קצת מהלב (וסליחה על האורך)
בוקר טוב לכל האנשים היקרים שלי. בתחילה אומר, שלא בחרתי לא להתייחס להודעות, אלא שבבית אין לי טלפון וודאי לא מחשב, כך שההודעות יכולות להכתב רק כאשר אני בעבודה. מיותר לציין שלא ישנתי הרבה בלילה זה, והבוקר, כשהגעתי לעבודה, הרגשתי שאין לי יותר מילים. ראיתי וקראתי את כל המסרים האישיים (ואני מודה לכל אחד ואחת כאן, על האיכפתיות והרצון לעזור). הפורום הזה, ואנשים מפורומים אחרים כבר עזרו לי בעבר, ואני עדיין נפעמת מגודל הרצון והאהבה כלפי וכלפי בתי. אין לי מילים להודות לכם, ואנא, קחו את ההודעה הזו כהבעת תודה, גם אם זה לא נשמע כך, כי אני גרועה במילים. חשבתי רבות, וההחלטה למסור את ים לא נבעה מאנוכיות או שרירות לב. אולי אני לא נשמעת אמא הכי טובה, אבל אני אוהבת את בתי, בכל ליבי ובחיים לא הייתי חושבת להזיק לה. ים היא ילדה מיוחדת, שרגישה מאוד לכל המצב, מאוד קשה לה עם מה שקורה, עם הקשיים שהיא רואה. בגיל ארבע, הילד מבין ויודע, מרגיש את העצב גם אם מחייכים. אני לא רוצה שתצא לחיים פגועה וחבולה ממה שקרה. אני לא אדם גאה, בכלל לא. אין בי יהירות כלל. אני מודה שוב על כל ההצעות, כל החום והדאגה, נכון שאלו סתם מילים, אבל הן באות מהלב. אני יושבת ובוכה עכשיו,בוכה מתוך הקלה. כבר חמש שנים אני מרגישה שאני חותרת נגד הזרם, ונכון, אני לא היחידה. פשוט לא הייתי מוכנה. החיים שלי היו דיי נוחים, ולא הייתי צריכה לדאוג לעצמי יותר מדיי וודאי לא לילד. כשנכנסתי להריון, היו ביני לבין הורי הרבה חלוקי דעות, כשאזרתי אומץ לספר להם, נתקלתי בחומה. לא, חלילה, הם לא ביקשו להוציא אותי מהבית, "רק" לעשות הפלה. ואני, קצת מפונקת, קצת סנובית וקצת יהירה, החלטתי שאני אשאיר את בתי. לא , לא מתוך רצון לעשות דווקא, פשוט מתוך החינוך, שלמרבה האבסורד קיבלתי מהורי, מתוך החינוך לקחת אחריות, לשלם על מעשיי. ואז עזבתי, כי לא רציתי לגרום לבתי כאב כשתיוולד. לא להרגיש רצוייה, לא להרגיש אהובה. אז נכון, הרבה מהפרידה הזו היא באשמתי, אבל יש בי הרבה כעס על הורי, שלא היו שם, ולו רק לתמוך. שלא התקשרו לשאול איך הסתדרתי, שלא היו שם כשהיא נולדה וכשנאבקתי בעובדת הסוציאלית של בית החולים שלא לחתום על טופס האימוץ "כי מה ילדה כמוך תעשה עם תינוקת, את רק תזיקי לה". ואז כשים שלי בכתה, כי תינוקות בוכים לפעמים ללא סיבה (עכשיו אני יודעת את זה), ואני בכיתי איתה, כי היא כבר שבעה ורחוצה ובריאה, אז ל-מ-ה היא בוכה???? אז למדתי מתוך טעויות, ועשיתי הרבה כאלה. והייתי במיון קצת יותר מאמא ממוצעת, כי למדתי רק אחר כך, שתינוקות חולים קצת יותר מאנשים אחרים, ולא כל חום של 38 מעלות מצביע בהכרח על אסון. אז הם לא היו שם. למרות שאמי וודאי יכלה לתרום לי מנסיונה, אחרי גידול שלושה ילדים. והנה אני כאן, כותבת לכם, אחרי ששרדנו ארבעה שנים וקצת יחד. וים באמת ילדה מדהימה, יפה, וחכמה. כמו שכתבו כאן, וחשבתי על זה, יכול להיות שהודעה זו, הראשונה, באמת היתה צעקה לעזרה. ואני צועקת כבר הרבה זמן, בשקט. אני לא רוצה לעורר מהומות, אני לא רוצה שאנשים לא ישנו בגללינו בלילות, כי לכל אחד ואחד מכם יש את בעיותיו הוא. ובעיות אלה, לא פחות חשובות מבעיותי. אני זכיתי לחברים שכמותכם. רק עצוב לי שאני לא יכולה להעביר לכם את כל הכרת התודה שאני חשה כרגע. אז חשבתי רבות הלילה, והחלטתי ליצור קשר עם הורי. זו החלטה, שנראת קלה ומובנת מאליה, אבל היא כלל לא קלה בשבילי. אני איבדתי את אמוני בהורי, הורים, שאמורים לקבל את ילדיהם כדבר מושלם, בלי לשפוט או להתאכזב. הורים, שאמורים לאהוב בכל תנאי, גם אם ילדם רצח, גנב או "רק" נכנס להריון בגיל 16 וחצי. אז אני אתקשר. אני רק צריכה אומץ. ואין לי. אתם יודעים, תמיד ידעתי ברקע, שיש אותם, כאילו המפלט האחרון אחרון בהחלט. ועכשיו, כשאני ניצבת מולו, אני מהססת. לא מפחד לאבד את גאוותי ולא מתוך פחד לאבד את עצמאותי, אלא מפחד מלשמוע "לא". מלשמוע שכבר אין לי לאן לחזור אחרי חמש שנים. שכבר לא זוכרים אותי שכבר הכל סגור. אף פעם לא הייתי אדם חזק, ואומץ זה מה שאני צריכה כרגע. אני מוכנה למות בשביל ים. באמת. רק שיהיה לה טוב. אני רק פוחדת לשמוע "לא". ולכם אנשים טובים.. אני כותבת את המכתב הלב, בגילוי לב ומתוך עומק ליבי. כדי לגמול ולו קצת על האנושיות הגדולה שגיליתם כאן כלפינו. כדי לפתוח את עצמי אליכם. ואני מקווה לימים טובים יותר. סליחה אם פגעתי במישהו, ושוב, כל הצעות העזרה שלכם חקוקות בליבי. תודה לכם, חבריי. נועה וים תמיד.