קק"ל - ההזדמנות והמנוף

תתפלאו לשמוע!

לקק"ל יש דריסת רגל ישירה על תכניות התכנים השנתית של כל תנועות הנוער, בעיקר הציוניות. הופתעתי בעצמי לגלות, שיש תנועות נוער של כיפות סרוגות, ותנועות נוער של כיפות שחורות, ושדודו מאד רוצה אותם בפנים, משום שהדיעה שלהם היא פן בלתי נפרד מפניה של הצביון הציוני וקק"ל הוא גוף ציוני בעליל, שמעוניין בכל הפנים. חבר´ה תשתחררו מהריבוע של TSR. לא ילכו שם עם דף דמות של אחד מארבע סוגי-דמויות. הסיכוי שהמשחק האחרון יהיה בעולם פנטסיאה טיפוסי הוא לא גבוהה במיוחד (30%), ואני מאד בונה על האפשרות שתהייה לכל מי שיעזור לחשוף את האנשים שאיתם יעבוד למשחקי תפקידים *אמיתיים*, ולמצוא מביניהם את הפנינים היקרות והנדירות שאליהם קשה להגיע.

elanor

New member
למה ללכת רחוק?...

מה שאני אגיד עכשיו, אני מבקשת לקחת בכובד ראש (במיוחד מכל מי שעוד לא התחיל את תהליכי הגיוס שלו). המתנגדים לא רק יקומו, הם כבר קמו. בצבא למשל, רואים את משחקי התפקידים כמו מין כת כולשהי (שרי, אני רצינית כשאני אומרת -וזה ממקור מוסמך- שהם רואים את משחקי התפקידים ככת, ממש כמו כת השטן ואפשר אפילו להגיד ככת שקשורה לכת השטן). אם למשל את עכשיו בראיון שהוא חלק ממבחנים לשב"כ ,למשל, אסור בתכלית האיסור לספר להם שיש לך חלק פעיל כלשהו במשחקי תפקידים ובטח ובטח לא שאת/ה אוהב/ת את זה. אבל ה"הוצאה לאור" הזו של משחקי התפקידים ע"י קק"ל ותנועות נוער למיניהן כן יכולה לשנות את הראייה המעוותת הזאת. דבר נוסף, שהוא לאו דווקא טוב, שאם גרעין שחקני התפקידים יגדל כ"כ ויתפרסם, חלק גדול מהכיף יילך לאיבוד. אם זה בגלל שזה כבר לא יהיה מיוחד, ואם בגלל שכבר לא יהיה העניין הזה שכולם מכירים את כולם (או כמעט כולם) וזו חבורה אחת גדולה מאוד מאוד, אלא יהפוף למשהו כמו.... -תנועות הנוער היום. המון תנועות, המון משתתפים (גם אם זה לא חלק גדול מבני הנוער בארץ) אפילו יותר מדי. תראו: היום אנחנו מכירים כמעט את כולם במשחקי התפקידים בארץ גם אם מדובר שאנשים שגרים בחלקים מרוחקים מאיתנו בארץ. כשיהיו כ"כ הרבה אנשים בחברה הזאת זה כבר לא יהיה ככה בכלל. לא ניהיה אפילו "חבורה" יותר. ניהיה פשוט המון זרמים. דבר נוסף שקשור בפירסום עצום שכזה, הוא שתוך כמה זמן, כל הדבר יהפוך למסחרה אחת גדולה. המשחקים כבר לא יהיו בשביל הכיף. הם יהיו בשביל מסחור, בשביל רווח אישי (כספי סביר להניח) או במקרה הטוב בשביל להעביר *מסר חינוכי* כלשהו למשתתפים (אל תשכחו, אחרי הכל מדובר בתנועות נוער, נכון?)... ודבר אחרון ואולי הכי חשוב: רצמת המשחקים תרד בצורה דרסטית
זה כבר לא יהיה משחקים לבני 16-18 לפחות, אלא לבני 7-8 לפחות (ולא משנה איך תנסו לעצור את זה, אחרי הכל מדובר בתנועות נוער) ואפילו אם גיל המשתתפים לא ירד עד-כדי-כך, יהיה מדובר בהמוווון משתתפים שאי-אפשר לפקח על כולם ועל צורת ורמת המשחק וחפצים ה´אין-פליי´ של כוווולם. אז תחשבו טוב טוב לפני שאתם הולכים ומשתפים את כל המדינה. כי בסופו של דבר, מי שהז´אנר הזה של משחקי התפקידים מעניין אותו, שומע על כל העסק הזה שלנו במוקדם או במאוחר ומצטרף. וזה בלי עזרה מקק"ל או ממשרד החינוך או כל גוף /או מוסד ממשלתי אחר. ואם אני צריכה להגיד את זה שוב אחרי כ"כ הרבה פעמים שכבר אמרתי את זה בהודעה הזאת אז אני אגיד: כמה שיכולות להיות לשתוף הזה יתרונות, תחשבו על זה שמדובר בלשתף בזה תנועות נוער. תנועות נוער. תנועות נוער. השיתוף הזה.... זה יכול להיות נחמד. אבל מה עם כל החסרונות
... בסופו של דבר, ייעשה מה שכולנו חושבים לנכון. אבל בואו נחשוב עוד כמה פעמים. אלאנור -כוכב השמש.

עובדות

1. ב-W4R היו כ-30% שחקנים חדשים. הן ישראלים, והן רוסיים. משמע - לא כל מי שמתעניין מגיע. 2. חובבי היחוד והמיוחדות יצטרכו על רקע הגדילה ההמונית (שתכיל מן הסתם משחקים לילדים בני 7 או 8 עם נקניקיות ספוג במקרה הבטיחותי) למצוא להם נתיב איכותי, מרשים, מקצועי = מיוחד, כך שלמרות שהרמה הכללית תרד בגלל משחקי-התפקידים "של" תנועות הנוער, איכות המשחקים שנוגעת לנו - השחקנים תעלה פלאים. ילד עם סדין עם חור לראש וחגורת Levis כבר לא ילקח ברצינות, ובחור עם שריון קרטון מצופה דקט-טייפ שנראה כמו רובוטריק במקרה הטוב יצטרך להתאמץ מעט יותר ע"מ לייצר לעצמו שריון. מה גם, שהתעניינות בהיקף פעילות גדול יותר יאפשרו קיומם של בתי עסק יעודיים, שגם אם יפעלו לטובת רווח אישי - יציגו תוצרת איכותית מן המעלה - על מנת שיוכלו לשרוד כבתי עסק מקצועים. ההתעניינות בעניין תחשוף חומרי יצירה חדשים, (הן לתפאורה והן לתכנים) ותביא לדור-זהב. אני קניתי. מי בא איתי?

Sern

New member
משחקים איכותיים?

העובדות מראות שלא משנה איזו השקעה יש מצד שחקנים בכל הנוגע למשחק-תפקידים, ציוד ותחפושות, זה לא ממש ימנע מאנשים להגיע למשחקים עם טרנינג וטו-לאו. אני מאמין שאםכל הנושא הזה של תנועות הנוער יצא לפועל, אנחנו נראה הרבה מאוד אנשים חדשים שיגיעו למשחקים ה "רגילים" בצורה כזו - אולי אפילו עד כדי כך שהאנשים שמדברים אין-פליי ולובשים תחפושות יהיו מיעוט. אני שואל - למה? בשביל השטחים בחינם, אני מבין. זה ללא ספק יהיה מגניב, ותהיה לנו עבודה הרבה יותר קלה לארגן משחקים ´שווים´ יותר. אבל אם למשחקים ה´שווים´ האלה יגיעו אנשים שלא ממש עושים רול-פליי, לא ממש משקיעים בתחפושת, ולא ממש יודעים מה הם עושים שם, אז מה בעצם עשינו? אני כמובן לא יכול לדעת שזה יהיה כך. יכול להיות כמובן שזה יהיה נהדר, יגיעו רק אנשים נהדרים שיעשירו את הקהילה, ואנחנו לא נסתכל אחורה. אבל גם אתה לא יכול לדעת שזה יקרה. ובין אם זו תהיה הצלחה מסכררת או כישלון איום, אי אפשר יהיה להחזיר את המצב לקדמותו. אתה באמת רוצה לקחת את הסיכון הזה? ארם.

נקודה יפה + פתרון.

הנקודה היא נקודה יפה, אך המצב שהיא מציגה אינו חדש. המצב הזה כבר היה בעבר, וההתמודדות איתו היתה פשוטה: משחקים סגורים. ישבו להם הElders של אז, והתלוננו על שישנם תמיד אי-מי שבא למשחק עם גינס וחולצת להקת-הרוק החיבה עליו, והחליטו לעשות משחקים סגורים: משחקים סודיים אליהם מוזמנים אישית רק שחקנים שהוכיחו את עצמם. מותק, זה שוליים. זו היתה רמה! ואז, בשוליים האלה התלוננו שחבל שאין מספיק אנשים איכותיים בשיל להרים משחק שולים-קיצונים כזה בסדר גודל של משחק מלא. בוא נקצין, ונומר שהתקרבנו למיין-סטרים, ושיש 5000 שחקנים. לאור העובדה שתמיד יהיו שוליים (כל לא כל אחד מתחבר ולא כל אחד מוכן להשקיע)תעשה חשבון

elanor

New member
רק אתייפס לעניין השחקנים החדשים

(שהיו חדשים בW4R) אני יכולה להתייחס לעצמי ולהגיד, שW4R היה ה-R הראשון שלי. אבל, אני מכירה את כל הנושא הזה כבר המון שנים (כמה אחותי משחקת כבר? 8 שנים? -ככה זמן אני מכירה את ה-Rים). בשנים הראשונות לא באתי בגלל שהייתי פשוט צעירה מדיי, ועכשיו לקח לי קצת זמן עד שהגעתי ל-R הראשון שלי כי... מה לעשות ישעוד דברים בחיים. אבל הנקודה שלי היא, הנה: אני נחשבת חדשה אבל אני מכירה את הז´אנר המון זמן. ויש עוד המון חדשים שפשוט זו "יצאה" להיות הפעם הראשונה שלהם. ואני הכרתי את ה-Rים לעוד כמה חברים שלי. והם מכירים לחברים שלהם וכו´ וכו´. ז"א, הדבר הזה הוא פעולת שרשרת גדולה מאוד ככה שבסופו של דבר זה מגיע אל כולם (או כמעט כולם) ומי שזה מעניין אותו יודע בד"כ יפה מאוד איך להגיע. אושר, רוצה לפרסם את משחקי התפקידים? -סבבה. יש לי כמה וכמה רעיונות איך אפשר לעשות את זה. ובמיוחד בקהילות התיכונים. אנחנו לא חייבים למכור את נשמתינו כדי להגדיל את הקהילה. וגם תמיד יהיו עוד כמה מקומות שגופים כמו קק"ל (כולל קק"ל) יהיו שמחים להשכיר לנו תמורת סכום סמלי. (אגב, כשדיברת על 25000 שקל לאתר, תחשוב שזה יוצא 25 שקל לאדם, אם יש 1000 שחקנים. הרבה פחות לדעתי מ-150 שקל לאדם ללילה כמו שדודו הציע לך). זהו בינתיים. (נראה לי...) *כוכב השמש* (האייקונים שוב לא עובדים. מה לעשות...)

זו ייתה דוגמא בלבד

משחק ממוצע הוא משחק של 200 איש. 2500 ל200 איש... ...נו באמת. חוצמזה, נניח וזה 25 ש"ח לאדם. אתה 25 ש"ח המצטרפים למחיר הקיים. תרשי לי להניח שאת לא את מעוניינת לייקר את מחיר ההשתתפות...

elanor

New member
אם אני לא טועה, אז...

2500 שקל ל-200 משתתפים זה 12.5 שקל לאדם. אני לא חושבת שיש למישהו בעיה עם עוד 12.5 שקל...

Umrug

New member
Yeah! Osher got mad../images/Emo32.gif

Before this message I was wondering - did You got mad or are trying to fool us. Now I know - You´ve got mad because of LARP. That´s OK, don´t worry. Go to sleep, eat well. Some likely thing has happened to me either - it takes time to overcome the results, but don´t worry. o And please, if You write wrong things, at least make it short. o Excuse me for rude languege, but You have scared a hell out of me. o

sparrow_ml

New member
קק"ל תנועות וכ´ו

1. אל תשכח את המטרה הראשונית שלך. למצוא מקומות שנוכל לשחק בהם. 2. אחד מהמוטואים שלי הוא לנסות את מה שאפשר, כל עוד הוא לא מזיק. אז שיהיה בהצלחה עם הקמת התרבות החדשה גם אם אין זו המטרה.

sparrow_ml

New member
קק"ל תנועות וכ´ו

1. אל תשכח את המטרה הראשונית שלך. למצוא מקומות שנוכל לשחק בהם. 2. אחד מהמוטואים שלי הוא לנסות את מה שאפשר, כל עוד הוא לא מזיק. אז שיהיה בהצלחה עם הקמת התרבות החדשה גם אם אין זו המטרה.

carnivorus

New member
תנו לי להבין משהו

לפי מה שהבנתי יהיו את המשחקים של תנועות הנוער שהאחווה תעזור לארגן, ובתמורה לכך האחווה תוכל לארגן משחקים משלה בשטחי קק"ל, נכון?

למעלה