קצוות, שליטה, ומה שביניהם

spectacular

New member
בחזרה מהקצה,

אפשר לחזור, אפשר לקפוץ כמו פינג-פונג, אפשר לחיות חיים כפולים, אפשר לקחת הפסקות, כל אחד איך שמתאים לו, משהו קורה לנו, נוסף עומק,וצורת ההסתכלות החוצה משתנה, משתנים סדרי העדיפות, החושים מתחדדים, דברים מסויימים מתגמדים,אחרים מוארים, צורך בבדידות מתחזק,יותר סלקטיביות חברתית, הרבה מחשבות,צורך לחשוב ולעבד, צמיחה,העצמה.

קצוות

כשאני מוצאת את עצמי הולכת על הקצוות זה תמיד מפתיע אותי. לא ניסיתי להגיע לשם בכוונה. פשוט מצאתי את עצמי שם. לא במודע. כשאני נשארת שם - זה כי אני מרגישה שם "חיה" יותר - זה מרגש, מעניין, מפתיע. אם אתה מסוג האנשים שהליכה על הקצוות מרתקת אותם - אתה תמשיך ללכת שם, לחפש את המצבים האלה - גם אם לא במודע. לחפש קצוות שונה לדעתי מלתור אחרי פסגות. כשאתה מחפש פסגות אתה בכל פעם תחפש פסגה גבוהה יותר, מהר יותר. על הפיסגה משעמם די מהר. ההליכה על הקצוות כל-כך מרגשת ומרתקת עד שהיא יכולה להמשך לנצח. הסכנה והאתגר מרתקים. אם לא תיפול - תמשיך ותמשיך ותמשיך עד שכמעט ... אבל לא ...

Deerest

New member
לפי מה שאת מתארת

נראה שעדיין לא חווית קצה אמיתי... לא היית חוזרת בשביל לספר.

Deerest

New member
קצה ההבנה

קראי את המשפט: לא היית חוזרת בשביל לספר. (באנגלית זה נשמע מובן יותר) אנסח אותו אחרת: לא היית יכולה לחזור לכן לא היית יכולה לספר לנו. כפי שאת שמה לב הנושא הוא החזרה ולא מטרת החזרה. אם היית גבר את חושבת שהיית מבינה את המשפט אחרת? (לא מתכוון להרגיז אותך)

איך? איך? איך?

איך מהתשובה שלי הבנת שאני מבלבלת בין החזרה למטרתה ? אני חוזרת - לדעתי הייתי יכולה לחזור וגם הייתי נהנית לעשות זאת!! אם הייתי מספרת או לא - זה כבר עניין אחר... מטרת החזרה היא, כמו שציינתי קודם, המעברים - החוויה עצמה ולא הצורך לספר עליה. ומה הקשר כאן בין גבר לאשה ???? (ואני בהחלט לא פמיניסטית) אנא הסבר, באמת לא הבנתי. ולא, לא הרגזת אותי. סתם הדהמת אותי. מי אמר כאן פעם שיש כוח למילה הכתובה ??? תמיד חשבתי שאכן יש - והרבה כוח. כעת אני מהרהרת ביני לביני - מה משמעות הכוח שלה אם אנשים שונים מבינים משפטים שנראים די ברורים ופשוטים כל כך אחרת...לכל אחד "ברור" משהו אחר ו"ברור" לו שלשני "ברור" אותו הדבר. בפועל נבנות תאוריות שלמות - והן שגויות מהיסוד !!!

Deerest

New member
ר ו צ ה י ו ת ר

אני חושב שקבלת יותר. אני חושב שכאן נגעת באיזשהו קצה בתחום התקשורת הכתובה. משהו שלא היה לך קודם? בעניין הגבר והאישה - זה היה קשור ל"לספר"... במחשבה שניה מי שרץ לספר לחברה אלו הגברים. אופס...

spectacular

New member
התמכרות

האם התמכרות היא דבר שלילי בעניך? האם אתה מכיר התמכרות "טובה"? למה אתה מכור? האם זה "טוב"? האם כשמכורים מוכרחים להיגמל?

spectacular

New member
הידעת?

גם מסקס נגמלים, במרפאות בארצות הברית, שמעתי שיש להם הרבה עבודה.

Deerest

New member
עדיף מאוחר

ההתמכרות לכשעצמה היא לא שלילית בעיני. אולי כסימפטום לדבר אחר, אבל את מושא ההתמכרות אני מניח שאפשר לסווג לשלילי ולחיובי. כמובן שזה מאד אישי ומשתנה, הסווג. ...ובהתאם למושא ההתמכרות כך ההתיחסות לגמילה. נח לי לראות את עצמי לא מכור לכלום. מצד שני איך אדע? מה הסממנים להתמכרות? זו אותה שאלה כמו איך אדע שאני בקצה? מתי ההגדרה עוברת מנורמלי להתמכרות? זוכרת את הצבעים? גם כאן יש לנו גוונים של אפור.

Deerest

New member
12

מה זה אומר עלינו, על היכולות שלנו להתעניין בדברים?

spectacular

New member
13

טוב זה אינדוידואלי, מה שטוב לאחד לא טוב לאחר, ומה זה שם? זה לא מקום מסוים , מה שקצה לאחד הוא דרך חיים לאחר, ואין זה מפחית מחווית הראשון,

Deerest

New member
אדוות הגלים או נקודת מבטי

אם נפיל חפץ למים יווצרו גלים... מהמרכז לקצוות, היקף הגלים ועוצמתם תלוי בגודל החפץ, צורתו ומהירות הנפילה. כך אני רואה את החיים שלי/שלנו. מי שאנחנו, מה שאנחנו, זה יוצר את הגלים. להגיע לקצוות זה להרחיב את היקף מעגל החיים שלנו... זה רק קצה המזלג... מישהו מוכן ל"טעום" ולהרחיב נקודת מבט זו?

spectacular

New member
לעשות גלים

זה כמו לעשות רוח, השאלה היא האם אנחנו "לוקחים את הגל" לאן שהוא הולך,אנחנו איתו, מגיעים לנקודה חדשה, לא במרכז,על ההיקף, ומשם יוצרים עוד מעגלים ... היקף הגלים וגודלם אכן עושה רושם על הסביבה, יש המסתפקים בכך.

למעלה