חייבת להגיב...
הי, אני בחודש שמיני, ועוקבת אחרי הפורום הנחמד שלכם כבר כמה חודשים, בשאיפה להצטרף בקרוב... אבל בינתיים אני ממש חייבת להגיב על הכתבה שהיתה במעריב (אני מעתיקה מהתגובה שלי בפורום הריון ולידה): קראתי, ממש לא נבהלתי ולא התרשמתי אולי כי אני לא נבהלת בקלות, ואולי גם כי אני מאמינה שזה קורה לכולם. אני בטוחה שאין בית חולים בארץ שלא תצליחו להוציא עליו איזה עשרה סיפורי זוועה מהמעלה הראשונה. אני לא מתכוונת ללדת בליס, אלא במאיר, אבל קשה לי לקרוא את התגובות של הבנות פה שקצת "מתנפלות" על בית החולים. זה לא נראה לי צודק... אני, למשל, הולכת ללדת במאיר גם אחרי שחברה שלי סיפרה לי שלפני כשלושה שבועות דודה שלה הגיעה לשם עם צירים, התלוננה שהיא יולדת וקיבלה יחס מעליב ולא רציני, סוף הסיפור היה ששלחו אותה בכח לשירותים לעשות חוקן, למרות שהיא אמרה שהיא יולדת והיא באמת ילדה... בשירותים. אז מה ? קורה. יש אחיות אנושיות ואחיות שלא, יש רופאים שהם בני אדם ויש כאלו שלא - וזה בכל מקום. על כל סיפור נורא כזה אפשר למצוא עשרה סיפורים אחרים של נשים שהיתה להן לידה נפלאה וטופלו באדיבות ובסבלנות.אותי הכתבה לא היתה מרתיעה מללדת בליס. לא שהייתי רוצה חס וחלילה לקבל יחס כזה או ליפול קורבן לרשלנות רפואית נוראה שכזו. אבל אני מאמינה שכדי להמנע מזה אפשר לבוא עם בעל (או בן/בת זוג אחר/ת) תומך ואסרטיבי, שיודע מה זכויותייך ויודע לעמוד על שלו, ובמיוחד - שיודע מה צפוי בתהליך הלידה, מה אומרים כל המונחים הרפואיים ומה אומר כל הליך שאת עומדת לעבור. לשם כך אני מאאאאאד ממליצה על קורסי הכנה ללידה. שהמלווה ישגיח עליך, שיפקח עיניים... אל תשכחו שלכל אחות אטומה יש מנהל, ולכל מנהל יש מנכ"ל ותמיד יש למי להגיע אם את מרגישה שאת מקבלת יחס מזלזל. אגב, אני מכירה רק מישהי אחת שילדה שם, היא אומרת שהיה נפלא. גם זה קורה...