קצת הרהורים שלי בנוגע ללידת בית...
שלום, למי שלא מכירה אותי- אני בת (כמעט) 26, אמא של שני מתוקים- בן ארבע ובת כמעט שנתיים, בשבוע 23 להריוני השלישי. חברת קיבוץ בנגב. את בכורי ילדתי בסורוקה; ירידת מים מקוניאליים, זירוז, אפידורל, ואקום. את בתי ילדתי בקפלן; המון הכנה מראש, לידה טבעית ושמחה, מלווה בהמון שירי שבת
. אבל- רבתי עם המיילדת תוך כדי, כיוון שרצתה לחתוך אותי וסרבה לקבל את הלידה אם לא אשכב על הגב, ויצאתי בהרגשה לא טובה מחדר הלידה. נורא רציתי ללדת הפעם עם מיילדת ידועה לי מראש, כדי לחסוך את העצבים שליוו את חלקה האחרון של הלידה השניה. כיוון שאני גרה בדרום ולא מתכוונת לנסוע תוך כדי צירים עד נתניה, וגם לא מכירה שום מיילדת בצורה אישית, הברירה היחידה היתה לידת בית. הקיבוץ שלי רחוק כ25 דקות/חצי שעה מביה"ח הקרוב ביותר, שזה נחשב בסדר מבחינת הפרוטוקול, אבל גבולי כשמנסים לשכנע בעל שלא בדיוק נלהב לרעיון, אז החלטנו לנסוע לצימרים של אילנה. כבר חשבתי שאני סגורה על זה, והנה אני שוב מתלבטת. היום ניסיתי להבין למה, והגעתי למסקנה שזה מתחיל ונגמר בשיקול הכלכלי. נכון שאני מצליחה לגרד מתחת לאדמה כל מיני שיקולי נגד נוספים, אבל בתכלס, מה שמציק לי זו ההוצאה הכספית, שהיא בערך כל התקציב החודשי שלנו. האמת? אנחנו יכולים להוציא את הכסף הזה מחיסכון, וזה לא יגרום לנו בשלב זה של חיינו מצוקה אמיתית, כי עדיין לא בנינו בית (בקיבוץ שלנו בונים בתים לבד, או לפחות משפצים אותם), ואנחנו חיים די בצמצום באופן רגיל. אז למה זה כל כך מציק לי? נראה לי שהצלחתי להגיע לתובנה מסויימת, ואותה אני רוצה לחלוק איתכן- הלידה הזו היא חוויה שלי . מי שיסבול (או לא) ממנה תהיה אני, ואולי גם התינוק הנולד. בסך הכל, את הפרינאום שלי כבר לא אוכל להציל מהסכין שחתכה אותו, ועם הצלקת התמודדתי (ברוך ה', בהצלחה) לקראת הלידה השניה. כבר ראיתי שאני מסוגלת ללדת בצורה טבעית ופשוטה גם בבית חולים, ויש בי מספיק אסרטיביות (טוב, אולי לא מספיק, אבל די הרבה) כדי להתמודד עם מיילדות לא נחמדות. יש לי מספיק ידע כדי להחליט החלטות ולעמוד מאחוריהן בשלווה; עכשיו זה כבר עניין של הרגשה. אני רוצה להימנע ממלחמות. סומכת על עצמי מהבחינה הפיזית (אפילו עד כדי שקילת לל"מ. היי שרה ומנטי! אבל אין בי רצון, חשק או אנרגיות לריב עם המשפחה, עם הצוות הרפואי של הקיבוץ וכו'), ולא מפחדת מבית החולים. אני באמת מאמינה שאם הכנת את עצמך כראוי, אפשר ללדת גם שם לידה טבעית טובה, גם אם נפלת על מיילדת מהזן הלא נכון. אז ללדת בבית, או בצימר, זה בעצם פינוק בשבילי. זו המסקנה שהגעתי אליה הערב, ובגללה אני כותבת לכן. האם זה הוגן לבחור לי פינוק כל כך יקר? אני בטוחה שאם המדינה היתה מממנת את זה, או הייתי מקבלת החזר כספי מקופת החולים/ קיבוץ, לא הייתי בכלל מתלבטת. אבל אני בקושי מוציאה על עצמי- ובכלל- במה שאיננו הכרח. האם זה הוגן שכל המשפחה שלי תוציא סכום כזה על כמה שעות שהם בקושי שותפים להן? הרי אנחנו לא מוציאים כזה סכום אפילו על נופש משפחתי! אז למשהו שהוא רק שלי?! (בסדר, נגיד שגם התינוק החדש. אבל אני לא באמת "סופרת" אותו פה כנפרד, בינתיים הוא חלק ממני). ???
שלום, למי שלא מכירה אותי- אני בת (כמעט) 26, אמא של שני מתוקים- בן ארבע ובת כמעט שנתיים, בשבוע 23 להריוני השלישי. חברת קיבוץ בנגב. את בכורי ילדתי בסורוקה; ירידת מים מקוניאליים, זירוז, אפידורל, ואקום. את בתי ילדתי בקפלן; המון הכנה מראש, לידה טבעית ושמחה, מלווה בהמון שירי שבת