קצת מבולבל מהשם של הפורום

Kalla

New member
ואגב, אם תקראי טוב את תשובתי אליו

תמצאי שם נימוקים מאוד מפורטים, ככה שהטענות שלך לא ברורות לחלוטין.

ailag

New member
המאזן הדמוגרפי לא יתהפך

כי הוא עולה בצורה אקספוננציאלית. כמות האנשים שמחליטים לא ללדת היא בקירוב לינארית. גרף אקספוננציאלי תמיד יעבור גרף לינארי. חוץ מזה לא ראיתי עוד טיעונים ממשיים, אז אם פספסתי אחד אשמח אם תגיד לי :) (אבל טיעונים ממשיים, כאלו שאני יכולה לענות עליהם. אין לי כל כך מה לענות ל "זה לא בסדר" ואתה נראה כמו מישהו שרוצה לשמוע תשובות) בקשר ל"היכולת להביא חיים .. חובה לקיום האנושי שלנו" - למה? בקשר לסיבות שהבאת לאי רצון להבאת ילדים, אנחנו (חלקנו לפחות) לא רוצות להביא ילדים לא בגלל סיבות גשמיות שהזכרת או בגלל ש"העולם לא טוב מספיק בשבילם", אלא גם בגלל שזה פשוט לא מתאים לנו. כמו שלי מתאים לעסוק בפיזיקה ולא בהסטוריה. לא לכולם מתאים להביא ילדים, ואגב, לפחות לרובנו אין שום בעיה עם זה שאחרים יביאו ילדים. מקווה שתענה לי על אף התגובות התוקפניות שהיו פה..

nili6

New member
בדיעבד

קודם כל אני מסכימה עם כל מה שכתבת לעיל בקשר לתוקפנות שהייתה פה כלפיו מצד שני אני לפחות עניתי לו, (גם טושה) ובעצם הזמנתי אותו מספר פעמים להתייחס. והבן אדם במקום להשיב, ולהמשיך את הדיון, נשא רגליו ייתכן שהוא חשש להתעמת עם הפחדים של עצמו בדיעבד חבל שבכלל התייחסתי אליו.

ailag

New member
-=-=-

נראה לי שלפי הדיון, אם יתקיים, אני אחליט איך לשפוט .. מצד אחד מה שאת אומרת הגיוני, מצד שני .. לוידעת. טוב, על מי אני עובדת? אני מחכה שיתקילו אותי בדיון כזה עם נימוקים ועובדות
מה זה משנה מי יתקיל? נו, נו, מי נותן לי טיעונים קונקרטיים כנגד שלי?

nili6

New member
תגובה

את לא ככ ברורה. למה את מתכוונת שהוא הגיוני? ("מה שאת אומרת הגיוני") ולשאלה שלך- אני לא חושבת שאנשים פה מעוניינים להיחשב כטרולים ושיתנפלו עליהם וכל זה- לכן לא יודעת אם יהיה מי שישתף איתך פעולה.

ailag

New member
סליחה:p

רק אמרתי שאני מחכה לתשובה כדי לראות אם הוא באמת התכוון לשאול. לראות אם בכ"ז יצא דיון ענייני נטו.. יהיה נחמד מתישהו לעשות דיון ענייני נטו, למרות שיש הרבה רגשות פה. פשוט על רגשות אפשר להתווכח, ועל "האם המאזן הדמוגרפי ירד או לא? "הוא עולה בצורה אקספוננציאלית ואנחנו מורידים אותו לינארית, כך שכל עוד יש אנשים שמולידים בעולם המאזן לא ירד, אנחנו רק מורידים את הקבוע של העליה" -- זו תשובה שאי אפשר להתווכח איתה. רק חבל שאני לא מצליחה לנסח אותה בצורה לא מתמטית ויבשה .. מה שכן, מי שכן מבין את מה שאמרתי גם יודע שאני צודקת. ואם מישהו יכול לעזור לי לתרגם ממתמטית לעברית אני אשמח.

nili6

New member
לדעתי הפוך

דווקא על רגשות קשה להתווכח לדעתי כל אחד והרגשות שלו על המאזן הדמוגראפי הרבה יותר קל הנה כבר שמענו פה דעות שונות ככלל לטבע יש נטייה לאזן את עצמו, הנה דעה נוספת. לכן אין מה לדאוג.

dafi R

New member
מסכימה עם כל מילה!!

ההצהרה הזו ש "לא רוצות ילדים נקודה" היא נובעת ממקום מאד אגוצנטרי, נקודה. ותפסיקו להשתמש בתרוצים "גדולים מהחיים" כמו שמירה על איכות הסביבה...כן, בטח. פשוט אפשר לאמר: אני אוהבת את עצמי יותר מדי ולא יכולה לחלוק אהבה כל כך עצומה עם יצור אחר...זה הכל. או: אני לא בשלה להתמודד עם האחריות שבגידול ילדים. גם זה בסדר. ולדעתי...אתן מחמיצות חויה מדהימה שעולה עשרות מונים על כל מה שתחוו בחיים. ושלא תגידו (בעוד 20, 30 שנה, כשאכן תזדקנו לבד) שלא אמרתי לכן.

nili6

New member
למה את מתערבת? מה איכפת לך ?

למה את מתערבת? מה איכפת לך באילו תירוצים משתמשות כאן? מה גורם לך להיכנס לכאן ולהטיף ?

ailag

New member
דאפי

את מעלה נושאים שעלו בימים האחרונים .. אנחנו באמת לא מדברות פה על איכות הסביבה. אני אישית באמת לא בשלה ולא אהיה בשלה - ככה אני . אני ממליצה לך לקרוא מסביב, כי יש לנו שרשור פעיל על הזדקנות לבד.

אנחנו ניראות לך מכונה ליצור ילדים?

בשם המאזן הדמוגרפי אני מציעה לך ללכת לבדוק כמה ילדים זרוקים וחסרי בית יש בעולם! אני גם הייתי מציעה לך לבדוק איך היום קורה במדינה שמגדלים ילדים? להזכיר לך? בת 17 שזרקה את הבן שלה מהחלון לפני שבועיים, הורים ששוכחים את הילד ברכב והוא מת...זה לא מפריע למאזן הדמוגרפי? מי אתה שתחליט אם אישה תרצה ילדים או לא? אני מציעה לך להתנדב באירגונים שמטפלים בילדים במצוקה, ולהבין שלא כל ילד שנולד בעולם יש לו בית חם לגדול בו. ואם יש החלטה שאומרת שאני לא רוצה להיות אחראית למצב כזה, זה רק מבורך.

nili6

New member
תירוצים

מול המצבים שאת מביאה יש הרבה הרבה מצבים אחרים, חיוביים. להשתמש ב"סיבות" כאלה, זה בעצם להשתמש בתירוצים. אין לי כלום נגד להשתמש בתירוצים, רק צריך להיות מודע לזה שאלו הם תירוצים.

newKiticat

New member
אני דווקא עושה את הבחירה הזו

מתוך מודעות לכך שאין לי את הכישורים הנחוצים להיות הורה. להיות הורה זה משימה קשה ואני באמת מעריכה את אלו שעושים עבודה זו בצורה נאמנה. אני לא בעלת אותם כישורים. מה לעשות- אם יהיה לי ילד- הוא ייצא מתוסבך ואומלל. ואני מספיק מודעת לעצמי בשביל להודות בכך.

למעלה