודעה על רשומה בבלוג אחד מסומנת כ"לא נקראה" עד שאני קורא אותה ומגיב לה או מחליט שלא להגיב. נכון להיום מחכות לי 613 הודעות. אולי באמת הגיע הזמן לעבור ל-RSS....

Ronit FL

New member
אני כותבת כשיש לי מילים.

תמיד יש לי מה לאמר על כל דבר. לא תמיד זה מתרגם לי למילים כתובות. יש פעמים שאני בוחרת לשתוק כתיבתית. איכות הבלוג שלי גבוהה במיוחד אך לפעמים האיכות ניסתרת. האידיאולוגיה שלי היא להיות יפה ולשתוק. אז מה, זה עוזר לי? אני יפה וברברנית. ופולניה.

אין אומדן לכמות, זה מתי יש משהו לכתוב עליו

ויכול להיות מצב שרשמתי בחודש רשומה אחת, או 12 רשומות...

אני אוהבת בלוג חי, כזה שמתעדכן בשוטף

אבל "שוטף" זה לא משהו קבוע. אני קוראת לפעמים רשומות שעושה רושם שאפילו לא קראו אותן לפני שפרסמו, זה מפריע לי. אני מעדכנת את הבלוג שלי 2-3 פעמים בשבוע. אני רוצה להאמין שגם כאשר אני מפרסת יותר וזה קורה לעיתים רחוקות זה לא בא על חשבון האיכות, אני לא אפרסם רשומה כדי לפרסם רשומה, תמיד יהיה שם משהו, לא תמיד זה יעניין את כולם אבל זה לא יהיה for the sake of ללחוץ על מקש ה"פרסום". אני מאבדת סבלנות אם בלוג מתעדכן יותר מפעם ביום, זה גורם לי לא להיכנס לקרוא כל רשומה כמו שהייתי עושה בבלוג אחר. אני מנויה לבלוגים דרך ה- GOOGLE READER וזה מפשט תהליכים, תיבת המסרים שלי ותיבת המייל שלי לא מוצפת והכל מחולק לפי קטגוריות כך שנח לי לקרוא הכל, לסמן רשומות שאני רוצה לקרוא שוב או לקרוא רק רשומות בתחום מסויים באותו זמן ועוד. שבת שלום.

אני מצהירה בגלוי שאינני קוראת את הרשומות לפני

הפרסום. גם לא אחרי. אני לעולם לא אקרא רשומה שלי. זה חוק יהרג ובל יעבור. וגם נהגתי לפרסם בממוצע פעם ביום. היו ימים גם של שני פוסטים. ולמרות זאת אני לא חושבת שזה פגע באיכות של הבלוג שלי (ז"ל)

הבלוג שלי נמחק היום

והסיבה היא חשיפת יתר. שום קשר לבלאגן בבלוגיה, אלא תחושה שהמקום הפרטי שלי הפך לפומבי מדי.

DAN1EL

New member
חבל. ../images/Emo97.gif

זאת לא היתה גם הסיבה לסגירת הבלוג הקודם שלך?

למעלה