קצת הגיון...

מתן4ל

New member
בעעע, אם כבר אז smiley

ובעברית זה יותר מגניב - כי זה "המילה המילה" ולא the word smiley. לפעמים לתרגם לאנגלית זה דווקא הורס

אנציקלופדיה יותר ארוך מ-האכשדרפנים

ב. אהבתי את העניין עם המייל mile, לא הכרתי. ואם כבר, מה דעתכם על המילה מיקומו, בין האות הראשונה לאחרונה מפריד יקום. universe

מתן4ל

New member
את צודקת ../images/Emo13.gif

אני פשוט לא הייתי בטוח ש"אינציקלופדיה" זה בעברית... ב) חמוד.

עברית תנכית היא פחות עברית בעיני

מאשר עברית מדוברת. אבל יש בזה משהו..אנציקלופדיה היא לא מילה עברית (אבל שוב, מה עם אקדמיה ?)(ללשון)

מתן4ל

New member
אוקי...

אקדמיה? נראה לי שהיא לא בעברית אבל אני לא סגור על זה...

כן...

תמיד צוחקים על זה אצלנו: על כל מילה קטנה הם ממציאים פירוש לעברית, אבל רק השם שלהם השאר אותו דבר... השאלה היא (ובזה אתם הרבה יותר טובים ממני) זה אם יש מילה שדומה לזה באנגלית...

בכל אופן...

אבא שלי מצא את המילה עם הגימטריה הכי גבוהה (הוא לא מצא משהו שהסכום שלו יותר גדול): ולכשתשתתקנה (כשהבנות ישתתקו). נחמד, לא?

מתן4ל

New member
המ.. מעניין...

שתשתתק כמובן מנצח תקשורתיות... אני תוהה אם מילה זה כולל תת-משהוא, בכל מקרה רעיון יפה. (אגב, יש דבר כזה תת-תת-תקשורתיות?
)

Nimst

New member
יש הבדל בין היגיון לריאליות

פנטזיה ומד"ב נוטים כן להיות הגיוניים, הם פשוט מתחילים עם הנחות שונות מההנחות של העולם שלנו.

RichardSmith

New member
לאו דווקא...

למשל סדרת "עץ הקיץ" כמדומני מתחילה בעולמנו אבל עוברת לעולם אחר של פנטזיה. כך גם נרניה. יותר מדויק להצהיר על כך שבמהלך סיפור הפנטזיה, חלק כלשהו מההתרחשות מתקיים במציאות אחרת, עם חוקים אחרים.

Nimst

New member
אגב

הכוונה במילה "מתחילים" לא היתה שהם מתחילים כרונולוגית עם הנחות מסויימות, אלא שבבסיס שלהם יש הנחות מסויימות.

למעלה