קצת מבולבל מהשם של הפורום

קצת מבולבל מהשם של הפורום

במקרה הקלקתי על לינק בעמוד השער ונכנסתי להודעה מהפורום. נראה לי שהתופעה הזו (למען הסר ספק- אני לא מכבדת אותה, למרות שזו בחירה חופשית), היא תוצר של עולם צר, ציני ואגוצנטרי שמזמן שכח את המקום שלו ביקום. התופעה של מימוש והגשמה עצמית היא חדשה יחסית ואין ספק שהמאה נוכחית דפקה קצת את הראש להמון אנשים ויצרה עולם פנימי עשיר אך מתוסבך לא פחות עם רגשי אשמה ותיעוב עצמי ולסביבה. החיפוש למשמעות שהיא מעבר חקיום היומיומי והחיטוט האינסופי לא מפנה מקום לתמצית של החיים והבריאה. זה נראה די תמוהה פסילה אפריורית כזו של "לא רוצה ילדים, נקודה". נכון, זהו לא עולם מושלם ויש פה המון סיבות טובות לא להביא ילדים אך אלו סיבות משניות, רובם אגב, גשמיות. למשל, דאגה למשאבי הטבע נראה לי מגוחך הרי הטבע זה גם האדם והאנושות. היכולת להביא חיים זה אחד הדברים הכי מופלאים בטבע ואף חובה לקיום האנושי שלנו, כך שהטיעון על "אדם ירוק" די פתטי. זה די עצוב שיש נשים שהגיעו למצב בו הן מגדירות עצמן כ"נשים שלא רוצות ילדים". פה זה עדין במספרים נמוכים אך בצפון אירופה זו תופעה שהולכת וגדלה והמאזן הדמוגרפי יהפוך לשלילי תוך שנים ספורות. אני חושב שאם כל הציניות והרצון, ואני מאמין שהוא אמיתי, לא להביא ילדים, הוא כפירה בעיקר. אני מסכים אם אמירות לגבי שינוי התא המשפחתי ומוסד הנישואין אך לא להביא ילדים לעולם מטעמים מצפוניים זו התחסדות ומותרות של אדם שסולם הערכים שלו רעוע והתפישות שלו לגבי הקיום שלו הן מעורערות. ספקנות זה דבר טוב ואף ראוי, אך פסקנות בדברים שהם יסוד כל דבר נראה לי קצת שהלכנו צעד אחד רחוק מדי. זו בכל אופן דעתי.

Y e d i d

New member
לא הכל ברור בחיים הולך בשדות

זו הבחירה שלהן. אומללה/נכונה, מה איכפת לך? אם כבר מטריד אותך שם הפורום עדיף שהיה לך לשאול: למה רק "נשים שלא רוצות ילדים"? למה לא "נשים וגברים שלא רוצים ילדים"? כלומר האם בתופעה נשית בלבד עסקינן - סוג של "דפקט מיגדרי" או שמא יש גם גברים שאינם מעונינים להוליד ילדים. לו זו היתה תהייתך, הייתי מצטרף אליה.

גם הוספת "זכר" לנושא אינה רלוונטית

אני לא אכנס פה לנימוקים אבל לדעתי יש הבדל בין גבר שאינו רוצה ילדים לבין אישה שאינה מעונינת. כמובן שזה ביולוגי. אישה, מעצם היותה אישה, מחליטה לגבי כניסה להריון. הגבר לצורך העניין אין לו שום החלטה אמיתית. הוא יכול להשפיע והוא חלק בתהליך אבל הוא לא שולט בתהליך. ביום שבו גברים יוכלו ללדת אז תשנו את השם של הפורום ל"נשים וגברים שלא רוצים ילדים".

karnity

New member
הולך בשדות....

אתה בכלל לא נראה *מבולבל* ... דעתך מאד נחרצת... ואחד הדברים שאנחנו מתעבות כאן במיוחד, הוא סוג של התנשאות כמו זו שאתה הפגנת בהודעתך... אז גם לא אטרח להתייחס לדבריך כי אתה לא הראשון ולצערי גם לא האחרון, שבא להטיף ולשפוט, ובעיקר לנתח את נפשנו בצורה כה גסה... אין לנו בעיה לשמוע דיעות אחרות, אם היית מעמיק קצת יותר בקריאה בפורום היית מגלה שיש כאן גם אימהות ודעתן מתקבלת ואף חשובה, אלא שאת דעתך, מלומדת ומנוסחת היטב ככל שתהיה, אנחנו שומעות כל יום ודי לנו בדיעות כמו שלך ....

XUXA141

New member
חייבת להוסיף עוד משהו..

אני מוכנה להתערב על כל דבר שהכותב אם היה צריך להיות בהריון, ללדת את הילד, להשאר איתו בבית, לקום בלילה, לטפל, לעכב את ההתפתחות המקצועית שלו, לעשות מה שהדודה והסבתא רוצות בלי התחשבות ברצונותיו שלו, ובאופן כללי לעשות דברים שהוא לא רוצה רק בגלל שאנשים (כמוהו) רוצים, הוא לא היה תומך כל כך נלהב בילודה.

תשובתך מחזקת את טענותיי

יקירתי, על זה בדיוק דיברתי. אם נבחן את התגובה שלך נבחין בעצם שיש פה אמירה אגואיסטית נרקסיסטית, קרי "אני לא מוכנה לעובדה שילד "גוזל" לי את הזמן הפנוי. אני לא מוכנה שאנשים ייכנסו לחיי ואף תיה להם השפעה מכרעת על אורח חיי. לצערי, אלו הם טעונים מאוד עצובים. אני לא נשוי ואפשר לומר אדם די ציני שיכול להבין התלבטות בנושא אך לא פסילה מקדמית להביא ידלים לעולם כי זה יגזול לי או לאישתי (לעתיד)את הזמן הפנוי או אולי לוותר על "קריירה" ועל לצאת ולבלות או לפתח את האישיות שלי. מחשבה כזו היא אגואיסטית. זו אנומליה של השנים האחרונות.

XUXA141

New member
זכותי להיות כמה אגואיסטית שאני רוצה

ואולי בכלל אתה האגואיסט שרוצה להביא ילד לעולם הדפוק הזה, רק בשביל שיגידו שאתה בסדר? רק בשביל שמישהו ימשיך את השושלת שלך? רק בשביל שיהיה לך סטטוס "נכון"? אולי האגואיסט זה דווקא אתה? שרוצה ילד בשביל עצמך? מישהו שאל את הילד אם הוא רוצה להוולד, בטח במדינה הזו ובטח דווקא אצלך בבית? ומי לעזאזל שם אותך לקבוע מה נורמלי ומה לא? אתה? כי אתה החלטת שאתה יודע מה זה "נורמלי" ולפיכך כל מי שלא מציית להחלטות שלך הוא "לא נורמלי"? סליחה? ואתה טוען שאתה לא מתנשא? תפנים, אתה לא יותר טוב ממני, אתה לא פחות אגואיסט ממני, ואתה בטח שלא יותר צודק ממני. מצידי תעשה עשרה ילדים, ואל תערב אותי.

לא מתנשא, לא מטיף ולא שופט

מה לעשות שלפעמים אדם מחזיק בדיעה שהיא לא רק שאינה פופולרית אלא מוביל סוג של מחשבה אקסטרימית המנוגדת לתפישה הקיימת מבין 6 מיליארד בני אנוש. להזכירך, מדובר באיזו אג'נדה של מיעוט בתוך העולם המערבי המפותח (בדר"כ שמאל ליברלי אינטלקטואלי ומשכיל). כך שעדיין ניתן לומר שמדובר בסוג של נסיון לערער יסודות קיומיים. כל הטיעונים בעד המנוסחים שם אידיאולוגיה כלשהי (פוליטית, פסיכולוגית וכדומה) הם עטיפות בלבד למשהו מאוד מקומם. מקומם אותי העובדה שזו הופכת למין אג'דנה נשית מתוך חברה שמיימרת להיות דמוקרטית וליברלית ושאיפה למימוש עצמי עד שהיא פוגעת בתמצית של החיים. אני גם משתדל לא לדבר על ערכים חברתים כי אלו דברים שאנו, החברה, קבענו. אני מדבר על התכחשות לאינסטיקטים בסיסיים של האדם. רוב הסיבות שנשים מעלות כאן בפורום הן סיבות תוצאתיות של חברה מערבית תחרותית של השנים האחרונות. הן קורבנות של עצמן ושל החברה. אם אדם חי את חייו בשלווה ולא מביא ידלים כי הוא יפסיק לצפות ב"סקס והעיר הגדולה" או שרמת החיים שלו תרד, או שהוא יפסיק ללכת למסעדות טובות או שהקידום שלו בעבודה ייעצר או שהוא לא יוכל להחיף אוטו, הוא שהוא יהפוך לנוירוטי ויחשוש ממוות כי אנשים תלויים בו -זו אגואיסטיות ואפילו סוג של פחדנות. אני לא מתנשא כי לי עוברות מחשבות כאלו בראש (בין מחשבה לבין קביעה פנית עדיין רחקוה הדרך). לא התכוונתי להטיף אלא אני מצפה שאנשים ינמקו סוג של החלטה כזו ביתר בהירות. לא מדובר על בחירת צבע לסלון אלא במשהו יותר עמוק. וכשאני מקבל תגובה בסגנון "לא רוצה שהדודות יכנסו לי לחיים", זה נימוק אידיוטי. ואני בספק אם אקבל פה נימוק תבוני מתקבל שיסתור את כל התורה העתיקה ביותר לגבי חיים.

prizman

New member
אני אענה לך חלקית

ולא מתיימר ליצג אף אחד חוץ מאשר את עצמי. אני גבר שלא מעוניין בילדים. השיקול שלי אגואיסטי לחלוטין. אם זה עצוב לך אתה רשאי למרר בבכי עם הדובי שעל הכרית. אם קבוצה ליברלית, אינלקטואלית ומשכילה חושבת כך, כנראה שיש בזה משהו. לחיות ע"פ "איסטינקטים" זה עניין לחיות. לחיות כמו הבורים פירושו להיות בור. אתה מבקש נימוק תבוני אבל מסתמך על "תורה עתיקה של חיים" ביטוי מופרך לכשעצמו. תן נימוק תבוני ותקבל חזרה גם. לסיכום: הפורום פה אינו הומוגני, לכל אחת ואחד השיקולים שלו. מה שמיותר לכולם אלו הטפות.

שוב, לשם הוויכוח: אתה לא צד בו

אתה לא רוצה ידלים? יופי לך. גם אם אתה רוצה כגע ילד אתה לא יכול. נקודה. כשתצליח להכניס עצמך להריון, תודיע לי.

Kalla

New member
איזו מין חשיבה מעוותת זו.

מה, נשים תמיד מחליטות לבד אם הן רוצות ילדים או לא? לפי מיטב זכרוני, גם גבר משחק תפקיד כלשהו ביצירת חיים חדשים. לא יודעת איזה נשים אתה מכיר, אך אני אישית מעדיפה שלביא ילדים תהיה החלטה משותפת שלי ושל בעלי. גבר שרוצה ילד יכול: א. למצוא שותפה לחיים שמעוניינת לעשות איתו ילד; ב. למצוא מישהי שתסכים להוליד איתו ילד גם אם היא לא בת זוגו. ג. לאמץ - ואז הוא בכלל לא צריך אישה. איזה תסביכים מוזרים יכולים להביא גבר להרגשה שאין לו כל חלק או מילה בעניין הזה?

prizman

New member
מרתק גם אותי פה קטע פסיכולוגי

זו כבר הפעם השלישית לפחות שאתה כותב ידלים במקום ילדים. האמת, ממש מסקרן. המשך ההתיחסות בהמשך.

XUXA141

New member
אתה ועוד איך מתנשא ואסביר לך -

אתה מתנשא כי אתה בטוח שאתה הצודק ואנחנו הטועים, אתה מתנשא כי אתה חושב שאתה יותר טוב מאיתנו, החלאות האגואיסטיות לטענתך, אתה מתנשא כי אתה אפילו לא מעלה בדעתך את האפשרות שאתה טועה - ועוד טועה לא לגבי עצמך אלא לגבי אנשים אחרים שלא פגשת בכלל. אז אני אגיד לך משהו, אני לא חייבת לך או למישהו אחר הסבר. אני לא עושה ילדים כי לא מתחשק לי, בסדר?? ואני לא חייבת לך הסברים, התנצלויות, הצטדקויות או אפילו מילה אחת. אתה רוצה, תעשה כמה ילדים שאתה רוצה, אותי תעזוב בשקט. ומטרת הפורום כאן היא בכלל לא להתחיל דיון של "ילדים כן או לא" אלא כאן נמצאים כאלה ש כבר החליטו שהם לא רוצים ילדים, או לא רוצים יותר ילדים ממה שיש להם כבר, ומבקשים תמיכה של אחרים בדעתם, כדי להתמודד עם מטיפים כמוך. אז אם נכנסת לכאן להטיף, כמו כל מסיונר אחר שבטוח שהוא מביא את האור, אתה לא ממש רצוי.

...

"אני חושב שעם כל הציניות והרצון, ואני מאמין שהוא אמיתי, לא להביא ילדים, הוא כפירה בעיקר." כפירה? מה זה דת? זו החלטה אינדיבידואלית של אדם!! מי שמך לשופטת שתחליט מה הן סיבותיו של אדם לא להביא ילדים? חינכו אותך שאוי לך אם לא תמשיך את הגזע שלך? אז יופי לך ,או שלא... יש כאלה שלא רוצים בזה. תכבד את זה, בדיוק כמו שיש כל מיני דיעות אחרות בעולם הזה. התגובה שלך כמובן באה מפחד, ואתה אינך יודע של ממש אפילו למה גם הניסוחים שלך הם כל מה שלימדו אותך במהלך חייך. ואולי ישנם עוד דברים הנשגבים מתודעתך? רב הנסתר מהגלוי, מה שבלב לא רואים, לא לומדים את זה בבית ספר ולא קונים את זה בסופרמרקט. משהו מאוד מעניין ששמתי לב אליו- את/ה כותב/ת פעם בזכר ופעם בנקבה לא אשאל לפשר הדבר... זה אומר לי מספיק.

barak001

New member
סליחה אבל

מה הבעייה עם זה שהוא כותב פעם בלשון זכר ופעם בלשון נקבה? מה זה בדיוק אומר לך? אולי הוא (רחמנא לצלן) טרנסג'נדר? אם אתה רוצה להילחם בסטריאוטיפים, תילחם גם בסטריאוטיפים שקיימים אצלך. זכותו של אדם למגדר, לשילוב של מגדרים או לחוסר מגדר - בדיוק כמו שזכותו של אדם לא להביא ילדים. גם אני התאכזבתי מהאמירות הנחרצות שלו ומהשיפוטיות שלו כנגד אי הבאת ילדים, אבל הסטריאוטיפים שלך בתור אדם ליברלי אפילו יותר מטרידים אותי.

אין לי בעיה עם מגדר

אבל בהחלט יש לי בעיה עם מי שלא יודע איך להציג את עצמו ואם הוא טרנסג'נדר- הוא או היא היו יודעים מה הג'נדר שהם החליטו עליו! כשלמישהו כמוהו יש דיעה כל כך נחרצת - אני מאמינה שהוא או היא יודעים מה הג'נדר שלהם גם

nili6

New member
האמת

לא שמתי לב שהוא כותב פעם בלשון כזו ופעם באחרת.

למעלה