קצת לפני תחילת הדרך

towers

New member
קצת לפני תחילת הדרך

היי לכולם, כמה כייף למצוא פורום מסוג זה וכל כך הרבה נשים עם סיפורים דומים. מראש אני מודיעה שבטח יהיו לי המון שאלות אליכן.... ואליכם:) אחת השאלות שמציקה לי כרגע, לפני הכל, היא איך לתקשר להוריי את העובדה שאני מתכוונת להביא ילד לעולם במסגרת חיי עם בת זוגתי מתרומת זרע? אשמח מאוד לקבל כמה שיותר המלצות, סיפורים אישיים, וטיפים. אודה על תגובותיכם הכנות.

שמנתולה

New member
ברוכה הבאה towers ../images/Emo185.gif

לצערי בזה מסתכמת תגובתי, להורי עדיין לא בישרתי שאני והבלונדה עובדות במרץ על יורש/ת עצר... (אין לי ספק שהורי יקבלו בשמחה את הבשורה, עדיין לא סיפרתי להם משום שאני רוצה לחסוך מעצמי לחץ "פולני" וגם כי נראה לי שווה יותר לבשר ש"אנחנו בהריון" לעומת "אנחנו מנסות...")

towers

New member
תודה שמנתולה ../images/Emo103.gif

נראה לי שאני אשקול לחיוב לאמץ את פעולתך ולא אספר בינתיים..:)

הי TOWERS

לדעתי זה תלוי במערכת היחסים הקימת שלך עם הורייך. אם הם מעורים בחייך או לא, יודעים עליכן וכולי. לי למשל היה חשוב לשתף עוד בשלב הנסיונות. אצלנו ספציפית זה לא שם שום לחץ, נהפוך הוא - רק תמיכה ועזרה - שאף פעם לא מזיקים, במיוחד במשפחה של רופאים, שיכולים לעזור בכל הנושא של ההפריות - עצות וקשרים. מעבר לכך, השלב הזה של להביא ילדים - ועוד טרם הילדה נולדה - היוו נקודת מיפנה קריטית עבור הורי - וגם עבור הורי זוגתי. הם יצאו מהארון כלפי כל מי שרק היה מוכן לשמוע שאו-טו-טו הם סבא-סבתא (וזו לא הנכדה הראשונה במשפחה). אני מאחלת לך שהנושא יתקבל בשמחה ובתמיכה להן הוא ראוי, ושיהיה בהצלחה.

aurala

New member
לספר להורים

שבוע שעבר בהתלהבות סיפרתי להורים. אימי כבר ניחשה (ברגע שהצהרתי על הפסקת העישון). הם התרגשו. הם אוהבים את בת זוגי. ודוקא אחותי שאלה על אבא פוטנציאלי כתורם ידוע. כשהסברתי על החששות ועל הרצון ללכת לבנק הזרע. לא נשמעה תגובת שלילה מהורי. אבי היה פרקטי והתחיל לשאול על הפרוצדורה של בנק הזרע: עד כמה הם בודקים , מהם הקריטריונים...כשאמרתי לו שיהיה לו תפקיד חשוב בדמות הגבר=סב. הוא אמר שהוא מחכה לזה בכליון עינים. אימי כבר הצהירה שלא תישן כל הליה מרב התרגשות (הם כ"כ מחכים להיות סבא וסבתא) ואכן כבר קיבלתי טלפון למחרת ממנה שמצהיר שהיא כבר סיפרה לכל החברות שלה ולאחותה, וכולן מתרגשות איתה. אמנם בת זוגי לא היתה נוכחת בשיחה. סיפרתי להם שזה בא ממקום של הזוגיות שלנו, ושאנו מחפשות את הדרך ל"הנשא" ושכבר התייעצנו עם עו"ד על הסכם נישואין ושאנו מתכוונות להביא ילד/ה בקרוב מאד. בהצלחה!

G o z a l

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

האמת שממש חיכיתי לספר להורים,אני ודניס החלטנו שעד השבוע ה-15 נשתף רק את המשפחה מסיבות ידועות. עשינו ברביקיו משפחתי בבית החדש,המשפחה חשבה שהחגיגה היא לכבוד המעבר.... המרנו שההורים שלי כולל האחים ישמחו מאוד,לדניס אין אמא והיה לה מאוד חשוב לשתף את דודה שלה שמאוד קרובה אליה. היה לנו ברור שההורים שלי ידביקו בהתלהבות גם את החותנים לעתיד. ההתלהבות אמנם קצת פגה מצד אבא שלי ברגע שהוא שמע שמדובר בהפריית מבחנה,אבל הבטחנו לשתף אותו ולהתיעץ איתו בכל שאלה רפואית. עצתי אליך שההורים שלך יכירו את בת זוגתך מעבר להיכרות שטחית ואז הרעיון של משפחה לא יהיה זר להם והם מאוד יתמכו ויעזרו, הרי הם רוצים להיות סבא וסבתא.

towers

New member
אצל כל אחד זה שונה ../images/Emo103.gif

כשאני שומעת את הסיפורים של כל אחת אני רואה כמה זה שונה מאחת לשניה, זה תלוי בכל כך הרבה דברים. למשל להוריי יש כבר כמה נכדים כך שזה לא חדש בשבילהם. החששות שלי הן מהסיבה שאני לא חושבת שהם כל כך ישמחו. היו להם בעבר הערות כמו "ילד צריך אבא", "לא כל אחד חייב להביא ילדים" וכו'. זה לא שהם לא אוהבים אותי או לא רוצים בטובתי - הם פשוט דואגים לחיים הלא קלים שיהיו למסגרת שלנו. הם אוהבים ומכירים את בת זוגתי, אני חושבת שנעשה הכרות בין המשפחות כדי לקרב את כולם. נראה מה יהיה. אבל עכשיו יש לי משהו אחר שמציק לי וזה שקראתי שאין כמעט תורמי זרע, ואני לא רואה אפשרות לבחור זרע כלבבי, והאם זה נכון שמאותו תורם מזריעים כמה נשים? זה לא נשמע כל כך טוב במיוחד במדינה כל כך קטנה. לכן הצעד הבא שלי זה למצוא תורם פרטי משלי, שזו משימה לא קלה. כי אני לא מוכנה לערב שום גבר (אבא) בחיים שלנו. (מעבר לזרע) מה דעתכם בנושא? :)

שמנתולה

New member
בקשר לתורמי הזרע

זה נכון שמאותו תורם מזריעים כמה נשים, אני לא חושבת שיש מעט תורמים, זה מאד תלוי בבנק. אני ממש לא ממליצה לך למצוא תורם מוכר, בעיקר אם את לא רוצה לערב גבר בחייכן. אם את רוצה תורם בלעדי לכן את יכולה לקנות וליבא זרע מבנק בחו"ל, זה אמנם מייקר את התהליך אבל אם זה חשוב לך אז שווה להשקיע. אני מציעה לך להכנס לפורום חד הוריות מבחירה לקטגוריית המאמרים והקישורים ולשאול שם לגבי בנק זרע בארץ ובחו"ל, יש שם הרבה בנות עם נסיון שיוכלו לייעץ. בהצלחה!

G o z a l

New member
בנקים בחול

יש בנק זרע יהודי שממוקם בקליפורניה שבהתחלה חיפשנו בו, כל החברות שלנו משתמשות בו. אני יודעת לבטח שהם שולחים גם לאירופה. אני אשמח להפנות אותך אם את מעונינת. דנה

towers

New member
תודה לכן ../images/Emo103.gif

גוזל - אשמח לקבל הפניה לכך, אירופה התכוונת לישראל? :)

G o z a l

New member
טאוורס

מצאתי אתר שמכיל בתוכו את רוב אתרי בנק הזרע בארצות הברית. לכול בנק יש מספר חיוג חינם. בנוסף,חברה של דניס מדאלאס באה לכאן לפרק זמן של שבועיים שבמהלכו הן קנו זרע נכנסו להריון ועשו חיים.

aurala

New member
בנק זרע בחו"ל?

אשמח לקבל גם פרטים אם אפשר.. האם אפשר לייבא זרע? האם משהו מכוסה ע"י הקופה? עד כמה יותר פרטים/קריטריונים נחשפים ע"י בנק זרע מחו"ל ביחס לארץ? האם אפשר לדעת כמה תרומות לנשים אחרות נמסרות מאותו תורם? תודה

G o z a l

New member
../images/Emo160.gif

הן קנו זרע בלוס אנגלס בבנק הזרע היהודי ואז חזרו לטקסס. זה היה מן שלוב של חופשה פלוס הגשמת חלום התנוק. לגבי יבוא זרע מארצות הברית אני יודעת שרוב הבנקים שולחים אבל הם מיקרים את עלות המשלוח.הבנק הספציפי שדברתי עליו ממוקם בעיר גם אנחנו היינו חברות בו היות והם לא דורשים דמי השתתפות. שם גם קיבלנו מידע איכותי ביותר על כל תורם. רק ספרתי לדניס שחיפשתי מקורות זרע לאנשים בפורום ועכשיו היא רוצה ליצא באופן רשמי זרע אמריקאי כשר לארץ הקודש?!?!

towers

New member
כל כך יקר, אולי אני אגנוב זרע ? ../images/Emo8.gif

שיטטתי באתר וזה נחמד לקרוא מידע על התורמים, אבל הכל צריך להיות כל כך יקר והמון פרוצדורה. מבאס שכל כך הרבה זרעים מסתובבים להם חופשי ואנחנו צריכות להשקיע כל כך הרבה... אני יודעת שבהשוואה להומואים אצלינו זה שושנים אבל עדיין עצם העובדה שכלסבית אני לא יכולה להיכנס להריון בדרך הטבע זה מבאס. יש קטעים שאני בצחוק חושבת למה בעצם אני לא אעשה את זה בדרך הטבעית, אשכב עם מישהו ואגנוב לו זרע (גם ככה יש לו מלא) אבל עצם המחשבה מעוררת בי חלחלה. יש כאלה שעושות את זה?

G o z a l

New member
אוי ויי זמיר

פרסמתי לכבודך את לוח ההתאמה של הבנק. תמורת שישים דולר יש לך תמונת תנוק של התורם פלוס קלטת שמע שלו פלוס יעוץ פרטני ביותר.עלות הזרע מתחילה ממאה חמישים דולר לדגימה?! תגידי לא?????

towers

New member
ומה עם ההטסה לארץ?

וכל הטיפולים בארץ, אם בכלל אפשר ליבא לארץ מבית החולים הזה. אולי אני אטוס לשם וזהו...
רגע , את השתמשת בשירותים שלהם או חברה שלך דניס? אני פשוט לא עוקבת עדיין אחרי כל הנפשות הפועלות.

G o z a l

New member
רק מחברות שלי אני יודעת שזה פשוט

אנחנו מעולם לא השתמשנו בבנק הזה. כמעט הזמנו ואז החלטנו להשתמש בתורם מוכר.אני מסכימה עם הבנות כאן שאסור להשתמש בתורם מוכר ומכירה את כל הסכנות פשוט במקרה שלנו יש המון פרטים שלא הבאתי לידיעתכן, שגורמים לנו להיות בטוחות בתהליך הזה.בכל מקרה יש לנו עוברים מוקפאים נכון לרגע זה וזה ספור אחר. חברות שלנו שהשתמשו בבנק מאוד מרוצות, הקטנטנים שלהן מקסימים. הן השתמשו במזרק מיוחד ונכנסו להריון לבד בבית. חברה אחרת שלנו לקחה את הזרע לגניקולוגית שלה כדי ש"יהיה בטוח". דרך אגב,יש לנו חדר אורחים מקסים
.........

towers

New member
מתאים לכן בקריסמס? ../images/Emo6.gif

הלוואי ובארץ הדברים היו כל כך פשוטים. את לא יודעת על מישהי ארץשהשתמשה בבנק הזה נכון? ואגב יש שם דווקא יותר גויים מיהודים...

G o z a l

New member
../images/Emo45.gif

אני מכירה ארבע משפחות שהשתמשו בנק הזה. האתר מיצג חלק קטן מהמלאי שלהם. קריסמס היא עונה מצוינת כאן,לא קר אנחנו גם חוגגות עם עץ אנד סטאף.....

למעלה