קצת לפני תחילת הדרך

לא תודה!

אנחנו כבר "סגרנו את הבסטה!" ובבקשה לא להכניס להדס רעיונות לראש !

towers

New member
סבא זה סיפור אחר ../images/Emo103.gif

דיברתי על דמות אב, על דמות של גבר זר שיהיה מעורב בחיינו ויהיה אב לילדינו. זה שני עולמות שונים.

להכניס גבר זר לחיים?

הרעיון הזה זר לי מאד. אם הייתי רוצה אבא לילדימות שלי, הייתי מתחתנת עם אחד
. אבל נושא הסבא נראה לי חשוב מאד - בהנחה שיש סבא. סיפרת שלהורים שלך יש נכדים קודמים - אבל: מהכרות אישית עם המצב הזה, לאבא שלי יש 7 נכדים... אבל הנכדים שיש לו ממני - מיוחדים לו מאד: הוא הדמות הגברית העיקרית בחייהם. ומאז ש"חינכתי" אותו להבין את זה - כל העכבות שהיו לו, התחלפו בתחושת אחריות , והאמירות על ה"חיים הקשים שיהיו להם" - התחלפו בהשקעה ומסירות גדולים. סתם.. עיצה.

towers

New member
זהו שלא ../images/Emo103.gif ושאלה בנוגע לעלות

דיברתי על דמות אב שאני לא רוצה! כאילו זה היה המשך/הסבר להודעה שלפני... נראה לי שאנחנו מדברות על אותו דבר :) אני מאמינה שגם הוא וגם אחי, גיסי והגברים במשפחה של אשתי ירתמו לעניין ברגע שזה ירקום גידים... ועכשיו סתם שאלה שעולה לי בראש, כמה בערך/ ממוצע עולה בחודש גידול ילד? סתם תזרקו מספר.... :)

טרודי

New member
לזרוק מספר? 2000 ש"ח

אבל זה ממש לזרוק מספר. החלק הכי כבד בהתחלה זה כמובן הסידור לתינוק. זה יכול להיות מטפלת ב-4000 ש"ח, זה יכול להיות מעון ויצ"ו ב-500 ש"ח (עם הנחה לחד הוריות), וכל סכום שבין לבין. אחר כך, כשמגיעים לחוק חינוך חובה חינם, צריך רק צהרון ב-800-1000 ש"ח לחודש, וחוגים לפי הטעם/הכיס. כל השאר (ביגוד, ציוד, חיתולים, אוכל, תרופות (עבור ילד ממוצע), חשמל, מים, טלפון, דלק) מתגמד ליד הקטע הזה של "סידור" לילד, אבל יכול להגיע גם ל-1000 ש"ח בחודש אם את מהפזרניות. בגילאים יותר מבוגרים כמובן שזה משתנה. בהצלחה!

כמה עולה חדש? ../images/Emo3.gif

כמו שטרודי ענתה לך היטב - זה מאד משתנה עם הגיל. אכן ההוצאה הגדולה היא ה"סידור" לילד: אותו סכום הנע בין 500 ל-2,500 ש"ח, שאת משלמת למישהו/י או לגן, מוצלח יותר או פחות, כדי שתוכלי ללכת לעבוד ולממן את התענוג
. חוץ מזה? אני מכירה מישהי (אני?? לאאאאאאאא... ) שבילדה הראשונה הוציאה סכומים אסטרונומיים על "ציוד תינוקות", ובילד השלישי כבר גילתה שאת כל הנ"ל אפשר להשיג בעד סכום סימלי, או אפילו חינם, מחברותים או ממודעות "יד שניה" בעיתונים כמו "להיות הורים" או רכישות דרך הפורומים השונים. יש לי זוג חברים (שמדי פעם מציצים פה לפורום), שאחד מהם כלכלן, והוא סיפר לי פעם ש"עלות" הילדה שלהם 12,000 ש"ח לחודש. יש לי חברה אחרת שמגדלת 6 ילדים ואת עצמה (כולל שכ"ד) מהכנסה כוללת של חצי מזה, ועוד קצת קיצבת ילדים. הכל יכול להיות...

טרודי

New member
הציוד לתינוק

נכון שאפשר לקבל או להשיג בעלות אפסית, אבל גם אם קנית "חבילת לידה" של הכל חדש בשילב ב-5000 ש"ח, זה לא ממש משנה את התמונה הכוללת. סה"כ זה כאילו שהתינוק נולד חודשיים-שלושה קודם, והתחיל כבר אז לעלות את ה-500-5000 ש"ח לחודש שהוא יעלה ב-25 השנים הבאות...

ציבונה

New member
הרבה $$$

בעיקר מטפלת וגן - אח"כ אוכל וחיתולים. לגבי כל השאר אנחנו כמעט ולא מוציאות אבל גנים טובים מאד יקרים אנחנו לא מצאנו בפחות מ 2000 ומטפלת הרבה יותר. ולגבי אוכל הזגרבון שלנו בולע סימילק בכמויות כמו כמה ארוחות גורמה בחודש.

זואיzoe

New member
תרומת זרע בלעדית

אפשר גם מהארץ. מאגר התורמים מתחדש כל הזמן. אפשר לבקש תורם חדש ומיד לקנות אותו, כך שרק אתן תוכלנה להשתמש בו, אפילו יותר מפעם אחת. יש קשר בין בנקי הזרע, כך שתורם יכול לתרום בבנק אחד בלבד. אם לא קונים תורם, הוא יכול לתרום עד 5 הריונות ואח"כ הוא פסול. נכון, יתכן שיהיו לילד כזה אחים לכאורה, אבל מי בכלל יוכל למצוא אותם? זה נדיר...

towers

New member
איזה בנק זרע בארץ נחשב טוב?

מבחינת יחס ומספר תורמים? קראתי דיעות שונות על איכילוב. כמה עולה לקנות תורם? בקשר של למצוא אותם (את האחים של הזרע) - לי דווקא יש הרגשה מוזרה שכל כך הרבה לסביות בימינו מביאות ילדים בתרומת זרע, הקהילה שלנו ובכלל ארצינו כל כך קטנה אז יש לי בראש מעין תמונה מפחידה שאני אראה ילד של לסבית אחרת שדומה בדיוק לילד שלי...

זואיzoe

New member
אני הייתי באיכילוב

האמת היא שהייתי מרוצה ואני כרגע בסוף חודש שלישי. לי היתה הרגשה שלא ממש נתנו לי לבחור תורם לפי בקשתי, אלא די בחרו בשבילי. וזה החסרון. כלומר, קיבלתי 3 אופציות ומתוכן בחרתי. באמצע הטיפול החליפו לי תורם, ואז, הרופא שכבר הכיר אותי טוב, נתן לי הרבה יותר אופציות, אבל המליץ לי בחום על אחד ספציפי ואכן בו בחרתי ומייד זה קרה....לאחר שבועיים היו 2 פסים.. אני יודעת שבתה"ש יש מאגר של 40 תורמים בכל פעם וששם מקבלים איזה קטלוג, כך שכנראה הבחירה גדולה יותר שם, אבל זה רק משמועות. לא יודעת כמה עולה לקנות את התורם, זאת תוכלי לברר בבנק אליו תפני. אל תשכחי שיותר מלסביות, פונות אימהות חד הוריות לבנק הזרע. אני עברתי ממש אחת לאחת כל מה שאת עוברת כרגע, לבסוף החלטתי לעשות את זה וזהו... עוד דבר על איכילוב, הצוות שם נהדר..פשוט נהדר...מהמזכירות ועד הרופאים המטפלים. יש את פרופ' יעבץ שהדעות עליו חלוקות, אבל גם איתו אפשר להסתדר. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת. בהצלחה..

towers

New member
האם קודם הולכים לגניקולוג או לבנק?

אין לי גניקולוג קבוע, כך שאם אני אלך לאחד זו תהיה כנראה בפעם הראשונה אליו. או שאפנה קודם לבנק הזרע?

White Dragon

New member
Telling it to the folks

We never had a "mum, dad, come and sit down, we need to talk to you" kind of thing. Both of us, with both our parents (and grandparents) just put it in the conversation - when someone else talked about kids, we spoke and the ones we'll have, when my partner's brother said when they're going to have kids we just said: "oh, cool, we're gonna have kids at the time, so they'll grow up with cousins, cool!" My parents just asked me ones when and how - and were cool with it. They also already said that they will come to out commitment ceramony here in Melbourne (and my grandparents and sister and cousin said the same). And my Iraqi grandma used to think that lesbians are sick people. Today she LOVES my partner and told us before we left Israel: I want grandkids from both of you - one from you and one from you! And that an Iraqi 70yo woman. My partner's dad doesn't talk about it at all - but we can see that he's cool with it, and her step mum can't wait to be a grandma (and she calls herself my mother in law as well). And we both come from families were gays were considered sick people and such, but - as my partner told an old auntie that asked why didn't she bring a good Jewish boy from Israel - I brought a good Jewish girl and that's the best I could do

למעלה