מכירה מקרוב את ההתלבטות
לא לגבי לידת בית, אלא לגבי מרכז לידה. העלות דומה ללידת בית. אני לפני לידה ראשונה, והבנתי לאט לאט שהחשש היחידי שלי הוא לא מהכאב, או מהקשיים הפיזים, או מההורות, אלא מחוויית הלידה. או יותר מדוייק - מה יהיה אם אני אגיע לבית החולים עם ה"אג'נדה" שלי, והצוות לא ישתף איתי פעולה. קראתי סיפורי לידה אחד אחרי השני, והרבה נתקלתי בסיפורים על צוות שמשכנע יולדות למשככי כאבים, שממציא מצוקות כדי לדחוף זרוז, שלא מספיק מתאמץ למנוע חתך, שממהר להתערבויות שלפעמים הן מיותרות לגמרי. במקרים רבים היה מדובר בבחורות שתכננו והתכוננו ללידה טבעית, ומשם הכל השתבש. בהתחלה, למרות שהכרתי את המרכז, שללתי על הסף - "הרי בכל מקרה אני אלד, למה להוציא אלפי שקלים על זה?". אחר כך נפגשנו עם מיילדת, קרובת משפחה, והיא העלתה את רעיון מרכז הלידה מחדש. היא אמרה דברים מאד הגיוניים - נשים זוכרות את הלידה שלהן לפרטי פרטים לכל החיים. לידה היא סך הכל משהו שקורה פעמים בודדות, ולידה ראשונה היא חד פעמית. החוויה לעולם לא תחזור, ואני צריכה להבטיח שהיא תהיה חיובית. אסור שכסף יהיה שיקול כאן. בעלי הסכים איתה לגמרי. ואז חשבתי וחשבתי, ולא ישנתי כל הלילה מרוב מחשבות, ולמחרת דיברתי עם אמא שלי, ודיברתי עם חברה טובה, שלחלוטין לא הבינו ממה אני בדיוק מתרגשת. "כולה 4000 ש"ח" במילים שלהן. אם זה פותר את הדאגות, זה שווה כל שקל. ואז נפל לי האסימון - הבנתי שאני לא מפרגנת לעצמי בגרוש. שבעלי יכול לקנות מערכת סטריאו ב-5000 ש"ח ואני לא אניד עפעף, כי מגיע לו לפנק את עצמו, אבל לעצמי אני אקנה בגדים ב-10 ש"ח בשוק בצלאל. לא כי אין לנו, אלא כי אני לא מרשה לעצמי. ואז גם קיבלתי את ההחלטה להתחיל לפרגן לעצמי. ללכת על מה שהלב אומר לי. עם הכסף נסתדר.