קק"ל - ההזדמנות והמנוף

קק"ל - ההזדמנות והמנוף

הרומאן עם קק"ל התחיל כשבתור אחראי לוגיסטיקה חיפשתי נקודה לתקשור עימה בתוך הסבך הגדול הזה שנקרא קק"ל. הקרה המזל בפני ליפול על דודו אשכנזי - מאגף חינוך ונוער בקק"ל. אי הבנה קטן הביא לידי ´פגישת חירום´ שנתנה לנו, שחקני התפקידים יתרון משמעותי: ביקשתי הצעות ל-20 מקומות של יער מחטני ותיק שיכולים לארח בים 1000 ל- 200 איש עבור גרעין הפעילים, הנקרא ´האחווה´. כוונתי היתה לבנות תכנית שנתית. ואיך הובנתי? התקבל הרושם של צורך ב20 מקומות ל-20 פעולות מאורגנות ברבעון הקרוב, כל אחת מהן - 1200 איש- וזה רושם שהקפיץ ממקומו את דודו שלנו, שחשב שהוא עומד מול ארגון ש´ינער´ לו את היערות, ועליו לפעול מהר ע"מ לפעול בתיאום ולחסוך מבוכות גדולות... לא השתהתי מלהיפגש עימו (בעיקר משום שנכון לאז, תאריך המשחק הקרוב היה השביעי ליוני), והיה צורך במקום מאושר ע"מ להתקדם לאישור משטרתי ובטחוני. בפגישה הוא הבין מה הם משחקי-תפקידים, ובא בהצעה: תנו לי הצעות לפעולות של משחקי תפקידים בתכנים שבהם מעוניינת קק"ל, ותקבלו לפעולותיכם מרכזי-שדה מאורגנים לוגיסטית ונקיים ממטילים. והבחור השאיר לי חוברת של 120 עמודים (מיתוכם כ-30 מכילים תכנים בהם מעוניינת קק"ל, והאר אינפורמציה ארגונית וכו´). ומה כתוב בחוברת? קק"ל מתארגנת לקראת אירועי ה-100 שנה לקק"ל. כשדיברנו על מקומות ועל יערות\ הא ציין שיש מקומות שיכולים להכיל 12,000 משתתפים בתנאי שטח מעולים (שרותים מסודרים, מיים, אוכל, וכו´). ומה עושה עבדכם הנאמן...? ...חולם. זה היה אז. מאז, כבר הספיק דודו להגיע ליריד האחווה, להשתתף בממוזעR עם שני בניו הקטנים (7 ו-10), להנות עד השמיים, ולהתרשם לטובה. היתה בינינו הבנה, שככל שנתן לו משהו בעל ערך גבוה יותר - נוכל לקבל את מרכזי השדה במחיר מסובסד יותר. (עלות ´מחירון´ היא 150 ש"ח לאדם ליום, כולל לינה, פעילות ואוכל), ואני רציתי את זה. כל-כך רציתי את זה - ועדיין אני רוצה - מרכז שדה כשדרה למשחק של שבוע - חלום רטוב!!! בשביל חלום רטוב כזה, צריך לתת לדודו חלום רטוב. דודו ציין, שבהיותו באגף-חינוך-ונוער, יש לו גישה ישירה ואיתנה לכל תנועות הנוער הציוניות בארץ (המוכרות והלא מוכרות), לכל המתנסים בערים הגדולות, ולרוב מוסדות החינוך, שעבורם הוא נדרש לספק תכנים ופעולות. חלום רטוב... ...אירוע ענק לכבוד 100 שנים לקק"ל, בו ישתתפו כל תנועות הנוער שרק ירצו להשתתף, וישחקו משחק תפקידים ענקי שיעמת את משתתפיו בדילמות המוסריות והציוניות שקק"ל מעבירה בתור תכנים יבשים. לא רק שדודו נדלק על הרעיון, לדעתו, המושגים הגרנדיוזים שלי קטנים מדי... אני חשבתי על 12,000, והוא מספר שרק בנוער העובד-והלומד יש 60,000 חניכים, ומהם הוא מעוניין בשכבות ט-י"ב. ניסיתי לצמצם זאת לי"א,-י"ב, אך ללא תוצאה סופית. ומה? מסתבר שיש גם יערות בארץ שמסוגלים להכיל פעולות כאלה... והיום, שמונה בבוקר, בבית-קפה ביזארי במעמקי כפר-סבא, ישבנו הוא ואני והיינו כחולמים... דודו מעוניין בלפתח עולם משחק שימחיש את פני קהילת בני-הנוער בארץ, שיתרחש בעולמנו אנו, באצנו אנו - בשנת 2020. המשחק יעמת את משתתפיו עם דילמות בנושא גאולת אדמות בשנת 2020, משמעות הציונות בשנת 2020, מלחמה שהיתה, או שתהייה, זרמים ופלגים, מלחמת אחים - כן או לא, ועוד נושאים רבים וטובים עליהם דיבר בהתלהבות שקטנה אזני מלהכיל ומוחי מלעבד כיאות. בהיותו כה מעורב בתנועות הנוער, ובהכרתו את הנפשות הפועלות - הוא מאד מעוניין לראות את העולם שיווצר, הרי יש תנועות נוער שלדידם, יבנה המקדש תוך 10 שנים, או מנועות נוער משיחיות, או תנועות נוער ציוניות שמאלניות, ובין כולם יש תחרותיות ועוינות מה, והרעיון של להפגיש את כולם ולגרום להם לעבוד ביחד על משחק אחד קסם לו בירוף, שדיבק אותי עצמי ללא כל אפשרות בריחה. היתרון העצום שמציעות תנועות הנוער - הוא מבנה ארגוני קיים של אנשים בעלי רמה מינימאלית שכבר כך מעבירים תכנית שנתית, פרוייקטים פאן-ארציים, ומובן - פעולות ברמת המחוז, הקן והשכבה. לתנועות הנוער יש מבנה לוגיסטי קיים, ודרך ברורה לעשיית דברים, והדרך בין מחנות הקייץ שלהם, וע"שי הלילה בסגנון פלמ"ח למשחק תפקידים של ממש אינה ארוכה במיוחד. המדרגה היא אכן, לגרום לכולם לעשות זאת יחד, ולצורך כך - יש לנו את האירוע המוזהב - 100 שנים לקק"ל. מיותר לציין שרמת החשיפה למשחקי-תפקידים היא בשמיים, ועצם העובדה שגוף כביר כמו קק"ל נעזר ב"מועצת חכמי האחווה" מטילה פוקוס אחר משחקי תפקידים, ועל ´האחווה´... הדברים עודם באוויר, ורבה היא הדרך, משום שכעת אין עדיין הסכמה עקרונית על תכנית עבודה ופעילות, חרףכל ההתלהבות והרצון הטוב משני הצדדים.

זה לא הכיוון היחידי

למעשה, המותה לקידום משחקי תפקידים חים - עמותה של גרעין ´אלכסיי´, נמצאת בעצמה במגעים קדחתניים עם הצופים, על נתכנית להפעיל קן צופים שלם, שיעסוק במשחקי תפקידים. מה גם, שבאשדוד תופק ע"י הסכנות היהודית קייטנה לגילאי ט עד י"ב לנוער עולה חדש ורוסי, שבסיומה - יגולם משחק תפקידים בנושא טולקין. הקייטנה מתוכננת ל-300 חניכים, ונבדקות האפשרויות ליצר עבורם תחפושות ונשקים, או להפעיל עבורם סדנאת ייצור כאלה.

סילבן

New member
מה זו עקמת"ח??

איפה ניתן לקבל פרטים עליה ועל שאר הפעילויות הללו שהזכרת?

עקמת"ח

לאחר שאלכסי ועוד אנשים מהגרעין שלו (גרעין קזאן) באו והשתתפו בישיבות ´האחווה´ שהם מוצאים את עצמם משום מה תמיד בצד, לאחר שהם ראו שבעקביות מתעלמים ממה שיש להם להגיד, ושהאחווה מתעקשת לחזור על טעויות שהם מזמן כבר למדו מהם, ולאחר שהם הכירו בכך שהמאמצים שהם נותנים נלקחים כמובן מאיליו על ידי מספר אנשים בלתי מבוטל מאיתנו, הם החליטו לעבוד איתנו, אך מתוך גב אחר - ורשמו עמותה חדשה. היו"ר הוא מכאל-שות´ (מ-War4Ring), והם רצים עת בקנה מידה אחר ובכיוונים אחרים. דעתי האישית: כל עוד נשאר בסיס לעבודה יחד - כן ירבו.

Mongarele

New member
?!?What the Fuck

We ignore them, fuck that! Osher I am sick and tired of the lying shit you write about the people in the Achva. You are the one who ignores us. We have tried to explain to you that the way you see the world is distorted but because of your distorted mind you fail to understand. Osher, you obviousley live in a different region.

ירון, אחי, יקרי

בישיבה האחרונה ישבה איתנו וסה, ה´אימא הרוחנית´ של גרעין קזאן (גרעין ´אלכסיי´), והציעה לפני שהלכה, לומר בטלפון את דבריה לכל מי שמוכן לשמוע. נכון לאתמול - איש עדיין לא התקשר. הם יצאו מהפגישה הזו בהרגשה רעה ונפגעת, וקיבלו את כל הסיבות שבעולם להתנשא מעלינו ברחמים, ועדיין מוכנים לדבר ולעזור. אתה, אישית, עדיין מוזמן להתקשר אליה. -------------------- דבר פעולות הקשב למעשים

לא מבין

שמע, זה מסוג הדברים שאני שונא שאנשים עושים. מה זה צריך להיות "מי שרוצה לשמוע, יכול להתקשר אלי?"?! אם יש לך משהו להגיד - תגיד אותו. אף אחד לא צריך לעבוד בשביל לשמוע אותך, בדיוק כמו שאף אחד לא צריך לצפות ממך לעבוד בשביל לשמוע אותו. אם זה היה לה חשוב - היא הייתה מתקשרת בעצמה, היא הייתה אומרת בעצמה, היא הייתה כותבת בעצמה, ולא מזמינה אנשים אחרים לעשות את זה בשבילה. לא הוגן לצפות מאנשים אחרים לעשות משהו שאתה לא מוכן לעשות בעצמך. מה זה הביטול העצמי הזה כל הזמן? קיבינימט, קצת כבוד עצמי! ג.נ.

the off player

New member
אני מבין

שאתה לא מכיר את הסיטואציה והנפשות הפועלות, וזה יותר מדי להסביר.

תכל"ס - מה נדרש מאיתנו - קריאה לדגל

מכיון שהדרך הקצרה והזולה היא להסתמך על המנה ההיררכי והלוגיסטי הקיים של מת"נ (מועצת תנועות הנוער) והמבנים הקיימים של התנועות השונות, יש לבנות מערך הכשרה והדרכה עבור רכזי-הפרוייקטים, ראשי המחוזות, הקומונארים והמדריכים בתנועות הנוער. במקביל למסלול ההכשרה, יש לבנות מסלול מדורג של פעולות בהן יכירו החניכים את נושא משחקי התפקידים וישתפשפו במשחק. בפעולות אלו יטחנו אתת הנושאים המוכרים של קק"ל (דלמות באמת מעניינות כמו יעור מול עיור, ציונות במאה 21, יעודי-קרקעות, אפלייה וגזענות על רקע ציונות) בדרכים החדשות והמיוחדות שלנו - משחקי תפקידים. שני המסלולים ´יתחרזו´ בנקודות מפגש שיקימו את הפרוייקט ברמותיו השונות: קבוצה, שכבה, קן, מחוז, נפה, תנועה, מת"נ, קק"ל. מסלול ההדרכה למדריכים יעבור לאט לאט לבניית עולם אחד שיהיה מקובל על כל התנועות (כי אי אפשר לשחק בעולם שלתנועה אחת יש בית-מקדש, ולתנועה שנייה יש הסכם שלום עם ערב-הסעודית במסגד אל-אקצה), ולהמשיך מטה מטה, לאחר שכל תנועה גבשה לעצמה צביון שישקף את עמדותיה בעולם האלטרנטיבי בו יגולם המשחק, ולגלם ערים, חבלי-ארץ וסיפורים תוך כדי ליעיסת דילמות ציוניות ימניות או שמאלניות או חובבות טבע או אנלאיודעמה. איך לעזזל עושים את זה? לצורך כך - יש לנו שבוע וחצי. אהמ... זה לא רק עדכון - זו קריאה לדגל! אנא ממכם, אל תחשבו איך לא, ומה יעצור אותנו. תחשבו באיזה נסיבות זה אפשרי, איך יוצרים את הנסיבות אלה, ואיך מתגברים על מעצורים אפשריים. זו הזדמנות של פעם בחייה של מדינה, וזהו המנוף שיכול להטיס את משחקי התפקידים בארץ על טיל!

סילבן

New member
עכשיו הכל ברור

התלהבות קק"ל (מעבר להתלהבות אישית) ברורה, הם בתחרות עזה על הקרקעות. כלומר, קק"K מחזיקה רק בכ-10% משטחי הארץ ועוד כ-80% נמצאים בידי מנהל מקרקעי ישראל. לכן, ישנם מקומות שמופעלים בידי רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים, לדוגמא, וקק"ל מתחרה איתם בנתינת מקום לפעולות המוניות. אני ממליץ לך לפנות לכל הגופים הללו ואז תוכל להשיג מקק"ל (ומכל האחרים בעצם) הרבה יותר מנקודת הפתיחה.

רשות הגנים

גוף קשוח ומאד לא משתף פעולה. הגוף מעוניין להשכיר את אתריו, ומגדר בהיסטריה כל חלקה טובה. החל מכפר הבפטיסטים, עבור על אנטיפטרוס, ובקרוב מדי - אפולוניה. הם מבקשים בין 2500 ל6000 ש"ח על מקום כזה, וחבל... קק"ל לעומת זאת פתוחים הרבה יותר, ומעודדים בגאון כל פעילות קהילתית שתוציא את הפלצן המזפזפ הממוצע מהביית ותביא אותו קרוב לאדמת הארץ.

סילבן

New member
אלו מחירים זולים

אם אצל קק"ל יבואו 40 איש זה כבר יעלה 6000 לפי מחיר המחירון, כך ש-2500-6000 בלי הגבלת משתתפים זה מחיר זול.

לפי מחירון - אתה צודק. שים לב.

150 ש"ח לאדם זה כולל הרבה שרותים שאנחנו לא צריכים (חדר אוכל ריכוזי, מטבח, קייטרינג, צוות-הפעלה ועוד. אם נפעיל עבור קק"ל פעולות משלנו לתנועות נוער בתכנים של קק"ל, נקבל את המרכזים האלה בחינם, כתלות בהיקף הפעילות שלנו איתם, כמובן. אם לדעתך 6000 ש"ח זה זול, אשמח אם תארגן פעולה באחד מהמקומות האלה. אני רציני. בכביש אל תהיה צודק היה חכם.

5נדב

New member
תראה

לדעתי זה פשוט לא יעבוד. תמצית משחקי התפקידים, המטרה שלהם, זה לברוח מהמציאות. זה למה הם תמיד מצליחים בזמני מלחמה (אם תשימו לב, זה תמיד ככה). לעשות משחק תפקידים שקשור לאקטואליה, באיזושהו אופן, פשוט לא יעבוד. זה מפספס לגמרי את המהות של משחקי התפקידים. אבל, אם למשל, יעשו משחק שלא קשור ישירות לעולם הקיים, אבל עם מסר שכן קשור - זה כבר יכול לעבוד.

הבריחה מהמציאות - בדיוק! אתה גאון.

יפה שראית את זה. ללא אמצעי לברוח מהסיטואציה הכואבת והמעיקה, ומההתנגשויות הקשות על הרקעים האידאולוגים השונים, אין אפשרות להביא להתדברות אידאולוגית בריאה בין זרמים שונים מתנועות שונות. הבריחה מהמציאות המוצעת במודל זה היא עולם אלטרנטיבי, שלא נורא אם הדמות שלך תשתכנע, שלא נורא אם היא תהרג, שלא נורא מה שיקרה בו - כי אחרי הכל - זה רק משחק. בה במידה, על העולם להמחיש את פני הדברים היום, או בשנת 2020, או בעולם אלטרנטיבי שישקף את עולמינו אנו - אך במרקם האידאולוגי הקיים. אמרת זאת יותר טוב ממני - הבריחה. ככל שאתה מסתכל לעומק, ומשתף את אבחנותיך, אני מעריך אותך יותר.

5נדב

New member
אבל זה לא

הרי כל תנועה תקים את מה שקרוב לליבה, ואז תיקשר אליו ותתחבר אליו. אם יקרה משהו מסויים, קבוצה מסוייםמת תרתח, ואחרת תצהל, פשוט כי הם יתייחסו אל זה כמציאות (כי הרי זה כל כך קרוב). אנשים יעדיפו לשחק דמויות שקרובות אליהם במציאות, ואף זהות (משהו שאנחנו כבר מזמן למדנו לא לעשות), דברים שיקרו יתקשרו ישירות למצב האקטואלי. תוצאות מסויימות יתקבלו אצל קבוצות שזה נוח להם כהוכחה שכך יקרה. אושר, אני מאחל לך בהצלחה, אבל שלא תגיד שלא הזהרתי אותך, זה יתפוצץ לך בפרצוף. אני יודע שלפחות אני אתרחק מזה כמו מאש.

תודה על הדאגה,

רק היה פתוח לראות אפשרויות אחרות. ובוא נלך ברשותך שלב קדימה: באיזה נסיבות אתה רואה שזה *כן* יצליח?

5נדב

New member
שאלות קשות...

כמו רוב האנשים עם התלונות בעולם הזה, אני יכול להצביע על הבעיות, אבל ספק עם יש לי פתרונות. השאלה היא מה אתה רוצה להשיג? אם התשובה היא "סימולציה של א"י בעוד 20 שנה", אז אין לי פתרון. אני לא אומר שהפתרון לא קיים, הוא פשוט מעבר להבנתי. תשובה אחרת? מהי?

מטרותי האישיות בפרוייקט קק"ל 2020

1. חשיפה המונית לנושא משחקי-תפקידים חיים אלפי משתתפים = עשרות אלפי מכרים של המשתתפים. אלפי משתתפים חוזרים ואומרים היה טוב´ = משחקי תפקידים זה טוב. 2. הכרה כפעילות חינוכית וקידום ההכרה ע"י משרד החינוך אם גוף ´שמן´ כמו קק"ל מפיק לעצמו אירוע בסגנון משחקי תפקידים, ומערב בזה גופים חינוכיים כגון תנועות נוער, לעמותתינו הנחמדת יש סיכוי מעולה ללזכות בתשומת ליבם של הבירוקרטים במשרד החינוך. 3. הרחבת קהילת המשתתפים מתוך אלפי המשתתפים, מספיק שאחוז אחד יאהב את הרעיון, ושאחוז מן האחוז הזה יגדל להיות יזם או מארגן משחקים למופת, והרווחנו בגדול, משום שקנה המידה שלו למשחקים יהיה _גדול_. 4. ליצור תקדים מקצועי לגוף מקצועי בשכר להפקת אירועים בסגנון משחקי-תפקידים לחברות, לבתי-ספר, וכיו"ב חבר´ה - זה החלום הרטוב שלי. להקדיש את חיי לקהילת שחקני תפקידים ב-200% - לחיות, לנשום, לאכול, לשתות ולהתקיים ממשחקי תפקידים. אתם מוזמנים לצרף את מטרותיכם.

למעלה