קצת קולטורה

ליטל ו

New member
<L>

רוצה לחלוק שירים? יונה וולך כתבה אי אילו שירים טרנסיים (ג'נדרקוורז זה חלק מטרנסים, אגב), אני די בטוחה שעמליה זין כתבה, אילן שיינפלד כתב, ואני בטוחה ומשוכנעת למדי שאחרים... אני מהמרת שאורי ידע :)

אורי 0

New member
זה שיר שבהחלט

ראוי להלחנה. אבל הוא בעצם לא "שירה". לא לדעתי.

ליטל ו

New member
חמוד :)

השני יותר דבר אלי, אבל בכל מקרה חמוד :) מי זו? אני לא מכירה.

חבל עליה... ../images/Emo10.gif

היא נשמעת בחורה מוכשרת בשירה. חבל שהיא בחרה לשלב בזה גם כישרון בזנות.

לא משנה, היא התלכלכה בזה.

היא בהחלט כותבת על זה כמישהי שעסקה בזה, אני חייבת להגיד לך. לא בבית סיפרי. בעעעעעעע
למה בכלל מקשרים טרנסיות עם זנות ו"אירוח" כל הזמן?? נמאס!

אורי 0

New member
לא ממש, לא הרבה

אני מכיר את השיר הזה של אריה זקס משנות השבעים "לבשר תפור, לספינקס, למלכות קוקסינל" - העתקתי אותו לפני כמה חדשים לכאן. ב"גאים להציג", אנתולוגיה של שירה גאה שערך שיינפלד, פורסמו כמה שירים של מאיה רוזנשטיין - אבל אלו שירי אהבה לסביים פשוטים, בלי מימד טרנסי גלוי. יסמין טוענת שלמאיה יש שירים יותר טובים, וניסיתי לשכנע את מאיה להראות לי אותם, ללא הועיל. באותה אנתולוגיה פורסמו גם שירים של שלמה ויינרג, טרנס (אין לי מושג מאיפה להיכן), שגם עוסקים בכך וגם מתעלים מעל הרמה הכללית של האנתולוגיה, שהיא בדרך כלל בינונית-מינוס. שירה הומו-לסבית יש בשפע כמובן, מיותם ראובני, חזי לסקלי (משורר ערס-פואטי שאני לא כ"כ אוהב את מה שראיתי ממנו), ועד שרון אס (זוגתה של העמליה), שז, ועוד. לכן גאים להציג עצבן אותי - זה לא שהשירה ההומו-לסבית צריכה חשיפה ראשונה, שצריך לפרסם שם שירים שלעניות דעתי לא ראויים לפרסום.

וזאת לא מיקטרת...

אז מה עדיף? מיקטרת או שיר? והנה שירון שלי, קצת קשור: חשיבה מקרית את יוצקת מלים לתוך תבניות מוכנות שמשמשות אותי. משפט שלך. את משוררת, ואני מדברת. ולדבר ולחשוב זה היינו אך, אמרה של אפלטון, ראיתי בסרט של גודאר. דילן מרים ומוריד את בהונותיי בקצב שלו, מוסיקה שלך.

אורי 0

New member
אולי מפני שהרבה טרנסיות עסקו בזה

ואם כל זה שאני לא מוכן להתייחס לזנות כאל "מקצוע ככל המקצועות", ו"עניין של חופש בחירה", אני גם לא חושב שיש לנו זכות לשפוט אחד את השניה. אני חושב שלעסוק בזנות זה לא פחות מוסרי מלהרצות באוניברסיטה - אם כי זה כנראה פחות נעים, בדרך כלל. אם לאשה יש זכות על גופה, אז יש לה זכות גם לעשות בו שימוש כפי שהיא רוצה.

o d e d y

New member
קצת קולטורה../images/Emo168.gif

טוב אז אני רוצה להמליץ לכולם על אירועי שבוע הספר בתיאטרון הקאמרי. אתמול הייתי בערב בו אורנה פורת מקריאה לאה גולדברג, והיה מקסים. הישיבה היא ב"קפה תיאטרון" שזה אולם המכיל עד 100 איש היושבים סביב שולחנות באווירה אינטימית ובלתי פורמאלי, על כוס קפה ונשנוש קל
ברצוני לידע אותכם על מבצע מיוחד של 50 % הנחה
לכל המופעים של שבוע הספר. בשביל לקבל את ההנחה עליכם לציין קוד 494 בטל' 03-6060900 (ללא הקוד לא תקבלו את ההנחה). המחירים המצויים מטה לא כוללים את ההנחה. להלן המופעים בתיאטרון:
איזה ערב יפה השחקנית וזמרת הסופרן קרן הדר והמוזיקאי רפי קדישזון מגישים ערב המוקדש לשירי משוררות:לאה גולדברג, רחל, תרצה אתר, מרים ילן שטקליס, לאה נאור, רחל שפירא, דליה רביקוביץ', זלדה ועוד. "קרן הדר משחררת קול שכולו זיקוקין...קול יפה כזה מגלים רק פעם בעשר שנים"(ידיעות אחרונות) יום שלישי 15.06.04 בשעה 21:00 מחיר ללא הנחה 80 ש"ח (לאחר הנחה - 40 ש"ח)
כשמחזאית פוגשת סופרת המחזאית עדנה מזי"א (המורדים, סיפור משפחתי, ילדים רעים) תאר ח לשיחה את הסופרת אלונה קמחי לרגל צאת ספרה החדש "לילי טיגרס". יום רביעי 16.06.04 בשעה 18:00 מחיר ללא הנחה 25 ש"ח (לאחר הנחה: 12.5 ש"ח) המחיר כולל כוס קפה
כמעט שיר אהבה - מופע תיאטרלי לפי שירי יהודה עמיחי תיארטון אינטימי, פרקי חיים המשתקפים ביחסים שבין גבר ואישה: פגישה, אהבה וגעגועים, פרידה הורות ושכול. כל שיר הוא בסיס לאפיזודות ודימויים בימתיים, הזורקים את בני הזוג אל חוויות, זיכרונות ומקומות מעברם. שחקנים:מירב גרי, אילן דר. עיבוד ובימוי: מיכל פורת. מוזיקה:רפי קדישזון. פסנתר: ניר קאופמן. יום חמישי 17.06.04 בשעה 21:00 מחיר ללא הנחה 80 ש"ח (לאחר הנחה - 40 ש"ח)
גאים להציג - ערב הקראה מן הדף של השירה ההומוסקסואלית העברית לדורותיה שיריהם של שמואל הנגיד, יהודה אטלס, טודרוס אבולעפיה, קלומינוס בן קלומינוס וגם מרדכי גאורגיו לאגנר, יעקב ישראל דה האן, וכמובן משוררים עבריים חדשים. שחקנים: אורי אמנותי, יובל זמיר, אסתי זקהיים, אלחי לוויט, שלמה פלסנר. משוררים: תמיר להב-רדלמסר, שלומי ליברמן, שז. זמרים:עמית הורוביץ, שרון הלל. עורך ומנחה: אילן שיינפלד. מוצ"ש 19.06.04 בשעה 21:00, מחיר כרטיס ללא הנחה 25 ש"ח (לאחר הנחה: 12.5 ש"ח). מחיר הכרטיס כולל כולל כוס קפה. בשיתוף הוצאת שופרא

ליטל ו

New member
מגניב, תודה :)

אני בטוחה שראיתי עוד, אבל כמובן שלא עולים לי כרגע מקומות מדוייקים שהתפרסמו. יכול להיות שלליאת קפלן היה משהו? או שהכל היה מקסימום לסבי? לא זוכרת, רק חוזרים ובאים לי עוד ועוד יונה וולך-ים :) לא יודעת אם נחשב דברים כמו מרי לנצח (עברי לידר הוציא ספר שירים - עכשיו הוא רשמית משורר. והאמת שאני חייבת לתת לו קרדיט, אני חושבת שהוא כותב טוב), או, נאמר, ציירי לך שפם... :) ונו, שרון בן עזר בלשון זכר, אם זה נחשב... לא יודע. אבל שירים מולחנים יש *המון*. <מחזירה את עצמי לנושא שירי המשוררים> כן, שירה הומו-לסבית יש כל כך כל כך הרבה. מה כמובן טוב :) אגב, עלעלתי היום בספר על מיכלאנג'לו שבו היה כתוב בפשטות על חיי האהבה שלו, וספציפית שקראתי - סונטה שהוא כתב לבחור שבו היה מאוהב. נחמד :) <עוברת להילוך סבתא> אני זוכרת את הימים שבהם לא היו כותבים דברים מהסוג הזה... ועדיין עושה אותי שמחה כל פעם שאני נתקלת במקום שבו לא צינזרו את זה :)

זה מגעילללל

עד היום אני לא מצליחה להבין למה המון טרנסיות עסקו ועדיין עוסקות בזנות. כאילו יש הרבה אנשים עם קשיים חמורים בחיים והרבה אנשים במצב כלכלי ירוד מאוד והמון אנשים שיש להם את שניהם, ובכל זאת הם לא בוחרים בזנות כפיתרון.

אותי מגעיל היחס שלך לנושא

כאילו הן טיפשות שבחרו לעסוק בזנות ומגיע להן מה שהן "זרעו" או משהו כזה

אורי 0

New member
בסדר, אותך זה מגעיל.

מה זה שייך אליהן? יש א/נשים שבחיים לא היו עושים ניתוח או לוקחות הורמונים, או מורידים שערות או מתאפרות, כי זה מגעיל אותם. זכותם- כל עוד הם מכבדים את זכותך לעשות מה שאת רוצה עם הגוף שלך. ואת לא יודעת מה היית עושה אם זאת היתה הדרך היחידה שלך להתפרנס, או חשוב יותר (ובעיקר יקר יותר) - לממן את השינוי. אני לא רוצה להישמע כאילו אני בעד זנות - אני לא, אבל אני לא מוכן להטיף מוסר לאלה שעוסקות בכך - יש להן את הזכות לעשות עם הגוף שלהן מה שהן רוצות.

אני נדהמת כל פעם מחדש

איך אתם לא יודעים לעשות את ההפרדה בין נושא אחד לשני. והגישה הצדקנית והכאילו-פציפיסטית-סובלנית שלכם מתחילה להבחיל אותי, בעיקר כשאתם משתמשים בה כשבא לכם להישאר גיבעולים נייטרלים מיובשים.

למעלה