קצת על יונה וולך, כרקע לסדנה היום

קסנדרה*

New member
מה אני רואה ביצירה, ואני את זו לא מ

מכירה. כשבאתי לקחת אותה מהעננים כשבאתי לקחת אותה מהעננים * יש חזרה למעו ההדגשה הייתה ענודה כבר קולות הקוקו והתנשמת ליהטה באוזנה ג'וליאן הורוד השאיר לנו קור פתלתול אני ידעתי שהיא תיפול אבל ניסיתי אני ניסיתי וג'וליאן הורוד טווה מסביבי ניר צלופן בסרט אדום. איני יודעת על מי הדוברת כתבה את היצירה אבל כשהיא באה לקחת אותה מהעננים, זה אומא שהיה לה קשה להשיג אותה, מקום גבוה, אבל עננים גם מעיבים, אז אולי באה להוציא אותה ממקום "אפל" אולי להושיע אותה (אותה את הדמות המשנית). והיא מוצאת אותה ענודה, כלומר כבר מתוכשטת. קולות הקוקו והתנשמת, יכול להיות שבמקום ההוא היא הושפעה מקולות שעון קוקיה (אורלוגין) וההתנשמת מעידה על שעת לילה מאוחרת, עדיין אני חשה באפלה. ג'וליאן הורוד הוא כמדומני החתול. היא טוענת שידעה ש"היא" הדמות המשנית תיפול והיא ניסתה וניסתה, ושוב ג'וליאן טווה סביבה סרט אדום ונייר צלופן, כלומר היא כמו המתנה עבור הדמות המשנית שהיא באה לחלץ אותה ממשהו קשה. לדעתי הדמות המשנית נמצאת בדוברת, יונה וולך הייתה ידועה בנפשה החצויה, המפוצלת והמסוערת, היא מנסה להושיע את עצמה ולא הצליחה בסיטואציה מסויימת. אוף זה לא היה קל.

קסנדרה

1. אין חזרה -השורה הראשונה היא הכותרת. התפלק לי... 2. האם האפלה שאת רואה יכולה להיות גם מוות - נסיון התאבדות - היא כבר היתה כאילו בדרך לעולם הבא אבל חזרה?

קסנדרה*

New member
טוב אז טעות שלך וגם שלי ../images/Emo13.gif

לגבי המוות או אולי .... ראי היא בסוף ימיה הייתה חולה מאד ונשקה למוות לא אחת. היא גם טופלה האל אס די שמעלה הזיות קשות אבל היא גם הייתה מטופלת בכדורים אחרים בגלל בעיות נפשיות, אז תלוי מתי השיר נכתב.

קסנדרה*

New member
בסרגל הכתום למעלה כתוב צפייה

היכנסי לשם ותלחצי על ביטול או הסתרת משהו

תכלת7

New member
קסנדרה

מסכימה איתך לגבי כך שהדמות המשנית היא הדוברת עצמה. לגיב העננים אני חשבתי על משהו קצת אחר ( בתגובה הראשונה שלי ). גוליאן הורוד הוא חתול??? מדוע? המילים קור וטווה מרמזות על מעין מלכודת שממנה היא מנסה להיחלץ, לכן אולי ג'וליאן הורוד הוא מישהו/משהו רע המנסה ללכוד אותה. לעטוף אותה בסרט ורוד כשלה אין שום יכולת להתנגד או להשמיע את קולה למרות שניסתה וניסתה? לדעתי יש תחושה חזקה של יאוש בשיר. תכלת.

jordenman

New member
הפרוש (המעורער) שלי

אוקי, ניסיון לפרוש.. כשבאתי לקחת אותה מהעננים כשבאתי לקחת אותה מהעננים הייתה ענודה כבר * לקחת אותה, מי זה אותה? הכוונה היא לטבעת אשר מסמלת אהבת נצח, עד שהמוות יפריד בין אהוביה. קולות הקוקו והתנשמת ליהטה באוזנה *אך הטבעת שניתנה על ידי העננים (יש אפשרות שהכוונה בעננים היא לאהוב), "נלקחה" כבר על ידי אחרת אשר חברה לה תנשמת המסמלת טורף אכזר ועם זאת חייה צחורה וטהורה, וקוקו- יכול להיות רמיזה למצב נפשי רעוע. השימוש במילה "נלקחה" ובשתי בנות הלוויה מצביע על כעס ורגשי נחיתות ועם זאת, על בלבול (לפי התנשמת). ג'וליאן הורוד השאיר *ג'וליאן הוא לא דמות ממחזה?אם כן הוא מסמל העמדת פנים, שקר. לנו קור פתלתול אני ידעתי שהיא תיפול אבל ניסיתי אני ניסיתי וג'וליאן הורוד טווה מסביבי ניר צלופן בסרט אדום. *לנו= אולי לנבגדים, או לפרחי הקרקע המצויים הרחק מתחת לעננים, מחקים לתפוס את הטבעת, והיא (המספרת), נמצאת בינהם, יודעת שהטבעת תיפול, ניסתה לתפוסה, אך נכנעה על ידי אותו ג'וליאן "רשע", אשר הכשילה בטוויה עדינה- כאילו הקול הפתלתול שהשאיר היה הרמיזה למספרת על נפילת הטבעת ועם זאת טווית הצלופן האדום סביבה הוא סמל לתשוקה, ייתכן והייתה פה בגידה כנגד נותן הטבעת והוא פנה לאחרת.

קסנדרה*

New member
ירדנית יונה וולך עסקה המון במוות הא

האופף אותה מכל זווית אפשרית. מחשבות אובדניות עקב סיעור המוחות שלה, המחלה הסופנית שלקתה בה בסוף ימיה, ההפלות המרובות ואובדן היכולת ליצירת חיים, ההסתופפות שלה בקרה חברה מפוקפקת שמוות היה חלק מהעניין, אז לדעתי זה אולי מוות.

ואולי?

אולי ג'וליאן הוא ג'וליאן שגרן? הוא היה מצחיק כזה, ומופיע בתכניות ילדים בטלוויזיה ולבוש בבגדים צבעוניים מאוד - גם סווטצר ורוד אני זוכרת. ואולי לא?

קסנדרה*

New member
לדעתי לא, היא הייתה מלנכולית

וג'וליאן הוא מצחיקן אמיתי הוא ויולנדה שלו

למעלה