קצת תמונות לכבוד החגים

tuttifrutti

New member
הייה אסור לצלם בתוך בית הילדים

אז צילמתי את הנעליים הקטנות מסודרות כ"כ בקפידה.
מעניין רק מתי (אם בכלל) השתמשו בהן, כי לא יצאו אף פעם החוצה.
אבל אנחנו יצאנו לחצר בית הילדים שהייה ממש נחמד.

מה שמזכיר לי

רצינו לקנות מתנה אישית לבני קבוצתה של זיו. לאחר דין ודברים (כי כבר קנינו מתנה לבית הילדים), הוחלט שהילדים זקוקים בדחיפות לסנדלים, ואם אנו מוכנים....
זה היה כחודשיים לפני שזיו הגיעה לבלגיה. כשהיא הגיעה, הסנדלים (אלו עם הורוד בהם בשמאל התמונה בחלק הדי עליון) כבר היו משומשים למדי. די מהר היינו צריכים לקנות לה סנדלים חדשים מחדש.

הכנות לצאת לטיול

ביום הפרידה האחרונה שלנו ממנה (פעם הבאה שאוריאל בא, הוא הביא אותה הביתה). היא לא איפשרה לנו לעזור לה, ואשת הקשר הייתה צריכה להלביש אותה במעיל. את הסנדלים החדשים היא החליפה רק בשניה האחרונה למגפיי חוץ, אז עדין אפשר לראות אותה נועלת אותם..

tuttifrutti

New member
אני מבינה שהיו לילדים נעליים אישיים בבית

הילדים של זיו?
בבית הילדים של מאיה הנעליים לא היו אישיים, אבל תמיד נעלו לה את אותם הנעליים, שכבר היו ממש קטנים ולחצו לה.
אבל בעצם אף פעם לא יצאו החוצה, אז הם היו יותר לתצוגה.
כשהיינו יוצאות לחצר, כשהמטפלות לא באיזור, הייתה מורידה את הנעליים ומעסה לה את אצבעות הרגליים הקטנות.

כפי שהיו בגדים ללבישה בתוך בית הילדים ובגדים בהם הלבישו את הילדים כשבאנו ההורים לראות אותם.
אז לרוב מאיה הייתה לבושה בשמלה אדומה עם תותים. את אותה השמלה "קניתי" כשעזבנו, כמזכרת.
כאן ב-16/6 אז הגעתי לראות את מאיה, בפעם הראשונה "רשמית" אמא שלה, שעה קלה אחרי סיום המשפט.

liאת1

New member
זוכרת את השמלה ואת הסיפור

גם אצלנו היו בגדי ביקור ואפילו סנדלי ביקור.
הנעליים הרגילות היו מאוד משומשות, רכות וכמעט בלי סולייה,, מעין נעלי בובה לבנים
כשבאתי לבקר בפעם השנייה (בנסיעה של המשפט) כבר לא הלבישו לכבודי
ובפעם השלישית היה לבוש בצרוף שראיתי גם על אחרים שם - גרביונים וחולצה קצרה

tuttifrutti

New member
ובטיסה בדרך מאירקוטסק

כולם ישנים בטיסה.
ואני נחה ומעקלת את מה שהייה בחודש וחצי האחרון ברוסיה ומצפה לעתיד המשותף שלנו יחד, אני ומאיה.

הצפה

איני יכולה לבחוק תמונה מייצגת אחת, אז פשוט אציף עם בית הילדים וקשר אליו.

ומחלונה

רואים שהאביב הקזחי התחיל, כי כבר יש נטיפי קרח, שנוצרים כשלפעמים השלג מתחמם מספיק לדרגת המסה, לפני שהוא קופא מחדש. לפחות הוא יצר עבור חוש האסטטיקה שלה דוגמאות מעניינות.

ארונות לפני

ככה שקט לפני הסערה נראה, כשהילדים משחקים בחדר המשחקים, ועדין לא מתחילים להתכונן ליציאה הדו-יומית למשחק בשלג.

ארונה של זיו

על דלת ארונה הייתה מדבקת כלבלב. דרך נוחה לזיהוי ארונות על ידי ילדים קטנים מכדי לזהות אותיות או ספרות.

ארונות, עדין לפני

ההכנות ליציאה לטיול בעיצומן, כל בגדי הטיול מוצאים החוצה.

אחרי

הכפפות מונחות ליבוש על הראדיטור. על כל הראדיטורים ברחבי מרחב קבוצת הבוגרים היו תערוכות צבעוניות של כפפות/גרביים/כובעים ליבוש.

פעילות חברתית

זמן הישיבה על הסירים היה גם הזמן בו נשמעו הכי הרבה קולות צחוק וצהלה. זו הייתה הפעילות החברתית החביבה עליהם, ויש לי גם תמונות של הילדים יושבים על הסירים, אך איני יכולה לצרף אותן לפורום פתוח. על פי תמונות אחרות שצורפו לקבוצות סגורות של מאמצים מאותו בית ילדים, נראה שכל קבוצות הבוגים באותו בית ילדים לאורך שנים נהנו ללכת לשירותים בצוותא ולקשקש על הא ועל דא.

חג

בית הילדים לבש חג לקראת סוף ביקורנו הראשון. אלו חלק מן הקישוטים, איזור הבמה המרכזית של הופעת קבוצת הבוגרים בפני מבוגרי בית הילדים.

למעלה