קצת הגיון...

קצת הגיון...

אני יודעת שכבר דנו בזה, אבל אני לא זוכרת את הכל (תסלחו לי...
) הרהרתי בזה שהרבה "חנונים" קוראים ספרי מד"ב ומשחקים משחקי DND וכד', עד כאן מסכימים איתי? אבל בעצם, רוב ה"חנונים" גם מצליחים בלימודים ומבינים במדעים שונים, כלומר, הגיון, נכון? אז- האם זה אומר שמרוב הגיון ומציאות מגיעים לדברים לא הגיוניים ולא מציאותיים? איך אפשר להסביר את זה? יכול להיות שמרוב שמתעסקים בהגיון, כבר משעמם ומתחילים להתעניין בדברים לא מציאותיים? ואם זה נכון, אז איך זה שאתם למשל מדברים כל היום על מדע ומתימטיקה (לפי נקודת המבט שלי)? לפי התיאוריה הזאת כבר הייתם אמורים לנטוש אותם בגיל צעיר... אני אשמח אם תענו לי על זה, גם אם זאת הפעם האלף... (נ.ב. שמתם לב שברגע זה אני מתעסקת בהגיון ועוד רגע הולכת לישון ולקרוא "ילד האריות" שבו אנשים מדברים עם חתולים?)

RichardSmith

New member
יש חוסר היגיון בהודעתך. ../images/Emo3.gif

קודם לישון ואחר כך לקרוא? כלומר לקרוא בבוקר? או לקרוא מתוך שינה?... למה "חנונים"?... במד"ב יש הרבה היגיון. חלק גדול מהרעיון המרכזי זה לקחת רעיון מדעי ולראות לאן הוא מוביל אותנו. פרטים מסויימים בסיפור חייבים להיות עקביים עם עולם המונחים של הקורא, אחרת הסיפור אינו קריא. כמובן שאת מתבלבלת בין מציאות להיגיון, שני דברים שונים לגמרי. האם שח מט זה משחק מציאותי? אומנם הכלים עצמם (אשר עשויים מעץ'פלסטיק/ברזל/זכוכית או כל דבר אחר) מציאותיים אבל המשחק עצמו נערך במחשבה, לא באמת על גבי הלוח. במציאות החייל יכול ללכת לכל משבצת, בכל כיוון, חוקי המשחק אוסרים עליו זאת, עליו לנוע רק בהתאם לכללים מסויימים. אם נבחן אבל את עולם הפנטזיה ועולם ה D&D, כאן נכנס לנו פקטור חדש, קסם. יצורים קסמיים כגון דרקונים. כאן חוקי ההיגיון באמת מופרים. כמובן, עדיין יש "מטריה" של סיפור, אם הסופר חורג יותר מדי למחוזות הזרים לקורא, הוא איבד אותו ואז הסיפור לא שווה הרבה... לכן על כוח קסום רב יש מגבלות רבות. אבל השאלה המרכזית היא מה דוחף את החנון לעולם הפנטזיה?... התשובה היא לא בחוסר היגיון כי אם באפשרות להכנס לנעליים אחרות, להיות הנסיך...

מתן4ל

New member
לישון = להכנס למיטה

נדמה לי שלמרות שזה לא תואם את ההגדרה במילון תמיד כשאומרים לישון (to sleep) מתכוונים ללהכנס למיטה. להרדם (fall asleep) זה הדבר שאם אתה עושה אותו אתה לא יכול לקרוא אח"כ. (אם שני אנשים אומרים לך אחד:"אני הולך לישון" והשני:"אני עומד להרדם" כנראה שהראשון בבית והשני בהרצאה משעממת...)

מתן4ל

New member
זה לא משנה אם אתה קורא שם או לא

העיקר שאתה נכנס למיטה, אבל אם מרצה משעמם אותך ואתה אומר שאתה הולך לישון אז זה אכן לא אצלך... בדרך כלל אם אתה הולך לישון אתה תירדם אחר-כך לא? (רק אם אתה הולך לישון ואז לקרוא אז אתה נכנס למיטה לקרוא ספר. במצב הרגיל ברור שזה בשביל להרדם שם...)

בקשר לקריאה מתוך שינה...

לא, אני לא כ"כ מוכשרת. התכוונתי שאני אלך לישון, כלומר למיטה, ואז אקרא, במיטה... באמת יש הגיון בדבריך, אני לא יודעת מה לענות... אבל מה שכתבת בסוף זו התשובה שביקשתי...והיא בהחלט הגיונית, אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון. הבנתי שהחנונים מבינים יותר מאחרים, או איך שלא תגדיר את זה, ואז החברה דוחה אותם , ולכן הם רוצים להכנס לנעליים של מישהו אחר ולהיות השליט, הפלאי? אם זה מה שהתכוונת, מה טוב. ואם לא, אותי זה סיפק...

RichardSmith

New member
המממ

בערך. Prefect יצא כנגד הטענה ש: "...חנונים מבינים יותר מאחרים"... אבל באופן כללי, דחיית החברה מובילה לאסקפיזם.

SpyKid

New member
אולי יש קורלציה בין

חיבה למד"ב ופנטזיה (וכל מה שקשור לזה, כגון משחקי מחשב) לבין התעניינות ו\או הצלחה בתחומים ריאליים, כי בשביל שני הדברים נדרש דמיון טוב?

מתן4ל

New member
מה זה אצלך הגיוני...

מאחר שהיית נחמדה ולא השתמשת במילים באורך של יותר מ9 אותיות (וגם זה רק בגלל שאת מאייתת מציאותיים עם 2 י') גם אני לא יעשה את זה, אם אני ממש לא אצליח להתאפק אז אני אוסיף הערה מתחת לקו. הגיון זה פשוט[1] לעשות דברים הגיוניים לא? נניח שאת הולכת למכולת כי נגמר לך החלב אז זה הגיוני, הרי לא יכול ליהיות שתעשי משהוא לא הגיוני[2] - אז בואי נדבר רק על דברים מציאותיים[3]. אז את אומרת שחנונים מדברים על דברים שלא קורים ממש - נניח לא נדבר על איך להתחיל על בחורה ספציפית - אבל כן נדבר על מספרים מסובכים[4] טוב, קיבלתי את ההגדרה שלך. באוי נראה מה מתאים לה: V ספרי מד"ב ובמיוחד פנטסיה - אכן זה לא הגיוני שיש היום גובלינים ואפילו אין היום רובוטים שיכולים להתחזות לבחורה ממשלה כלל עולמית או וירוס שיכול להשמיד כוכב. V משחקי DND - זה לא הגיוני שיש היום גובלינים וכו' (אבל יש היום אנשים שמתחפשים לגובלינים
) V מתמתיקה -זה לא הגיוני[5] שיש היום מספרים ברחוב... V פיסיקה - זה לא הגיוני שיש היום במצב הרגיל על כדור הארץ גוף נקודתי חסר חיכוך עם מסה קבועה וגם אם היה ביום יום אתה לא מחשב תאוצה שלו... V מלך האריות - זה לא הגיוני שיש היום אריה מדבר[6]. לסיכום אני מסכים איתך שחנונים עושים בעיקר דברים לא הגיוניים (אני ממליץ לקרוא לזה "לא מעשיים[7]"), אבל ההסבר שלי לזה ש"שמרוב הגיון ומציאות מגיעים לדברים לא הגיוניים ולא מציאותיים" הוא שגם הלימודים עצמם הם לא הגיוניים! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [1] האקסיומה הבלתי ניתנת להוכחה היא שהדרך היחידה להסיק מסקנות היא "מודוס פיננוס" - להסיק מ"אם A אז B" ומ"A" את "B" ככה אני מגדיר הגיון ואני לא חושב שאדם שפוי מסוגל לחיות בלי לקבל את השיטה הזו. בנוסף כל אחד מקבל את ההנחה הלא נכונה (כן! כל אחד יודע שזה לא נכון ומקבל את זה בכל זאת) שאם משהוא קורה מספיק פעמים כדאי להפוך אותו ל אקסיומה מהצורה A==>B (למשל אם אתה אומר לרוסי עם סכין שהוא מכוער והוא דוקר אותך, חוזר מהבית חולים ואומר לו את זה שוב והוא שוב דוקר אותך ככה 17 פעמים - אתה כנראה תחליט על האקסיומה "אם אני ילך שוב לאותו אחד הוא שוב ידקור אותי" בידיעה שייתכן שאתה טועה ובדיוק בפעם ה18 הוא לא יעשה את זה) כל אחד כנראה אוסף במהלך חייו A==>Bים שונים אבל רק אדם לא שפוי לגמרי לא יקבל את ה"מודוס פיננוס" [2] דווקא יכול ליהיות - את בהחלט יכולה (אם את רוצה) לעשות רק דברים שאת יכולה לנסח אותם בלי להשתמש באות "ר" ומתוכם לבחור את הראשון בסדר הא"ב, אין לי שום דרך להוכיח שהשיטה הזו עדיפה על השיטה הקיימת, כי בתור אדם רציונאלי כל ההוכחות שלי יהיו רציונאליות. נ.ב. אם תראו בחורה רוקדת ערומה ברחוב ראשי רק בגלל שבכל מילה במשפט הזה יש "ר" תזכרו שאמרתי "אם את רוצה" ואל תאשימו אותי... [3] טוב מסתבר שאני לא מצליח להתאפק יותר מדי פעמים
[4]ראשוניים,מורכבים,אי-רציונאליים,טרצנדליים,מספרים שמייצגים מכונת טיוריגנג שלא עוצרת על הקלט מינוס 17, וכל שאר הדברים שהיה אסור לי לכתוב מעל הקו
[5] לא הגיוני?! אוקי זה *מהותית*!! לא הגיוני - אני יכול לדמיין שקסם יהפוך אריה לאריה מדבר, יהפוך אותו לבלון ברזל שיכול לעוף ולעבור דרך קירות, אני בשום אופן לא יכול לדמיין אריה נהפך ל2 (אני יכול דמיין אריה נהפך ל2 *אריות* או ל2 *פילים* אבל לא ל2 טהור) אני גם לא יכול לדמיין קבוצה ריקה - אני יכול לדמין מקום בלי אנשים אבל זה לא *קבוצה* זה אפילו רמה של מופשטות שהיא מעל פיסיקה (לא בואו נדמיין שיש 4 מימדים (שזה אפשר לדמיין) או שיש כדור ענק והומוגני של מגנט) אלא בואו נדמיין אובייקט כלשהוא במצב A כלשהוא. [6] סליחה על ההשוואה החסרת שחר בין מלך האריות למטריקס - כמובן שבמבט מעמיק מלך האריות די מדבר על יחסים בין בני אדם שזה דבר לא מופשט במיוחד ומטריקס על לחיות במציאות מדומה שזה די יותר מופשט, ועדיין המשותף בינהם הוא שכמו שאריה לא יכול לדבר ככה אי אפשר לטפס על קירות... [7] הייתי אפילו ממליץ לקרוא לזה תיאורטיים החיסרון היחיד של המילה הזו היא שהיא באורך 9 אותיות

Nimst

New member
*אעשה

לא הייתי מתקנת, אבל בחייך, מה זו ההתנשאות הזו ולמה היא טובה? דבר ראשון, הילדה בת 12. דבר שני, איך זה שהיא לא השתמשה במילים גדולות (שמיותרות ומסרבלות הרבה פעמים) רלוונטי?

מתן4ל

New member
../images/Emo10.gif

אני מתנצל שהבנת את המחמאה שנתתי לה כהתנשאות - אני ממש מקווה שהיא לא הבינה את זה ככה... היה לי חשש שמישהוא יפרש את "לא השתמשת במילים באורך של יותר מ9 אותיות" כמשהוא שלילי גדי לא להשאיר אפילו את האופציה הזו הוספתי את ה"היית נחמדה"... זה רלוונטי כי לדעתי תשובה נמדדת ב2 דברים: 1) האם היא עובדת? (נכונה, מדוייקת) 2) האם היא מובנת? ברור לי שבחלק מהתשובה שלי הקרבתי את התנאי השני כדי לעמוד בראשון ורציתי להשאיר חלק טהור שבו אני לא מקפיק על דיוק בכלל כמו שהיא עשתה (לא הייתי מקפיד אם היא לא הייתה מקפידה). בכל מקרה אני מאוד מעריך* את זה שהודעת לי איך אני נשמע - גם בחיים בכלל אני לא תמיד שם לב כשאני מעליב אנשים ושם לפעמים אין מישהוא שיודיע לי שעשיתי טעות. - תודה! *לא בציניות - אני אמרתי בשיא הרצינות שאני מעריך את זה. זה היה דבר שני. דבר ראשון: אז מה אם היא בת 12, אני לא מתייחס לאף אחד כמו תינוק גם אם הוא באמת כזה מבחינת הגיל הכרונולוגי
ולגבי הכותרת: ניטפיקינג זה לפעמים מעצבן (אלא אם כן זה בא כחלק שולי של תגובה כמו בהודעה שלך), ואני אכן לא מתקן אנשים על שגיאות כתיב או שגיאות לוגיות לא קריטיות, ובפרט בהודעה הזו לא תיקנתי אותה. אני לא כ"כ מבין את הקשר לשגיאת כתיב (סורי, אני סתום אני לא עושה את עצמי...)

Nimst

New member
אז טעות שלי, לא הבנתי נכון

אנחנו מסכימים לגמרי

pieceofmadness

New member
מוקדש ל"סתיו איותים בע"מ"

מה לגבי מילים כמו: floccipaucinihilipilification או praetertranssubstantiationalistically ?? היית עומדת בזה, או שהיה יוצא מיץ?

אוקי..

ניסיתי לקרוא את ההערות מתחת לקו, אבל התייאשתי באמצע... נחמד שאנשים סופרים כל אות שאני כותבת...
אבל באמת לא התכוונתי שנכנס לדברים כאלה! יכול להיות שלא ניסחתי טוב את ההודעה, אבל השאלה הייתה על הבעייה בכלליות... ניסיתי לשאול אם יש הסבר (פשוט!) לזה... ועוד שאלה סתמית... מה המילה הכי ארוכה בעברית (לא ממקור לועזי)? אם מישהו יודע או יכול לנחש...

מתן4ל

New member
העיקר שהבנת את החלק החשוב ../images/Emo13.gif

אני אשמח להסביר אם תרצי. למען האמת השתמשתי באקסל - אבל אני כן מעריך כל אות שאת כותבת. ההסבר הפשוט שהתכוונתי אליו הוא שגם הלימודים לא מציאותיים או הגיוניים - כנראה שאפילו שבהודעה שמעל הקו פירטתי יותר מדי... המילה "המילה" כי בין האות הראשונה לאות האחרונה מפריד מיל(mile)
סתם, נראה לי ש"האכשדרפנים" - אני לא בטוח זה ניחוש...

RichardSmith

New member
זה לא ככה.

המילה הכי ארוכה באנגלית היא smile כי אורכה הוא mile. (או משהו בסגנון)

למעלה