קצת פרידה..

קצת פרידה..

שלום לכם כל חברי הפורום הנפלאים. בחודשים האחרונים הפכתם לנו למשפחה, ואם לא כתבתי הרבה, עדיין הייתי כאן ברוחי ובקריאתי את מה שכתבתם. אם לא הגבתי, זה בגלל שאני לא טובה במילים, אבל בהחלט הזדהתי, כאבתי ושמחתי עמכם. קשה לי מאוד לכתוב שורות אלה ומאוד התלבטתי אם לשתף, אם לדבר. אבל אנא הבינו, שרק המצב הביא אותי להחלטה זו. בחודש האחרון הגעתי למצב של להחליט מה עדיף, לקנות אוכל לבתי או לשלוח אותה לגן, שלא לדבר על צעצועים ופינוקים. מצבינו הכלכלי מעולם לא היה טוב, אבל עד עכשיו הצלחנו להחזיק את הראש מעל למים. בנוסף למינוס שכבר שם, בעוד שבוע עליי לעזוב את עבודתי, היות ומצב החברה לא מזהיר והגיע גל פיטורין. אני, בתור עובדת חדשה יחסית גם נסחפתי בגל זה.פוטרתי כבר לפני חודש, אבל קיוויתי שישנו את רוע הגזירה או שאני אמצא עבודה. כרגע, בגלל מצבי (וסלחו לי על שלא אפרט, מסיבות אישיות ומפחד שתשפטו אותי) אין לי סיכוי למצוא עבודה. נתנו לי התראה חודש מראש, ואני קיוויתי שאוכל למצוא משהו. אז הנה לא הצלחתי, אין לי דבר. אז מה אוכל לתת לבתי? ים שלי מעולם לא סבלה מחסור, ולא ארצה שלא יהיה לה את כל מה שתזדקק לו. כרגע, אני החלטתי את החלטתי, ולא, השורות היבשות האלה לא יוכלו להעביר את הדמעות שמציפות את עיניי ואת המחנק שאני חשה כרגע.אתם מכירים את ההרגשה, שהכל בפנים קופא? ואין אויר לנשום? מעולם לא חשבתי שאגיע למצב זה. וככל הנראה כל עובדות הרווחה צדקו, אני לא יכולה לגדלה וודאי שלא לתת לה את כל מה שהיא זקוקה לו. מצטערת שיצא ארוך. מצטערת. אנא, אל תשפטו. נועה של ים תמיד.

יהודה 59

New member
נועה../images/Emo140.gif

קראתי את הודעתך/ מכתבך והתחילו לרדת לי דמעות איך אוכל לעזור לך ואם באפשרותי אאזור לך כמיטב יכולתי דבר אחד בטוח אסורלך לוותר על ילדתך !!!!!!!!!!

נועההההההההההההה יקרה מאוד מאוד

ים רבים. אל נא תיפול רוחך. מה פתאום לשפוט ? מי אנחנו? מה אנחנו? רק כמה נפשות וירטואליות מי פחות מי יותר , שנמצאות בחלקן בשלבים דומים אלו ואחרים לך. בבקשה , בבקשה , אל תחשבי לרגע להאשים את עצמך בכך שאת לא מספיק טובה לגדל את ים. את כן !!!!!! את הרבה יותר כן. בבקשה אזרי אומץ להעריך את עצמך יותר. מגיע לך. נכון התקופה קשה ומגעילה מאוד. ואת עשית ועושה את כל המאמצים האפשריים. שום דבר שבאשמתך. כל מה שנותר זה רק לחפש את אותו אור קטן שיראה לך את הדרך הלאה. דבר ראשון תגשי מיד למוסדות כמו הביטוח הלאומי ולשכת עבודה , כדי שתהיי רשומה ותוכלי לקבל לפחות את המינימום ההכרחי. את עדיין צעירה וים כבר מספיק בוגרת כדי להישאר אפילו עם נערת בייביסיטר בתשלום נמוך , כדי שתוכלי לצאת לכל עבודה. לכל עבודה שהיא שתקיים אותך בכבוד. בתור מי שמחפשת עבודה כבר כמעט שנה ,(ואפילו לא עונים לי בכלל ) , אני יכולה לספר לך כי להפתעתי כי רבה יש אלפי מודעות דרושים ודרושות בהמון תחומים. בגילך הצעיר בוודאי תוכלי להשתלב. ועכשיו כשאין לך קשר למקום עבודה באיזור מסויים , אולי תחשבי על שינוי באיזור המגורים , לפי מקום עבודה שתמצאי. אני זוכרת באהדה רבה את העזרה שהצעת את בעצמך , לאנשים קצת , לנסות ולעזור למצוא להם מקום עבודה היכן שעבדת בעצמך. הצעת ליצור מין "בנק עבודות" כזה. נכון? רק מישהו שחושב גדול , יכול להציע דבר כזה . לחשוב על עזרה שכזו לאחרים. גם אם מצבו לא הכי מזהיר. ועל כך כל הכבוד לך נועה והערכה רבה. נכון , עם הערכה לא הולכים למכולת , אבל זה רק מראה על סוג האדם שאת .אני בטוחה שהרבה , שבאמת זקוקים לעובדים ישמחו לקבל אותך אל בין שורותיהם. רק תהיי מעט גמישה , אפילו אם זה כרוך בשינוי מהותי במקום המגורים. גם בדרך שאת מטפלת ודואגת לים , שלא תרגיש מחסור , אפילו אם הוא קיים , ראויה להערכה רבה. בבקשה , אל תהיי כל כך עצובה. אני בטוחה שאחרי שתקבלי מעט ביטחון כלכלי מעזרת הוסדות (שבוודאי מגיע לך ) תוכלי להתיישר קצת ולחפש עבודה וגם למצוא משהו מתאים. אני לא חושבת שהבנתי למה את מתכוונת במילים "פרידה" והחלטתי" אבל , שוב , בבקשה , בבקשה , כל החלטה , אל נא תקבלי בצורה נמהרת. אם קשה לך נפשית , את תמיד יכולה לפנות לעזרה , אפילו כאן בפורומים , יש פורומים (של סה"ר ) לתמיכה נפשית , שזו לא בושה בכלל , שיכולים לעזור לך מיידית בעידוד והכוונה מה את צריכה בדיוק לעשות כדי לצאת מהר וקל מהמצב שנקלעת אליו. (אפילו את יכולה להחליף ניק לצורך כך כדי שלא ייקשרו אותך אל אף הודעה אחרת שלך בפורומים ובאנונימיות מוחלטת.) יושבים שם מתנדבים נהדרים שמחכים רק לעזור. ואת הרי יודעת שמי שמתנדב , עושה את זה מכל הלב והכוונה. גם את כזו. נועה. בבקשה. אל תתיאשי. תישארי איתנו. ותמשיכי להישען עלינו . אוהבת אותך. הלוואי ויכולתי ללעזור לך באופן מעשי יותר חוץ מאשר לכוון לאן לפנות.

נועה יקרה

אל תרימי ידיים!! וברור שאף אחד פה לא שופט, רובנו באותו מצב רוב הזמן... הסיבה היחידה שאני מצליחה להרים את הראש מעל המים היא שאנחנו גרות אצל הוריי (ביחידה נפרדת) אז אין שכ"ד וחשבונות. ... אולי זה הזמן לחדש קשר עם הורייך? אנא תשקלי את זה. הם יכולים להיות מקור תמיכה גדול ממה שאת חושבת. לגבי תמיכה ת´כלס- יש עמותות שמסייעות במצרכי מזון ועוד צרכים בסיסיים. זו לא בושה להיעזר בהם, בשביל זה הן קיימות. נדמה לי שסיפרת שאת עובדת בשירות לקוחות- גם אם פוטרת יש עוד הרבה מקומות. כשחיפשתי עבודה ראיתי מודעות רבות (בעיקר "פלאפון" "אורנג´" וכו´). לא יודעת באיזו חברה עבדת אבל אל תתיאשי וחפשי עבודה חדשה!. מה ההחלטה שעשית שעליה את רומזת?? למסור את בתך למשפחה אומנת??. צרי קשר עם מחלקת רווחה ותראי לאיזה סיוע את זכאית. תחשבי על ים שאת הכל בשבילה. אשלח לך גם מסר אישי. בטוח אפשר לעזור בדברים יותר ספציפיים. רק תגידי. נשיקות חגית

נועההההההההה

כן אני צועקת ,שתשמעי אף אחד,אבל באמת אף אחד לא יכול לשפוט אותך ויותר מזה,גם לאף אחד אין את הזכות לשפוט אותך. את נסערת כרגע מהמצב הכלכלי וזה ברור,האמיני לי שרבים מאיתנו נמצאים באותה קלחת,אבל לפעמים דוקא כשפותחים דברים אפשר למצוא פתרונות. כבר אביגיל וחגית הציעו דרכים ואני מאמינה שיש עוד,איני יודעת מה ההחלטה שהגעת אליה כיוון שרק רמזת ולפרש פרושים יהיה עוול, אך דעי דבר אחד, עובדות הרווחה ,הרבה פעמים לא רואות ממטר ובמקום לעזור - מזיקות! מושיטה לך יד לעזרה בכל דבר שאוכל, רק שימרי על עצמך יקרה כי את אמא ואישה מקסימה.

רותם111

New member
../images/Emo24.gifנועה מתוקה

שלא תעיזי לעשות שום דבר שאת עלולה להתחרט עליו!!! את כל כך תמכת בי דרך המסרים האישיים שאני יודעת שיש בך את כל מה שילד יכול לאחל לעצמו. את שיודעת תמיד לעודד ולפרגן, צריכה , אפילו חייבת, לפתוח את הידיים ולקבל את כל האהבה והתמיכה שמציעים לך כאן. לכולנו יש את הרגעים האלה בהם הכל נראה שחור משחור וחסר תקווה אבל איך שהוא תמיד בסופו של יום דברים מקבלים פרופורציה. בבקשה ממך, אל תקשיבי לכל מי שמנסה לרפות את ידייך ולאמר לך שאת לא מספיק טובה, כי את כן!!! אין ספק שים מעדיפה אותך מאשר צעצועים ופינוקים. יש לך את הטלפון, צרי קשר ונחשוב על פתרונות מידיים.

את נהדרת במילים ואנחנו בהקשבה

חשבתי שאת כבר מכירה אותנו, ויודעת שאנחנו לא שופטות כאן אף אחד. נו, טוב, כמעט - החבר´ה יודעים לעשות לינץ´ למי ששופט
כמה שאני מכירה את רגעי המשבר הללו, כשהאדמה נעלמת פתאום ונראה שהכל מתפרק ולעולם לא יחזור לשלמות. אומרים שכאשר אלוהים סוגר דלת, הוא פותח חלון וידוע שלכל דבר סיבה, וכל עכבה לטובה יש מלא מליצות שאומרות, כך או אחרת, בשורה התחתונה, מי יודע איזו הזדמנות חבויה ב"אסון"? ועוד משהו. את האימא של ים אף אחת לא יכולה להיות לה אימא טובה יותר. אז מה? יהיו לה יותר משחקים? מחשב בחדר? זה באמת יכול להתחרות באימא? תחשבי על זה, ברגעים הקשים... ואני כאן בשבילך, עדיין כדי להתייעץ, כדי לשאוב כוח, ואפילו כדי לסייע לך לחדש את הקשר עם ההורים ובינתיים
גדול

כול מה שהיא זקוקה לו

זה אמא. אמא לא קונים בכסף, אמא לא מוצאים בלשכות הרווחה. בכול פעם שעובדת רווחה טוענת שאת לא יכולה לגדל את ביתך, תאמרי לה "תחזקי אותי, תעזרי לי לגדל אותה במקום להרפות את ידי"

חברותיי היקרות

תודה על האיכפתיות, תודה על הרצון והלב הגדול כל כך שלכן. החלטתי שלילדתי מגיע יותר, וכרגע אין לי מה לתת לה. אני לא מוותרת כי כך יותר נוח לי, הייתי נותנת הכל כדי שים תישאר איתי. אבל לקחת אחריות, מבחינתי, זה להבין שלילדה שלי לא טוב במצבה הנוכחי. אני לא ארצה להגיע למצב שהיא תהיה חולה ואני אחשוב פעמיים לפני שאלך לקנות לה תרופות, וכרגע, אני על סף המצב הזה. החוזה שלי בדירה הנוכחית לא יימשך, מפאת חוסר כסף. ואני, אני מוכנה להיות חסרת כל, אבל לא ארשה שילדתי תהיה כך. אז אני מקווה שיהיה לה טוב במשפחה חדשה, עם אמא ואבא וחיים נורמליים לשם שינוי. ואני כל כך עצובה.

ואנחנו מאוד עצובים ביחד איתך נועה

את בטוחה שניסית את כל האפשרויות הקיימות לקבל את העזרה שמגיע לשתיכן ביחד לשקם את עצמכן? האם יש מקום ספציפי שכזה שיכול לעזור אבל סגר דלתות בפנייך? משהו שקצת רעש במקומות הנכונים יגרום לו לפעול כמו שצריך? בבקשה חשבי שוב אם יש גורם שיכול לעזור ועדיין לא עשה את זה. אולי נוכל אנחנו מכאן , כקבוצה ללחוץ , להשפיע לשנות החלטות? אולי?

שני ח

New member
לנועה ../images/Emo23.gifאמא של ים../images/Emo23.gif

אל תיתיאשי אני מכירה את ההרגשה של להיות אמא בגיל צעיר ואת כול הפחדים והקשיים שיש אבל תהיה חזקה דברים מישתנים .....כרגע זה קשה אבל זה לא חייב להיות ככה תמיד אני יודעת שאת רוצה רק את הטוב ביותר לבת שלך אבל את כאמא שלה את הטוב ביותר בישבילה ..לאמא אין תחליף גם לי היה מאוד קשה בהתחלה אבל ידעתי שילדתי את בתי שבישבילה אני ילחם עם הציפוניים לטוב ביותר ויש לי מיקצוע מאוד טוב אבל מה לעשות שאין עבודה במיקצוע שלי ...אז אני עובדת בניקיון בתים .....זה לא הכי נעים אבל יש לי בת ולפני שנולדה אני ידעתי שבישבליה אני יעשה את הכול והטוב ביותר כי אני אמא שלה והיא צריכה אותי אל תתיאשי נועה היום זה קשה אבל בעתיד יהיה טוב יותר ומה אז ? אני יודעת שאין לי זכות להגיד הרבה אני לא מכירה אותך ומצבך אבל אישית עצוב לי שתיתני את ילדתך

נועה´לה, תרשי לי לאמץ את שתיכן?

זוכרת שחיפשתי מישהי לעזרה בבית? אני עומדת לעבור דירה, אוכל לתת לך חדר, בית לשתיכן. ואהיה שם לתמוך. אם לא תהיה לך עבודה, לפחות תהיה לכן קורת גג ואת זכאית לקיצבה שללא שכ"ד - תספיק לך מה דעתך? רק שאם את מעשנת, תצטרכי להפסיק
זו הצעה אמיתית מאוד

דבורי

New member
נאוה, כל הכבוד!

נועה, בבקשה קבלי את ההצעה הזאת. זה נשמע נפלא. קחי לך פסק זמן, תחשבי, וגם אם זה לא יסתדר לטווח ארוך תוכלי בינתיים למצוא דרך בשבילך ובשביל ים. אל תעשי מעשה נמהר שאחר-כך תתחרטי עליו.

כלנית 2

New member
נאוה את מלאך...כל הכבוד..../images/Emo45.gif

נועה שיקלי את הצעתה של נאוה .. אפשר לנסות לפני שאת מחליטה לעשות צעד גורלי....

נאוה, את מדהימה!!

כל הכבוד!! אני מפורום הריון ולידה, נכנסתי כדי לעודד את נפשה של נועה ואני המומה מהתגלגלות העניינים.. נועה, אני לא מכירה אותך, אבל בבקשה, קחי את ההצעה!!! את בטח במצב קיצוני אם החלטת החלטה כל כך דרסטית, אבל בבקשה, אל תעשי את זה!! פתרונות יגיעו (מוסדות ביטוח לאומי? דמי אבטלה בינתיים? שיעורים פרטיים? ניקיון בתים? מעונות למינהם?) ומה יהיה אז..? את נשמעת לי בחורה חרוצה ועצמאית, כדאי ליצור קשר עם אנשים טובים שיכולים לעזור לך. אין מה להתבייש בלבקש עזרה. איזו עזרה שרק ניתן לקבל.. מחזיקה לך 20 אצבעות שלי ושל התינוקת שבבטן שלי..

אני זוכרת את הצעתך

ונעה נראה לי מה זה רעיון קחי אותו נצלי את ההזדמנות לפתח חדש בחיים בכל יעבור ויהיה לך רק טוב

מירי,

New member
וואו ../images/Emo24.gif

אני מפורום אחר , קראתי את השירשור עד כאן... ההודעה שלך נאווה העבירה בי צמרמורת, כל הכבוד! יש עוד אנשים טובים!

למעלה