קצת באסה

פופולריות זו לא מילה גסה

אמנם אין קשר בין איכות לכמות - היינו לא כל דבר שהוא פופולרי הוא בהכרח טוב - אבל ההפך איננו נכון: לא כל דבר שהוא פופולרי, הוא בהכרח רע. להקה יכולה להיות גם טובה, וגם פופולרית. אין בכך "הוזלה" שלה.

MIniMage

New member
נכון לגמרי

דוגמה הכי קלאסית למקרה היא הביטלס. הכי מיין סטרים שאפשר. אבל להקה מעולה. הבעיה היום היא שהמיין סטרים זו לרוב מוזיקה לא מורכבת ולא מחדשת. אבל אם פינק פלויד יהפכו לחלק מהזרם (אני ממש בספק שזה יקרה), אז מה רע? הרי פינר פלויד הם ההפך המוחלט ממה שהיום במיין סטרים.

אומי5

New member
קצת לא הובנתי

כל מה שאמרתי בא להסביר את במילים את מה שמי שפתח ת'שירשור מרגיש לדעתי(אצלי יש הרגשה דומה אבל מודחקת) לגבי פופלריות אני מסכים שזה לא מילה גסה ,אני נוהג על חיפושית שזה הרכב הכי פופולרי בהיטוריה ,ההבדל הוא שהיום רוב מה שפופולרי דפוק בעיקר במוזיקה . ונסיים בתיקווה לפ"פ נון סתופ בגלגל"צ (ושיגוונו קצת )

One Echoe

New member
כ"כ נכון.

לכל להקה שמצליחה בארץ קוראים " ממוסחרת ", אנשים כבר לא יודעים להבדיל מתי אמן באמת ממוסחר ונהיה עבד של המערכת לבין מתי להקה פשוט מצליחה, וגם רוצה להרוויח כסף, שזה לא רע בכלל.(אם זה במידה..שלא ידרשו 100 שקל בהופעות כי זו קפיטליסטיות). אני שמח שיש להקות שאני אוהב, שהן גם מצליחות כלכלית. כך נפח האומנות שלהן גודל ואני נהנה יותר. כמובן, אם האומנות נשארת כהייתה.

האזרחק

New member
להיפך

מרגש לראות "זקנים" בני 60 נהנים יחד עם ילדים בני 12-14 מאותה מוזיקה. (זה אומר משהו טוב על המוזיקה לדעתי) העובדה שיש עכשיו "יותר" רק עושה טוב. האם הפינק פלוייד נזקקו ל LIVE8 כדי לטפס לצמרת? הם לא מכרו תקליטים לפני כן? לא מילאו איצטדיונים? עכשיו רק צריך לשבט אותם כדי שאפשר יהיה לאחד אותם שוב בעוד 50-60 שנה עבור הדורות הבאים.

צודק!!

הייתי אתמול במחווה לפינק פלויד בבארבי ואני לדעתי הייתי הכי קטן שם (14) וריגש אותי להיות שם עם אנשים בגיל של עד 70!! והיו עוד הרבה מעריצים בערך בני 50 שממש צעקו את כל המילים וממש נהנו, וזה ריגש אותי.

One Echoe

New member
לא מבין למה...

למה זה צריך לעצבן אותך? אני מכיר את ההרגשה, זה היה לי עם להקת היהודים שאהבתי מאוד לפני שנתיים בערך. ושפתאום, אחרי מה שהיה בכוכב נולד כולם התחילו לאהוב אותם. אבל בשנה-שנה וחצי האחרונות, הבנתי, שאתה צריך לאהוב מה שאתה אוהב, לא קשור אם הוא מיינסטרים או לא. אם מה שאתה אוהב נמצא במיינסטרים, וכולם שומעים אותו, זה רק יעשה לך ולאמן עצמו טוב... כי: א'-לאמן עצמו יש יותר חשיפה(בנסיבות שלך:לא שלפינק פלויד חסר.) ב'-יותר כסף לאמן. משמע:הפקות יותר גדולות. ג'-עוד נושא שיחה עם אנשים. גם אם הם לא "מבינים"כמוך את הלהקה\ספר\סרט, זה תמיד נחמד לדבר עם אנשים, גם אנשים שלא תמיד בטעם שלך, על כל מיני דברים. בקיצור, אין לך מה להתעצבן, ואם מישהו שומע פינק פלויד כי זה עכשיו באופנה אני מבטיח לך שהוא יפסיק לפני שאני אסיים לכתוב את ההודעה הזאת.

One Echoe

New member
ומעבר לזה..

תמיד נחמד שיש במיינסטרים גם דברים איכותיים ולא רק זבל.

Adidason326655

New member
לא פייר

שאתם שואלים למה זה צריך לעצבן אותי. אני לא יכול להפסיק ת'עצבים שלי. זה פשוט בא.

One Echoe

New member
נכון..

ובגלל זה אחרי ששאלתי אותך(אגב, זו שאלה רטורית) הבאתי לך הסבר מלא... אני לא בא"להאשים"אותך על העצבים שלך, כמו שאמרתי-גם אני הרגשתי ככה ועד היום אפילו לפעמים עם כל מיני דברים. (יש דברים שפשוט מעצבנים! אז אני רק רוצה להסביר לך שאין לך סיבה להתעצבן
.

wish i was here

New member
אני פשוט נהנה לחשוב

שאני "גיליתי" את פינק פלויד עוד לפני שעוד חשבו על לייב 8...והייתי רק בן 4 כשיצא האלבום האחרון שלהם....ועכשיו כולם רוצים ללוות ממני את "החומה"....גורם לי לראו איך כל מה שהיה צריך זה דחיפה קטנה בשביל שעוד דור יתאהב בהם

One Echoe

New member
בדיוק...

אני חושב שזה טוב שאנשים יגלו את הלהקה הזאת... כמה שיותר אנשים וכמה שיותר דורות. המוזיקה הזאת לא תמות אף פעם.. ככה אני חושב, מה אתם אומרים? פינק פלויד אי פעם ישכחו? אולי בעוד 200 שנה...בזמנים שהדיסקים שלהם ישבו על המדף שליד באך ומוצרט.

MIniMage

New member
אני מבין אותך

הבעיה היא שלדעתי רוב אנשים האלו שיתחילו עכשיו לשמוע את פינק פלויד פשוט יתחילו להוריד להיטים שלהם מהאינטרנט, את כל השירים הקליטים וכו'. אבל אם אתה מכיר אנשים כאלו אז נסה לכוון אותם לשמוע אלבומים, ובאמת להתעמק במוזיקה שלהם, לא להשמיע אותה כשמכינים ש.ב/מתכוננים למבחן וכדומה..

One Echoe

New member
רציני עכשיו,

יש שיר של הפלויד שהוא לא קליט? וממתי צריך לשמוע אותם רק לבד בחדר? שכל אחד ישמע אותם איך שנוח לו.

MIniMage

New member
כן, והרבה.

תן למישהו ששמע פעם ראשונה את פינק פלויד בהופעה להקשיב 23 דקות ל Atom Heart Mother, צריך להמר אחרי כמה דקות יחליפו דיסק או יעבירו לשיר הבא. רוב השירים של פינק פלויד הם לא קליטים, אין הרבה כמו Wish you were here.

One Echoe

New member
לא נכון,

למעט כמה יצירות ארוכות. כל השירים קליטים מאוד.

מה זה שיר "קליט"?

איך הייתם מגדירים שיר "קליט"? איך מבדילים בינו לבין שיר לא-קליט?

MIniMage

New member
לדעתי,

שיר קליט הוא שיר שקל להתחבר אליו מהר. שיר שבפזמון השני כבר אפשר לשיר איתו. שירים קליטים הם שירים שהרבה אנשים מתחברים אליהם מהר, ובקלות ובכך בעצם מצליחים לרוב.

One Echoe

New member
לא יודע..

האמת היא, שאני חושב שאין דבר כזה. כל אחד ומה שהוא מתחבר איתו. למשל, יש שירים שכל העולם אוהב ואני פשוט לא מתחבר והם לא " נקלטים לי".

למעלה