קצת מבולבל מהשם של הפורום

barak001

New member
מגדר לא חייב להיות קבוע

יש אנשים שמרגישים גם גברים וגם נשים, ואוהבים לדבר בלשון זכר ולשון נקבה. יש אנשים שמרגישים שייכים למגדר אחד ואוהבים לדבר מדי פעם ככה ומדי פעם ככה, או שחשוב להם להתריס כנגד הסקסיסטיות של השפה. יש אנשים שנאלצים לדבר כל פעם בשפה שונה כי הם טרנסג'נדרים בארון. מדוע זה לא נחשב להצגה לגיטימית בעיניך?

למען הסר ספק, אני זכר

נחמד שאת רומזת לאנדרוגיניות מסוימת. אני זכר גאה ויכול להיות שהייתה איזו טעות באחת התגובות. לא יודע. אבל לעניינינו. אני אומר את דעתי וידעתי שכולם פה יעמדו על הרגליים האחוריות כשמעלים פה ביקורת על הנושא. אני לא חושש מתגובות כאלה ואגב, אני משתדל להיות כן ולומר את דעתי גם בסביבה עוינת. התגובה שלי לא באה מפחד ואני מכבד את דיעתו של אדם אך זו גם זכותי וחובתי לחלוק על דעתו. גם מהתשובה שלך אני מסיק שוב את ההתגוננות של כולם פה. מה כבר אמרתי? שאתם מכסים בעיות נפשיות באדרת אידיאולוגית כלשהי. לדעתי לא צריך לנסח עקרונות נשגבים ולהסתכל עליכם כאל "מובילי עקרונות נשגבים". אמרת ש"מה שבלב לא רואים", בדיוק. אז אל תנסי למכור לי את מה שבלב שלך בדרך לא כנה. אגב, אני יודע שיש דברים שעדיין אני לא יודע. אדם שאומר לך שיש לו שקים של ידע בוודאי טיפש.

nili6

New member
נו, אז אם מישהי

אז אם אדם יש לו בעיות נפשיות מה אתה רוצה ממנו? אתה רוצה שבכוח הוא יוליד/היא תלד ילד? הרי הטענה שלך לא מסתפקת בכך שמדובר בעטיפות של הסיבות האמיתיות אתה ממשיך ומדבר על כפירה בעיקר וכו'

nili6

New member
ושוב תסלח לי

תסלח לי אתה לא רק אמרת שמכסיםם פה באיצטלא אידיאולוגית נימוקים נפשיים אתה הרחבת הרבה מעבר לכך מומלץ לך עיון חוזר בהודעותיך כתבת המון דברים שמראים על רצון לשיבה לימים אחרים אפלים יותר. סוג של ריאקציונריות

XUXA141

New member
לא קר לך בפסגת האולימפוס שלך?

כי לשם ההתנשאות שלך הביאה אותך - מה זה בדיוק "מכסים בעיות נפשיות" סליחה? ושוב "סליחה"????????. מי שלא מסכים לדעתך הוא מטורף עם תעודות? ואולי דווקא אתה המטורף שלא מסוגל להכיר בעובדה שלא כולם מסכימים איתך? הלו? מרגע לרגע זה נהיה יותר הזוי ופחות רצוי.

Kalla

New member
וואו, איזו נחרצות וביקורתיות ממישהו

שעדיין אפילו אינו הורה בעצמו!

nili6

New member
תסלח לי אתה מלא סתירות פנימיות

למרות שאתה נגד פסקנות, אתה כותב בה ("אין ספק ש....") המשפטים שלך מלאים סתירות פנימיות חברה ליברלית ודמוקרטית- אתה לא יכול לקבוע עבורה מהו העיקר בה ומה לא (אפרופו כפירה בעיקר) ומהן תפיסות מעורערות ומה לא ובכלל, מה אתה רוצה, לחזור לתקופת האבן? כי זה לא ברור. אני כן יכולה להסכים איתך לגבי טיעוני הירוק אכן האדם הוא חלק מהטבע וגם לי יש בעייה לקבל טיעונים אלה. יחד עם זאת אתה בא לפה עם גישה מאוד פסקנית וכותב נגד פסקנות כותב על חברה חופשית ולמעשה מדבר כריאקציונר יש פה נשים עם סיבות מסיבות שונות, נשים שקשה להן למשל עם לקיחת אחריות, נשים שלא מרגישות בשלות לגדל ילדים, וכו' נשים עם פחד מהריון לא כולן מקש/ה אחת אוליי כדאי לך ללמוד טוב יותר את הנושא לפני שאתה מתפרץ ככה. מקומם אותי העובדה שזו הופכת למין אג'דנה נשית מתוך חברה שמיימרת להיות דמוקרטית וליברלית ושאיפה למימוש עצמי עד שהיא פוגעת בתמצית של החיים משפט בעל סתירה פנימית. חברה חופשייה ליבראלית ודמוקרטית לא אתה תקבע לה מהו העיקר (אפרופו כפירה בעיקר) ומהן תפיסות מעורערות ומה לא לא להביא ילדים לעולם מטעמים מצפוניים זו התחסדות ומותרות של אדם שסולם הערכים שלו רעוע והתפישות שלו לגבי הקיום שלו הן מעורערות. אתה מדבר בפסקנות, למרות שאתה כותב נגדה. התופעה של מימוש והגשמה עצמית היא חדשה יחסית ואין ספק שהמאה נוכחית דפקה קצת את הראש להמון אנשים ויצרה עולם פנימי עשיר אך מתוסבך לא פחות עם רגשי אשמה ותיעוב עצמי ולסביבה. אין ספק- ממי שמדבר נגד פסקנות, קצת מוזר לשמוע- ש אין ספק. רגע מה ההצעה שלך לחזור לתקופת האבן? לא ממש ברור.

nili6

New member
פחדנות

"....שהוא יהפוך לנוירוטי ויחשוש ממוות כי אנשים תלויים בו -זו אגואיסטיות ואפילו סוג של פחדנות". פחדנות היא דבר לגיטימי. אגואיזם אגב, בדכ מסמן חרדות , שגם הן לגיטימיות כמובן גם מי שיולד ילדים עושה זאת בין היתר כדי לא להישאר לבד (גם אם לא במודע) וגם בכך סוג של אגואיזם מי אתה שתשפוט ותחווה דיעה. הריון גם הוא עלול להיות לא רק לא פשוט אלא אף מסוכן. וזכות מובנת של האשה לא לרצות להיכנס לזה. אם אדם חושב מראש שאין לו יכולת להיכנס לתהליך מוטב שלא ייכנס אליו. זה המבדיל כידוע בין חכם לפיקח, אם מישהי חושבת שהיא לא תוכל לעמוד במעמסה הזאת מכל בחינה שהיא, שזה לא בשבילה מה פתאום אתה בא ומעז לחוות דעה על שיקוליה. אתה חוזר על מושגים כמו תמצית החיים להביא ילד לעולם זו תמצית החיים? אם כך נראה שהחיים משוללי תמצית. אתה סולד ממימוש עצמי של נשים ומעדיף אותן כנראה בבית במטבח כמו בימים עברו מן חזרה לימי חשכת ימי הביניים.

ט ו ש ה

New member
אגואיזם??

לכל אחד ואחת פה יש את המניעים שלו/ה למה לא לעשות ילדים. לא נוח לך עם המניעים האלה? אתה מוזמן לא לקרוא אותם. ההחלטה לעשות או לא לעשות ילדים היא החלטה אינדיבידואלית, וסיבה X שנראית לגמרי הגיונית לאדם אחד, בכלל לא נכנסה למערך השיקולים של בן אדם אחר. אף אחד, חוץ מאותה אישה או אותו גבר לא יכולים לקבוע את הסיבות העמוקות שגרמו להם לקבל החלטה שלא לעשות ילדים, בטח לא אתה. ואתה יודע מה? אני, בעודי מתלבטת בשאלה הזאת, יכולה להגיד לך שאף אחת מהסיבות שדיברת עליהם לא מהווה סיבה מבחינתי - אני אישית לא בטוחה שאני עשוייה מחומר "אימהי" מספיק טוב כדי לספק לילד שלי את כל מה שהוא צריך כדי לחיות ולהתמודד עם העולם שבחוץ. בעיני זה הדבר שהכי רחוק מאגואסזים, ולעשות ילד שאני לא בטוחה לגבי האיכויות של אמא שלו - זה האגואיזם בעיני

הבנתי אותך. לא חושב כמוך אז ניאנדרט

סליחה, איך הגעת למסקנה שמדובר פה באיזה אדם קדום. בגלל שאת מחשיבה עצמך לאדם תבוני וחושב שמתפתח כל הזמן ובוחן כל דבר, זה לא אומר שאת כזו באמת. זה לא אומר גם שאני כזה. הדיעה שהצגתי פה רחוקה מלכנות אותי ניאנדרטל. שוב, גם את מתגוננת ומטילה רפש כמו כל האחרים פה בלי לספק ולו תשובה אמיתית אחת. נראה לי שפשוט יש פה אנשים שמתרגשים מהעובדה שהם "מחזיקים" במין דיעה מאוד שונה על החיים וזה די מדליק אותם, ועושה להם טוב בנשמה כאילו הם זוהרים בחושך של החיים גילו את האמת על החיים שאנחנו בני תמותה אחרים עדיין מסתובבים עם נבוט במערה. זהו, שלא. את יכולה להירגע.

nili6

New member
מדוע אתה לא משיב ל

שמתי לב שטושה כתבה לך תגובה תבונית מאוד ואתה אפילו לא מתחיל לנסות להשיב לה. (גם לא לשלי). קשה לך עם טיעונים תבוניים? ולשאלה שלך- אתה פשוט מתבטא כמו ריקציונר, זה הכל.

ailag

New member
למה את תוקפת ככה?

את ו kalla וקרניתי.. אתם סתם שוללים דעה בלי לענות או אפילו להפנות למאמר הרלוונטי. לא תמיד מי שלא מסכים איתכם רוצה לשפוט אתכם לרעה - לפעמים הוא פשוט לא יודע מה הטענות שלכם ורוצה לשמוע אותן. זה באופן ברור המקרה הנוכחי - תקראו את ההודעה המקורית שלו. הוא לא הצליח לחשוב על הטענות שלנו כמו שהן, יש לו תפיסות והנחות שונות והוא שואל אותנו אילו מהתפיסות וההנחות הן שונות. אז כל עוד הוא לא התנהג בצורה טרולית, למה אתם מתנהגים ככה אליו? בגלל שהוא חושב אחרת מכם? ועוד בפורום שכזה?!

לא התנהג בצורה טרולית???

שימי לב בבקשה : לצערי נאלצתי לעבור על כל ההודעות של הטרול הנוכחי בשביל לאסוף וללקט את המסקנות המזהירות שלו- וכל זאת על מנת להראות לך קספיאן את ההבדל בין טרול לבין "אי הסכמה". וגם זה,רק בגלל שאני אוהבת אץ הכתיבה שלך ונהנית לקרוא אותך ויש לי הערכה כלפיך. או קיי? בוא נקרא יחד: 1.נראה לי שהתופעה הזו (, היא תוצר של עולם צר, ציני ואגוצנטרי שמזמן שכח את המקום שלו ביקום 2.התופעה של מימוש והגשמה עצמית דפקה קצת את הראש להמון אנשים ויצרה עולם פנימי עשיר אך מתוסבך לא פחות עם רגשי אשמה ותיעוב עצמי ולסביבה. 3.אני חושב שאם כל הציניות והרצון, ואני מאמין שהוא אמיתי, לא להביא ילדים, הוא כפירה בעיקר. 4.אך לא להביא ילדים לעולם מטעמים מצפוניים זו התחסדות ומותרות של אדם שסולם הערכים שלו רעוע והתפישות שלו לגבי הקיום שלו הן מעורערות. 5.בעצם שיש פה אמירה אגואיסטית נרקסיסטית, קרי "אני לא מוכנה לעובדה שילד "גוזל" לי את הזמן הפנוי. אני לא מוכנה שאנשים ייכנסו לחיי ואף תיה להם השפעה מכרעת על אורח חיי. לצערי, אלו הם טעונים מאוד עצובים. 6.אני מדבר על התכחשות לאינסטיקטים בסיסיים של האדם. 7.הן קורבנות של עצמן ושל החברה 8.זו אגואיסטיות ופחדנות. 9.אתם מכסים בעיות נפשיות באדרת אידיאולוגית כלשהי וזה עוד רק חלק מה"נפלאות" שלו. אז חוץ משיפוט אחרים,ביקורת על אחרים,אטימות מחשבתית,התקפות ,הטלת רפש בכל מי שנמצא כאן, כינויים בשמות : פחדניות, נרקסיסטיות, אגואיסטיות, בעלות בעיות נפשיות,קורבנות,דפוקות בראש, כופרות..... עכשיו, עם כל הכבוד שיש לי אליך- אתה באמת לא מסוגל לראות את ההבדל בין ערימת בלבולי הביצים הזו- ששייכת לטרול מצוי בפורום הזה- לבין תגובות"לא מסכימות" שהיו כאן די והותר וכל הדיונים היפים שצמחו סביבן?? בחייך, אני בטוחה שאתה רואה את ההבדל! + הוספת תגובה

Kalla

New member
אותי לא מעניינות סיבות או מאמרים.

בשבילי מספיק שאדם לא רוצה ילדים, הוא לא צריך לתת לי סיבות או הסברים. פרט לכך, הוא לא שאל, אלא פסל, וזה מבלי שלו עצמו יש ילדים, ועוד טען שלגברים אין שום השפעה על לידת ילדים. בפעם האחרונה שבדקתי, ארבעת ילדיי לא היו כאן ללא שיתוף פעולה מלא של בעלי.

ailag

New member
אז את פחדנית

כשאותי שואלים למה בחרתי לעשות דבר זה או אחר, אני לא מתגוננת ואומרת "אני לא חייבת סיבות לאף אחד", כי אין לי ממה להתגונן. אף אחד לא אמר שאני חייבת, ביקשו לדעת את הסיבות. אז אני אומרת אותן.. לפחות לי יש סיבות מוכנות שאני יכולה לתת לאנשים. אולי היה עדיף שהיית מסבירה לו למה יש לגברים השפעה על לידת ילדים. אנשים פה מפחדים מדיוני עומק .. זה די מרתיע אחרים מהפורום וזה בהחלט מציג אותנו באור לא טוב.

prizman

New member
לא חייבת לתת סיבות

לאף אחד זו תשובה לגיטימית לחלוטין. לתת סיבות, או להכין אותן מראש זו יציאה מנקודת חולשה. אז אני אומרת אותן... כיף לך. הנשים (והגברים) פה לא ממש מרגישים לתת תשובה כל פעם לכל אחד. היציאה מנקודת החוזק פה היא שיתנו לנו את התשובות למה ההיפך. למה אנחנו אמורים לספק את התשובות?

ailag

New member
לא חייבו אותך

אבל אין לך סיבות לתת במקרה שאת רוצה? אם את לא רוצה לתת סיבות, אל תכתבי. אם את רוצה לתת סיבות, תוסיפי לאלו שיש. אף אחד לא עיקם לך את היד ודרש שאת - פריזמן - תגידי את הסיבות או שנוריד לך את הראש. כשאנחנו מתגוננות כך בלי שהתקיפו אותנו זה משדר חולשה וחוסר ביטחון. אני לא אומרת שאני קלטתי חולשה וחוסר ביטחון, אלא אומרת שאנשים שלא מכירים את הנושא ורוצים להבין למה לעזאזל אנחנו חושבות ככה .. יסיקו שאנחנו סתם אומרות, שאין לנו סיבה. זה לא דבר טוב.

Kalla

New member
את רצינית? זה משהו שצריך להסביר?

טוב, אז הנה ההסבר הסודי והמסובך: א. כי בלי הזרע שלו אין ילד. ב. כי בתוך משפחה נורמלית אישה לא תיכנס להריון ותלד וגם לא תאמץ ילד בלי שתהיה על כך הסכמה בין בעל לאישה. ככה לפחות זה אצלנו.

למעלה