קצת לפני תחילת הדרך

G o z a l

New member
אצלנו בדרך כלל

קונים את כל הקונטינר כך שהזרע הוא שלך, בלעדי. בדרך כלל נותנים את הזרע לשלוש עד חמש נשים.אבל כשאת מיבאת זרע אין חשש שעוד משהו בארץ משתמש בו,הסכוי לכך נראה לי בלתי אפשרי. מבחינת קריטריונים אצלנו יודעים מ-וג דם, מחלות ילדות, עד למקצוע, צבע עיניים ותחביבים(אני כותבת מנסיון של בנק הזרע היהודי בלוס אנגלס). לגבי קופת חולים שווה להתענין.

תגידי - גוזלית :

למה דווקא זרע יהודי??? אני דווקא שמעתי שיש העדפה מסויימת ליהודיות לקחת זרע של "גוי" - מכל מני סיבות הלכתיות...

אבל -

יהדותו של עולל , וגם של עוללית, נקבעת על פי האם! באופן בלעדי ובלתי מעורער. לעומת זאת, אם האב הוא יהודי יש איזו הלכה שיש איתה בעיה ... ואילו אם הוא גוי, הכל בסדר. (מישו זוכר על מה בדיוק אני מדברת?)

een ogenblik

New member
אם האב יהודי יכולות להיות בעיות.

- אם אישה יהודיה, הנשואה לגבר על פי ההלכה, יולדת ילד מתרומת זרע של יהודי, הצאצא עלול להיות ממזר (אם זרע התורם מעורב בזרע האיש, מניחים שהאיש החוקי הוא האב, והילד כשר). - אם אישה יהודיה אינה נשואה לגבר על פי ההלכה, אין אמנם חשש לממזרות, אך ילד שיוולד מתרומת זרע יהודי יהיה שתוקי (כאשר האב אינו ידוע). מבחינת כשרות לנישואים על פי ההלכה, זה בעייתי במידה דומה. - אם האב אינו יהודי, אין זה משנה אם האם נשואה לגבר אחר, או שהאב אינו ידוע עד לפרטיו הספצפיים - יהדות הילד נקבעת על פי האם, וכל עוד היא כשרה גם ילדה יהיה כשר למהדרין.

האב אף פעם אינו ידוע....

אני לא חושבת שיש בעיה כאשר האם אינה נשואה והאב אינו ידוע, מהסיבה הפשוטה שגם כאשר האישה נשואה, הדבר היחידי שבטוח - זה שהיא ילדה אותו! כלומר, כל עוד לא עושים בדיקת רקמות, אין אפשרות לדעת בודאות מי אבי הילד. ככה שילד שנולד מתרומת זרע, לא אמור להתקל בבעיות (הלכתיות) כאשר הוא מתחתן.

זואיzoe

New member
את טועה אמנם...אבל....

אולי יש דרך לעקוף את זה..כלומר, זה נכון שאם קיבלתי זרע מיהודי ואינני נשואה, הילד נחשב שתוקי פסול חיתון... השאלה היא אם אפשר לשקר במקרה הצורך, או שחובה להביא הוכחות מי האב, שהרי הוא אינו ידוע...תמיד נוכל להמציא מישהו רק לצורך אישור הנישואין של ילדינו השותקים

een ogenblik

New member
כמובן שאפשר לשקר, זה מה שנחמד בכך

אפשר לשקר, ולומר שהאב ידוע (רק שאז צריך להביא מישהו המוכן לקחת על עצמו את הרישום הרישמי כאב). אפשר לשקר, ולומר שהאב אינו יהודי. אבל למה להתחיל עם זה מלכתחילה?

זואיzoe

New member
לשאלתך מדוע לעשות זאת..

כדי שהילד המתוק שלנו יוכל להתחתן כדת משה וישראל, אם בכך יחפוץ... אלא אם כן שאלת מדוע לקחת תורם יהודי??? אם זו השאלה, אז פה בארץ זה פשוט הרבה יותר זמין, מאגר גדול יותר, קל יותר מבחינת פרוצדורה, יותר זול, בשעת הצורך יש מידע על התורם (ענייני בריאות)

een ogenblik

New member
רק לגבי "מדוע לקחת תורם יהודי???"

מדוע לשקר בנושא זה ברור לי למדי. השאלה לא נשאלת לגבי הארץ, כאשר ברור שמאגר ה"תורמים" הוא ברובו יהודי. השאלה נשאלת לגבי חו"ל, שם קשה לי לראות את היתרונות לזרע יהודי דווקא. מבחינת ההלכה לזרע כזה אין יתרונות, אך חסרונות ברורים מאוד. ולא מבחינת ההלכה ... אהמ, למה באמת?

זואיzoe

New member
במקרה הזה

באמת אין שום הצדקה לקחת זרע של יהודי. הילד ממילא יהיה יהודי בגלל האם, ואם הייתי נאלצת לקחת זרע מחו"ל, הייתי מתעקשת על לא יהודי בגלל העניינים האלה ששוחחנו עליהם קודם. האמת היא, שאם פה בארץ היה מאגר נורמלי של גויים, הייתי עושה את זה גם כן. אבל לא כל בנק בכלל מחזיק מאגר שכזה ואם כן, המאגר כל כך דל, ממש אפסי למיטב הבנתי ושמור בדרך כלל לדתיות חרדיות.

towers

New member
שאלה שמעניינת אותי ../images/Emo103.gif

מה אם אני אקח את הביצית של בת זוגתי וזרע כלשהו ואני זו שאכנס להריון, כאילו כמו אם פונדקאית... מה זה אומר מבחינת גנים, גנים שלהם ברחם שלי - דם שלי ???!!! אפשרי? מישהי עשתה? :)

טרודי

New member
גנים, דם, ומה שביניהם

הגנים הם רק של תורמת הביצית (זוגתך) ותורם הזרע. השהיה ברחם לא משנה שום דבר בגנים. לגבי הדם: דם האם (או הפונדקאית) לא נכנס לגוף העובר. בשליה מתבצע תהליך די מורכב של העברת חמצן וחומרי מזון (nutrients) מדם האם לדם העובר, אבל שתי מערכות הדם נשארות נפרדות. כך, למשל, אם לאם יש סוג דם עם Rh שלילי, ולעובר חיובי, אין סכנה אלא כאשר הם נחשפים זו לדמו של זה עקב פציעה (למשל בלידה) או פעילות רפואית (למשל דיקור מי שפיר). ועוד יותר מדהים זה שאשה נשאית איידס יכולה ללדת תינוק שאינו נשא, אם נוקטים בצעדי זהירות מתאימים בזמן ההריון ובעיקר בלידה. למרות זאת, לסביבה ברחם יש השפעה גדולה מאוד על העובר. ידוע, כמובן, שאם האם (או הפונדקאית) אוכלת/שותה/מעשנת דברים מסויימים, הדבר משפיע על העובר. יש גם כאלה שטוענים שלחץ נפשי שהאם נתונה בו נותן את אותותיו גם בעובר. יש הסוברים שהומוסקסואליות נובעת (גם) מהסביבה ההורמונלית ברחם. מחקרים הראו שתינוק בן יומו מזהה את הקול של אימו - בגלל ששמע אותה מדברת כשהיה ברחמה. בקיצור, אם את נושאת את העוברים שנוצרו מביציות זוגתך, הגנים והדם עדיין שלה, אבל השפעות סביבת-הרחם הן שלך. כמובן שבשביל כל זה צריך לעבור תהליך של IVF, שהוא הרבה יותר מסובך ובעייתי מסתם הזרעה, וצריך לחשוב טוב אם זה באמת כל כך חשוב לכן. עוד הערת אגב: למיטב הבנתי, לפי החוק, זו שיולדת היא האמא. גם אם כולם (את, זוגתך, הרופאים) יעידו שהביצית היתה של זוגתך, אין לה שום זכויות (מבחינת החוק בישראל) בילד שנולד מרחמך.

זואיzoe

New member
לדעתי זה לא אפשרי בארץ

הפרוצדורה הזו של פונדקאית בהסכמה. ולא נראה לי שממילא יעשו הפריה מלאכותית לאשה שיכולה להתעבר טבעי. בטח ובטח לא על חשבון הקופה.

פרח7

New member
אב לא יהודי

מבטל חשש לנשואי קרובים (גילוי עריות) ברבנות. אם תביאי אישור לרבנות מבנק זרע שהתורם הוא גוי, ילדיך לא יהיו פסולי חיתון היום. אני מאמינה שבעוד 20+ שנה, כשהילדים יהיו בגיל בו ירצו להתחתן, ולהביא קצת נחת לאמותיהם , זה כבר לא יהיה רלוונטי. אם בגלל שהרבנות תתחיל לקבל בדיקות גנטיות כהוכחה לקירבה/חוסר קירבה משפחתית. או שאולי לילדים ולבנות/בני הזוג שלהם, לא יהיה אכפת להתחתן בחתונה לא אורטודוכסית... התהליך דרך בנק בחול יקר 150$ למנה = 300$ לניסיון הפריה נניח 5 ניסיונות PER לידה = 1500$ נניח 3 ילדים= 4500$ +הוצאות נילוות...500$ ~ בערך פי 6 מדרך בנק בארץ. חושבת שההוצאות שבאות אחרי הלידה חשובות לא פחות מההוצאות שלפני, ושאם יש סך מוגבל של כסף, יש לכלכל בזהירות את סדרי העדיפויות.

towers

New member
מי יודעת איפה יש תורמים גויים בארץ?

באיזה בנק זרע?

למעלה