קצת הרהורים שלי בנוגע ללידת בית...

mise

New member
גם לנו זה סכום אסטרונומי,

המגיע כמעט לגובה משכורת. אז כמו שכתבתי בשרשור אחר, לקחנו הלוואה. הצטמצמנו בדברים אחרים. עניין של סדר עדיפויות. אנחנו לא יוצאים לחופשות, לא נוסעים לחו"ל, יש לנו רכב מקרטע שצריך לעשות לו טסט אוטוטו ואין לנו מושג מאיפה הכסף, אין לנו תכניות חסכון בכלל, אנחנו חיים על משכורת + קצת מעבודה שאני מבצעת מהבית בתור סטודנטית, משלמים לי לימודים.. הנה, פרשתי בפניך את מצבנו. נראה לך שאפשר לדחוף שם 4,000 ש"ח? לא. אז התאמצנו נורא. שמנו את זה בראש סדרי העדיפויות. אגב, יש מיילדות שלוקחות חצי מזה.

mise

New member
כשכתבתי "משלמים לי לימודים"

התכוונתי שאנחנו משלמים לי את הלימודים.

לכתחילה ההחלטה היתה תלויה בזה

וזו היתה השאלה הראשונה ששאלתי - כמה עולה התענוג. תוך כדי גלישה ולימוד של הנושא, זה הציק לי יותר, כל העניין הכספי, אבל עכשיו אני מבינה שזה נחוץ לי מאוד ולא בבחינת פינוק או מותרות, אלא כדרך חיים! כך שאני ממש מבינה אותך. פתחתי שרשור על הוצאות לידת בית - מימון לידת בית וצרפתי אליו שרשור נוסף שנעשה פה לפני כן על איפה ניתן לחסוך. אם יוצאים מתוך נקודת הנחה שתשלום למיילדת הוא הבסיס, משם צריך להתחיל לצמצם, כי את המיילדת אי אפשר להוריד (וזה גם לא נכון לנסות, כי בסופו של דבר מגיע לה הסכום הזה). בינתיים הבנתי שכמה שנוריד, עדיין זה יהיה סכום אסטרונומי. אז מישהי כתבה בפורום לידת בית של האתר באופן טבעי, שהיא אספה כסף לכך מכל המשפחה. שלחה לכולם אימייל, הסבירה את המצב הכלכלי שלה ואת הרצון שלה ללידת בית שעולה כך וכך ושהיא צריכה תרומות. לדבריה הכל שולם לה עד הפרוטה האחרונה. אז כשסיפרתי את זה לבעלי, הוא אמר שכן, אם מדובר באשה שמתכוונת ללדת פעם עד שלוש מקסימום, אז המשפחה (וגם תלוי מי המשפחה) תתרום ברצון, אבל אם אני מתכוונת להביא ככה 15 ילדים.... אז כבר לא... אז בגדול, אני רק מנסה לומר שאולי תצליחו גם אתם לגרד מפה ומשם כל מיני כספים. אולי מהמשפחה, אולי הלוואות מידידים ללא ריבית, אולי תגיעו עם המיילדת להסדר של כמה תשלומים ולא הכל בבת אחת. ובאמת מאחלת לך המון הצלחה! בינתיים תעשי מה שאני עושה - מתחילה לאסוף כל מיני דברים קטנים בחינם מכל מיני נשים שנשאר להם מהלידה הקודמת - קרמים, סדינים, שמנים וכו'. נכון, זה חיסכון של אולי 50 שקל, אבל זה נותן תקווה... אני מאמינה שבסוף אשיג כמעט הכל בהנחה גדולה או בחינם וגם מאמינה שאיכשהו המשפחה גם תתרום לי גם בלי שאבקש. מצרך מבוקש בפורום הזה: אופטימיות!

ממי קטן

New member
בנות אני לא מבינה אתכן!

על מה אתן מתווכחות כאן בדיוק?? כל אחת יודעת מה היא מעדיפה מה היא רוצה ומה היא יכולה באמת להרשות לעצמה. סדרי עדיפויות באה לכל אחת בקושי או בקלות אחרת לגמרי משל השניה אין פה בכלל מקום להשוואות או להעברת ביקורת. מי שיכולה יודעת שהיא יכולה ולמי שקשה יש את האפשרות לעשות חישובים והחלטות מול בן זוגה. אני למשל יודעת שאני מאוד רוצה לידת בית אבל אני גם מודעת לזה שכרגע אין לי עוד יכולת לבדוק סידרי עדיפויות שכאלה מבחינה כלכלית. אני לא יודעת מאיפה אני בכלל אביא כסף לדברים בסיסיים כמו מיטה, עגלה ועוד.... כאלה שמבחינת סדר העדיפות שלי הם מגיעים לפני סוג הלידה שאבחר. אז אין פה טעם להתווכח. כל אחת תעשה את מה שביכולתה והרגשתה.. ןשיהיה לכולנו בהצלחה!!

טלי12345

New member
אכן כל אחת עושה מה שמתאים לה

המעניין הוא לשמוע דעות שונות ואולי לקבל רעיונות אחרים. למשל יש הרבה נשים שחושבות שמיטת תינוק, לול, עגלה ושידה זה מיותר.

ממי קטן

New member
בנות אני לא מבינה אתכן!

על מה אתן מתווכחות כאן בדיוק?? כל אחת יודעת מה היא מעדיפה מה היא רוצה ומה היא יכולה באמת להרשות לעצמה. סדרי עדיפויות באה לכל אחת בקושי או בקלות אחרת לגמרי משל השניה אין פה בכלל מקום להשוואות או להעברת ביקורת. מי שיכולה יודעת שהיא יכולה ולמי שקשה יש את האפשרות לעשות חישובים והחלטות מול בן זוגה. אני למשל יודעת שאני מאוד רוצה לידת בית אבל אני גם מודעת לזה שכרגע אין לי עוד יכולת לבדוק סידרי עדיפויות שכאלה מבחינה כלכלית. אני לא יודעת מאיפה אני בכלל אביא כסף לדברים בסיסיים כמו מיטה, עגלה ועוד.... כאלה שמבחינת סדר העדיפות שלי הם מגיעים לפני סוג הלידה שאבחר. אז אין פה טעם להתווכח. כל אחת תעשה את מה שביכולתה והרגשתה.. ןשיהיה לכולנו בהצלחה!!

הילהל

New member
אני אגיד לך על מה אני חושבת

אם אני אעשה מאמצים כבירים ואבקש עזרה מפה ומשם - סביר שאוכל להגיע לזה. אני חושבת, למשל, על המנקה במשרד שלי. תגידי לה 4000 ש"ח או 4 מיליון דולר - זה בערך אותו דבר עבורה. אני חושבת על כמה המדינה המחורבנת והקפיטליסטית הזו מדורדרת. על זה שאנחנו חושבות כל אחת באופן האישי - מה סדר העדיפויות שלי? איך אני עושה את זה? ומתעלמות מהתמונה הכללית - לנשים בישראל אין את הזכות הטבעית ללדת בהתאם לרצונן ולכבודן!

כרמית מ.

New member
תראי

הלוואי ולידה בבית, עם מיילדת ובדיקת רופא לאחר מכן, היו בחינם (כלומר: שאפשר יהיה לנצל את מענק האשפוז שמקבל בית החולים על כל לידה שמתרחשת בו, גם לתשלום למיילדת ורופא בלידת בית) - וכך זמינים לכל אחת - גם למיעוטי יכולת, כאלו שבאמת לא יכולים לגרד את הסכומים האלו, וסדרי העדיפויות שלהם הם ברמת המזון והצרכים הבסיסיים. לצערי, זה לא המצב. בדרך כלל גם הידע, שלידת בית היא בטוחה, לא יהיה זמין עבורן (למעט עולות חדשות ממדינות שבהן זה היה נהוג, רק שלצערי, עם הגעתן לארץ, בד"כ ישכנעו אותן שזה "פרימיטיבי" והן יזנחו את הידע האינטואיטיבי שלהן בקשר ללידה ולחיים בכלל). אבל - רוב מי שמגיע לפורומים באינטרנט, זה מישהו שיש לו תנאים בסיסיים (מחשב וחיבור. ומי שיש לו את זה בעבודה, בד"כ מרוויח קצת יותר ממינימום). ואני לא מדברת על עושר. בתנאים האלו, בהחלט יש משחק של סדרי עדיפויות. לא תמיד קלים - אבל הבחירות הן שלנו. לא, אני לא מצפה שמישהי תבחר בלידה פרטית על פני אוכל. זה יהיה ניצול גרוע של המשאבים שלה. אבל כאן מדובר על אנשים שיכולים, במאמץ סביר, "לגרד" את הכסף בלי לרעוב. האם העובדה שלא כולן יכולות, היא סיבה שמי שיכולה, לא תעשה? במיוחד במציאות של המדינה שלנו, שאם לא תהיה דרישה מלמטה, זה בחיים לא יקרה. וגם אם לא. למה העשירות יכולות לנסוע לחו"ל כל יומיים, לקחת עוזרת בית, לקנות מכונית חדשה ועוד דברים (שאני יכולה רק לחלום עליהם), אבל ללדת כרצונה - זה לא, כי יש כאלו שלא יכולות? גם בשבילי זה סכום אסטרונומי. על פינוק - בחיים לא הייתי מוציאה סכום כזה. אבל אני לא רואה בלידת בית פינוק. ובאמת - הלוואי ויכולתי לאפשר גם למנקה מהמשרד שלך (אם היא בכלל רוצה), את התנאים האלו. הלוואי ויכולתי לאפשר לה לבצע את הבדיקות שהיא בוחרת לעשות, כמו שעושה היום כל מי שיש לה קצת כסף - סקירת מערכות אצל מומחה, מי שפיר גם מתחת לגיל 35, בדיקות גנטיות ועוד (ואני לא נכנסת לויכוח אם אלו בדיקות נחוצות או לא. אבל זה רק מראה שלידות בית הן לא הדבר היחידי שדורש כסף, בתחום ההריון והלידה כיום).

הילהל

New member
ברור שאם אפשר ויש כסף - משתמשים בו

בין אם לבדיקות הנוספות בהריון (גנטיות, סקירות מורחבות) ובין אם ללידה בבית, או עם דולה. מה שמטריד אותי הן אמירות כמו "4000 ש"ח זה לא סכום אסטרונומי", או "זה לא טיעון זה תירוץ". לטעמי אלו אמירות אטומות ויש בהן מקצת הרשעות כלפי מי שאין לה. אני חושבת שנשים שהן שמגיעות למודעות לגבי זכותן על גופן, שיכולות ללמוד הרבה ולהשכיל (כי לידת בית זה לא משהו שבאים אליו בלי ידע) יכולות לגלות טיפה יותר רגישות חברתית. אני מודה, כשאני קוראת משהו כזה, ועבורי 4000 ש"ח זה סכום בהחלט סכום שקשה להשיג, הלב מתכווץ.

אני מסכימה איתך

אין צורך להתבטא כך. כמו שכתבתי פה הרבה פעמים, אין ספק שזה סכום יקר עבור לידה (ובכלל), יש כאלו שיותר קל להן להשיג אותו, אך עדין כואב להוציא אותו. בכל מקרה, אני לא חושבת שאף אחת כאן התכוונה לפגוע במה שכתבה, אלא רק להבהיר ש*לדעתה*, למרות שזה מאוד קשה, אולי אפשר לנסות לעשות כל מיני דברים בכדי להשיג אותו, ואם גם זה לא מתאפשר, אפשר רק להצטער בשבילה. אגב, במקרה כזה של חוסר יכולת, הייתי בכל זאת מנסה לפנות למיילדת ואולי תהיה הפתעה לחיוב (אולי הנחה משמעותית או מימון מלא- אם לא מנסים לא יודעים, אבל כמובן שצריך לבוא ממקום שמאוד רוצים לידת בית ושבאמת אין כל אפשרות לממן את זה).

mise

New member
שככתבתי שזה תירוץ,

זה נכתב למישהי מאוד ספציפית, שכתבה שהיא יכולה לשחרר כסף מתכניות חסכון. לא הייתי כותבת את זה למישהי שבאמת אין לה. ועובדה, שעלה כאן רעיון מצידי להקים גמ"ח למעוטות יכולת, אבל כאלה שבאמת מעוטות יכולת ולא שיכולות לשחרר את הכסף מתכנית חסכון! כאלה שבאמת סופרים את הכסף לאוכל ולא יודעים מאיפה יביאו כסף לדברים הכי אלמנטריים בחיים, שאפילו הלוואה אין להם מאיפה לקחת, שלא לומר לשחרר כסף סגור ששייך להם.. כן, אני מצטערת אם זה נשמע בוטה. אבל מי שאומרת לי שיש לה כסף סגור ועדיין היא מעדיפה להשאיר אותו שם ועל גבי זה אוספת עוד טיעונים למה לא ללדת בבית, אני אומרת לה שזה תירוץ.

סטיוויה

New member
מאד אהבתי את מה שכתבת

בעיקר לגבי האופטימיות. אני חושבת שיש ביקום בשפע לכולם וחשוב להתחבר אל השפע,להפתח אליו ולא "להסגר" בעמדה של "אין לי וקשה לי". נכון,קשה בלי כסף ויש הרבה וויתורים.אבל יש אירועים בחיים עליהם לא מתפשרים. נפתחים והכסף כבר מגיע.

עוד על משפחה

אחרי הלידה נותנים מתנות. אפשר לבקש מכל אחד שרוצה לתת מתנה שיתן את הסכום אותו היה משקיע בקניית מתנה, לטובת כיסוי הלידה.

mise

New member
בדיוק.

אנחנו הבהרנו שאין לנו צורך במתנות, מי שרוצה, שיביא אפילו סכום זעום, כדי שיצטבר לנו לכסף הלידה. לקחנו את ההלוואה ואח"כ הגיעו המתנות, שכיסו את סכום הלידה.

סטיוויה

New member
בועה???פוגע???

סליחה...אל תחפשי איפה שאין. האמיני לי שחלקינו חיות מהמינימום שבמינימום.צאי את מהבועה שלך-אפשר להגשים שאיפות והכל תלוי באמונה שאפשר.

טלי12345

New member
שלום לך

ושוב מזל טוב על ההריון שלך
אני מנסה להבין מה משמעות הסכום הזה, שהוא בהחלט לא קטן - וחושבת יחד איתך איזה שימוש טוב יותר יכול להיות בכסף הזה? (זו לא ביקורת!רק חושבת בקול רם) דבר שני לידה היא ממש לא רק חוויה שלך . את מוזמנת לבוא אלי לראות את סרט הלידה שלי . לידה היא משהו משפחתי לגמרי. כמו שיום הולדת הוא לא רק מאורע של החוגג שגדל. כל אירוע שקורה בתוך המשפחה משפיע על כולם. ואיזה אירוע גדול יותר מלידה?

טלי12345

New member
אכן חשוב למדי../images/Emo6.gif

אני יכולה לספר לך שגם אנחנו לא קנינו ללידה הזו כלום ואני מרגישה עשירה מאי פעם(כלומר לא במובן הכספי שגרוע מאי פעם....... במובן השפע) בכל מקהר מה שתחליטי - אני מאחלת לך לידה קלה ומהנה

טלי12345

New member
שלום לך

ושוב מזל טוב על ההריון שלך
אני מנסה להבין מה משמעות הסכום הזה, שהוא בהחלט לא קטן - וחושבת יחד איתך איזה שימוש טוב יותר יכול להיות בכסף הזה? (זו לא ביקורת!רק חושבת בקול רם) דבר שני לידה היא ממש לא רק חוויה שלך . את מוזמנת לבוא אלי לראות את סרט הלידה שלי . לידה היא משהו משפחתי לגמרי. כמו שיום הולדת הוא לא רק מאורע של החוגג שגדל. כל אירוע שקורה בתוך המשפחה משפיע על כולם. ואיזה אירוע גדול יותר מלידה?

למעלה