קראתם את הכתבה על בי"ח "ליס" ?

קראתם את הכתבה על בי"ח "ליס" ?

היות ועסקנו בסקר לגבי בתי חולים - הכתבה מהיום במעריב התלבשה בול על תגובות ששמענו כאן מיולדות לשעבר. יש לציין שבסופשבוע תהיה הכתבה הראשונה לגבי התחקיר שערכו בבית חולים ליס. מזעזע במיוחד היה לקרוא על הבחורה שנשלחה הביתה בתואנה שהיא לא מספיק נפוחה בנחיריים - מכאן שהיא לא מספיק בשלה ללידה. כמה ימים אחר כך היא איבדה את התאומים שהיו ברחמה (שלא נדע
) חומר למחשבה ליולדות העתידיות....

אתיר

New member
טוב, אך למה את אנונימית????

תחשבי על המשפחה של הנפטר/ת אני לא בטוחה שהם אוהדים את הרופא!!!!!!

אורית ג.

New member
אתיר - למרות שלא קראתי עדיין את

הכתבה (לא הצלחתי למצא ברשת, אולי לינק?) בלבי ממש הסכמתי עם תגובתך , למרות קיצוניותה-לכאורה. יש הרבה מקרים שהרופאים כלל לא אשמים (אבל עוד לא שמעתי על אף אחד כזה
) אבל שמעתי על המון מקרים של זלזול ורשלנות רפואית פושעת. שזה ממש מקומם. אורית ג. שעוד לא הרביצה לאף רופא והנה אתר שיעזור לכם להבין : רשלנות רפואית בישראל, גורם מוות רציני ולא מתועד מספיק

הגזמת!

מעבר לאי החוקיות (שלא לדבר על חוסר המוסריות) במה שכתבת, תחשבי על הרופא שמהצד השני של המתרס. זה לא ישן, אכל, נח, הספיק לנשום במשך שעות. זה שהותקף על ידי בני משפחה רבים מספור שנמצאים אמנם בלחץ, אבל לא ממש זוכרים שלפעמים כדאי להיות מנומסים. זה ששומע כל הזמן איזה "זבל" ואיזה "חרא" של בנאדם הוא, זה ששומע דברים לא מחמיאים על מקצועה העתיק של אמא שלו. אלה גם לא ממש מוגנים על ידי אנשי הבטחון שלכאורה מצויים בבתי החולים. אולי אם תחשבי על זה, תחשבי פעמיים לפני שתכתבי שוב את מה שכתבת. (ולא, אני לא אומרת שאין רופאים גרועים ואין רופאים רשלניים בעולם. ואני גם לא אומרת שלא צריך למצות עמם את הדין, ולפטר כשצריך לפטר, אני מתנגדת לאלימות ולגסות הרוח שנובעת מההודעה שלך). ולמען הסר ספק - כן. אני אשתו של רופא שפוגש לא מעט אלימות (ותודה לאל, מדי פעם גם חולים ומשפחות שיודעים לומר תודה) מדי יום כמעט.

Yarik N

New member
לרופאים אין את הזכות לטעות

ידוע שכולנו בני אדם וכל אחד עשה כמה טעויות מקצועיות בחייו (אני כמראיין קיבלתי כמה פעמים לעבודה אנשים שאינם מתאימים) אבל הפריוילגיה הזו שמורה לנו ולא לרופאים. אם רופא מצליח ב99.9% בניתוחיו, זה אומר שעל כל 999 אנשים שממשיכים לחיות, אחד מת. כאחוזי הצלחה המספר גבוה ומרשים, כשהאדם היחיד שנפטר הוא אבא/אמא/אח/אחות/בן/בת שלנו, זה כבר לא מעניין אותנו. לא אכפת לי שהוא לא ישן, אכל, נח - אני רוצה אותו עירני ושבע כשהוא בא לטפל בבני הקט והיקר לי מכל. מצבם הקשה של הרופאים בארץ ידוע לי ואני תומך בקיצוץ שעות העבודה שלהם ובהעלאה משמעותית בשכרם. אבל גם עד שזה יקרה איני מוכן לסבול טעות של רופא שמטפל בבני.

../images/Emo32.gif ביקרתי פעם בחדר מיון

עם בן משפחה. בוילון לידו שכב זקן. בנו נגש אליו ושאל "אבא, איפה כואב לך, לוחץ לך בחזה ?" האבא אמר "כן". "אז למה לא אמרת לרופא ?, שאני אגיד ?" האבא אמר "כן". הבן יצא מהוילון וד"ר ג´ייקל הפך למיסטר הייד, בעט בדלפק, צעק על "הרופא הבן זונה שהורג את אבא שלי", דפק על הדלפק, צעק שהוא ישחט את מי שיזיק לאבא שלו והוא דורש שהרופא יגיע מיד. הגיע בטחון והרחיקו אותו. תגובות כמו של אתיר נותנות לגיטימציה להתנהגות כזו. אין אף טעות - טראגית ככל שתהיה - של מישהו אחר שאמורה לעורר אלימות כזו מצדינו.

Yarik N

New member
אף טעות? טרגית ככל שתהיה?

הסיפור שסיפרת בהחלט אינו מצדיק התנהגות כזו. אבל אף טעות???????? קשה לי חנה, ואני ממש לא אדם אלים מטבעי. אתמול קראתי בעיתון שרופאה שבדקה ילדה בת 8 חודשים, לא שמה לב והילדה לקחה מזרק ביד ודקרה עצמה בעין. ואני לא רוצה לחשוב אפילו על מקרים בהם רשלנות מקצועית או עצלנות רפואית גורמת למוות של אחד מיקירייך.

לא! אין אף טעות שמצדיקה התנהגות כזו

נכון שמחירה של טעותו של רופא גבוה עשרות מונים ממחיריהן של טעויות שעושים אחרים. ובכל זאת - האם טעותו של שופט ששולח נאשם למאסר, כשמדובר באדם חף מפשע (והיו דברים מעולם) אינה דומה? ודוגמאות ניתן לתת גם מתחומים אחרים. אין, אין, אין טעות של כל גורם מקצועי שהוא (ואף אחד אינו חף מטעויות) שמצדיקה אלימות. בכל הכבוד לרצון שלך (ושלי) להגן על ילדינו מטעויותיהם של אחרים, אין לרצון הזה ולא כלום עם יחס אלים כלפי הצוות המטפל. בשום מקרה (גם לא במקרה של מוות, חו"ח) אין לכך הצדקה. כל אקט אלים כזה רק הולך ומקרב את החברה שלנו, או את שאריותיה, לקיצה. כל אקט כזה מוציא את טובי הרופאים שעוד נשארו במערכת, למרות כל הקשיים, צעד נוסף החוצה. כל צעד כזה הוא בבחינת עבירה פלילית (גרועה לאין ערוך מרשלנות, אגב). ואין שום הצדקה שבעולם לגישה כזו.

Yarik N

New member
אני כמעט מעריץ אותך

ובכל זאת קשה לי להאמין שאם (חו"ח) ייגרם מוות מרשלות טפשית של רופא או שמישהו מיקירייך (או את) יישלח למאסר עולם בגלל טעות של שופט וישתחרר אחרי 20 שנה בלבד עם התנצלות.... קשה לי להאמין שתגשי איליו ותאמרי :..."ואף אחד אינו חף מטעויות" ראיתי לפני כמה שבועות סרט (מבוסס על סיפור אמיתי), על אדם שהגיע עם בנו הקודח מחום למיון בארה"ב, ביקשו ממנו להמתין עד שיגיע אליו רופא, הוא המתין וכעבור כמה דקות ראה שני רופאים יוצאים למרפסת לעשן, ניגש אליהם והתחנן שיבדקו את בנו, הם אמרו שהם מבינים אותו אבל הם בהפסקה, ולמרות שבעיניו הם חייבים לבדוק את בנו, יש עוד המון חולים והם חייבים הפסקה (צודקים במובן מסויים), הילד נפטר לאחר 30 דקות. (האב דרך אגב רצח את שני הרופאים). איך ניתן לחיות עם הידיעה שבגלל הפסקת סיגריה מת לך ילד?? (כמובן שרצח ואלימות אינה הולמת, אבל אני שאיני אלים כלל לא יודע איך הייתי מגיב. בטוח שלא רצח. אבל לא יכול להתחייב שלא היה לי פרץ של אלימות כלפי רופא שכזה)

רותי ע

New member
למה להרחיק? זה קרה ממש כאן

אדם הגיע לקופ"ח. הרגיש רע והתמוטט במסדרון. האחות שנגשה אליו רצה לרופא המשפחה שלו שישב בחדרו. הוא סירב וצאת ולנסות לטפל בו בטענה שזה אינו תפקידו. האחות רצה לרופאה אחרת שאף היא סירבה לגשת אליו. הוא מת. וזה קרה בישראל, שנת 2001.. מזעזע (ואני בטוחה שהוא נפל על היוצאים מהכלל).

אין כאן כל סיבה להערצה

אם מישהו יפשל בכל מה שנוגע לקרובי ולאהובי - הוא ישלם על זה. אבל הוא ישלם על זה בדרכים החוקיות. אני אתבע אותו (ולא בהכרח עבור הכסף, אלא בשל הצורך בענישה), אדאג שבמקרה של רשלנות העניין יגיע גם לתביעה פלילית, ואמרר את חייו בכל דרך - חוקית. וזה ההבדל הדק בינינו - אעשה את כל מה שביכולתי לעשות, אבל רק בדרכים חוקיות ואני לא מעלה על דעתי אפשרות לפעול באלימות. לא כך הייתי רוצה שבני יחונך. וכמו שרותי אמרה - אין כל מתאם בין האלימות כלפי הצוותים הרפואיים לבין מצבו של החולה או הטיפול שהוא מקבל. אנשים אלימים כי הם אלימים, וכי אינם יכולים לעמוד בלחצים בלי להסתייע באלימות, וגישה שמגבה אותם (כמו שלך, כמו של אתיר) רק מחמירה את הבעיה.

ברור שאם מישהו קרוב לי ימות מרשלנות

של רופא אני אחפש למצות איתו את הדין ולא אגיד "טוב, אנשים טועים." אני אדאג לתבוע אותו, את בית החולים, ללכת לעיתונים ועוד דברים שכאלה. אני מאמינה ומקווה שזה לא יגיע להתפרצות אלימה שלי כלפי בעל מקצוע (אבל כמו שאומרים, קשה לדעת עד שאתה עובר דברים בעצמך). בכל מקרה, אני חושבת שלהגיד משהו כמו שהרופאים אחרי זה לא יתפלאו שתוקפים אותם נותן לגיטימציה לתקיפה, וזה שזה נאמר בשעה של קור רוח חמור יותר מאשר אם מישהו אומר או עושה את זה ברגע נורא של כאב. וגם אני עבדתי בבית חולים זמן מה וראיתי איך אנשים מתנהגים לאנשי צוות, ועם זה שהם רחוקים מלהיות מושלמים, ההתקפות היו על דברים שאתם לא תאמינו.

Yarik N

New member
אלימות נגד רופאים.

קודם כל מעולם לא אמרתי "שהרופאים לא יתפלו שתוקפים אותם", גם למען הסר ספק, איני אדם אלים ומעולם לא הרמתי יד על אף אחד. גם אני תומך במיצוי הדין בערכאות המקובלות ולא לקחת את הדין לידיים. מה שאני כן אומר, זה שאיני יודע איך אתנהג במקרה שיקרה לי מקרה דומה. מאז שאני אבא, אני חש דברים קצת אחרת. אנסה להסביר: לא מזמן ראיתי תוכנית על פדופיליה, תואר שם כיצד ילדים נחטפו מבתיהם ולקחו לבתי בושת באמסטרדם ולתעשיית הפורנו בלונדון, שם נאנסו ובסרטים מסויימים נרצחו למול המצלמה. אולי לפני שהייתי אבא יכולתי לכעוס, להיעצב ולדרוש מאסר עולם לנבלות השפלים הללו. כשראיתי את הסרט הדוקמנטרי כשאני אבא, חשתי צורך עז שפשוט בער לי בעצמות להכאיב לאנשים הללו וכן, לא הייתי בוחל לקחת את החוק לידיים במקרה כזה, פשוט לדעתי אין להורה טעם לחיות אחרי שדבר כזה קורה לילדו. מה שאמרתי לגבי רופאים, אמרתי שאיני יודע כיצד אגיב. אציין שוב שמעולם לא פגעתי פיסית באף אדם ואיני מתכוון לעשות זאת לעולם, לא יודע איך אגיב במקרה שיקרה לי עוול שכזה. רק אומר את תחושותיי.

תגובה

לא אתה אמרת שלא יתפלאו, אתיר אמר. והתגובה היא גם לו. זה מצחיק, אבל לי יש גם רגשות כאלה בקשר להתעללות בילדים. אני כועסת באופן כללי, אבל כשאני מדמיינת ילדים עתידיים שלי ומה יקרה אם מישהו יגע בהם, אני מרגישה געש רגשות מדהים, וחושבת לעצמי שאם וכאשר יהיו לי ילדים, זה בטח יהיה פי כמה יותר עצום.

רותי ע

New member
לגבי אלימות כנגד רופאים

כל המקרים שעולים לכותרות הם לא של אדם שהרופא מתוך רשלנות קיפח את חיי יקיריו אלא התקפות אלימות כנגד רופאים שעושים את עבודתם נאמנה והרבה פעמים כאלו שלא היו קשורים לטיפול הרפואי אלא במקרה היו בסביבה.. כי אנשים אלימים לא זקוקים לטריגר רציני על מנת לתקוף. לפעמים מספיק שרופא מעיר להם על עישון..

למעלה