קראתם את הכתבה על בי"ח "ליס" ?

רותי ע

New member
אין בית חולים בארץ שאין עליו

סיפורי זוועה בתחום הלידה. אז מה לעשות? או לא ללדת או ללדת בלידה פרטית. לשלם כמה אלפי שקלים ולדעת שאת בידיים טובות.. (זו המסקנה המתגבשת אצלי).

לי היה שם ניסיון חיובי מאד

מההתחלה ועד הסוף, הרגשתי שקיבלתי מעל ומעבר (אולי פרט ליועצת ההנקה שלא הספיקה ללמד את כולן). בכל בית חולים יש מקרים קשים. צריך לקחת את זה בחשבון ולעשות את המאזן הסופי. שיהיו רק לידות מוצלחות: שירי

anat30g

New member
לידה פרטית - גם זה לא עוזר

יש את המקרה של רופא שיילד את אשתו של חבר שלו והיא מתה... אני חושבת שקריש דם - אבל אל בטוחה... ז"א גם לידה פרטית אינה מבטיחה סוף טוב... ויחס טוב אפשר לקבל גם בלי לשלם... (אולי לא בכל מקום - אבל אפשר).

../images/Emo45.gif ולא נשכך את היחס הנפלא שאנחנו

כן מקבלות בבתי חולים פה ושם... לא זכיתי לו בלידה האחרונה פשוט כי הכל לקח 20 דקות in & out - אבל בלידה הראשונה של עומר בתל השומר היה גם וגם. היה למשל אח מילד בשם משה שהיה נפלא עד מדהים וישאר זכור לטוב כל עוד זכרוני עובד כשורה. והיו עוד מילדות נפלאות שנכנסו ויצאו. והיה הרופא המדהים שלי שהיה בטלפון כל רבע שעה ופיקח מרחוק. והיה גם רופא מתמחה מזוויע, לעומתם, שכאב לי רק מלראות אותו ובסוף הלחיצות נעצתי בו חזק עשר ציפורניים חדות ומטופחות עד שהוא צעק מכאב. יש ויש

ללדת בלידה פרטית, אין זה אומר

שאת בידיים טובות יותר מאשר בבית חולים ציבורי. טעות בשיקול דעת יכולה לקרות לכל רופא/ה בכל לידה. ללדת בלידה פרטית, לטעמי, זה לשלם המון כסף על משהו שהיית מקבלת בכל בית חולים בחינם. ההבדל בלידה מתחיל ונגמר בכמה אנחנו יודעות על התהליך מראש ויכולות לכן להשפיע באופן נקי והגיוני ונכון על ההחלטות - גם במצבים של כאב פיזי ומצוקה נפשית כיולדת.

רותי ע

New member
לא בדיוק..

כשיש לך רופא פרטי שהוא "פרסונה" ידועה בבית החולים, אפילו אם הוא לא יהיה שם אותו רגע, כל הצוות יתנהג אלייך אחרת. מחלקה ראשונה לעומת מחלקת תיירים. אני לא מדברת על מקרים טראגים של טיפול לא נכון. גם רופא רגיל ולא פרטי יעשה הכל כדי שלא יקרה משהו. אני מדברת על השטח האפור בו היחס, דרך ומהירות הטיפול יקבעו אם תהיה לך לידה מהסרטים או סרט בלהות.. וכל מה שאני כותבת מבוסס על הרבה הרבה סיפורים ששמעתי-לטוב ולרע..

אני מסכימה אתך לגבי הרופא הפרטי

רק שאני רואה בבחירת אחד כזה גם חלק מהמעורבות והידיעה של מה שאת הולכת לקראתו. כבר בהריון הראשון חיפשתי את הרופא שהוא פרסונה בביה"ח שהתכוונתי ללדת בו. זה חלק מהעניין. ובהתחשב בכך שלפחות למבוטחות מכבי רופא/ה פרטי/ת טוב/ה אינה עולה כסף כמעט, זו נראתה לי רשלנות הורית מצידי לא לבחור לי אחד כזה.

ועוד משהו לרותי ב- ../images/Emo32.gif

ענת עגמון שהצטלמה איתי למבט נשי, היא ממקימות העמותה של "נשים בוחרות לידה". כדאי לחבר אותה לכאן בלי קשר לעניין הקונפליקט בין אמהות לקריירה.

anat30g

New member
מסכימה מאוד

רותי - בשתי הלידות הראשונות שלי הרופאה הפרטית שלי התקשרה לבית החולים והדריכה שם את הצוות מה היא מצפה שיעשו עד שהיא תגיע... אז במקום לטרטר אותי קיבלתי יחס מאוד יפה.... אגב, הערים קטנות שיש בית חולים אחד ורוב הרופאים של קופ"ח עובדים גם בבית החולים לא צריך רופא פרטי או לידה פרטית - כולם מכירים את כולם - יולדת שמגיעה היא תמיד הבת של והאחות של ואשתו של או חברה של... המיילדת הראשונה יילדה גם אמא שלי ואת חמותי (עכשיו היא בפנסייה)... והמיילדת בלידה של התאומים היתה חברה ללימודים באוניברסיטה.

odeia

New member
חנה, את טועה לחלוטין! מה עזר לי

שידעתי הכל על התהליך, ידעתי לקרוא מוניטור, ידעתי שהילדה שלי במצוקה ובכל זאת הרופאים התעלמו ממני ונתנו לילדה שלי למות. מזל שהצליחו להחיות אותה בהחייאה. נכון הם דפקו לה את החיים ולכולנו. תגידי לי את מה זה עזר לי שידעתי והייתי שקולה והגיונית וניסיתי לדבר עם הרופאים???????? על איזו החלטה בדיוק יכולתי להשפיע? איך ההבדל בלידה מתחיל ונגמר במה שאני יודעת? לפני שאת אומרת משהו, תבדקי טוב שאת יכולה לעמוד מאחורי המילים שלך.

אני בהחלט יכולה לעמוד מאחורי מילותי

וההתלהבות השלילית שלך בהודעה כלפי אינה במקומה. אני עדיין חוזרת ואומרת - הידע נותן את הבטחון ואת היכולת לנווט את העניינים. זוג שנמצא בחדר לידה ושניהם ביחד לא מצליחים לנהל את העניינים - אז למרות שאין להוריד ולו מיליגרם אחריות מהרופאים והאחיות (שאינם נקיים, כידוע לנו), כדאי שיגשו אחרי הלידה לקורס באסרטיביות. זה עוזר בכלל בחיים.

רותי ע

New member
שוב לא מסכימה כל כך..

אסרטיביות לא חסר לי ובהחלט למדתי וקראתי הרבה. ועדיין כשהגעתי לשם הייתי בעמדת נחיתות. ואחרי 20 שעות בחדר הלידה, מסוממת לגמרי, לא הייתי בדיוק דמות יציבה ואסרטיבית לנהל את מהלך העניינים לפי רצונותי. הייתי סמרטוט על סף שבירה. ואני לא נחשבת אדם חלש במיוחד וגם לא בן זוגי.. לכן אני עדיין חושבת שכשיש לידך דמות סמכותית ומנוסה עם מניע רציני לעזור לך זה יכול להקל בהרבה את מהלך העניינים.

odeia

New member
חנה, אם נפגעת סליחה.

איך בדיוק אסרטביות נוגעת כאן לעניין? אם אני מדברת עם 4 רופאים ואף אחד מהם לא עונה לי, מה בדיוק הייתי "אמורה לעשות"? לרדת מהמיטה ולהחזיק בידייהם? עם כל האינפוזיות? כן ניסיתי לדבר איתם אך אני לא הייתי קיימת מבחינתם ולכן זה הגיע לאן שזה הגיע. מרגע שהגעתי לחדרי הלידה ביקשתי קיסרי וסירבו לי בכל תוקף, והם הכירו אותי אחרי שמירת הריון קשה. חנה לא תמיד העניינים קורים לפי רצונותינו וחדרי לידה זה אחד המקומות האלו שלא תמיד אנחנו יכולים לשלוט. כן היינו בהכנה ללידה, כן ידענו הכל מה קורה. אני הייתי אלופה בניתוח נמוניטור ואולטרא סאונד - וכל זה ועוד לא עזר, כי הרופאים באותו בי"ח החליטו שהם הקובעים ואני מבחינתם עוד אובייקט שצריך לעבוד איתו כמו שהם תמיד עובדים. כל דבר הוא טוב ונכון ויפה למישהו מסויים, אבל אצל אחר זה יכול להיות לגמרי הפוך. אין שחור ולבן, לא בדברים שלך ולא בדברים שלי. שמחה שלך הלך חלק, אני עדיין לא מצליחה להשתחרר ממה שעברתי שם. אז בואי נסיים כאן את העניין הזה ותביני שנפל בחלקך האושר לעבור זאת בקלות. שבת שלום אורנה

iris & ben

New member
עוד מילה על לידה פרטית

נכון שטעות בשיקול דעת יכולה לקרות לכל רופא/ה אבל יחד עם זאת היחס שמקבלים בלידה פרטית הוא יותר אישי ואתה מרגיש שאתה מקבל אקסטרא ונמצא בסדר עדיפות גבוהה ובעיני זה מאוד חשוב

יונית ש

New member
רק רק לידה פרטית

זו המסקנה שלי אחרי הסיוט שאני עברתי. שרק לחשוב על זה נהיה לי רע רק פרטי!!! שידאגו לך כמו שדואגים לאדם הכי יקר בעולם. ולא משנה הכסף באמת. הייית תמימה בפעם הראשונה ולא אתן שזה יקרה לי שוב!

למרות שאני לא חושבת כמוך לגבי לידה

פרטית (פשוט כי לא הוכח לי עדיין שיש פחות סיבוכים בלידה פרטית - להפך - בדרך כלל היא מתרחשת בבתי חולים קטנים יותר ולכן מצויידים פחות למקרי חרום של האם או העוברי/ית), אני מסכימה בדבר אחד - הריון זה דבר יקר תרתי משמע ולא "מקמצנים" על אלמנטים של טיפול והשגחה משום סיבה שהיא. זאת מתוך האחריות שלנו להריון ולעובר/ית, מתוך דאגה לשלומנו, מתוך המענה על הצורך הנפשי להיות מטופלת היטב ומתוך כך שאנחנו לא כל כך בקלות, מהר וממספר אדיר של פעמים נמצאות בהריון. שלא לדבר על כך שתהיה ההוצאה אשר תהייה - היא אפסית לעומת העלות אחר כך של התינוק/ת עצמה....

בקשר לכתבה על בי"ח ליס (איכילוב)

ניסיתי למצוא לינק לכתבה במעריב - אך לצערי לא מצאתי. אני קראתי את הכתבה בהמדורה המודפסת. בכל מקרה - הכתבה המלאה תתפרסם מחר - יום שישי במוסף "סופשבוע"

למעלה