קק"ל - ההזדמנות והמנוף

Sern

New member
אני לא מסכים

כמו שכבר אמרתי, וכמו שאנשים אחרים אמרו - יש לי בעיות רבות עם כל אחת ממטרות אלו. 1) חשיפה לנושא משחקי התפקידים החיים תהיה שלילית הרבה יותר משהיא תהיה חיובית (לדעתי). אנשים שלא מגיעים למשחקים האלה לבד, הם בד"כ אנשים שלא חושבים על נושא משחקי התפקידים כמו שאנחנו חושבים עליו. (הזכרת באחת מההודעות הקודמות שלך שהם לא באים למשחק בשביל Role-Play, בשבילי ההצהרה הזו, ועצם הנינוחות שבה אמרת אותה היא נורית אזהרה אדומה. גם ככה יש מספיק אנשים שבאים למשחק כדי להרביץ אחד לשני ולא הרבה יותר. אז עוד להביא אנשים שאין להם את הpassion ללארפים שיש לנו, ושספציפית לא באים לשם בשביל רול-פליי, זה לפי דעתי יזיק בצורה קטסטרופלית לעתיד המשחקים בארץ. 2) למה שנרצה לזכות בתשומת לב משרד החינוך? אני באמת לא רואה למה זה טוב. זה רק יביא את אותם האנשים עליהם כתבתי בנקודה הקודמת, ומאוד יכול להיות שזה יכריח אותנו להתפשר על הרבה מאוד דברים למען הבטיחות (אזורים מסוכנים שרצינו לשחק בהם, תכנים מסויימים, שלא לדבר על חרבות עץ - או אולי אפילו חרבות מרופדות). 3) שוב, זה יהפוך את המשחקים למיין-סטרים, וזה לפי דעתי יהיה סופם. כמה אנשים כאן אמרו שאפשר לנסות, והכי גרוע נחזור להיות קהילה קטנה אחרי שכל הנושא הזה יהפוך לפאסה. אז אני לא חושב שזה יהיה אפשרי. תסתכלו למשל על "מופע הקולנוע של רוקי" שפעם היה הפרונג´ שבפרינג´ים. אומנם היום הוא לא בדיוק מיינסטרים, אבל הוא נהפך להרבה יותר מאורגן, הגיע קהל חדש - והאיכות ללא ספק ירדה בגלל זה. וכמובן שלא רואים את הקהילה הישנה מתארגנת מחדש. להפך, רובם פשוט הפסיקו לבוא. זוהי דוגמה מצויינת לאיך הפיכת פרינג´ למיינסטרים הורסת אותו, והוא לעולם לא חוזר להיות כמו שהיה בהתחלה. 4) אני חייב להודות שהנקודה הזו פשוט מפחידה אותי. זה יהיה נחמד שמישהו יתעסק בארגון משחקים כל הזמן, אבל באיזה מחיר? נסיון לדחוף את עניין משחקי התפקידים החיים לכל ארגון שמעוניין? אתה באמת חושב שאם ניצור משחק תפקידים לבי"ס זה יגרום לתלמידים לחשוב על זה משהו מלבד כמה שזה דפוק (הרי רוב הפעילויות של בית-ספר, לא משנה מה הן, נתקלות בשנאה ובאנטי מצד התלמידים). משחקי תפקידים חיים צריכים (לדעתי האישית בלבד) להיות פרי השתתפותם של מעטים בודדים שבאמת, אבל באמת אוהבים אותם ומוכנים לתת מעצמם את הכל. יצירת ארגון שאחת ממטרותיו היא לגייס בצורה אגרסיבית אנשים חדשים, שלא בהכרח כ"כ מעוניינים בנושא מלחתחילה, אבל מוכנים ללכת כי כל החברה´ הולכים, הוא לפי דעתי צעד איום ונורא שאסור לקחת. אני כמובן לא נותן הוראות, לא מציב אולטימטומים, ולא כלום. אני ללא ספק לא יכול להגיד לאף-אחד אחר מה לעשות ומה לא לעשות. אני רק מביא כמה מילות אזהרה, ומביע את דעתי. ארם.

5נדב

New member
הממ...

אני בהחלט מסכים עם Sern, כל הדברים האלו רק יפגעו בקהילה. שאף אחד לא יבין אותי לא נכון, אני לא עומד לשים לאף אחד רגל. להיפך, אני אעזור כמיטב יכולתי, אבל בידיעה מראש שזה יכשל. כל משחק תפקידים שמקושר ישירות לאקטואליה, סופו להיכשל. לרוב זה יהיה גם כישלון מכוער. הדרך היחידה שאני רואה תנועות נוער מקושרות למשחקי תפקידים היא על ידי משחקים שאינם קשורים ישירות לאקטואליה, על ידי מסר עקיף שניתן להשליכו על האקטאוליה, אבל רק אם רוצים. בנוסף, להבנתי, כל רעיון משחקי התפקידים החיים מבוסס גם על אמון. לא יודע אם אני יכול להגיד את זה בלי להישמע כמו מתנשא, או כמו אחד שלא סומך על צעירים ממנו, אני אנסה בכל זאת. האם אפשר לסמוך על עדר (ע"ע חוקי העדר) של אנשים, צעירים לרוב, להתנהג ולשחק כמו שצריך? אני בספק. כמו שחכמים ממני אמרו: אדם אחד, הוא הגיוני ומבין. עדר (או קבוצת אנשים גדולה) הם היסטריים, מחוסרי הבנה, אטומים, וטיפשים להחריד. במשחקים עד עכשיו היו מעורבים אנשים, והם הבינו את החוקים כיחידים. כיתות, או תנועות נוער, יצטרפו כעדרים. אתה יכול לתאר לעצמך מה יקרה?

נדב5 ו-Sern - נקודות יפות

נקודות יפות, אני מודה לכם על הבעת דעתכם. משחק תפקידים(הגדרה): משחק בו לכל אחד ממשתתפיו מגלם תפקיד בסיטואציה מוגדרת ובדוייה. הידעתם? יש משחקי תפקידים (וככה קוראים לזה) המשמשים לאבחונים פסיכוטכנים, פסיכולוגים ופסיכיאטרים, וחברות משלמות הון-עתק ע"מ להעביר את המועמדים למשרות בכירות מבחנים כאלה. לא, זה לא משחקי פנטסטיה, אך אלה לחלוטין משחקי-תפקידים חיים, וברובם המוחלט, המשתתף לא מגלם את עצמו בכלל! אתם חייבים להבדיל: בין משחק תפקידים לקהל יעד של Role-Players:
שדורש מבנה עלילתי בעל עומק מסויים
מערכת חוקים מסויימת (שתעמוד בציפיות ממערכת חוקים כפי שהרגילו אותנו TSR)
מיכניקת משחק רב מימדית (quests, side-cick, קרבות, גילום-תפקידים דרמאטי, כלכלה, קסם, וכן הלאה...)
רמת תלבושות ותפאורה מסויימת למשחק תפקידים שקהל היעד שלו היא השכבות הבוגרות של תנועת נוער
שדורש במנה עלילתי שתייצג תכנים
מערכת חוקים קליטה ופשוטה בטירוף
מיכניקת משחק המוכרת לפעולות שקומונרים מכירים (כגון ע"ש לילה)
רמת תלבושות שקומונר יכול להפיק בפעולות החניכים בקן שלו למשחק תפקידים של יום-כיף לחברת היי-טק
שדורש מבנה עלילתי שייצג את המחלקות השונות בחברה
מערכת חוקים שתתן ביטוי לפוליטיקות הפנים-אירגונות
מיכניקת משחק שתדרבן עובדים ומשפחות לקחת חלק (וזה שונה מחברה לחברה, בין אם זה קרבות פא"פ, או עימותים כלכליים מונופוליסטים, או אנלאיודע מה)
רמת תלבושות שתצדיק את מחיר ההפקה שהחברה תשלם עליה אף אחד לא יקח לנו את השוליים המיוחדים והשקטים שלנו לדעתי, גם אם תהייה חשיפה פאן-עולמית למשחקי תפקידים, משחקי התפקידים כמו שאנו מכירים אותם היום, לא יגיעו לעולם למעמד של מיין-סטרים, משום שפשוט אין רוב שמתחבר למשחקי-תפקידים בצורה המוכרת לנו.
לא כל חד אוהב דרמה
לא כל אחד אוהב תחפושות (מעבר ליופ כיף פעם בשנה) - וההוכחה לכך: כמה כבר מתפשים בפורים?
לא כל אחד אוהב לתזז questים - וההוכחה לכך: מי נהנה אי פעם בחייו מתהליך בירוקרטי רב-שלבי?(באותה הזדמנות - מי שכן נהנה - שיתקשר! אני צריך עזרה למילוי questים חשובים לאגף-לוגיסטיקה) לסיכום הנקודה: הקונספט לכל היותר יהיה יותר מקובל, אך מי שלא מתחבר לנושא(הרוב לצערי) לא יקח בו חלק פעיל מחוץ למסגרת שמפעילה אותו באופן חד-פעמי. (יסלח לי עומר ושאר קצרי-הסבלנות על שאני ממשיך, ולא מקצר) משרד החינוך מוסד המוכר ע"י משרד החינוך, בלי קשר לכספים והנתח התקציבי שהוא יכול לזכות בו, מקבל הכרה שהיא קרש קפיצה מדהים בכל הקשור לתהליכים בירוקרטים בארצנו הקטנטונת. לדוגמא, משרד החינוך הכים לשכה, בשיתוף עם החברה להגנת הטבע, הנקראת הלשכה לתיאום-טיולים, שמחזיקה בידע מקצועי חשוב כגון: מקומות ואתרים, מערך המע"ר והבטחון המקובלים לפעולות המערבות נוער, ביטוחים, איזה אתר בחסות איזה משטרה ועם מי צריך לדבר שם ע"מ לאשר פעולה, וזו רק ההתחלה של מה שרק נחשפתי אליו. משרד החינוך מכיר בגופים מגוונים, החל מתנועות-נוער קיצוניות ואיומות, וכלה בחוגי-סיירות, חוגי ספורט-אקסטרים לנוער, ומיני דברים מוזרים כאלה. ומה? אנחנו פחות טובים? כשאתה נגש לעיריה מקומית, למחלקת תרבות - או מה שלא יהיה(בהתאם לעיריה), הם שואלים מי אתה, ואם אתה מוכר "י משרד החינוך, לפני שהם מקצים לך בכלל מקום בלו"ז הפגישות שלהם. כשאתה ניגש למתנ"ס, ורוצה לחולל שם פעילות קהילתית, יש עדיפות לגופים המוכרים ע"י משרד החינוך, אח"כ משרד התרבות. פעולות בביתי-ספר וואו, כזה רחוק עוד לא הלכתי, כי זה ממש מתועב, אבל אם כבר אנחנו שם, יש להודות שלפעמים, פעולות בבית-ספר הם דבר מהנה. אם תומר לי שסבלת כל יום ויום שהיית בבית הספר אני או ארחם עליך, או לא אאמין לך. זה באמת רחוק ומתועב להעביר משחק תפקידים לשכבה בביה"ס (שזה רעיון ששמעתי שהיה), אבל מה, קייטנה למשחקי-תפקידים זה בסדר? (ויש אחת הקייץ כזו באשדוד, הממומנת ע"י הסכנות היהודית). אבל לטובתם של כל ה-sleepers שיכולים להעשיר את הקהילה, ולהרתם לפעולותיה, ולהוסיף צבע מרשים, וRole-Play משכנע, שלא נגיע אליהם אחרת, לטובת השקט הנפשי של המתראיינים לגיוס בצו ראשון, לטובת הכספים והתמיכה של משרד החינוך, לטובת הרווחים הקהילתיים האלה, ק ד י מ ה ! ! !

bladekilleris

New member
חושב שאתה צודק !

טוב אז ככה כולנו אוהבים משחקי תפקידים (אני צודק לא ? ) . אז אם אנחנו יכולים למה לא להוציא מזה גם כסף כדי לממן את וזה ועוד ? אחרי הכל אי אפשר להתכחש לזה כסף מניע את רוב האנשים אז אני לא רואה כל פסול בלהרוויח אותו אם זה לא במרמה . אז אושר אני אתך וחושב שאתה צודק ב1000 האחוזים בנושא זה

dianno

New member
זה כבר מוגזם!

אני מבין קדום המודעת, אני מבין מרכזי שדה, אני מבין פרסום... אבל למכור את משחקי התפקידים?!? ועוד בגרושים?!? סתם, בלי תירוץ, נטו בשביל הרווח?!? אם כן- אני פשוט אפסיק לשחק - זא לא איום ולא אולטימטום- זו דעתי האישית!

גרושים...

נכון להיום - קק"ל מפעילה צוות של ´ניידות חינוך´, שנשלחות להפעיל נוער בתנועות ובבתי-ספר. הפעולות המועברות הם דיונים והרצאות על נושאים קק"לים ציונים, כגון יעור מול עיור, יערות וריאות ירוקות בעידן האינטרנט, גאולת קרקעות במאה ה21, ועוד מיני דברים טובים כאלה... יופי. ממש מה שתלמיד או חניך חולם כל לילה. מה גם שכל אחד פשוט נהנה מהרצאות, ומתחבר לזה מייד, כי זה מזכיר שיעור בבית ספר. נכון? עלות תפעולית של ניידת כזו, לפי דודו היא 20 ש"ח לחניך. לבתי ספר מסובסדים 12 ש"ח על חשבון קק"ל (ביהס משלם 8ש"ח) לתנועות נוער מסובסדים 18 ש"ח על חשבון קק"ל (התנועה משלמת 2ש"ח). ועכשיו, אם בבית-ספר יש 8 כיתות של 30 תלמידים בכיתה, והעלות לתלמיד היא 20 שקלים, כמה זה בכסף? 4800 שקל ליום פעילות. 4 פעילים בניידת אחת, 8 כיתות - 4 שעות לפעיל בכיתה. 1/2 שעה הרצאה על משחקי תפקידים 1/2 שעה הסבר על עולם האלטרנטיבי שבו יתקיים המשחק 2 שעות משחק לכיתה של 30 איש 1/2 שעה הסבר על חשיפת המשל עולם האלטרנטיבי והקבלתו למציאות 1/2 מרחב לגיבוש והבעת דיעה שעה - "דיון חנוכי" (שזו למעשה מטרתה של קק"ל) אים נניח בצד 1800 שקל להוצאות כגון דלק, חומר כתוב, אש"ל לפעילים, תיאום, הוצאות מעביד וכו´, זה עדיין משאיר 3000 ש"ח ל-4 פעילים, שזה 750 ש"ח ליום לפעיל (כולל מס-הכנסה וביטוח לאומי), שזה המון כסף, שזה סכום המתקרב למשכורת יומית של מרצה באוניברסיטה בתואר שלישי. נכון שהמשחקים האלה לא יהיו משחקי-תפקידים לפי הסטנדרטים שלנו. נכון שהמשחקים האלה יתפסו דרך המשקפיים של ´פעילות בית-ספר´ נכון שהם יהיו עטופים ומוגבלים ע"י מסרים חינוכיים וזהו רק מקרה הקצה המתועב והשפל של עבודה במסגרת בתי ספר. חברות היי-טק משקיעות בין 20,000 ל60,000 ש"ח ליום כיף לעובדים שלהם. קהל היעד האיכותי למשחקי תפקידים הם למעשה עובדי היי-טק, עם ראש כבר פתוח ממשחקי מחשב וגישה רציפה לאינטרנט. והכסף כרגע (מעבר להוצאות מחייה אלמנטריות - סלחו לי על הביטוי) על הזיין שלי. מנוף החשיפה האדיר הזה, האפשרות לפגוש ולקדם פעילות נוער בחתך רוחבי במשחקי תפקידים - זה הזהב.

דרושים../images/Emo70.gif

להפעלת בני נוער, בססגנון משחקי-תפקידים אנשים עם נסיון בהדרכה מוכח. נסיון ארגון של משחקי תפקידים - יתרון הכשרה על חזבון מקום העבודה כסף טוב!

carnivorus

New member
משחקי תפקידים וחינוך?

אני חושב שברגע שמשחקי תפקידים יתקשרו לחינוך ישנאו אותם כמו כל דבר שקשור לבית הספר, אם כשאני הייתי חניך בתנועת נוער והייתי מגיע למשחק נהנה הכל סבבה ואז בא הסוף באות המסקנות השלב החינוכי ואת השלב הזה כולם שונאים, לא נראה לי שאחרי שהאנשים שתופים אדרנלין מהמשחק הם ירצו לשבת ולדבר על המסקנות, זה פשוט לא עובד, זה כמו להריץ משחק שולחני ואז בסוף המשחק המנחה מנסה לקיים דיון מעמיק על המשמעות הפילוסופית והסוציואקונומית של הפינגויינים באוסטרליה ואיך הם מתקשרים למשחק, זה יראה כאילו המשחק לא קשור לכלום, אלא אם כמובן יכינו אותם למשחק מלכתחילה אבל בתכלס רוב התנועות יקימו ערים וכו´ לפי הציוויון שלהם, אלא כמובן אם תעשה את זה הפוך, כלומר בית"ר ישחקו חבורה של נורווגים קומוניסטים שמנסים להפיל את השלטון, והנוער העובד ישחקו משטר פשיסטי קפיטליסטי.... זה חינוך! מצטער על הבלגן פשוך שפכתי כל מה שכתבתי באותו רגע. שחר

Sern

New member
דעתי האישית

חשוב לי להדגיש שזוהי דעתי האישית, ודעתי האישית בלבד - שאני יודע שיהיו הרבה שלא יסכימו איתי. אישית, כל פעם שאני שומע על משחקים שמדגישים את ארץ-ישראל או את הציונות, אני ישר בורח. אולי זה המוצר של שיעורי ההיסטוריה שעברו עלי בתיכון, או שאולי זה המצב הנוכחי שאני רק רוצה לברוח ממנו (וכיוון שאני בד"כ ´בורח´ לארים, אז יש כאן סתירה שמפריעה לי). אבל הכל אופן, אני אישית רואה במשחקים מהסוג הזה כיוון שאני לא אוהב. בנוסף, אם מה שאתה מתכנן יעבוד, אז נושא משחקי התפקידים החיים בארץ יהפוך למאוד מיין-סטרימי שכזה. וכמו כל נושא פרינג´ שהופך למיינסטרים, לדעתי הוא יאבד חלק ניכר מייחודו, ולאחר מספר שנים ידאך ויהפוך לעניין פסה שאף-אחד לא רוצה להתעסק איתו. שוב, אני ממש לא יודע אם זה יקרה כך או לא - אני רק מביע את חששותי. רבים לא יסכימו איתי, אבל אני חושב שמלבד דעותי האישיות בקשר לנושא המשחקים, תשתית המשחקים בארץ רק תורע מתהליך זה.

thee

New member
תעשה טובה - יותר קצר ...

אתה כותב דוא"לים ארוכים מדי ושלא נדבר על ההודעות פה.. אני מבינה שכך אתה מתבטא, אבל אתה יכול לעבור על מה שאתה כותב ולהוריד חלק מהדברים הלא עקרוניים. מי שלא יבין - ישאל. אני אשמח להתייחס, אבל זה פשוט ארוך מדי לאנשים עובדים/לומדים. תודה רבה :) וסליחה.

OK, קצר.

לכל מי שיש מה לומר בעניין - מוזמן להתקשר אלי: 852359-056 884821-054 לא לפני 21:00 ולא אחרי 11:00 (שעות העבודה). אני מקדיש את השבת הקרובה לנושא, ובשבת בערב יש כינוס פתוח לכל מי שחשוב לו שענף משחקי התפקידים יצליח בעזרת המנוף הזה, ומעוניין להרתם. אתם מוזמנים להתקשר אלי בשבת, או אפילו היום בשעות הלילה המאוחרת. תודה.

the debate

the debate - הדיון הוא בסך הכל סיעור מוחות, והוא הפחות חשוב. לכל אורך היום אני אקבל, אראה, אדבר ותיעץ עם אנשים שמעוניינים להקדיש מזמנם וממרצם לניצול המנוף הזה לקידום קהילת שחקני התפקידים. אם לא הבהרתי קודם - התגמול בפועל שנקבל - מרכזי שדה לשימושינו אנו! (מרכז שדה הוא איזור עם קיבולת לינה של מאות אנשים, ושטח מיוער וסטרילי ממטיילים, ביטוח-אבטחה-אוכל-שירותים-ציוד על חשבון הפעילות במרכז השדה). מחיר מחירון לפעילות במרכז שדה הוא 150 שקל ליום, ואם נסייע בהפקת האירוע לקק"ל, נקבל מרכזי שדה לשימושינו אנו!. ברובם יש מצודות ומבצרים שבנו בעבר תנועות נוער, ויש אף מרכז שדה לייד אתר עתיקות מעניין. הדיון בסוף הוא עוד מנוף להעשרת המפרט שיוגש לקק"ל. לכל מי שמגיע - נא להתמקד באיך כן אפשר, כלומר באיזה נסיבות זה יהיה אפשרי (להפעיל 60,000 שחקנים), ואיך ניתן להתגבר על מכשולים שיעצרו בעדינו. לפרטים סופיים של שעה - ניתן לפנות למזכיר האחווה - יובל: 781420-054. הוא הסכים לתאם עבורינו את השעה הסופית.

vergan

New member
12000????

אמממ המשחק האר הכי גדול לא היה איזה 9000? gulp אבל אנשים אמרו את האמת משחקי תפקידים תמיד היו משהו "פיראטי" או off-stream להפוך את זה למשהו מיין-סטרים זה דפוק לדעתי שתי דברים יכולים לקרות אחד מצוין ואחד גרוע הטוב-כולם יאהבו את זה וזה ימשיך להיות הברבה הרבה זמן הרע-יאהבו את זה אבל זה יימאס אנשים ייפצעו וההורים יאסרו על זה להתרחש זה חתיכת הימור אבל לפי דעתי צראיך לקחת אותו מקסימום נחזור למה שאנחנו עכשיו בסיס ´קטן´ וכיפי קהילה מגובשת וקטנה

משחקי תפקידים חיים כ-MainStream

משחקי תפקידים חיים לא יהיו MainStream יותר ממה שתנועת נוער היא MainStream. האם תנועות נוער הם MainStream? אגב, למה אתם כ"כ מרובעים? דודו חשב בהתחלה על משחק ללא קרבות ונשקים. משחק תפקידים של אינטרסים, של פוליטיקה, של דינאמיקה בין-קבוצתית. (בה במידה, לקח לו בערך 5 דקות לבלוע את המימד הריאלי שהאיום במלחמת אחים מקבל כשיש נשקים במשחק, ומאז, הוא הזילנו ריר זה על זה בלי הפסקה) יש לקחת בחשבון, שרמת המשחק לא תהייה רמת משחק איכותי במושגים שלנו, משום שכל קהל היעד חדש לנושא. גם אם נקבל חצי מהפעולות השנתיות של תנועה, ונכשיר את מדריכיה ואת חניכיה להפיק משחקים איכותיים - עדיין - מה לעשות - לא כל אחד מתחבר לזה. דבר אחרון - משחק תפקידים אינו מסוכן יותר ממחנה קייץ בו בונים המשתתפים מבצרים מסנאדות עם חבלים ומסמרים. מה מסוכן יותר, לבנות מבצר סנאדות עם מסמרים וחבלים, או הסמלים הפאלים הפלסטים והספוגיים שלנו?

sparrow_ml

New member
אושר ידידי

מה שדודו ואתה מזילים ריר עליו הוא דבר שחלק מסויים משחקני הלארפ לא הכי אוהבים וזהו פוליטיקה. ולא סתם פוליטיקה אלה פוליטיקה של ארץ ישראל והציונות הקשורה אליה. אכן אלו דברים חשובים אקטואלים ומעניינים לאנשים רבים אך לדעתי אין זה מה שמושך את האנשים שמגיעים לפגישות ברכבת ובשוסטר. כי אם הבריחה מהמציאות למציאות שונה מאוד וקסומה שאפשר לעשות בה הרבה יותר מבמציאות שאנו חיים בה. אומנם גם מחשבה על מה יהיה בארץ ב-2020 הוא מציאות חלופית אבל קשורה מאוד למציאות הקיימת. כך שהיא איננה בדיוק חלופית. ואם אכן המשחק הגדול של תנועות הנוער יצא לפועל ויצליח ויצאו אחריו אחרים הם יהיו באותו סגנון... וזה יקדם משחקי תפקידים מסוג הפוליטיקה של הארץ, דבר רחוק מאוד מעולם הפנטזיה האהוב עלי ועל אחרים. ובכך תיצור תרבות משחק נוספת... ואיך שאני רואה את זה תרבות זו לא תתחבר אף פעם לתרבות משחק התפקידים החיים המבוססים על עולם הפנטסיה. כל שאמרתי כאן היה דעתי ודעתי בלבד, אם דיברתי על רבים עדיין זו הייתה דעתי על דעת אותם רבים. ואין אני מדבר בשם רבים אלה בשם עצמי ובדעתי. מקווה שהבהרתי את זה כמו שצריך :)

Well done.

אבחנות טובות, בוא ניקח אותם עוד צעד לכיוון מסויים. רק לפני כן: קהל היעד של אירוע ההצדעה לקק"ל אינו שחקני משחקי תפקידים של הרכבת ושל שוסטר, אלא בני תנועות נוער - שמה שכן מעניין אותם - זה הפוליטיקה הגועשת שבתוכה יושבת התנועה שאיתה הוא מזדהה. הם לא מחפשים פנטסיאה, הם לא מחפשים הירואיקה רומנטית, ובטח שלא מחפשים Role-Play. הם *כן* מעוניינים להשתמש במימד הבריחה שמספק משחק תפקידים על מנת לאפשר לביטויים שבד"כ מרוסנים מרחב ביטוי בטוח. עכשיו, בוא נניח שבאמת תיווצר תרבות נוספת, ונניח שהיא גם לא תחפוף בשום מצב וצורה את התרבות ה-Role-Playerית הקיימת. אבל קנה המידה הוא למשל, 60,000 חניכים רק בנוער העובד והלומד. ובוא נשאל שאלה: האם זה סביר להניח שאחוז אחד מסכן ובודד מכלל אלה שיקחו חלק בפעילות השנתית סביב ההכנות למשחק 1.יחשף למשחקי תפקידים פעם ראשונה 2.לא יתחבר לפוליטיקה (כי הוא בתנועה בשביל החבר´ה) 3.כן יתחבר ל-RolePlay וירצה לדעת יותר על משחקי תפקידים? בשביל הסיכוי הזה, את ה"מחיר" (שלדעתי הוא רווח תרבותי נטו) של יצירת קהילה מקבילה ובלתי חופפת - אני מוכן לשלם. נץבץ - כל הכבוד על הדרך בה אתה מתבטא. Well done.

vergan

New member
צודק

כשאתה שם את זה ככה אני מסכים אבל עוד דבר יש הרבה שאומרים שרול-פליי זה בריחה מהמציאות באופן לא בריא (נפשית) קיצר אנשים שמרנים שמתנגדים לקטע של "לשחק אותה" מישהו אחר ונותנים כל מני בול-שיט פסיכולוגי וכזה או אחר כמו כן אם ארים ייתפרסמו יותר מדי לפי דעתי יתעוררו הרבה מתנגדים מסיבות דתיות בעיקר החרדים שייראו את זה כניסיון להפוך את השחקנים,ברובם צעירים, לדת או כת גואית זה בגלל שכשאנחנו משחקים הרבה מאוד מהמשחק מתבסס על אלים קדומים כוחות על-טבעיים וכו´ ובוא נגיד ככה ש"הם" (החרדים) לא יהבו את זה יותר מדי ועל כמה שאנחנו לא רוצים יש להם הרבה השפעה

כת! כת כת כת! ../images/Emo6.gif

כת הסטן! חחחחחחח -שרי, שנזכרת בכל הפעמים (מסיבות שונות, לא רק הבלבול המצחיק בל"ג בעומר) שהיא והאנשים סביבה נשאלו באיזה שעה מקריבים חתול, ועם מותר להשתמש בקשטופ

למעלה